Ahojte, myslím nemčinu od základov tak aby som ju dokázala používať denne v práci s ľuďmi. Dodávam že nemám extra talent na jazyky a nebudem sa ju môcť učiť 8 hodín denne
Pre mňa bola nemčina relatívne ľahká, lebo ak sa dobre naučíš gramatiku a slovíčka, tak máš prakticky vyhraté.
V angličtine ťa gramatika a slovíčka nezachránia. Tam potrebuješ prax, naučiť sa celé frázy, naučiť sa "cítiť" ten jazyk... Pre mňa osobne bolo oveľa náročnejšie naučiť sa anglicky.
Podla mna ovela lahsie, ak by clovek zil v zahranici a musel komunikovat denne aspon nieco... inac som si myslel, ze je vzdy NJ tazky, nebavi ma to, ale celkom sa daju slova zapamatat
ja som sa za rok naucil cca B1/B2 uroven. a dost to flakam
s auslanderom viem v pohode konverzovat, nie na nejakej ultra vysokej urovni, ale poho. s rodenymi nemcinarmi trochu horsie-tam mam stres a ked davaju s nejakym ultra prizvukom
Ja som dala dva cudzie jazyky súbežne.
Vždy všetko závisí od odhodlania a húževnatosti. Resp. ak to v živote potrebuješ, budeš musieť, tak ako som to napríklad potrebovala ja.
Vela jazykov sa da naucit extremne rychlo pokial musis, pokial ich pouzivas a naozaj chces. Za polrok sa da normalne komunikovat. Obmedzene, s rukami nohami ale da sa dorozumiet.
@mccafe aspon rok urcite podla mna, verla ludi totiuz povie, ze ovlada jazyk na urovni co ja viem B1 alebo C1 a realita je niekde inde, jedna vec je si spravit testy kde ti vyjde , ze si B2 ale druha vec je eálne aktivne ovladat tisice slovicok, a mat gramatiku v malicku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
V angličtine ťa gramatika a slovíčka nezachránia. Tam potrebuješ prax, naučiť sa celé frázy, naučiť sa "cítiť" ten jazyk... Pre mňa osobne bolo oveľa náročnejšie naučiť sa anglicky.
s auslanderom viem v pohode konverzovat, nie na nejakej ultra vysokej urovni, ale poho. s rodenymi nemcinarmi trochu horsie-tam mam stres a ked davaju s nejakym ultra prizvukom
Ja som dala dva cudzie jazyky súbežne.
Vždy všetko závisí od odhodlania a húževnatosti. Resp. ak to v živote potrebuješ, budeš musieť, tak ako som to napríklad potrebovala ja.