Už ma základnej bol môj sen stáť sa lekárkou... bo zial sen sa rozpadol keď som šla na odbornú skolu... No mňa to tam stále láka ale j vôbec nejaká šanca ak som z umeleckej? Chýba mi dosť vedomosti z chémie...
Vždy choď za svojím snom a nepýtaj sa druhých či na niečo také máš. Podstatné je to, či veríš, že na medicínu máš a ak ťa to bude baviť, tak to nikdy nevzdaj.
Medicínu môžeš ísť študovať.Len sa toho musíš dosť doučiť s chémie,poprípade sa nabifliť na príjmačky.Veľa šťastia.Mala si ísť na gymnázium ak si chcela byť lekárkou v 15,treba si ísť za svojimi snami nech to stojí,čo to stojí.
hej dá sa to, ale musíš mať aspoň šajnu o tom, čo potrebuješ vedieť, základy (= doučká a zožen si poznámky od gymnazistov) a potom sa musíš fakt aspoň pol roka-rok venovať poriadne modelovkám ...
nevidím v tom problém, v dnešnej dobe je možné všetko ... pozri sa na Kisku spisovateľ a filantrop a stal sa z neho prezident sme krajina neobmedzených možností
šla som síce na veterinu ale tiež z odbornej a to ekonomickej čiže pribuznost odboru 0 bodov a nelutujem. moja rada ak to naozaj chces chod do toho. nie je nic horsie ako v buducnosti lutovat.
Myslím, že sú aj priamo kurzy, ktoré pripravujú na prijímačky na medicínu... a ak máš vzťah k ľuďom a nerobí ti problém obetovať kopu času, energie a peňazí, tak choď do toho
A ak budeš hľadať sestričku do ambulancie, hlásim sa
hlavne si to dobre premysli, je to náročné povolanie. okrem toho, že je dôležité aby ťa to bavilo teoreticky- na zvládnutie školy, musíš si premyslieť či si dosť psychicky silná a unesieš zodpovednosť za ľudský život. ja medicínu študujem, baví ma to, ale študovanie mediciny je zasa úplne odlišné ako robiť lekára, preto ma niekedy prepadnú pochybnosti či som vybrala správne....ale to zistím až po tom, ako sa zamestnám... rozmysli si či chceš pracovať na slovensku a či zvládneš tolerovať náš systém zdravotníctva.okrem zlého systému, nedostatku lekárov, väčšinou otrasného pracovného prostredia ani platové podmienky nie su ideálne... ATESTOVANEMU(6rokov škola+cca 5 rokov robota) lekárovi ponúkaju 2000 eur v hrubom(1500netto)čo je vzhľadom na zodpovednosť a náročnosť nášho povolania málo
ak to skutočne chceš, je úplne jedno čo si študovala predtým. dôležitá je pevná vôla a vytrvalosť v učeni držím ti palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A ak budeš hľadať sestričku do ambulancie, hlásim sa
ak to skutočne chceš, je úplne jedno čo si študovala predtým. dôležitá je pevná vôla a vytrvalosť v učeni držím ti palce