co si o tom myslim ? ze je to priserne a velmi pravdive, prechadzal mi mraz po chrbte, ale na druhej strane, psychiatrie su podla mna aj nevyhnutne... pretoze niektori ludia su skutocne chori...
@india proste tam ukazujú tie príšerné metódy, ktorými luďí "uzdravujú"..vlastne zabíjajú...a vlastne..neviem..to by ste museli vidieť...ale dostávajú kopec penazí za nič a dopujú ľudí drogami...vlastne vo všetkom sú iba peniaze
ci take alebo onake metody ( bol som na tom s derainou ) je podla mna jedno ci mu odrezali nohu a zomrel alebo mu teraz daju tolko liekov ze ostane lezat na posteli a sa tam priam az "vysusi" takze podla mna ich rovno mozu davat ci teraz alebo predtym do vazeni a bolo by im lepsie aj ako teraz aj vtedy... cize nesuhlasim ani s liekmi v tomot ani amputaciou a skusanim ci to na ludoch alebo zvieratach ( alebo vlastnych detoch )
Občanská komise za lidská práva Vás zve na výstavu se 14 dokumentárními filmy, které odkrývají dosud nepublikovaná fakta a dokumenty o historii a současnosti psychiatrie a propojuje je s událostmi v mezinárodním kontextu
Bratislava, 25.3.2009 – 13.4.2009
9:00 – 21:00 hod., vstup zdarma
Námestie SNP 13, Bratislava (naproti Starej tržnici)
Bol som spolu z @nightillusion , akoze nebolo to zle, tie pokusi na detoch a fylozofia ze deti su ako zvierata co sa daju vycvicit bola pekne zvráatená. Ale akoze zeby som zmenil niak extra nazor na psychiatriu. A docela zaujimave boly metody v rusku, a odstranovanie politickych veznou do "liecebni". Akoze docela by som to odporucal Ak mate radi hystoriu tak na to chodte
@9 no, tak to, ze nadopoju choreho cloveka je normalne..videla som raz 14 rocne dievca, co dostalo zachvat zurivosti..z rozbehom si trieskala hlavu o dvere a revala pritom, ako nejaky netvor..fakt som taky rev nikdy nepocula..a nedokazali si s nou poradit 4 velike zenske..musela zavolat na pomoc chlapov..3 veliky chlapi a ledva ju tahali..tolko mala v sebe vtedy sily..co sa da ine robit? toho cloveka treba nejako skludnit..ved by si tu hlavu roztrieskala na kusky..
NO tak mi dovolte ze by som vas na pravu mieru uviedla. Tuto vystavu organizuje sekta patriacia k cirkvi Scientologovia. Dnes som ju zo zvedavosti navstivila a kedze studujem psychologiu, mohla som si spravit trosku triezvejsi usudok a niektore fakty si overit..takze v prvom rade je to cele perfektne zalozene na manipulaci..ano my ludia si myslime ze sme nemanipulovatelni,ale bohuzial existuju triky, ktore neodhalite ked nechcete. takze hlavne NEGATIVA,negativa a este raz same negativa, ktore boli prmeietane..nic pozitivne sa na adresu psychiatrie nepovedalo, co je torchu uletene lebo vsetko ma svoje pozitiva aj negativa. ale to bolo zamerom..hororovo zostrihane videa v nas vzbudzuju hrozu a kopu "odbornikov" vyvolava pocit nezvratnej pravdy aj ked fakty ktore tam boli spominane su casto uplne prevratene..tu je konkretny priklad ktory som si dnes overovala. to s tym dietatom v klietke...Ano skinner robil "pokusy" so svojou dcero ale nebola zavreta v klietke..bola to len koliska v ktorej bolo viac podnetov...podstatou inštrumentálneho podmienovania je to ze sa odmení nejake nahodne vykonané správanie..na mysiach sa to robilo tak ze ekd mys stalcila packu dostala zrat..cize v podstate to nie je nic tyranizujuce a ta dcera mala taketo podnety v tej kolieske..je to to iste ako ked normlanemu decku yvsia nad koliskou rozne hrkalky a neviem co a ked dieta do toho buchne zisti ze to vydava zvuk..po niekolkych opakovaniach uz bude cielene buchat do hracky aby hrkala..takze vidite ze ziadny horor ale sposob akym to bolo komentovane bol hororovy..dalej behavioristicky pristup, ze cdieta je ako zviera bez duse a pod..dalsia hluspot...bola to len analogia..mali taky predpoklad, ze na kazdy podnet existuje urcita reakcia a chceli spoznat vsteky podnety ktore spustaju vsetky druhy reakci a tym by vedeli v buducnosti prepdovedat spravanie. Samozrejme ze tento predpoklad bol chybny,ale treba si uvedomit ze psychiatria a psychologia su v porovnani s inymi vedami,velmi mlade vedy, a kazda veda ma nejake chaoticke zaciatky...tak ako si ludia kedysi mysleli ze zem je placka ktoru drzia styri slony stojace na pancieri korytnacky..aj v psychologi a psychiatrii bolo mnoho presvedceni ktore boli chybne a dnes nam pridu uplne nelogicke.Ano diali sa aj veci ktore nie su v sulade s etikou, to netreba popierat. Netreba vsak zabudat aj na pozitiva, ktore to zo sebou nesie.Dalsim neodstatkom je ze vsetko sa odohrava v amerike a amerika ma uplne mentalitu ako my, tu kazdy kto ide na liecenie dostava informovany suhlas a podobne zase nespominane veci...Preto vam odporucam,chodte na tu vystavu,dobre to pocuvajte,ale skuste si uchovat zdravy usudok..a nezabudajte ze tak ako tam vidite vsetko zle, tolko dobrym veciam rovnako psychiatria pomohla,akurat sa to zamlciava. Som presvedcena ze keby niekto chcel dostat ludi na psychiatriu, dokaze psravit taku prezentaciu, kde odprezentuje zas len vsteko to dobre ze by sa tam ludia nahrnuli ako ovecky..
Navstivila som tuto vystavu a je to akurat tak jeden velky ojeb. Absolutne zaujate, jednostranne, subjektivne. Infromacie su podla mna klamlive, prehnane. Ucelom tejto vystavy je nalakat do tej institucie co najviac vysinutych ludi, ktori sa nechaju este viac zblbnut- a potom z nich budu vysavat peniaze.. ved co zapojit sa do dobrocinnej organizacie, vyplnit zavazny formularik a uz ficime na scientologii a podobne. Dakujem neprosim....
Ak uz sa tam niekto chysta, ...tak nech ma aspon poriadny nadhlad. Otrasna vystava
Znie to velmi zaujimavo, rada by som tam zasla. Z mojho pohladu je psychiatria ako odbor v poriadku, vsetko zavisi od ludi, ci to budu, alebo nebudu zneuzivat. A nepochyujem o tom, ze aj to sa stava, ostatne ako vsade (v medicine, farmacii, politike...). Z tohoto pohladu je to urcite desive. To, ze je to sekta atd. o tom uz ja nemam ziadne informacie, takze sa nebudem k tomuto radsej ani vyjadrovat.
Naopak psychologii neverim. Uznavam, ze je urcite velmi zaujimava, ze mnohym ludom dokonca moze pomoct, ze sa da vyborne vyuzit v najroznejsich oblastiach atd. ALE nieco mi tam chyba. Z mojho pohladu je psychologia ako etologia bez fyziologie. Rozpravky. Pritom nevravim, ze rozpravky nemozu byt poucne a napomocne. Ale mozu tu unikat suvislosti, fyziologia, nervove mechanizmy... To vsetko s tym neskutocne uzko suvisi. A prave psychiatria spaja dokopy vsetky tieto neodlucitelne aspekty. Psychologia mi pride mimoriadne zaujimava, no psychiatriu naozaj uznavam a mam voci nej respekt. Vsetko zavisi len od toho, kto sa jej prave zmocni a ako s nou zacne zaobchadzat.
@pawla26 vdaka ze si toto napisala, chcel som tam ist, ale ak to je s organizaciou tak ako vravis + ostatne co si napisala, usetrila si ma jednej cesty. diks.
bol som tam s uzivalekou @pumaamravec a bolo to odhalenie niečoho, čo sme nepoznali. aj keď sa @pumaamravec ale po troch videách začala nudiť, tak sme to tam ešte chvíllku pokukali,vyplnili anketu , nech majú radosť...fakt ľudia. hrozné je slovo psychiatria a vše čo sa nachádza pod ním.... fuj. týranie , mučenie, zabíjanie a vše len kvôli čomu? PENIAZE PENIAZE PENIAZE... dik @pumaamravec , snad este niekedy teda mnohi ľudia do budovi vchádzali s radosťou, no von z výstavy chodili otrasení z hrozivej pravdy tohto priemyslu....fuj... ach...
@35 a to ze je to akakolvek manipulacia ta vystava oka berem vyšlo im to aj jablko som si zobral ale nechal som ho na schodišti, takže pokiaľ ste tam niekto našli prehnité jablko TO JÁÁÁ @STEPHAN !!!
dnes som tam s denisskou a tiez ma to zaujalo,moj prvy dojem bol taky,ze som ako keby mala na celu tu vec psyciatriu a tak negativny nazor,rozmyslala som o tom a urcite to cele so sebou nesie aj pozitiva,tak napriklad:moja babka trpi chorobou epilepsia,ti ktori tie videa pozorne sledovali,si mozno vsimli ze to tam tiez v kratkosti spomenuli.moja babka uziva na tuto chorobu lieky a pomaha jej to,dnes ma takmer 76 rokov,zije stale plnohodnotnym zivotom,zalozila detsky folklorny subor,spravila fakt mnoho uzitocneho a prospesneho co sa tanca,spevu a kultury tyka,prednedavnom jej dokonca vysla kniha,a to stale vravim o osobe trpiacou chorobou zvanou epilepsia,ktora uziva lieky,mozno aj take,ktore boli spominane v tych filmoch,a keby nebolo tych liekov,mozno by tu uz dnes nebola,pretoze epilepsia je velmi tazka choroba,sama som zazila ked mala zachvat epilepticky...nevravim vsak,ze lieky ako take vseobecne nemozu sposobit aj nieco negativne...mozu,ale to je podla mna skor ojedinele a diskutabilne...vystava vsak ponuka aj ked trochu skresleny,avsak negativny postoj k tejto teme...
@stephan ale aj ty si to po tych asi troch videach moc nesledoval Podla mna najlepsia tam bola ta studena voda A ta anketa ze co si dal na 8 a co sem? normalne jak na pisomke A nechutne bolo ako ich tam tyrali to sa nedalo pozerat, a dobry bol aj ten chlap vonku vy ste z martina? Cela obchodna a Stare mesto bola psychiatria Len skoda toho McFlurry Ale aj dnes som si dala a bolo normalne A moja babka sa uplne vytesovala z tej knizky o Radicovej, hned sa pustila do citania
Od čias jej vzniku je okolo Scientologickej cirkvi stály rozruch. Väčšinová spoločnosť sa snaží jej pôsobenie zväčša obmedzovať, alebo ho aspoň kontrolovať. Scientológovia naproti tomu dobre ovládajú prax obťažovania, zastrašovania a žalôb. Tento rozruch a napätie sú azda spôsobené tým, že – ako scientológovia tvrdia – každé náboženstvo bolo v niektorom bode svojej histórie nazývané sektou. Alebo je scientológia v spoločnosti skutočne takým cudzorodým prvkom?Týmito dvoma slovami scientológovia označujú všetky prejavy, ktoré sú voči scientológii z najrozličnejších dôvodov a pozícií kritické. V tomto spiknutí mali hrať hlavnú úlohu tri federálne úrady Spojených štátov: FBI (úrad pre vyšetrovanie), IRS (finančný úrad) a FDA (úrad pre potraviny a lieky). Svoj komplot proti scientológii mohli urobiť iba na základe „tajnej dohody“ medzi americkou vládou a médiami. Za tým všetkým však údajne stoja psychiatri. Nenávisť L. R. Hubbarda (a tým aj všetkých scientológov) si psychiatri vyslúžili za kritiku dianetiky. Už v roku 1950 varovala Americká lekárska spoločnosť (AMA) svojich členov aj verejnosť pred dianetikou. Tak prispela k tomu, že po prvom úspešnom roku dianetiky (1950), nastala vážna kríza a Hubbardova Nadácia výskumu dianetiky sa ocitla vo vážnej finančnej kríze a Hubbardova dianetická nadácia dokonca v roku 1952 zbankrotovala. Hubbard psychiatrom túto kritiku nikdy nezabudol, a tak napr. na zozname nepriateľov scientológie (smernica nazvaná príznačne Targets, t. j. Terče) je na prvom mieste uvedené: „Psychiatria a psychológia“.
Kvalifikované odmietnutia scientologických psychoterapeutických experimentov zo strany psychiatrov a psychológov znamenajú pre dianetiku najväčšiu hrozbu až dosiaľ. Táto kritika sa považuje za vrcholne nepriateľský akt, a tým sa na ňu vzťahuje iná Hubbardova smernica Útoky na scientológiu, a v nej je na prvom mieste medzi akciami, ktoré majú týmto útokom zabrániť, „hlučné vyšetrovanie útočníkov“. Už z týchto niekoľkých náznakov pochopíme dôvod, prečo v roku 1986 scientológovia založili Občiansku komisiu za ľudské práva (CCHR), ktorá má slúžiť práve na odhaľovanie údajnej psychiatrickej kriminality. V roku 1997 táto komisia vystúpila s letákmi Poškodení psychiatriou aj u nás. Letáky obsahovali výzvu: „Ktokoľvek, kto bol poškodený liečením elektrickými šokmi, mozgovou operáciou psychiatrickými drogami, alebo sexuálne poškodený psychiatrami, psychológmi alebo inou lekárskou duševnou praktikou, pošlite úplné podrobnosti na adresu…“ Pri skontaktovaní scientológovia takto postihnutých ľudí vyspovedali (výpoveď nahrali na diktafón), ale nijakú lekársku, právnu či inú pomoc (okrem ponuky scientologických produktov) im neposkytli.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
co si o tom myslim ? ze je to priserne a velmi pravdive, prechadzal mi mraz po chrbte, ale na druhej strane, psychiatrie su podla mna aj nevyhnutne... pretoze niektori ludia su skutocne chori...
ale tie priserne metody... to teda nie...
Bratislava, 25.3.2009 – 13.4.2009
9:00 – 21:00 hod., vstup zdarma
Námestie SNP 13, Bratislava (naproti Starej tržnici)
(odkud budou směrovky)
no snad to niekto docita aj do konca
Tolko trosku "odbornejsi" nahlad
Vidím, že nie sme sami
no..
podla mna su strasna sekta..
a tak kava bola hnusna
ale cipsy sa dali
Navstivila som tuto vystavu a je to akurat tak jeden velky ojeb. Absolutne zaujate, jednostranne, subjektivne. Infromacie su podla mna klamlive, prehnane. Ucelom tejto vystavy je nalakat do tej institucie co najviac vysinutych ludi, ktori sa nechaju este viac zblbnut- a potom z nich budu vysavat peniaze.. ved co zapojit sa do dobrocinnej organizacie, vyplnit zavazny formularik a uz ficime na scientologii a podobne. Dakujem neprosim....
Ak uz sa tam niekto chysta, ...tak nech ma aspon poriadny nadhlad. Otrasna vystava
Naopak psychologii neverim. Uznavam, ze je urcite velmi zaujimava, ze mnohym ludom dokonca moze pomoct, ze sa da vyborne vyuzit v najroznejsich oblastiach atd. ALE nieco mi tam chyba. Z mojho pohladu je psychologia ako etologia bez fyziologie. Rozpravky. Pritom nevravim, ze rozpravky nemozu byt poucne a napomocne. Ale mozu tu unikat suvislosti, fyziologia, nervove mechanizmy... To vsetko s tym neskutocne uzko suvisi. A prave psychiatria spaja dokopy vsetky tieto neodlucitelne aspekty. Psychologia mi pride mimoriadne zaujimava, no psychiatriu naozaj uznavam a mam voci nej respekt. Vsetko zavisi len od toho, kto sa jej prave zmocni a ako s nou zacne zaobchadzat.
Kvalifikované odmietnutia scientologických psychoterapeutických experimentov zo strany psychiatrov a psychológov znamenajú pre dianetiku najväčšiu hrozbu až dosiaľ. Táto kritika sa považuje za vrcholne nepriateľský akt, a tým sa na ňu vzťahuje iná Hubbardova smernica Útoky na scientológiu, a v nej je na prvom mieste medzi akciami, ktoré majú týmto útokom zabrániť, „hlučné vyšetrovanie útočníkov“. Už z týchto niekoľkých náznakov pochopíme dôvod, prečo v roku 1986 scientológovia založili Občiansku komisiu za ľudské práva (CCHR), ktorá má slúžiť práve na odhaľovanie údajnej psychiatrickej kriminality. V roku 1997 táto komisia vystúpila s letákmi Poškodení psychiatriou aj u nás. Letáky obsahovali výzvu: „Ktokoľvek, kto bol poškodený liečením elektrickými šokmi, mozgovou operáciou psychiatrickými drogami, alebo sexuálne poškodený psychiatrami, psychológmi alebo inou lekárskou duševnou praktikou, pošlite úplné podrobnosti na adresu…“ Pri skontaktovaní scientológovia takto postihnutých ľudí vyspovedali (výpoveď nahrali na diktafón), ale nijakú lekársku, právnu či inú pomoc (okrem ponuky scientologických produktov) im neposkytli.