.. neviem ako sa vola na inekcia .. ked dievcatu meskaju kramy a doktor jej to pichne ... to sa za to aj plati ? akano kolko ??? treba sa na to objednat vopred ? a treba nato podpis rodica alebo nieco take ak este nemam 18 ??? ....dakujem
fiiha..no tak najprv..kolko ti to meska...sak to sa stava...boooze ak nie moc dlho tak poskaj...a pokial dlho a nemas na to dovod....napr..nie je sanca ze si tehotna...tak sa potom porozpravaj o tom s maminou..sak to je normalne..to sa stava...
no musis prejst vysetreniami , nemusis mat 18 ale tehotenstvo sa musi vylucit ... krvne testy poukazu na chudokrvnost, musi sa prejst anamneza ... a urobia sa hormonalne testy , aby sa zistilo ci niektory z dolezitych hormonov neabsentuje ... a inac ja som vyvolavacku dostala a doteraz ma ked mam vysoke horucky boli zadok v mieste kde mi ju pichli a trosku dost to bolel ale ked treba tak treba
Agolutin sa volá ta injekcia...ja som ju dostávala pravidelne...nič si z toho nerob, mne meškajú vždy, teda bez tej pravidlnej injekcie v 3-mesačných intervaloch by som ani nemala....No, platí sa za tie injekcie, lekárka ťa pravdepodobne pošla ich kúpiť, alebo ti ju pichne zadarmo( ako kedy), a stojí to len pár korún..teda viac ako 100 sk určite nie. Nepotrebuješ mať na to súhlas rodiča, pretože od 15-rokov doktor nemusí oznamovať tvojim rodičom nič- tak to je zákona. Proste lekár uzná sám za vhodné, či je potrebné ti ju pichnúť.Neviem, či tam môžeš prísť a sama povedať, že chceš vyvolávačku. Ako môžeš to navrhnúť, ale lekár vie najlepšie, čo robiť.
Tatharina , nechapem, aby sa vyvolavacka pichala pravidelne ... ak mas problemy s cyklom , poukaze to na hormonalnu disrovnovahu a to sa riesi liekmi a nie vyvolavackou ... ja sama mam presne ten isty problem ... a vyvolavacku mi pichli len na zaciatku liecby lebo inac by sme nemohli odhadnut prvy den cyklu ... normalne ma to zaujalo a volala som svojej gynekologicke a tiez sa vyjadrila o neefektivite a nerozumnosti pravidelnych injekcii ... a ano Zuzanka17 ... len tak pichnut vyvolavacku je nezodpovedne, ked lekar netusi preco ti vynechava cyklus ... ja by som k takemu masiarovi teda nechodila ...
no oona sa môže pichať každé tri mesiace, moja lekárka to nechdela riešiť inak, ako teraz to poriešila HAK, a zatiaľ je v pohode...ja som prešla už všetkými možnými vyšetreniami, od 14-tich som už dosť toho preskákala...mne totiž nevedeia prísť na to, čo mi je, áno mám problémy so štítnou žľazou, ale tým to vraj úplne nie je..proste mám veľa testosterónu a tak..takže pichali mi ju dosť často. neviem, no niekedy mi už tým lekárka liezla na nervy, a nechcela som vyvolávačku, ale často mi ju museli pichnúť kvôli ostatným vyšetreniam, kde som potrebovala dostať menštruáciu, takže preto
to je ine ... len to vyznelo akoby ti ju pichla kazdy mesiac A ja som zas mala malo estrogenu a chybal mi progesteron tiez sme to vyriesili HAK, je to rozumnejsie a ked sa pri tom nepije // koli pecenovym testom// a nefajci// srdcovo cievne komplikacie// je to mensi zasah ako vyvolavacky ci klasicke hormonalne preparaty
No nemalo by sa pritom piť a fajčiť...a nemôžem povedať, žeby so to dodržiavala stále...ale v rámc normy...no je to lepšie, len proste moja lekárka, akoby ani nevdela, čo robí...ale tak brala som to tak, že je lekárka no...ale ja som ju trochu musela dokopať k tomu, aby sme skúsili antikoncepciu
Tatharina ako vravim, hned mi to bolo cudne ... lekarka zvycajne siaha po vyvolavacke v nevyhnutnych pripadoch a neberie to ako liecbu ... a uz to, ze tvojej gynekologicke nenapadla HAK je divne
noo robia sa krvne testy tusim.. pak sa pichne tato injekcia.. a dalej sa to riesi tabletkami.. sa predpisuje na to antina dost casto.. a inak je vraj injekcia, co sa dava aj do mesiaca.. aj v pripade, ze si tehotna.. a nemusi sa to riesit hned klasickym potratom.. pocul uz o tom niekto??
aaaa ale ona neriesi ze je tehotna prirodzene pri tom sa vyvolavacka nesmie pichat a co sa tyka postinoru , ucinny je len do 72 hodin po styku ale ano ... 15. trochu obsirnejsie sa to tu uz prebralo, postup je naozaj podobny ... a co sa tyka tych injekcii , asi je to ta na vyvolanie kontrakcii ale nepocula som o jej specialnej aplikacii pri potrate do mesiaca
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A Robbinka, prečo by ťa mala zabiť, veď to je normálne, môžeš ty za to, že ti meškajú?
Samozrejme, ak za to naozaj nemôžeš
ak vsak chces tabletku po sexe,lebo sa bojis,ze si mohla zostat tehu, ta tabletka je bez predpisu za okolo 500sk v lekarni a vola sa postinor2.