Myslím si že EÚ ak sa vôbec rozpadne tak to potrvá minimálne pár storočí
Je to perfektný fungujúci projekt ktorý priniesol nie len ekonomické výhody za ktoré by boli ľudia kedysi ochotní riskovať život ( a takí migranti ho aj riskujú), ale aj takmer 100% záruku bezpečnosti (k čomu dnes slúži už NATO ktoré ale ide ruka k ruke s EÚ), aj keď sú ľudia vďaka EÚ tak rozmaznaní že namiesto existenčných problémov riešia to, či by si mala EÚ rozpadnut, keď ide do tuhého prebudí sa v nich pud sebazáchovy
Najmä pre tak malé a takmer bezbranné krajiny ako Slovensko je EÚ najvýhodnejšie
Inak zaujímalo by ma či tí čo dávajú EU rok si to aj naozaj myslia alebo len trollia
Pamätám si ako mi niekedy v roku 2010 kamarát hovoril že do 2 rokov EÚ istotne zanikne
To závisí od silných štátov. Ak si nemecko povie, že nemá z toho profit...osobne ma len tak teraz nenapadá aký majú profit z toho tie najsilnejšie štáty, ktoré platia najviac a najviac aj rozdávajú, keďže oni samé už majú dosť dobre vybudovanú infraštruktúru. Samotná EU sa možno rozpadne ak si povie FR, GER, že koniec... , ale obchodna spolupraca zostane.
A kedy to bude, to je ťažko povedať. Možno nikdy, možno o 10 rokov.
Dufam ze este aspon 20 rokov vydrzi lebo este planujem cestovat po europe popripade aj niekde ist na staz/pracovat. Nechcem sa len tak zobudit a uvedomit si ze uz nemozem ani vyjst za hranice len tak
@jasmiine v Schengene sa nachadzaju aj krajiny, ktore nie su v EU ako Svajc, Norsko a podobne. Cize ak by aj zanikla EU, tak ak by bola politicka vola tak volny pohyb osob a tovaru moze ostat.
@xxar3s a vieš o tom že Slovensko dostalo ovela viac ako dalo?
Či aj to ti vadí?
Ja nemám pocit že Slovensko nepotrebuje peniaze
Všetko nové čo sa vybudovalo nesie značku EÚ, pozri sa na HDP na obyvatela v roku 2000 a dneska, to je niečo úplne iné, pozri sa kolko pracovných miest tvoria zahraničné firmy, ktoré sú tu lebo nemajú žiadne byrokratické prekážky ktoré by boli keby sú zatvorené hranice (nie len tie fyzické)
@vsakpredsajaa to je zase len propaganda... síce je to pravda že k nám ide viac ako platíme do EU. ALE do rozpočtu EU platíme všetci daňoví poplatníci potom sa tie peniaze zoberú, premiešajú s nemeckými a ďalšími a na slovensku ich dostatne pár vyvolencov, ktorí dostanú trebárs dotácie na nenexistujúce alebo cudzie pozemky, prekvitá tu rodinkárstvo atď. Ja z tých dotácií a predpokladám že ani ty ak nie si ficov kamarát neuvidíš ani cent. Nehovoriac o tom že náklady spojené s preberaním európskej byrokracie našich podnikateľov stoja 4x viac ako dostaneme z EU na tých debilných dotáciách.
Okrem toho každá dotácia je porušením hospodárskej súťaže takže sa nedarí tým podnikateľom ktorí sa snaži výsť v ústrety zákazníkom, ale tým ktorí majú kamarátov na správnych miestach. A takýmto spôsobom sa deformuje trh z peňazí nás všetkých.
@vsakpredsajaa EU nema s narastom platov nic spolocne. Ked tak Schengen vdaka ktoremu mozme volne obchodovat s ostatnymi Europanmi. EU moze zajtra zaniknut, ak bude existovat Schengen (a pripadne Eurozona) tak na nasu produktivitu (a teda platy) to nebude mat prakticky ziaden vplyv.
@vsakpredsajaa ano, ale tie by v pohode vedeli fungovat aj bez EU kedze v Schengene su krajiny aj ktore nie su v EU, a v EU su aj krajiny, ktore nie su v Eurozone. Su to na sebe nezavisle institucie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Kludne sa môžeš vrátiť k svojmu pôvodnému platu z čias keď Slovensko nebolo v EÚ a zvyšok posielať mne
Je to perfektný fungujúci projekt ktorý priniesol nie len ekonomické výhody za ktoré by boli ľudia kedysi ochotní riskovať život ( a takí migranti ho aj riskujú), ale aj takmer 100% záruku bezpečnosti (k čomu dnes slúži už NATO ktoré ale ide ruka k ruke s EÚ), aj keď sú ľudia vďaka EÚ tak rozmaznaní že namiesto existenčných problémov riešia to, či by si mala EÚ rozpadnut, keď ide do tuhého prebudí sa v nich pud sebazáchovy
Najmä pre tak malé a takmer bezbranné krajiny ako Slovensko je EÚ najvýhodnejšie
Pamätám si ako mi niekedy v roku 2010 kamarát hovoril že do 2 rokov EÚ istotne zanikne
A kedy to bude, to je ťažko povedať. Možno nikdy, možno o 10 rokov.
@Vsakpredsajaa "a zvyšok posielať mne"
S touto socanskou mentalitou to daleko nedotiahnes.
@Tommyhot presne tak
Či aj to ti vadí?
Ja nemám pocit že Slovensko nepotrebuje peniaze
Všetko nové čo sa vybudovalo nesie značku EÚ, pozri sa na HDP na obyvatela v roku 2000 a dneska, to je niečo úplne iné, pozri sa kolko pracovných miest tvoria zahraničné firmy, ktoré sú tu lebo nemajú žiadne byrokratické prekážky ktoré by boli keby sú zatvorené hranice (nie len tie fyzické)
Okrem toho každá dotácia je porušením hospodárskej súťaže takže sa nedarí tým podnikateľom ktorí sa snaži výsť v ústrety zákazníkom, ale tým ktorí majú kamarátov na správnych miestach. A takýmto spôsobom sa deformuje trh z peňazí nás všetkých.