raz som na zakladnej povedal triednej že si vymyšla a že to tak vôbec nebolo, drzým hlasom inak som už len potom ukázal prostredník asi v tretej triede učitelke za chrbtom, spolužiačka ma bonzla a ja som sa potom musel priznať, bolo z toho celotriedne haló a volalo sa aj domov mojim rodičom
Hej v prváku na sš chcela, aby som si presadol a aj som odmietol a ona moc chcela, aby som si presadol, ale ja som si nechcel tak som ešte 5-10 minút jej hovoril, že ja si nepresadnem, ale nakoniec som si lebo som si spomenul, že múdrejší ustúpy a aj som to tak zamrmlal, keď som si šiel presadnúť tak len tak po mne zazrela
jediné čo ma k tomuto napadlo bolo keď som bola tretiačka na základnej a bola som v družine...vychovávatelka bola nasratá a vykrikovala že sa nevieme správať a somariny..a že si sme v škôlke..a ja na to že áno dala mi poznámku a išlo sa ďalej
Ja som na základnej v siedmom ročníku povedala učiteľke, že ako môže takto súdiť niekoho rodičov keď pičovala, že ho nevedia vychovať, keď ona decká nemá a ja že asi prečo keď ste aká ste. A ona sa rozplakala, že je neplodná.
A na strednej som mala oveľa viac kiksov, ale najväčší asi bol na hotelke kde ma zdrbali, že si nepíšem poznámky a ja som si ich písala , ale on to nevidel a asi 3x ma upozornil a ja som požmolila zošit a hodila ho na zem a vyložila si nohy a povedala, že ho mám v piči.
jasné a koľkokrát
raz ešte na základnej v nejakom 7.-8.ročníku celú prestávku s nami triedna bola v triede a jak zazvonilo, tak povedala, že si máme zohnať pravítka, lebo že ideme rysovať a my sme rýchlo šli opýtať do iných tried, no nemali sme všetci a potom nám povedala, že "tak budete rysovať bez pravítok, váš problém" a ja jej na to že "keby ste nám to povedali na začiatku prestávky, mohli sme ich mať"
a teraz na strednej sa viackrát stávajú také situácie, napr. asi pred mesiacom mi povedala slovenčinárka, že ak budem mať zo SJ 89%, tak mi dá dvojku, lebo že mi to veľmi tesne vychádzalo a ja že "no fajn, ja už končím so všetkým snažením..." a odišla som ona to vyhodnotila ako drzé správanie
alebo veľakrát s inou učiteľkou, keď mám na lavici otvorený nejaký iný predmet, napr. občiansku, tak sa ma spýta že "Radka, čo sa tam zase učíte?" a ja jej furt na to že "jemine.. však nič!"
ale ono tu nešlo ani tak o to, čo som povedala, ale ako som povedala ale takých situácií bolo viac, len si teraz nejako nespomínam
Ako ešte keď menšie deti vyskakujú do učiteľov sa to dá pochopiť ale ak 13+ročný sú drzí tak to sú dementné deti... Ako starší by sa už mali vedieť správať. Ak a už niekto vyskočí fyzicky do učiteľa tomu ruky polámať. Ale tak človek nikdy nie vždy vie okolnosti ale je mizivé percento kedy je učiteľ na vine.
Veľa toho bolo. Naposledy: "Keď sa to nebudete učiť tak nezmaturujete.".. "Ja sa spolieham na to, že ked poviem kto ma učil tak ma nechajú prejsť." urazil sa a bol ticho celú hodinu.
No a tak.. pamätam si, že som odmietal spať v družine na hnusnom špinavom koberci a drzo som vynadal vychovavatelke za taku hovadinu (ale myslim si ze to bolo na mieste) .. a potom som sa už en postavil na lavicu aj s ostatnými ziakmi cez hodinu ako na protest (už neviem proti comu) ... nakoniec po stvrtroku dotycna ucitelka hodiny odisla zo skoly .. inak asi nic
nikdy som nebola priamo drzá,iba som tak trochu vystrčila rožky ...napr. po tom,čo mi matikárka na zš povedala,že mi dáva jednotku len za to,že som ich dobre pobavila,okrem iného na mne stále sedela a hovorila mi,že som hlúpa,tak som jej povedala,že pôjdem študovať matematiku
a po tom čo sa ma asi po 30.krát s opovrhnutím spýtala či sa hlásim DO gymnázia,tak som jej s dôrazom odpovedala,že NA gymnázium a keď na mňa útočila,tak som sa len pekne usmiala a tvárila sa že ju mám niekde hlboko v zadku a ešte som jej povedala,že ak má so mnou nejaký problém,
tak nech si zavolá rodičov
Spomínam si na to, ako sa raz naša angličtinárka naštvala, chvíľu kričala a ukončila to tým, že odíde. Nuž a zrovna v tom najväčšom tichu som tak akoby sa nechumelilo poznamenala "dovidenia".
raz mi uslo ze "slepica" na celu triedu , to je tak ked je hluk, a zrazu len ostane niekolko sekundove ticho a vtedy ked poviete nieco co by normalne splynulo sa to vyjme a vseci jasne pocuju, to sa mi stalo uz viackrat, to ticho, hlucha zona ...
nemala som rada noveho anglictinara ktoreho som mala na konverzacie lebo anglictinarka bola moja najoblubenejsia uciteka na skole a zrazu som ju nemavala tak casto ako predtym tak to bol moj hlavny dovod neznasania ho..proste som bola na neho dost neprijemna a raz som sa rozhodla neist na jeho hodinu lebo bola uz posledna tak sa ma spoluziak spytal ci tam idem a ja .. (povedzme ze sa volal pan Bean) tak som drzo odvrkla bean nebean idem dom. on stal za mnou (a fakt som potom aj sla)
ale inak nic take..
no ja som bol podla učitelov stále drzý,ale to je tým,že u nich je úprimnost=drzost ....proste si vždy poviem názor a čo na srdci to na jazyku a vacsina ludí nato neni zvyknutá a je to pre nich drzost ....to je tak no,keď človek nie je ovečka čo sa správa podla toho ako to žiadané od iných ,ale podla seba
Proste pre mna je každý človek rovnaký a neuznávam žiadne umelo vytvorené autority,typu učitel,šéf atd.
Divné však je,že v každej práci som nadriadeným povedal svoje ak ma daco sralo a nikdy ma odnikadial nevyhodili ešte. Vždy som odišiel svojou výpovedou. Považujem to za div sveta.
velakrat. ale asi na strednej najhorsi zazitok ked ucitelka spoluziakovi povedala ze moze odist ked sa mu nepaci tak ja som uz na toto bol taky haklivy ze som jej povedal ze moze odist ona ked sa jej nepaci. povedala ze mam vypadnut z hodiny ale ja som nevypadol bola to fakt hnusna roztrzka slovna
Hej raz sme po sebe s učiteľkou kričali, už si ani nespomeniem ako sa to vyostrilo, myslím že po nás chcela niečo ako prelepiť takú tú medzierku čo je na katedre z prednej strany medzi doskou na ktorej sa píše a tým čelom katedry proste paranoja že jej tadiaľ pozeráme pod sukňu nikoho to nenapadlo len ju tak som to proste nevydržal a vyjadril sa
na strednej v predposlednom ročníku sa nás učiteľka na náboženstve pýtala, čo nás ako prvé napadne, keď povie slovo cirkev. tak som jej povedala - znásilňovanie malých chlapcov a okrádanie o peniaze, odvtedy ma nemala rada až do posledného ročníka, kedy bola nadšená z mojej recenzie na knižku Lotos a kríž 8)
@rocafella Ja som sa dosť nevedel ovládať, al nejak som veľmi na učiteľov nevyskakoval, ale aj tak som bol častou u nich za zléhoo, kvoli iným veciam, ale teraz ma 16 a už si myslim, ze mám sebakontrolu .. aj ked ja si myslim, ze to nebolo pubertou moje správanie ale mnou samotným
Pár krát. Okrem jedného prípadu to bolo ale len v prípade neprávostí. Zároveň som sa to vždy snažil udržať v rovine diskusie (...len sa to nie vždy stretlo s pozitívnym ohlasom )
Ten jeden výnimočný prípad bol ešte na základnej, dokonca to bola moja obľúbená učiteľka. Písal som si úlohu cez prestávku a spoužiak do mňa furt rýpal - nemal som už veľa času, tak ma to dosť znervózňovalo. Nezaregistroval som učiteľkin príchod do triedy - až kým nestála nado mnou a nespýtala sa: "Prečo si robíš úlohu v škole?"
Neviem čo do mňa vtedy vletelo, ale strhol som sa a skričal na ňu: "Pre hovno!"
Dodnes sa za to hanbím.
jj... na katechetku na náboženstve .... dosť nezvladala odpoveďať na moje otázky ktorými soms a zaujímala o pojmoch nebo, peklo, očistec a taq,t ak azčala vyšilovať... a ja som ju len v tom ďalej podporovala a skakala do nej ale vcelku ma dosť osočovala a i niektoré veci ma mali uraziť.
a na angličtinarku na strednej... lebo mi chcela dať trojku na vysvečko ale nije, všetkym nam po uzavrení znamok zhoršila znamky o stupeň, kždemu dopísala 5ku aby to šlo a ani nám o tom nepovedala....
ale inak do mna učitelky skakali... ./ ale fakt .... napr. jedna paní ...jaks a volala? žežichová? žihlavová? kopřivová neviem kopřová! no, tak ta pani, nám chvalaohu len zastupovala, a kolektívne ale aj po jednom nás urážala, opakovane, namiesto nejakeho preslovu...väčšinou udržovala očný kontakt so mnou, a potom zobrala mi zošiť vyhodila ho do vzduchu "toto je čo? toto je čo? TO JE HUMUS!!! NO JA GRCAM!" .... a po tomto chcela ja neviem nech sid am flašku s vodou doel zo stola, alebo tka nejak + s nejakym dodatkom (ako male decko-alebo tak nejak)
tak som domietla...
a fakt nechutne na mna flochla ze moj nazor na mna, mi povie medzi tromi očami proste
ale i tie pre dva sui zapríčinili pedagogovia sami, som toho nazoru...žiadny pedagog čo vcelku chapal svoju profeisiu, so mnou problem nemal a ba si myslim, že ma mal i rád a vychádzali sme si (a z danych rpedmetov tych epdagogov som bola dost dobra)
kokos kde mam zacat sak ja som tazky vyvrhel ale nie mame aj horsich ale tak ehm .... na zakladnej sa ma triedna pytala ze jak je mozne ze som monitor napisala na 92% ked mam viac ako 200 vymeskane a ja som jej so svojim "milym" tonom a usmevom odpovedala ze no tomu sa hovori prirodzena inteligencia
a na strednej no
tak napr. v BA pred narodnou galeriou som hulakala po sebe s uckou a tlapkala ju po ramene nech si tie fotky pozrie na kompe ze ja som si tu dvojiku nezasluzila a ze to je chyba tlace a neviem co nakoniec sme sa zacali len smiat na sebe chvalabohu
ale najviac som si asi dovolila este na nasu chemikarku ked sme sa vracali z vychovneho koncertu do skoly a sla som po takych schodoch a nie dookola ako ostatni ale ona sla tiez po tych schodoch a som zisla dole a stala som na poslednom schode a ona dole a hovori mi ze chod okolo po tych schodoch sa dole nechodi a ja ze nie nejdem naspat a ona ze chod hned zas hore a ja ze nie a ona ano a ja nie ano nie ano nie uz ju klepalo od zlosti lebo som este stala tak nad nou a ona potom ze ked sa vratime do skoly pojdes so mnou k riaditelke a teraz chod hore tak som vyvratila oci povedala krista a sla horom
alebo triedna sa pytala preco nasi neboli na rodicku a som jej sedela chrbtom a som jej odpovedala drzo ze no nemali cas na to .... sak ale aky debil ide v sobotu rano na rodicko krista a triedna potom este riesila ze som drza a ze sa ani neotocim ked sa s nou rozpravam
no vela toho este nebudem to tu vypisovat
ale este mozem dat drzosti ostatnych napr spoluziak povedal ucitelke ze pančelka vyzerate jak Gandalf na to ho vyvolala a dostal 5ku
Viackrat,ale neviem,ci sa tym prave chvalit,ze som vyletela. Skor mi to niekedy pride ako hlupost no.
Ale niekedy som mala problemy skor kvoli sprostosti ucitelov/uciteliek,pritom ja som nic nespravila a este aj moja mama uznala,ze to voli totalne picoviny.
@outsider ale ta nasa nezvladala seba, nezvladala deti, fakt na nej bolo uplne vidno ako je brutalne nestála, a velmi si uplatnovala autoritu (raz soms i napisala poznamku: "sedela som v lavici a šuchala nohami" ) a strašne hukala furtom, to sa nedalo taka hysterka, čo ťa učí, počúvať hysteriu
na strednej. asi v treťom či štvrtom ročníku. tá učitelka sama o sebe bola krava, ale to je jedno. proste hrali sme pexeso ale také čo patrilo k predmetu, (proste niečo ako škola hrou) ... a boli sme rozdelený na skupín po štyroch. a ona stále chodila len ku nášmu stolu a furt nám hovorila čo máme robiť a pritom my sme vedeli čo máme robiť... najprv som jej pekne povedala že mi to vieme hrať ale druhýkrat ma nasarala tak som povedala niečo v zmysle nech ide preč lebo nás otravuje (nie presne tieto slová ale už si nepametám presne ako, no samozrejme môj tón hlasu bol určite velmi drzý)... celá moja partia aj s učitelkou na mna kukali ale ona sa usmiala a s tým že dobre už idem odišla
ja si na nič konkrétne nespomíjnam, ale som rada, že vy hej, lebo mi toto fórum zlepšilo náladu
Tuším som bola drzá len na strednej, na základke si nič konkrétne nepamätám
Paradoxne na vyske. Prisla nejaka doktorantka krava namyslena, absolutne neschopna, no absolutny nonstens, keby ste videli ako viedla hodinu...no ale tak dobre, ja som si zvykol s ucitelmi vytvarat aj neformalne vazby a jednoducho si sem-tam zavtipkovat...no a hodil som nejaku neschodnu poznamku, nejaky skolsky vtipek na jej otazku, na ktorom sa kazdy zasmial, aj ona ale potom si chcela dokazovat svoju autoritu, tak mi povedala, ze za tu poznamku urobim do nasledujuceho tyzdna seminarku na nejaku temu a to ma tak vytocilo (jednak som bol vtedy chory a vtedy som podrazeny, asi aj zato ze nemozem cvicit... a jednak som vtedy pisal diplomovku, SVOCku a ozaj som nemal cas na tie jej sprostosti, tak som jej z fleku povedal, ze ja ziadnu seminarku pisat nebudem, pokial to nebudu pisat ini a pokial to nieje v sylabach predmetu, medzi poziadavkami na pripustenie na skusku, tak mi to je jedno a ked sa jej to nepaci, tak nech si ide dekanovi vysvetlovat, ze student nenapisal seminarku, kvoli vtipnej poznamke na hodine. Len zostala ticho, nevedela co na to povedat, jej ego bolo rozdrtene a este to potom malo odvetu, ktoru som nakoniec aj tak potom vyhral. Ale strasna zenska to bola, ako....fakt, za cely zivot som zazil roznych ucitelov, ale tamta musela mat brutalne komplexy a nieco si dokazovat aj staznost sme na nu tusim veducej katedry pisali. No...mat takuto napr. sefku, tak sa odstrelim
Asi nie, jedine ked som nieco povedala hulvatskejsim tonom, nez som chcela, to som sa vacsinou isla aj ospravedlnit.
Ale na ZS davno davno sme mali priserne tupu slovencinarku, ktora nam tvrdila, ze klavir je s ypsilonom a podobne veci, ju som trosku tryznila priznavam.
Keby len raz...naposledy na nemcinarku, ked mi dala 5 za to, ze som si len dopoly spravila ulohu ... potom som jej povedala, ze keby ju mam, tak jednotku nemam, ale ked ju nemam, tak mam 5...ze takto mam aspon nieco
ako v @48 , profka úplne neuveritelne drzo vyskočila na mna - pred pár dnami na skuške, (ale už aj na tom poslednom stretnutí pred tým mala nejaké blbé reči, bola nejaká jeblá..
gosh však má už takmer cca 36 - 40 okolo, ale správa jakoby s nou ešte metala puberta :/( :/
mntož nevím, však ja som jej nic nevravela, ani nerobila nič, a predtým som sa s nou videla max. 1-2x na stretnutiach sobotních prednáškách.. ;S
platit si za to a ešte sa nechat zjebávat Phdpicou, petržalskou.. však aj sa tak vobec správa, a vyzerá, jakoby došla rovno z hrašného, v zime! si to dá akúsi minisuknu..
to C a programko sa radšej aj tak naučím sama, aj tak si neviem predstavit že by som sa s nou po hentom ešte mala vobec nekdy stretnút (..a tobož ešte na štátniciach.. :ehm:
Nie ale vela krát som už mal na mále.................. no vždy som sa udržal na uzde lebo ak by nie tak už by nebolo cesty späť. Keby som sa do nich pustil tak už by to nemalo hranice.
Ja som sa vždy držala v kľude ale aj tak som mala pár kixov. Hlavne v tom že keď som sa nasrala tak sa to zmenilo na ľútosť a vždy som sa rozplakala. A to sa zle kríži s mojou hrdosťou.
Mali sme takú slovenčinárku (inak bola celkom v pohode a mala som ju rada) keď začala nejakú tému tak o nej rozprávala aj desať minút a tak. A asi v šiestom ročníku nám raz rozprávala o tom aké je ťažké učiť atď. Ja som jej na to niečo povedala ani neviem čo, ale niečo v tom zmysle že zas až také ťažké to nie je. Ani som jej to nepovedala drzým tónom a nemyslela som to vážne. Úplne som na to zabudla. Asi na druhý deň za mnou prišla druhá učiteľka (jej kamarátka) a skákala do mňa že čo si o sebe myslím a že nemám vyštudované dve vysoké školy. Ja som ani nevedela čo odo mňa chce lebo som si na to vôbec nepamätala. Povedala my že keď som taká múdra tak si odučím dve hodiny dejepisu v našej triede. Prvú som len tak-tak odučila a na jej konci začala menovať že čo som spravila zle atď. A ja som sa, samozrejme, rozplakala. A pamätám si na jej slová "Presne som vedela že to takto skonči." Na tej druhej hodine čo som mala odučiť som sa ani nekázala. Celá škola si zo mňa samozrejme uťahovala ešte týždeň. Potom som sa s tými učiteľkami nejako pomerila a zvyšné roky boli v pohode. Hoci má to stále niekedy prenasleduje. :/
@paulieevans To prvé bolo kruté! Aj si sa jej potom ospravedlnila?
@marjy77 Nie, bola som hlúpa ale neospravedlnila. Tá učiteľka bola jebnutá, nenávideli ju všetci na základnej , vrátane ostatných učiteliek. Cítila som vtedy dosť že zadosťučinenenie, ale ...Dnes keby sa to stalo a bola by akákoľvek ospravedlnila by som sa , predsa len som vtedy bola decko.
Raz na prednáške ma nejako dissoval prednášajúci, tak som si tak potichu pre seba povedala "ty kokot", on ma asi počul, a potom mi dal dvakrát prerobiť projekt, lebo bol naozaj kokot
ale výrok: "Terézia, sklapnite" sa v triede udržal ako interný vtip celkom dlho ach, mala som ja s učiteľmi problémy, hlavne pre to, že som nosila dredy a ľudia s titulom Mgr. sú z toho celkom vyvedení z miery a majú pocit, že musia mať predsudky a automaticky si myslia, že keď človek vyzerá ináč, ako ich konvenčné merítka hlásajú, tak je problémový žiak a treba ho: buď prehliadať, alebo sa s ním púšťať do dišpút, z ktorých aj tak vyjdú ako kreténi ^_^ a žiak ako drzáň, čo sa nevmestí do vlastnej kože. uznávam, že som svoje názory niekedy chcela presadiť nasilu a neraz som tlačila hlavu proti múru, no tak či tak si myslím, že drzá nie som od prírody, len niekedy si môj prejav tak autority vyložia. hmmm, čo už.
Ako na angličtinárku stále. Ale tá žena nemá úroveň, aby ohovárala ľudí inej pleti a škatuľkovala nás do nejakých skupín a dávala nálepky to nie. Ako fakt si na našej škole vážim, že je dosť otvorená a s profesormi si môžme prediskutovať čokoľvek, ale tá puča sprostá je proste obmedzená krava. A proste si poviem svoj názor a môžem ju ****.
Sorko, len ma fakt neskonale nahnevala včera, ešte bola aj trápna, lebo ju vždy ovalím angličtinou minimálne o stupeň lepšou /a to je pre profesora dosť trápne/. To je tak, keď niekto príde z cirkevného gymnázia, kde sa na začiatku hodiny modlily, na umeleckú školu a očakáva ľudí čo budú na ňu pozerať a prikivovať jej rasistickým obmdzeným rečiam.
Nič ma nedokáže vytočiť tak veľmi, ako keď niekto ohovára druhého náboženstvo alebo farbu pleti
v osmicke sme mali taku jeblu ucku geografie ze aj ostatne ucky ju nemali radi, ona nam furt iba diktovala co mame pisat a ak sme nemali DOSLOVA take iste odpovede ako ona napisala v poznamkach tak nam dala minus body. dokonca minusovala body aj ked sme mali prilis dlhu/kratku esej a kurva raz som napisala ohluchnut namiesto stratit sluch a ona na to ze to je "zle zformatovane" a to bolo skuskove zrovna tak som stratila nervy (ked ja stratim , tak stratim poriadne ) a zacala som po nej vrieskat ze ak neviete ucit tak preco ucite, furt musim pisat presne to co vy od nas chcete nedavate nam ziadnu volnost uz aj za jedno jebnute synonymum slova nam date minus poznamku ako mame prejst ked ste nasa ucitelka , a ona ze neodvravaj mi, zavri si usta, tak som po nej hodila otvoreny peracnik... :/ ale sa mi stratila guma pritom...
a potom v devine na volnej hodine som jednemu spoluziakovi vykricala ze "SI KOKOT" lebo ma fakt nasral , som robila s kamoskou a on tam za nami nam zahodit veci do kosa a celkovo o mne furt klamal a nadaval kazdemu (az raz aj jeho kamosom rupli nervy a daco mu povedali ) a to tam bol taky ucitel ktory sa mi za to pekne pomstil....aby som nepovedala este daco horsie som vybehla z triedy a on na mna zavolal ucku a potom sa na mna tak chlipne pozeral a fakt sa ku mne priblizil tak blizko ze na mna dychal a musela som sa ospravedlnit celej triede asi 5 krat lebo ucitel to nepocul. tak potom vzdy ked som ho videla som sa tak nanho zamracila.. ale to neni velmi k teme xD
moji spolužiaci sú debili cez hodiny vykrikujú ZIDAN DEVET a neviem ešte čo ale je to sranda a neni výnimka keď roztrhajú pracovný list pred jej očami dokonca jednému spolužiakovi tie pracovné listy ani už nedáva
Velakrat Ale najepickejsie asi bolo, ked som jediny na hodine nieco robil a ten debil sa opytal nieco ine, ako chcel vediet. Ja som mu odpovedal na to co sa pytal, on mi znadal a do konca hodiny - boli to ale trojhodinove cvika - ked sa nieco opytal a vyvolal ma, tak som odpovedal stylom "neviem", "nepoviem", "tazko povedat". A toho potom sralo viac ako to, cim to zacalo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
potom som už poslúchal
A na strednej som mala oveľa viac kiksov, ale najväčší asi bol na hotelke kde ma zdrbali, že si nepíšem poznámky a ja som si ich písala , ale on to nevidel a asi 3x ma upozornil a ja som požmolila zošit a hodila ho na zem a vyložila si nohy a povedala, že ho mám v piči.
raz ešte na základnej v nejakom 7.-8.ročníku celú prestávku s nami triedna bola v triede a jak zazvonilo, tak povedala, že si máme zohnať pravítka, lebo že ideme rysovať a my sme rýchlo šli opýtať do iných tried, no nemali sme všetci a potom nám povedala, že "tak budete rysovať bez pravítok, váš problém" a ja jej na to že "keby ste nám to povedali na začiatku prestávky, mohli sme ich mať"
a teraz na strednej sa viackrát stávajú také situácie, napr. asi pred mesiacom mi povedala slovenčinárka, že ak budem mať zo SJ 89%, tak mi dá dvojku, lebo že mi to veľmi tesne vychádzalo a ja že "no fajn, ja už končím so všetkým snažením..." a odišla som ona to vyhodnotila ako drzé správanie
alebo veľakrát s inou učiteľkou, keď mám na lavici otvorený nejaký iný predmet, napr. občiansku, tak sa ma spýta že "Radka, čo sa tam zase učíte?" a ja jej furt na to že "jemine.. však nič!"
ale ono tu nešlo ani tak o to, čo som povedala, ale ako som povedala ale takých situácií bolo viac, len si teraz nejako nespomínam
@rocafella skor 15+ .. okolo 13-14 su este v puberte
Veľa toho bolo. Naposledy: "Keď sa to nebudete učiť tak nezmaturujete.".. "Ja sa spolieham na to, že ked poviem kto ma učil tak ma nechajú prejsť." urazil sa a bol ticho celú hodinu.
a po tom čo sa ma asi po 30.krát s opovrhnutím spýtala či sa hlásim DO gymnázia,tak som jej s dôrazom odpovedala,že NA gymnázium a keď na mňa útočila,tak som sa len pekne usmiala a tvárila sa že ju mám niekde hlboko v zadku a ešte som jej povedala,že ak má so mnou nejaký problém,
tak nech si zavolá rodičov
ale inak nic take..
Proste pre mna je každý človek rovnaký a neuznávam žiadne umelo vytvorené autority,typu učitel,šéf atd.
Divné však je,že v každej práci som nadriadeným povedal svoje ak ma daco sralo a nikdy ma odnikadial nevyhodili ešte. Vždy som odišiel svojou výpovedou. Považujem to za div sveta.
Dnesne decka nemsju ziadnu uctu...
Ten jeden výnimočný prípad bol ešte na základnej, dokonca to bola moja obľúbená učiteľka. Písal som si úlohu cez prestávku a spoužiak do mňa furt rýpal - nemal som už veľa času, tak ma to dosť znervózňovalo. Nezaregistroval som učiteľkin príchod do triedy - až kým nestála nado mnou a nespýtala sa: "Prečo si robíš úlohu v škole?"
Neviem čo do mňa vtedy vletelo, ale strhol som sa a skričal na ňu: "Pre hovno!"
Dodnes sa za to hanbím.
a na angličtinarku na strednej... lebo mi chcela dať trojku na vysvečko ale nije, všetkym nam po uzavrení znamok zhoršila znamky o stupeň, kždemu dopísala 5ku aby to šlo a ani nám o tom nepovedala....
ale inak do mna učitelky skakali... ./ ale fakt .... napr. jedna paní ...jaks a volala? žežichová? žihlavová? kopřivová neviem kopřová! no, tak ta pani, nám chvalaohu len zastupovala, a kolektívne ale aj po jednom nás urážala, opakovane, namiesto nejakeho preslovu...väčšinou udržovala očný kontakt so mnou, a potom zobrala mi zošiť vyhodila ho do vzduchu "toto je čo? toto je čo? TO JE HUMUS!!! NO JA GRCAM!" .... a po tomto chcela ja neviem nech sid am flašku s vodou doel zo stola, alebo tka nejak + s nejakym dodatkom (ako male decko-alebo tak nejak)
tak som domietla...
a fakt nechutne na mna flochla ze moj nazor na mna, mi povie medzi tromi očami proste
ale i tie pre dva sui zapríčinili pedagogovia sami, som toho nazoru...žiadny pedagog čo vcelku chapal svoju profeisiu, so mnou problem nemal a ba si myslim, že ma mal i rád a vychádzali sme si (a z danych rpedmetov tych epdagogov som bola dost dobra)
a na strednej no
tak napr. v BA pred narodnou galeriou som hulakala po sebe s uckou a tlapkala ju po ramene nech si tie fotky pozrie na kompe ze ja som si tu dvojiku nezasluzila a ze to je chyba tlace a neviem co nakoniec sme sa zacali len smiat na sebe chvalabohu
ale najviac som si asi dovolila este na nasu chemikarku ked sme sa vracali z vychovneho koncertu do skoly a sla som po takych schodoch a nie dookola ako ostatni ale ona sla tiez po tych schodoch a som zisla dole a stala som na poslednom schode a ona dole a hovori mi ze chod okolo po tych schodoch sa dole nechodi a ja ze nie nejdem naspat a ona ze chod hned zas hore a ja ze nie a ona ano a ja nie ano nie ano nie uz ju klepalo od zlosti lebo som este stala tak nad nou a ona potom ze ked sa vratime do skoly pojdes so mnou k riaditelke a teraz chod hore tak som vyvratila oci povedala krista a sla horom
alebo triedna sa pytala preco nasi neboli na rodicku a som jej sedela chrbtom a som jej odpovedala drzo ze no nemali cas na to .... sak ale aky debil ide v sobotu rano na rodicko krista a triedna potom este riesila ze som drza a ze sa ani neotocim ked sa s nou rozpravam
no vela toho este nebudem to tu vypisovat
ale este mozem dat drzosti ostatnych napr spoluziak povedal ucitelke ze pančelka vyzerate jak Gandalf na to ho vyvolala a dostal 5ku
celkovo keď vidím že tá protistrana nieje schopná uznať aj iný názor ako ten ich
Ale niekedy som mala problemy skor kvoli sprostosti ucitelov/uciteliek,pritom ja som nic nespravila a este aj moja mama uznala,ze to voli totalne picoviny.
Tuším som bola drzá len na strednej, na základke si nič konkrétne nepamätám
Ale na ZS davno davno sme mali priserne tupu slovencinarku, ktora nam tvrdila, ze klavir je s ypsilonom a podobne veci, ju som trosku tryznila priznavam.
gosh však má už takmer cca 36 - 40 okolo, ale správa jakoby s nou ešte metala puberta :/( :/
mntož nevím, však ja som jej nic nevravela, ani nerobila nič, a predtým som sa s nou videla max. 1-2x na stretnutiach sobotních prednáškách.. ;S
platit si za to a ešte sa nechat zjebávat Phdpicou, petržalskou.. však aj sa tak vobec správa, a vyzerá, jakoby došla rovno z hrašného, v zime! si to dá akúsi minisuknu..
to C a programko sa radšej aj tak naučím sama, aj tak si neviem predstavit že by som sa s nou po hentom ešte mala vobec nekdy stretnút (..a tobož ešte na štátniciach.. :ehm:
Mali sme takú slovenčinárku (inak bola celkom v pohode a mala som ju rada) keď začala nejakú tému tak o nej rozprávala aj desať minút a tak. A asi v šiestom ročníku nám raz rozprávala o tom aké je ťažké učiť atď. Ja som jej na to niečo povedala ani neviem čo, ale niečo v tom zmysle že zas až také ťažké to nie je. Ani som jej to nepovedala drzým tónom a nemyslela som to vážne. Úplne som na to zabudla. Asi na druhý deň za mnou prišla druhá učiteľka (jej kamarátka) a skákala do mňa že čo si o sebe myslím a že nemám vyštudované dve vysoké školy. Ja som ani nevedela čo odo mňa chce lebo som si na to vôbec nepamätala. Povedala my že keď som taká múdra tak si odučím dve hodiny dejepisu v našej triede. Prvú som len tak-tak odučila a na jej konci začala menovať že čo som spravila zle atď. A ja som sa, samozrejme, rozplakala. A pamätám si na jej slová "Presne som vedela že to takto skonči." Na tej druhej hodine čo som mala odučiť som sa ani nekázala. Celá škola si zo mňa samozrejme uťahovala ešte týždeň. Potom som sa s tými učiteľkami nejako pomerila a zvyšné roky boli v pohode. Hoci má to stále niekedy prenasleduje. :/
@paulieevans To prvé bolo kruté! Aj si sa jej potom ospravedlnila?
Sorko, len ma fakt neskonale nahnevala včera, ešte bola aj trápna, lebo ju vždy ovalím angličtinou minimálne o stupeň lepšou /a to je pre profesora dosť trápne/. To je tak, keď niekto príde z cirkevného gymnázia, kde sa na začiatku hodiny modlily, na umeleckú školu a očakáva ľudí čo budú na ňu pozerať a prikivovať jej rasistickým obmdzeným rečiam.
Nič ma nedokáže vytočiť tak veľmi, ako keď niekto ohovára druhého náboženstvo alebo farbu pleti
a potom v devine na volnej hodine som jednemu spoluziakovi vykricala ze "SI KOKOT" lebo ma fakt nasral , som robila s kamoskou a on tam za nami nam zahodit veci do kosa a celkovo o mne furt klamal a nadaval kazdemu (az raz aj jeho kamosom rupli nervy a daco mu povedali ) a to tam bol taky ucitel ktory sa mi za to pekne pomstil....aby som nepovedala este daco horsie som vybehla z triedy a on na mna zavolal ucku a potom sa na mna tak chlipne pozeral a fakt sa ku mne priblizil tak blizko ze na mna dychal a musela som sa ospravedlnit celej triede asi 5 krat lebo ucitel to nepocul. tak potom vzdy ked som ho videla som sa tak nanho zamracila.. ale to neni velmi k teme xD