Čo myslíte ako mám malého brata motivovať aby mal lepšie výsledky v škole? Teraz mal na vysvedčení 4 trojky. A budúci rok maturuje! Ja som mal v maturitnom ročníku samé jednotky. Moji rodičia sa o ňho vôbec nestarajú stále behá s kamarátmi po vonku a húli
A čo tým dokáže keď bude mať známky ako ty?
Čo sa tebe podarilo vďaka tým jednotkám? Počúvam. Asi nevidí zmysel v jednotkách. Kde si skončil ty vďaka skvelým známkam?
fakt mas 31? mohol by si uz vediet ze kazdy sme iny a niekomu ucenie ide niekomu nie. To ze ty si mal same 1 neznamena ze aj brat bude mat, jasne keby sa drti nonstop asi by ich mal no asi ho to nebavi tak ako teba. Kazdy ma ine priority, znamky nejsu secko..
jebat známky, nemajú žiadnu hodnotu na slovensku tak isto jak maturita a bežné vysoké školy...hodnotu majú len právnik,lekár a pod....a nie tie sračky ako sociálna práca či kerá maria,preboha by som to zrušil všetko a ludia čo na to idú len kvoli titulu sú pre mna úplné 0 ,ešte aj ten čo má len základnú a maká v živote je viac jak ten lenivý odpad čo ide na vysokú nech nemusí robit
V maturitnom rocniku sa uz tazko zacne ucit..vtedy vacsinou vsetci uz na to kaslu a mavaju raz tak horsie znamky..a znamky nikdy nezarucuju uspech v zivote, nie su vypovedou o tom ci je clovek mudry ci inteligentny..niekto moze mat kazdy rok ciste na vysvedceni, ale ak je neschopny v realnom zivote, mimo ucebnic a pouciek, tak ho uz nic nezachrani..niekto sa neuci, ale vie si svoje miesto v buducnosti vydobit..uz len ludia v mojej triede boli toho dokazom. Sprtka, mala dobre znamky, no kym jej clovek podrobne nevysvetlil co ma vlastne robit, nevedela sa pohnut z miesta, absolutne nesamostatna, neohrabana, neprakticka, niekedy akoby ani nerozmyslala, iba robila vsetko mechanicky, na co potrebovala mat urceny presny postup od ucitelov. Clovek, co si 4 roky nezalozil ani len zosit, toho viac dokazal a uspel, uz ma celkom fajn vydobity flek a podla toho je jasne, ze sa v zivote nestrati.
@ihoax "Clovek, co si 4 roky nezalozil ani len zosit" jaj staré dobré časy,jak som chodil do školy dakedy aj bez tašky jak som bol lenivý si ju zobrat a celý rok v taške ti isté učebnice,jeden zošit na všetko
@jurito nj, u nas sa taki viaceri nasli, pohodaci chalani , bola s nimi sranda.. niekedy som chcela byt rovnaky mamvpicista ako oni, ale zial, bola som slaboch..
Ty si mi blb. SURODENCI NIKDY NIE SU ROVNAKI. A to by si mal zapamätať každý a jeden. Nechaj ho, nech si žije, a nedávaj mu svoje rozumy. Som dievča, ccelý gympel som prechádzala len tak tak, trojky a aj štvorky. Hrozne som sa za to hanbila. Výsledok. Mám vysokú školu. Čiže, prvá vec, zmánky sú len čísielka na papieri. Druhá vec, ty si si prežil svoj život, teraz ho nechaj žiť jeho život.
@jurito Presne jak ja. Ja som tomu hovoril univerzálny zošit a boli v ňom skoro všetky predmety. Iba na DVK som mal osobitný. A knihy som nemenil vôbec ale nenosil som všetky len tie najpotrebnejšie.
@likjul ja som to tam mal aj v predmete napísané,že univerzálny zošit a najlepšie ,že zošit na všetko a bol poloprázdny na konci roka A potom ešte top bolo,že som došiel až na 2. hodinu lebo sa mi nechcelo vstávat a už po 4. som odišiel domov,že ma to nebaví smiley:
@bentley
Neriešiť jeho známky, ale viac sa zaujímať o jeho život a jeho svet. Keby som ti ako mladšiemu bratovi za odmenu natlačil kurvy do postele v 19-tich, bol by si šťastný alebo by som tým len podporil tvoju nevyzretú osobnosť? Myslel som, že chceš brata chrániť a nie ho ešte viac ohrozovať.
@jurito Zase ja som chodil normálne do školy aj zo školy. Ale v tom zošite bolo asi 5 alebo 6 predmetov dokopy a bolo to tam popísane hocijak. Nikto by z toho nevyšiel. Ale bol celý zapísaný.
@likjul tak to si bol ešte celkom "slušný" žiak oproti mne ale ako také kokotiny čo učia na stredných školách to mi rozum neberie....akože literatúra...nás otravovali furt s tými drbnutými autormi,ktorí nikoho nezaujímali a mi len znechucovali den a nikdy v živote to nikto nebude potrebovat a je to úplne zbytočné....
Etf? A ten koniec to je úplný zájeb. Čo tak mu proste povedať že je to tvoj brat a vieš že sa v živote nestratí nech je aký je. Niekedy mladému človeku chýba len dôvera, okrem toho tri trojky na strednej sú čo? Ja som prechádzal strednú so štvorkami a na maturite som mal lepšie výsledky ako kopa jednotkárov.
Neviem čo môže byť lepšia motivácia .. snáď auto
Ale s tým "čo si dokázal z jednotkami" nesúhlasím. Človek s jednotkami si kľudne spraví vysokú , má množstvo možností kam ísť študovať od Brna až po školy v zahraničí.Povedzme na medicínu v BA.Som veľmi zvedavý či taký 3-4-rkár sa raz bude mať tak dobre.Možno pôjde na banícku školu alebo sociálnu prácu a bude ing. na úrade práce.Nevravím že všetci jednotkári skončia výborne a naopak , ale povedať že je jedno či zmaturuješ na 1 alebo 4 je hlúpe..ak nemáš v živote vyšší cieľ ako byť figúrka tak prosím.
a ako na co mu su tie dobre znamky? myslis, ze mu to nejako v zivote pomoze? alebo, ze si daco bude viac pamatat? na strednej som mala z chemie, fyziky a biologie same 3-4, na vyske hned v prvom rocniku z tych istych predmetov A-B a to par ludi tie predmety prenasalo a ver tomu, ze to uz teraz aj tak nikoho nezaujima.
@ihoax ja som presne ten typ co si popisovala. sral som na ucenie, neznasal som sa ucit veci o ktorych som vedel ze su mi k nicomu. paradoxne som si ale vsimol v sucasnej robote ze vsetci ludia okolo mna boli ti jednotkari co vzdy vynikali. trocha si pridem taky .. mimo ich "urovne" a som ten co si to vydrel horko tazko bez jednotiek. no neviem co si o tom myslet
@chlorofyl mimo ich urovne? ako to myslis? iba kvoli znamkam? alebo mas nejaky konkretny dovod si to mysliet, prejavuje sa to napr. v komunikacii medzi vami? lebo ak nie, a je to iba tvoj pocit, mal by si kaslat na to..
ja som tiez popisala dva extremy, vo vseobecnosti plati, ze clovek co sa uci a snazi si rozsirit vzdelanie to dotiahne dalej, a ten co na vsetko sere, skonci casom pod mostom..no aj tak podla mna v prvom rade zalezi na cloveku, ci je schopny ci nie, ci ma nejake ciele, za ktorymi si ide,a nie na vzdelani na papieri, ci znamkach ked mal clovek 14 -19 rokov
same here
ja som mala samé jednotky, brat tiež mával ale strašne sa zhoršil a mame je to jedno... lenže on si nedá povedať, nie je hlúpy a keby chcel tak má jednotky, ale myslí si že je hlúpe hodnotiť ľudí známkami (to teda je)...
a úplne ma vytáča keď má nejaký predmet (biológia) na ktorom sa dá odpisovať a robiť si ťaháky a on si ich nerobí lebo nechce podvádzať a potom majú všetci 1 a on 3-4
@ihoax ja si myslim ze to je urcite hlavne kvoli tomu ze si to ja sam nahovaram a sa tak akosi podcenujem ale je to tam aj v ramci tej vzajomnej komunikacie citit ze oni su daco "viac" a davaju to aj najavo.
a k avizovanym extremom - ja som bol taky trojkar na zakladke aj strednej. ale ja som si uz cez strednu uvedomil ze znamky mi nic nerucia a zivot mi zadarmo tiez neda. takze som sa rozhodol na sebe pracovat a ist vyssie nez ostatni. zatial sa mi to dari aj ked je to dost stresful a tazke sa dlabat po rebriku hore ale tak zatial to ide. uvidime dokedy
@jurito ale prosímťa aj keby som ju študovala tak čo akože? Prečo nazývaš ľudí 0 za to, že chodia na vysoké školy? Miešaš jablká a hrušky..
Mám pocit že užívatelia birdzu nemajú iné starosti a problémy len čo študovať prípadne ako niekomu inému štúdium znepríjemniť.. keď niekto píše, že sníva o tom byť právnikom alebo lekárom alebo veterinárom alebo neviem čím tak sa všetci doňho pustíte.. bože to nemá uplatnenie, bože to by som nemohla robiť, bože to je zodpovednosti, bože to je dlhé štúdium, bože a ty si myslíš že štúdium na slovensku ti niečo dá.. a milión ďalších dôvodov prečo tam neísť.
Ale naopak keď niekto napíše, že nevie čo by mal študovať tak to je kripel a vyvhreľ spoločnosti bez záujmov a rozumu a treba ho upáliť na hranici, lebo takto život nefunguje.
Ale bohužiaľ tu nikto nemyslí na to, že nie každý je rodený karierista a nie každý má presnú predstavu čo bude v živote robiť. Zamestnaní, teda pozícií je dosť, ale ľudí tiež a vždy uprednostnia radšej človeka s VŠ lebo proste na Slovensku je tých ľudí ako húb po daždi a to sa len tak skoro nezmení ani keď príde jurito a povie že to je zlé a všetci bez cieľa sú hnusní bubákovia.
Ale tak určite najmä dievčatá na birdzi ocenia tvoje životné múdro ak mi napíšeš ako by sa dievča malo zachovať po skončení strednej školy, aké zamestnanie by asi malo hľadať? Prosím prosím ja som fakt zvedavá čo mi poradíš.. a upratovačky (pardon, pomocnice) alebo šičky prosím s ponuky vynechaj.
Lebo ty si ak máš šikovné ruky si možno nájdeš prácu niekde na stavbe alebo niekde no na ženušky treba tiež myslieť.
a ešte mimochodom nie sociálnu prácu neštudujem, ja viem čo budem robiť v budúcnosti a nemám problém s tým kam ísť na vš, ale takých ľudí sú tisíce a nulami by som ich za to nenazývala ani náhodou.
uprimne? ja by som za take vysvedcenie asi vrazdila .. nie klamem ... nezakladam si na vysledkoch v skole ... co bude mat z toho, ze bude same jednotky? .. nechapem ... nic ... to iste ako keby presiel na same stvorky ...
@skingirl94 moc dlhé a nechcelo sa mi to čítat do konca,ale tak stačila mi prvá veta a zistil som,že máš problémy s čítatním s porozumením....nikde som nenapísal,že ludia čo chodia na vysoké sú 0. Napísal som,že ludia ktorí idú na vysokú ktorá ich absolútne nezaujíma len nech majú titul alebo aby nemuseli robit sú 0. Tak si to zrovnaj v hlave predtým ako reaguješ
Ved znamky na strednej predsa vobec niesu dolezeite.... ja som zmaturoval na 1 z predmetu z ktoreho som mal na vysvedceni 4ku.... a aj tak to nikoho nezaujima.
Povedz mu : Len tak ďalej!
Ja som mal tiež rok pred maturitou štyri trojky a v maturitnom ročníku som mal samé jednotky. Písomný test zo SJ a AJ som mal najlepšie z triedy a aj zo slovných odpovedí som mal samé jednotky
@davidkq ako má to nejakú výpovednú hodnotu čo sa týka môjho pohladu na danú vec? podla mna nemá....ale ak ti ide o to,či som niečo dosiahol v živote ,tak nie zatial som nič nedosiahol,ale to ani tí čo sa biflili nonstop ,dokonca sú na tom horšie jak ja poniektorí ...dokonca väčšina vysokoškolákov s ktorými som v kontakte neovláda ani základy gramatiky čo už je totálne na zaplakanie. A to nie je premúdrelosť,ale NAZOR. Ano viem,slováci nemajú radi,ked im niekto povie názor do xichtu,ktorý sa nezhoduje s väčšinou. A ked ho ešte vie aj podložit faktami tak to už doslova uráža, no prepáč tak to u mna chodí
@jurito bože moooj ty si tragéd veď tu len stále ospravedlňuješ svoj neúspech. Podľa pribehov zo školských čias si navstevoval asi nejaké učilište ale školu v hornej dolnej. A zbytočne vysoke školy podľa mňa neexistuju, existujú len zbytočný ľudia, šikovný sa uplati aj s nejakou estetikou alebo soc. pracou. A taký čo po strednej bežia do práce s vidinou zisku celý život makaju za pasom a pri pive nadavaju na politiku, zamestnavagela a všetko okolo. Nehovorim o ľuďoch čo chcú mať nejakú prax, napr. keď sa zamestna elektrikár vo svojom obore. A dokázať niečo v živote ? Myslím že biflosi toho dokazali viac jak ty možno v piatok menej vypijú jak ty, ale ne to bol zlý príklad podľa fotky vyzeraz že v piatok tak maximálne na PC si nalepený. Proste oni sa snazia a zvysuju si aspoň šancu na úspešný život, keď sa nepodari odnesu si z toho aspob kopec vedomosti a budú si môcť povedať že to skúsili a čo ty? A o mentalite Slovákov mi tu netrep nakoľko sám ju ukazuješ, hneď vieš každého odsúdiť a ty si paaaan. Prebud sa a radšej sa pohni v živote
kazdy rok na gympli som mala na koncorocnom vysvedcku jednu trojku a nesla som sa pre to zabit a moji rodicia tiez nie.. zmaturovala som na jednotky.. znamky zoo strednej su k niecomu iba ak clovek chce ist na nejaku vysku kde sa vyzaduje urcity prospech alebo si vyziadaju vysvedcka zo strednej.. ale ani to nie je pohroma ked tam bude mat trojky lebo najdolezitejsie su prijimacie testy, skusky a podobne veci.. a ak on serie na to aby mal dobre vysledky pricom huli a chlasta tak ho v tom nechaj.. je jasne ze by si chcel aby na tom bol lepsie ale nasilu ho nedonutis.. a motivovat ho mozes akurat tym ze mu vysvetlis svoj postoj a mozno si z toho cosi vezme.. a ak nie, tak nie.. proste je to jeho zivot..
a ked uz tak radsej ho nauc moralke a sebaucte a nie mu este zhanat baby na sex O.o
@davidkq ty si sa ma nič nepýtal,ty si všetko písal konštatovaním a s ludmi čo diskutujú týmto štýlom,že " možno v piatok menej vypijú jak ty, ale ne to bol zlý príklad podľa fotky vyzeraz že v piatok tak maximálne na PC si nalepený."- si nemám čo povedať,pretože zo skúseností už viem,že sú to strašne hlúpi ludia Pretože inteligentný človek si nedovolí niečo takéto napísať a + si doštuduj nominatív množného čísla,ak teda vieš čo to je. Pekný den
@jurito zase samé výhovorky si prečítaj čo si písal o VŠ odsudzuješ ľudí, keď som to spravil ja voči tebe ideš sa z toho poskladať. Keď nemaš argumenty začneš sa vykrúcať
@davidkq nikoho neodsudzujem ,povedal som,že PRE MNA sú tí ludia nuly čo idú na vysokú ktorá ich nezaujíma len kvôli titulu alebo aby nemuseli robit....vážne neviem či tu máte problémy s chápaním alebo sa schválne hráte na sprostých niektorí,ale toto je môj názor a nezmení ho zato,že príde davidkq a mi tu začne rozprávať o tom ako žijem pričom ma vôbec nepozná.
@davidkq No veď ano pre mna tie školy sú odpad,hovno,bezvýznamné ,ale nikde som tam nepísal nič o ludoch,ktorí idú nato lebo ich to fakt zaujíma.Písal som tam o tom ,čo som už 3x vysvetloval a nebudem to zas opakovať. Proste máš problém s chápaním čítaného textu čo sa tu opäť potvrdilo. Ale nič si z toho nerob,ja som zvyknutý už nato,že vždy "vyhrám" pretože ja vždy viem čo píšem a nachytať ma na nejaké slovíčkarenie je extrémne ťažké. Takže sa dalej ani nesnaž,lebo je zrejmé,že si čítaný text zle pochopil a útočil si na mna niečím,čo vlastne bolo úplne inak napísané a len si si domyslel nejaké svoje bláboly,ktoré sa reálne tam vôbec nenáchadzajú. Ak ťa môžem poprosit ani ma už netaguj ďalej v tejto téme,vďaka.
@jurito Ak si dávaš vedomosť gramatiky ako TOP skill tak to je potom bieda Lebo poznám veľa ľudí čo furt na to poukazujú lebo asi nič iné nevedia Znalosť gramatiky na to sa ti dnes všetci vykašlú Ak právo dávaš za perspektívny odbor tak máš totálne zlý prehľad o VŠ u nás. Proste ako tak na teba pozerám máš zmapované všetky humanitne zamerané VŠ. Nezáleží pritom na VŠ až tak, tá len poskytne nadhľad nad vecou. Sa ťa spýtam na rovinu, vieš aspon jazyky (mimo slovenského) na takej úrovni ako tie tupelá o ktorých píšeš? Vieš fyziku/matiku lepšie ako oni? Proste tu sundávaš ľudí a vytváraš totálne scestné assumptions, ktoré urážajú ľudí čo majú vyššie ambície než ty. A oháňať sa gramatikou to je fakt úbohé...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Čo sa tebe podarilo vďaka tým jednotkám? Počúvam. Asi nevidí zmysel v jednotkách. Kde si skončil ty vďaka skvelým známkam?
Neriešiť jeho známky, ale viac sa zaujímať o jeho život a jeho svet. Keby som ti ako mladšiemu bratovi za odmenu natlačil kurvy do postele v 19-tich, bol by si šťastný alebo by som tým len podporil tvoju nevyzretú osobnosť? Myslel som, že chceš brata chrániť a nie ho ešte viac ohrozovať.
Ale s tým "čo si dokázal z jednotkami" nesúhlasím. Človek s jednotkami si kľudne spraví vysokú , má množstvo možností kam ísť študovať od Brna až po školy v zahraničí.Povedzme na medicínu v BA.Som veľmi zvedavý či taký 3-4-rkár sa raz bude mať tak dobre.Možno pôjde na banícku školu alebo sociálnu prácu a bude ing. na úrade práce.Nevravím že všetci jednotkári skončia výborne a naopak , ale povedať že je jedno či zmaturuješ na 1 alebo 4 je hlúpe..ak nemáš v živote vyšší cieľ ako byť figúrka tak prosím.
ja som tiez popisala dva extremy, vo vseobecnosti plati, ze clovek co sa uci a snazi si rozsirit vzdelanie to dotiahne dalej, a ten co na vsetko sere, skonci casom pod mostom..no aj tak podla mna v prvom rade zalezi na cloveku, ci je schopny ci nie, ci ma nejake ciele, za ktorymi si ide,a nie na vzdelani na papieri, ci znamkach ked mal clovek 14 -19 rokov
ja som mala samé jednotky, brat tiež mával ale strašne sa zhoršil a mame je to jedno... lenže on si nedá povedať, nie je hlúpy a keby chcel tak má jednotky, ale myslí si že je hlúpe hodnotiť ľudí známkami (to teda je)...
a úplne ma vytáča keď má nejaký predmet (biológia) na ktorom sa dá odpisovať a robiť si ťaháky a on si ich nerobí lebo nechce podvádzať a potom majú všetci 1 a on 3-4
a k avizovanym extremom - ja som bol taky trojkar na zakladke aj strednej. ale ja som si uz cez strednu uvedomil ze znamky mi nic nerucia a zivot mi zadarmo tiez neda. takze som sa rozhodol na sebe pracovat a ist vyssie nez ostatni. zatial sa mi to dari aj ked je to dost stresful a tazke sa dlabat po rebriku hore ale tak zatial to ide. uvidime dokedy
Mám pocit že užívatelia birdzu nemajú iné starosti a problémy len čo študovať prípadne ako niekomu inému štúdium znepríjemniť.. keď niekto píše, že sníva o tom byť právnikom alebo lekárom alebo veterinárom alebo neviem čím tak sa všetci doňho pustíte.. bože to nemá uplatnenie, bože to by som nemohla robiť, bože to je zodpovednosti, bože to je dlhé štúdium, bože a ty si myslíš že štúdium na slovensku ti niečo dá.. a milión ďalších dôvodov prečo tam neísť.
Ale naopak keď niekto napíše, že nevie čo by mal študovať tak to je kripel a vyvhreľ spoločnosti bez záujmov a rozumu a treba ho upáliť na hranici, lebo takto život nefunguje.
Ale bohužiaľ tu nikto nemyslí na to, že nie každý je rodený karierista a nie každý má presnú predstavu čo bude v živote robiť. Zamestnaní, teda pozícií je dosť, ale ľudí tiež a vždy uprednostnia radšej človeka s VŠ lebo proste na Slovensku je tých ľudí ako húb po daždi a to sa len tak skoro nezmení ani keď príde jurito a povie že to je zlé a všetci bez cieľa sú hnusní bubákovia.
Ale tak určite najmä dievčatá na birdzi ocenia tvoje životné múdro ak mi napíšeš ako by sa dievča malo zachovať po skončení strednej školy, aké zamestnanie by asi malo hľadať? Prosím prosím ja som fakt zvedavá čo mi poradíš.. a upratovačky (pardon, pomocnice) alebo šičky prosím s ponuky vynechaj.
Lebo ty si ak máš šikovné ruky si možno nájdeš prácu niekde na stavbe alebo niekde no na ženušky treba tiež myslieť.
a ešte mimochodom nie sociálnu prácu neštudujem, ja viem čo budem robiť v budúcnosti a nemám problém s tým kam ísť na vš, ale takých ľudí sú tisíce a nulami by som ich za to nenazývala ani náhodou.
Ja som mal tiež rok pred maturitou štyri trojky a v maturitnom ročníku som mal samé jednotky. Písomný test zo SJ a AJ som mal najlepšie z triedy a aj zo slovných odpovedí som mal samé jednotky
až na to , že ten by sa asi spustil s nim
jasne dohliadni na to raz sa ti za to odvďači ! alebo nech nespravi maturu, nech padne na hubu a nech sa nauči sam
urazas ma?
a ked uz tak radsej ho nauc moralke a sebaucte a nie mu este zhanat baby na sex O.o