Osobne, robím v PHP, učil som sa najprv z online tútorialov, potom som prešiel na videá a napokon už prerábam celé "enginy" stránok, najdôležitejšie je sa tomu venovať a pozrieť si štruktúru nejakého hotového kódu A čo sa týka Pascal-u neviem či sa ho chceš učiť, ak áno tak sa o to ani nepokúšaj, je to zbytočné, nemá to cenu, skôr by som volil delphi,, poprípade ako si spomínal C++
Tak si dobry. v PHP som sa naucil akurat tak zaklady. Presiel som si takym online serialom ktory ucil zaklady(skor syntaxe ako programovania). Trochu pozdejsie som sa zacal zaujimat o programovani v C. Tak kupil som si koncom juna knizku - Ucebnica C od P. Herouta. Je to dobra knizka, lenze nemal som velmi cas sa ucit cez prazdniny, pretoze som sa zacal doucovat matiku. Prebral som akurat tak prvu kapitolu, takze skoro nic. Ale ako som pozeral tak synatax to ma taku istu ako PHP takzedalej sa mi bude dobre preberat. A co sa tyka Pascalu si tiez myslim ze to nema zmysel.
Dakujem ti za taketo videjko, ale na to aby som ja nieco dobre pochopil potrebujem slovencinu. Niesom az taky tupy do AJ ale potreboval by som si to dost prekladat translatorom a dost casu by to zabilo.. Skoda ze nieco take nieco podobne nieje v slovine
@vanrado chodil som na ukf do nitry na aplikovanu informatiku, ale ta skola mi vela nedala.. Okrem javy tam nic ine nebolo (semester C, semester PHP, semester ActionScript), takze tak.
Kedze s ostatnymi jazykmi nerobim tak su to skor zaklady. C, C++, Java trochu viac, asm (8080), rozne shell scripty, javascript (ten ovladam vcelku dobre, aj ked ho moc nemusim) atd.. Ostatne jazyky ovladam skor na urovni "citania kodu", teda ze viem co a ako spravia, ale sam by som ich bez pozerania do dokumentacie nenapisal. Ale v podstate takyto pristup ti staci, pretoze logika vacsiny jazykov je takmer rovnaka, akurat syntax je rozdielna..
Ono sa podľa mňa najviac naučíš ako som spomínal praxou. Nájdi si niečo čo by si v tom zvládol,naprogramuj to a skús vylepšovať, napr. skúšať funkcie,knižnice apod.
jazyk nie je az taky dolezity no syntax + kniznice sa naucis pouzivat za 3 mesiace. potom plati ze "practice makes perfect". na zaciatok vsak odporucam venovat sa algoritmizacii, je kopec knih ktore sa tymto zaoberaju napr. Donald Knuth a jeho seria Art of computer programming je povazovana za programatorsku bibliu (existuje aj svk alebo cz preklad, knihy su vsak dost drahe, ale do buducnosti sa to urcite oplati). Anglictina je nevyhnutnost - ak potrebujes sledovat nove trendy. k takym tradicnym odporucaniam patri: nauc sa nizkourovnovy jazyk (asm alebo C), vysokourovnovy jazyk (napr. Javu, C a skriptovaci jazyk (napr. Python). Vela zdaru.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Môj taký jediný normálny začatý projekt bola CRC32 kalkulačka » sourceforge.net/projects/crc32-...
s ním to ide rýchlo a dobre ak si robíš aj zadania. som na lecture 12. za cca mesiac a niečo.
php - asi 3-4 roky (ešte stále som v procese)
C# - asi 2 roky
Tak si dobry. v PHP som sa naucil akurat tak zaklady. Presiel som si takym online serialom ktory ucil zaklady(skor syntaxe ako programovania). Trochu pozdejsie som sa zacal zaujimat o programovani v C. Tak kupil som si koncom juna knizku - Ucebnica C od P. Herouta. Je to dobra knizka, lenze nemal som velmi cas sa ucit cez prazdniny, pretoze som sa zacal doucovat matiku. Prebral som akurat tak prvu kapitolu, takze skoro nic. Ale ako som pozeral tak synatax to ma taku istu ako PHP takzedalej sa mi bude dobre preberat. A co sa tyka Pascalu si tiez myslim ze to nema zmysel.
Tak chlape ty si uz dost asi dobry. Predpokladam ze aj studujes na VS. Kam chodis?
Od 9 rokov to je pekne.. Ja od 9 rokov som zacal mastik akurat tak Vietcong a Mafiu ..
A na akej si urovni s tymi jazykmi pred ktorymi sa teraz sustredujes na PHP??
Dakujem ti za taketo videjko, ale na to aby som ja nieco dobre pochopil potrebujem slovencinu. Niesom az taky tupy do AJ ale potreboval by som si to dost prekladat translatorom a dost casu by to zabilo.. Skoda ze nieco take nieco podobne nieje v slovine
Kedze s ostatnymi jazykmi nerobim tak su to skor zaklady. C, C++, Java trochu viac, asm (8080), rozne shell scripty, javascript (ten ovladam vcelku dobre, aj ked ho moc nemusim) atd.. Ostatne jazyky ovladam skor na urovni "citania kodu", teda ze viem co a ako spravia, ale sam by som ich bez pozerania do dokumentacie nenapisal. Ale v podstate takyto pristup ti staci, pretoze logika vacsiny jazykov je takmer rovnaka, akurat syntax je rozdielna..
Ono sa podľa mňa najviac naučíš ako som spomínal praxou. Nájdi si niečo čo by si v tom zvládol,naprogramuj to a skús vylepšovať, napr. skúšať funkcie,knižnice apod.
Dakujem za radu. Casom sa ku tomu dostanem ale najprv si musim uplne nastudovat zaklady
Však jasné, držím palce, nech sa to podarí