NA SLOVENSKU SPRAVODLIVOSŤ NIKDY NEBOLA A NIKDY NEBUDE, PRI NAŠICH POLITIKOCH. PENIAZE SA ROZDALI GRÉKOM, OBYČAJNÝM ĽUĎOM ZDVIHLI OD JANUÁRA ZA GRÉCKO CENY ENERGII, NÁSLEDNE PÔJDU KVÔLI TOMU AJ CENY POTRAVÍN, ALE POLITICI SI ZDVIHLI PLATY. ČO SI NA ZAČIATKU UBRALI 10 PERCENT, TERAZ SI TO VYNAHRADILI DVOJNÁSOBNE. VEĎ DO JARI TREBA NAHRABAŤ ČO NAJVIAC, LEBO POTOM UŽ SA NEMUSÍ PODARIŤ DOSTAŤ KU KORYTU. A VIETE ČO JE NAJHORŠIE? OBYČAJNÁ SVIŇA, ASPOŇ VIE KEDY MÁ DOSŤ, ALE NAŠI POLITICI NIE.
Obávam sa len toho, že vo vláde budú zase ty istý čo sú teraz a tie platy si zvýšia po voľbách. Dokonca som o tom presvedčený. A myslím si, že to spravili z vypočítavosti, aby pred voľbami nedráždili občanov. Oni si to vynahradia po voľbách.
@chevro toto si hovorí veľa Slovákov, že nič aj tak na tom nezmením. Veď takým prístupom to nemeníte NIKDY!!. Práve preto treba o tom rozprávať, aby sa to zmenilo. Čo nechápeš?
Keby všetky národy tak uvažovali, ako Slováci, tak bi aj oni žili, ako napríklad v Afrike, alebo inom štáte 3 sveta. Už som písal o tom, že Nemci sú úplne iný. Štrajkujú, alebo protestujú za hocijakú maličkosti, čo bi Slováci, iba kývli nad tým rukou. A funguje to skoro vždy. Nemci si museli vydobyť svoje. Politici im sami od seba neprišli a nepovedali tu máte občania, lebo mi to tak chceme. Pochopíte, čo som tým chcel povedať, až niekedy žili v Nemecku, alebo v inej vyspelejšej krajine, ako Slovensko.
@chevro Ľahostajný k svojej vlasti, v štáte v ktorom žiješ aj ty neviem, ako ty ale Ja bi som nebol, šťastný, lebo na Slovensku mám svoju rodinu a osud Slovenska mi nie je ľahostajný. Mám Slovensko rád a to neznamená, že keď som odišiel zo Slovenska, že ma nezaujíma.
Mňa serie, že keď to ide tu v Nemecku, prečo bi to nešlo aj u nás tak. Až teraz vidím tie priepastné rozdiel, keď tu žijem a porovnávam mentalitu Slovákov a Nemcov.
Čo sme mi horší, ako oni neschopnejší?...nie. Len lenivý a frustrovaný zo sľubov politikov a to treba zmeniť, keď nie kvôli sebe, tak kvôli naším deťom.
Kolko by stalo zvysenie kazdeho dochodkuv SR o jedine 1E?
(1 580 869 x 1E)
Evidentne je to asi 14-15x viac, nez suma v parlamente.
3) Od platu poslancov sa odvodzuju platy sudcov, lekarov a v statnej sprave - skor tu je miesto na setrenie
Platy poslancov su skutocne ta posledna vec... okrem toho sa to ma spustit len kvoli tomu, ze im to vratil Ustavny sud - Radicka vravela, ze pre nich je problem spravit ten zakon tak, aby sa im to z Ustavneho sudu znovu nevratilo.
Nemecko predsa tiez nezbohatlo na tom, ze si obmedzilo platy poslancov... ano, nie je to dobre gesto, ale:
a) idu si ich znovu zmrazit
b) co sa parlamentu tyka, je to skutocne zanedbatelna suma - mame na Europske pomery stihlu NR
Nie som nejaky politicky aktivista, ale 1+1 sa snad este nerovna 3.
ako pozerám na tie ksichty na hornej fotke, okrem Krajcera sú to ksichty, ktoré sú tam skoro stále a nevedia sa nažrať. Stále nemajú dosť. Som si istý, že keby okrem 500€ mesačného platu a výdavkov na služobné cesty, bi tam nebol už ani jeden. Svine nenažrané.
@fragile. Kamo keby išlo len o tie platy. Tu ide hlavne o to ako riadia tento štát, aké skurvené a na hlavu postavené zákony schvaľujú, lebo to sa dotkne väčšiny z nás. Dakedy mi to pripadá, ako keby žili na Marse a nie na Slovensku, keď sa dostanú k moci. A čo sa týka platov nie sú vo vláde 1x za tie roky si nahrabali viac než dosť a ešte nahrabú vďaka ľahostajným občanom. Veď čo mám v piči voľby.
Nech politici si dajú aj 100.000 mesačne. Ale nech sa starajú, aj o tento štát a ľudí. Nielen o svoje vrecká. Niečo hovoria pred kamerami v TV a niečo iné robia.
Budúci rok by mali všetci ísť z recesie voliť strany ako Mojsejovej a robotnícku stranu Slovenska na čele so stavbyvedúcim Jánom Ľuptákom aby sme im ukázali že sú nám úplne ľahostajní a že to rovno môžu vládnuť na Slovensku ľudia so silným kalibrom demencie a aspoň nič nepokazia.
@webster43 To uz je ina vec V sucasnosti bude musiet v kazdom pripade setrit kazda vlada, inak skrachuje...
@tunidlo To je tiez pravda Inak by sa takto dalo ukrajovat donekonecna... ale keby sa napr. dokoncila ta transformacia nemocnic, bol by to samozrejme ovela vacsi krok. Alebo prekopat sudnictvo - toto je skor taka ceresna na torte...
Treba pri voľbách na to myslieť a tie strany, ktoré boli viac krát pri moci a nesplnili čo sľúbili, iba hrabali, treba ich poslať do piče, kam patria už dávno.
@eraser starať sa o vlastný život v takom štáte?...Sám sebe odporuješ. Neuvedomuješ si že to priamo súvisy. Keď sa starať o politiku nebudem, tak sa nemôžem ani v tomto štáte mať dobre. Chceš či nie dotýka sa nás to všetkých viac, ako si myslíš. Jedno z druhým súvisy.
@webster43 och, chlape, keď ťa to tak trápi, tak buď politik a nevypisuj traktáty na fórach pre deti.
mne osobne je politika ľahostajná. skoro akákoľvek masa ľudí bola a bude nejakým spôsobom riadená niečím, čo nazývame štát. či už je štát demokratická republika, monarchia, komunizmus alebo hocičo iné, vždy sa mu bude dať vyčítať veľká hora nedostatkov.
nech ľuďom velí ktokoľvek, keď som unavený, idem si ľahnúť, keď som hladný, tak sa najem, keď sa najem, upracem si. problémov nieto.
1./ tam hore sa zvolia sami aj bez nas, mozte sa postavit aj na hlavu.
2./ take "saskove" strany ako "Mojsejova", len odlakavaju volicov a volici z recesie voliaci taky odpad su nanic. Mojsejova sa ukaze na kazdom druhom bilborde, navari gulasu ... a po volbach po nej ostane len par bilbordov, ktore este neprelepili. A rovnako dopadnu vsetky male strany.
@alpynus ... veď to už na streche vrabci čvirikajú...charta, medzinárodne dohody o ľud. právach...bla..bla.. to vie každý. Aj vyššie som ti písal, že som mal na mysli dohodu že im to navrhnúť, ako myšlienku či bi o to stáli a nie násilne presťahovanie...
nj a aj doktorom o 300 € ,, ale sak v pohode co s tym spravime ? mas pravdu je to vysmech , ale postavime sa proti tomu ? aspon milion ludi ? neee ked aj nejake protesty su bude tam 500 ludi (aj to prehanam) a nic nedocielime
a je kktina ze si zmrazili platy alebo neco take ako pisete oni si spravia co chcu , zdrazia co chcu , ojebu nas kedy chcu a mozemem sa aj posrat a nic s tym neurobime
no ale aspoň vieme o čo politikom v skutočnosti ide. Nie o štát a občanov, ale len o svoje vrecká. Na občana si spomenú pred a počas volieb. Majú krásne reči a občanovi mažú med okolo huby a po voľbách na občanov séru. Schvaľujú si zákony, ako sami chcú. Nie pre občana, ale pre lobistov a veľké firmy. Z ktorých obyčajný človek nič nemá, len drinu za pár korún. Odpúšťajú sa im dane na 10 rokov a po desiatich rokoch, ako už býva zvykom sa firmy pomalí kopnú v ryť niekam na Ukrajinu, alebo 3 sveta, aby zas len ľudí zdierali ešte za menej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
teraz to mám na kokote pretože to nezmením
Práve koli vzbure ktorá nastala po tom čo sa verejnosť o tom ozvedela
a) budeš od rána do večera sa trápiť takýmito vecami
b) budeš si užívať život
Vyber si.
Mňa serie, že keď to ide tu v Nemecku, prečo bi to nešlo aj u nás tak. Až teraz vidím tie priepastné rozdiel, keď tu žijem a porovnávam mentalitu Slovákov a Nemcov.
Čo sme mi horší, ako oni neschopnejší?...nie. Len lenivý a frustrovaný zo sľubov politikov a to treba zmeniť, keď nie kvôli sebe, tak kvôli naším deťom.
1) Kolko je to teda dokopy penazi?
100 000eur rocne? (150x652 = 97 800E, 15x883= 13 245E)
na porovnanie:
2) Mali by sme tie peniaze "rozdat ludu"?
resp.
Kolko by stalo zvysenie kazdeho dochodkuv SR o jedine 1E?
(1 580 869 x 1E)
Evidentne je to asi 14-15x viac, nez suma v parlamente.
3) Od platu poslancov sa odvodzuju platy sudcov, lekarov a v statnej sprave - skor tu je miesto na setrenie
Platy poslancov su skutocne ta posledna vec... okrem toho sa to ma spustit len kvoli tomu, ze im to vratil Ustavny sud - Radicka vravela, ze pre nich je problem spravit ten zakon tak, aby sa im to z Ustavneho sudu znovu nevratilo.
Nemecko predsa tiez nezbohatlo na tom, ze si obmedzilo platy poslancov... ano, nie je to dobre gesto, ale:
a) idu si ich znovu zmrazit
b) co sa parlamentu tyka, je to skutocne zanedbatelna suma - mame na Europske pomery stihlu NR
Nie som nejaky politicky aktivista, ale 1+1 sa snad este nerovna 3.
Vo veľkom merítku je to samozrejme nepodstatné, ale svoj zmysel to má.
Celkom pekne to zrkadlí zmysel politikov pre akú-takú spravodlivosť a ukazuje, aké sú ich priority pri staraní sa o seba/o občana.
Jednoducho, aj keď to na koncového občana nemá nejak veľký vplyv, je dobré vidieť, že v tých platoch vládne nejaký poriadok.
@tunidlo To je tiez pravda Inak by sa takto dalo ukrajovat donekonecna... ale keby sa napr. dokoncila ta transformacia nemocnic, bol by to samozrejme ovela vacsi krok. Alebo prekopat sudnictvo - toto je skor taka ceresna na torte...
Schvaľovanie zákonov smerníc...atď.
mne osobne je politika ľahostajná. skoro akákoľvek masa ľudí bola a bude nejakým spôsobom riadená niečím, čo nazývame štát. či už je štát demokratická republika, monarchia, komunizmus alebo hocičo iné, vždy sa mu bude dať vyčítať veľká hora nedostatkov.
nech ľuďom velí ktokoľvek, keď som unavený, idem si ľahnúť, keď som hladný, tak sa najem, keď sa najem, upracem si. problémov nieto.
2./ take "saskove" strany ako "Mojsejova", len odlakavaju volicov a volici z recesie voliaci taky odpad su nanic. Mojsejova sa ukaze na kazdom druhom bilborde, navari gulasu ... a po volbach po nej ostane len par bilbordov, ktore este neprelepili. A rovnako dopadnu vsetky male strany.
Taká je politika napríklad SDKU.