klasicky noDSL router -> net kabel pripojis do routra (mal by byt farebne oznaceny port pre vstup netu) z routra do ntb.
ak ti ide na ntb net tak je vsetko fajn potom zapneme internetovy prehliadac (chrome,ff, ie) a zadame 192.168.1.1 coby mala byt defaul gateway pre pristup k nastaveniam routra heslo Admin pass admin alebo nieco podobne (pozri manual od routra) najdeme polocku Wlan a zapneme wifi, odporucam chranit porotokolom WPA2, kde zadas heslo aby ti tam nik chodil z okolia. a dalej neviem co este ti tak k tomu treba
Pozri si manual k rutru a tam je to urcite presne popisane ktory kabel mas kam pichnut aby ti to islo. Ja som napr tiez nastavil ruter tym sposobom ze do prehliadaca som dal 192.168.0.1 a tam som vsetko ponastavoval no aj tak mi to neslo. Musel som volat tipkovy od ktoreho mame net a jemu som nadiktoval cislo kt mam zospodu rutru napisane on ttam neco zrobil a hned mi uz isiel net aj na PC aj wifi na NTB
@feklus asi aj mne nič iné nezostáva jak zavolať odborníka. postupovala som podľa návodu káble mám zapojené správne, aj som IP dávala do prehliadača tam som to ponadstavovala jak bolo v manuáli. No potom to po mne chcelo aby som si dala Ovládacie paneli, Sieťové pripojenie a potom bezdrôtové no já tam žiadne bezdrôtové nemám a tam som skončila odtiaľ sa už hodinu neviem vymotať
@veronella ja sa tiez nevyznam ale ak to myslis tak ze pocitac a ruter mas spojeny kablom tak nechapem preco by si mala hladat v pocitaci bezdrotove pripojenie ked si pripojena kablom.
Tiez si pamatam ze ked som si kupil novy ruter tak ten tipek mi hovoril ze mu mam zavolat a povedat to cislo kt mam zospodu rutru lebo ze to on musi nastavit tam u nich ze to musel povolit.S tym som ja nemohol nic urobit.
Ale pamatam si ze ked sme mali este prvy ruter tak nam to tu oni nastavovali a tam je asi tiez rozdiel ak si si teraz kupila prvy krat ruter alebo ak si uz doteraz mala a len si si kupila novy. Mne napr. ak dam ten kabel ktory mi ide ako internet zo steny priamo do PC a nie do rutru tak mi internet nejde.Ak Dam kabel zo steny do rutru a nasledne z rutru mi ide druhy kabel do PC tak mi to ide.ukazka : » imageshack.us/f/43/hssx.png/...
tak ci tak sa do toho velmi nerozumiem takze to co pisem pravda moze byt ale nemusi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ak ti ide na ntb net tak je vsetko fajn potom zapneme internetovy prehliadac (chrome,ff, ie) a zadame 192.168.1.1 coby mala byt defaul gateway pre pristup k nastaveniam routra heslo Admin pass admin alebo nieco podobne (pozri manual od routra) najdeme polocku Wlan a zapneme wifi, odporucam chranit porotokolom WPA2, kde zadas heslo aby ti tam nik chodil z okolia. a dalej neviem co este ti tak k tomu treba
Tiez si pamatam ze ked som si kupil novy ruter tak ten tipek mi hovoril ze mu mam zavolat a povedat to cislo kt mam zospodu rutru lebo ze to on musi nastavit tam u nich ze to musel povolit.S tym som ja nemohol nic urobit.
Ale pamatam si ze ked sme mali este prvy ruter tak nam to tu oni nastavovali a tam je asi tiez rozdiel ak si si teraz kupila prvy krat ruter alebo ak si uz doteraz mala a len si si kupila novy. Mne napr. ak dam ten kabel ktory mi ide ako internet zo steny priamo do PC a nie do rutru tak mi internet nejde.Ak Dam kabel zo steny do rutru a nasledne z rutru mi ide druhy kabel do PC tak mi to ide.ukazka :
» imageshack.us/f/43/hssx.png/...
tak ci tak sa do toho velmi nerozumiem takze to co pisem pravda moze byt ale nemusi.