Zadnes pribudlo nad 2500 pozitívnych na covid 19 pri 12 tisíc testoch. Podobné vysoké čísla boli aj po skončení plošného testovania v sobotu pred 12 dnami. Ako to, že to plošné testovanie nijako nepomohlo ? Ved sa odchytilo asi 25 tisíc vysoko infekčných ľudí.....
Sú len dve možnosti : Bud sa pri testovaní veľa ľudí nakazilo, alebo priemerná inkubačná doba koronavírusu sa predlžila z 5 dni na 14 dní, takáto šanca je však minimálna.
Opozícia chystá referendum o predčasných voľbách. Potrebuje na to vyzbierať 350 tisíc podpisov, a súhlas prezidentky. Kedže prezidentka je členka Progresívneho Slovenska, a PS by aktuálne získalo 6,2% hlasov a dostalo sa do vlády a možno i do koalície, prezidentka referendum podporí.
Pri uskutočnení referenda za predčasné volby, je potrebné aby sa referenda s 4,4 milionmi voličov, zúčastnilo aspon 2,2 miliona voličov a teda aspon 50% obyvateľstva. Zúčastnite sa referenda ?
Ved ked sa odchytilo 50 000 ci kolko ludi na testovani, tak asize je jasne ze u tych ludi sa prejavi choroba a idu na test.
Akoze si cakal, ze ti pozitivni po testovani sa za 10 dni vyzdravia a bude vsetko oka?
Odchytilo sa 25 tisíc pri prvom plošnom testovaní....
Asi si nepochopil. Na plošnom testovaní sa mali odchytiť všetci vysoko infekční ľudia a dať do karantény. Takže by malo dojsť k výraznemu poklesu novo infikovaných ľudí, lenže k tomu po ukončení testovania nedošlo.
Co ta na tom prekvapuje? Min. par ludi co poznam a boli + na celoplosnom tak boli na PCR a tam im vyslo + tiez, predpokladam, ze aj dalsi iny ludia podobne. A taktiez sa to v rodinach, robotach rozsirilo. Niekde ziadne rozostupy, ruska nenosia, vela ludi je nezodpovednych, tento tyzden som o 2 pocul co mali pozitivny vysledok a isli do roboty aj tak, kekeci. Dalsi si vybavuje robotu cez den lebo vsak bol iba v kontakte a poobede mu pride sms, ze je pozitivny.
Testovanie PCR je podla toho ako sa kto citi. Kto nebude chciet silno zostat doma, nezahlasi sa doktorovy, nepovie priznaky a po 10 dnoch ma volno. Tito ludia sa budu najviac stazovat, ked bude lockdown.
Ked si pozries graf dennych prirastkov, tak vidis, ze dokonca doslo k poklesu. Keby neboli tie testovanie a ine opatrenia pocet by bol s vysokou pravdepodobnost daleko horsi, staci si vsimnut akym tempom to rastlo dovtedy a ako by to vyzeralo teraz.
Nebol by som si tým tak istý, na voľby je všeobecne vysoká účasť, na tohtoročné voľby bolo 65% ucast. Referendum o predčasných voľbách je dačo podobne, čiže by sa očakávali podobne výsledky.
@Autustik Porovnavaj graf denných prirastkov s počtom vykonaných testov. V jeden deň sme mali síce len okolo 500 prípadov, ale len 5000 tisíc vykonaných testov.
Ja sa však pýtam, prečo neklesame ? Kedy začneme klesať ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Sú len dve možnosti : Bud sa pri testovaní veľa ľudí nakazilo, alebo priemerná inkubačná doba koronavírusu sa predlžila z 5 dni na 14 dní, takáto šanca je však minimálna.
Opozícia chystá referendum o predčasných voľbách. Potrebuje na to vyzbierať 350 tisíc podpisov, a súhlas prezidentky. Kedže prezidentka je členka Progresívneho Slovenska, a PS by aktuálne získalo 6,2% hlasov a dostalo sa do vlády a možno i do koalície, prezidentka referendum podporí.
Pri uskutočnení referenda za predčasné volby, je potrebné aby sa referenda s 4,4 milionmi voličov, zúčastnilo aspon 2,2 miliona voličov a teda aspon 50% obyvateľstva. Zúčastnite sa referenda ?
Akoze si cakal, ze ti pozitivni po testovani sa za 10 dni vyzdravia a bude vsetko oka?
Asi si nepochopil. Na plošnom testovaní sa mali odchytiť všetci vysoko infekční ľudia a dať do karantény. Takže by malo dojsť k výraznemu poklesu novo infikovaných ľudí, lenže k tomu po ukončení testovania nedošlo.
Testovanie PCR je podla toho ako sa kto citi. Kto nebude chciet silno zostat doma, nezahlasi sa doktorovy, nepovie priznaky a po 10 dnoch ma volno. Tito ludia sa budu najviac stazovat, ked bude lockdown.
@Lafizig Nie sme lepšie, však neklesáme.
Nebol by som si tým tak istý, na voľby je všeobecne vysoká účasť, na tohtoročné voľby bolo 65% ucast. Referendum o predčasných voľbách je dačo podobne, čiže by sa očakávali podobne výsledky.
@Autustik Porovnavaj graf denných prirastkov s počtom vykonaných testov. V jeden deň sme mali síce len okolo 500 prípadov, ale len 5000 tisíc vykonaných testov.
Ja sa však pýtam, prečo neklesame ? Kedy začneme klesať ?