Uvazujem nad Technickou univerzitou v KE - Ekonomicka fakulta ... alebo potom Ekonomicka univerzita v BA ma v KE podnikovo-hospodársku fakultu ... na obe skoly na robia aj prijmacky z matiky co neviem ci by som zvladla ... chcem sa opytat ci mi neviete ni
matika je 1 je štandratná ako všade, a majú aj dvojku ale nič čo by sa nedalo zvládnouť podľa mna ak zvadaš dobre cudzi jazik tak ta ekonomická nie je nie čo by sa nedalo aj dokončiť
ja myslim, ze v porovnani s matiku na takej feike (neratam tu hospodarsku informatiku, tam beru to iste co na ekonomickej) je to stale este lahke... pokial chces ekonomicke zameranie s tou matikou jednoducho musis pocitat... ak ti to nejde je to nevyhoda, ale vsetko sa da ked sa chce
studujem na TUKE na FEIke informatiku a som spokojny tak ti povim. Tiez ma brali bez prijmaciek. Matika sa da zvladnut neni taka tazka. No neni to len taka informatika ze cisto v prvom rocniku, mas aj odveci predmety ako zaklady inziniersvta materialov co je vlastne mix fyzika a chemia ale neni to take hrozne je to pohodka.
Povodne som si cel dat hospodarsku informatiku ale som rad ze som si nedal bo je to tazsi odbor ako informatika mas tam aj predmet mikroekonomia ale tak ty si dievca a urcite nadanejsia jak ja ta s prehladom by si to aj zvladla mam kamosa ktory si to dal ale vzdal to teraz. No ale toto, ze vsetci prvaci co su na feike tak maju skoro tie iste predmety taku matiku 1, takze je to celkom v poho ze neni to take tazke, no na ekonomickej fakulte bude podla mna tazsia matika. Ale ta to sa musis ty rozhodnut ci ta bavi sa vela ucit a tak...bo na feike som to mal zatial lazo plazo, proste ucil som sa len na zapoctovky aj to den predtym a na skusky tiez len den predtym Tak dufam ze som ti aspon troska pomohol. v pripade otazok ma len kontaktuj a ja sa popytam aj inych, ti pozistujem ak ces
ja som na ekonomike na tuke, a pokial kvoli matike chces ist na tu hospodarsku informatiku, tak to mas potom jedno lebo s ami zda ze mikroekonomiu makroekonomiu a matiku tam uia ty isty co na ekonomike a preberaju to iste, akurat tam budes musiet chodit na prednasky lebo na feike mas za to 9%
Ahoj, ja som na Hospodarskej informatike na TUKE, a nie je pravda ze berieme tu istu matiku ako na ekonomickej fakulte... ekonomovia maju napr. financnu matiku ako samostatny predmet, my to mame vramci matiky I... dalej operacnu analyzu a numericku matiku ekonomovia absolutne nemaju, maju zase ale nejake statisticke predmety... ak ti mozem poradit, na strankach FEI a EKF mas anotacie predmetov, presne podla rocnikov, tak si pozri presne na aktualny skolsky rok.... HI patrilo najprv pod EKF, ale odkedy sme pod FEI mame viac predmetov z FEI, na rozdiel od HI v Blave.... tam je to pod EKF, cize viac ekonomickych predmetov.... snad sa rozhodnes dobre
zdeniatqo, to mas odkial ze ekonomovia maju financnu matematiku ako samostatny predmet... bejvavalo.. matika na HI a EkF je presne ta ista - viem lebo som ju absolvovala na oboch skolach. rovnako ako operacna analyza na HI uz nie je... minuly rok sa ucila posledny rok
operacna analyza na HI je... len ju jeden rok nevyucovali.... ked si pozries studijne plany na dalsi sk. rok tak je tam znova v 2. rocniku v LS... a co sa tyka tej financnej matiky ze ju ekonomovia mali ako samostatny predmet... no predsalen je to uz nejaky rok co som mala matiku I, takze moze byt ze sa to odvtedy zmenilo a maju to tiez v ramci matiky I .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Povodne som si cel dat hospodarsku informatiku ale som rad ze som si nedal bo je to tazsi odbor ako informatika mas tam aj predmet mikroekonomia ale tak ty si dievca a urcite nadanejsia jak ja ta s prehladom by si to aj zvladla mam kamosa ktory si to dal ale vzdal to teraz. No ale toto, ze vsetci prvaci co su na feike tak maju skoro tie iste predmety taku matiku 1, takze je to celkom v poho ze neni to take tazke, no na ekonomickej fakulte bude podla mna tazsia matika. Ale ta to sa musis ty rozhodnut ci ta bavi sa vela ucit a tak...bo na feike som to mal zatial lazo plazo, proste ucil som sa len na zapoctovky aj to den predtym a na skusky tiez len den predtym Tak dufam ze som ti aspon troska pomohol. v pripade otazok ma len kontaktuj a ja sa popytam aj inych, ti pozistujem ak ces
zdeniatqo, to mas odkial ze ekonomovia maju financnu matematiku ako samostatny predmet... bejvavalo.. matika na HI a EkF je presne ta ista - viem lebo som ju absolvovala na oboch skolach. rovnako ako operacna analyza na HI uz nie je... minuly rok sa ucila posledny rok
operacna analyza na HI je... len ju jeden rok nevyucovali.... ked si pozries studijne plany na dalsi sk. rok tak je tam znova v 2. rocniku v LS... a co sa tyka tej financnej matiky ze ju ekonomovia mali ako samostatny predmet... no predsalen je to uz nejaky rok co som mala matiku I, takze moze byt ze sa to odvtedy zmenilo a maju to tiez v ramci matiky I .