Boh, vdaka komu mame nadej na nebo, inak by bol zivot len pomalou cestou na smrt a tak mame sancu byt spaseni na vecnost s Bohom a to je perfektna sprava... ved jezis sa za nas obetoval,polozil zivot, porazil vsetko aj smrt a existuju aj historicke zaznamy ,ze existoval
Tenario neironizuj niečo z čoho žiješ a hlavne svojím povrchným postojo neurážaj.
A chcem sa spýtať ako si dokázal odignorovať všetko, čo povedal a robil, zredukovať ho na revolucionára alebo filozofa.
Sandy nebuď drzá(asi takým ako ty začnem v reale strielať facky, však ono sa to dostane až ku tebe) Pá
...myslim si ze je uplne zbytocne pisat tu o tom ze jezis kristus je nas spasitel atd. ked aj tak wela ludi (netvrdim ze medzi nich nepatrim) na to nebere ohlady a hoci napise ze je krestan veriaci a pod v realnom zivote na to kasle...
jeeej...kolko veriacich...ja verim tak vselijak, vlastne som krestanka, ale podla mna ani nejde o jezisa (nakolko silne pochybujem, ze FAKT bol) a o konkretne postavy ale proste len o sposob zivota, o ktory sa mame snazit.
a kto chce verit aj v to, ze kostol je vynimocne miesto, no pre mna za mna, nech si veri...a nech veri aj v to, ze jezis bol...takze sa vlastne priklanam k predposlednej moznosti.
@tmmy on to nielenze tusil, ale aj vedel. a hocikto bude v debatach akokolvek nadavat na cikrev, na boha, kritizovat a ja neviem co este, mozno stiahne par ludi, mozno len seba, ale Jeho slova, ze: ´ani pekelne brany ju nepremozu´, budu platit stale. ja mu verim a odovzdal som mu svoj zivot.. a je to ta najlepsia vec aku som v zivote mohol spravit..
@18 zaujimavy nazor.. z tych co su tu mne asi najblizsi... ako povedal Jezis:"som svetlo, pravda a zivot" a tiez len skrz neho sa clovek moze dostat k Bohu, a k to je s Bohom ma vecny zivot.. co mi z toho vychadza? .... clovek by mal zit zivot, v ktorom uznava pravdu a spravodlivost pred nepravostou, a hlada svetlo(v mojom chapani je tym svetlom poznanie.. nadobudnute vedomosti a skusenosti) takze nekraca slepy v tme bez cohokolvek, coho by sa mohol zachytit... nj to je pre mna Bozi recept
K niektorým príspevkom by som chcel povedať myslím jednu zásadnú vec: Povrchnosť v čomkoľvek a zvlášť v oblasti náboženstva je pre ľudstvo nebezpečná. Takže reakcie typu je mi to jedno(ja sa chcem baviť)sú hlúpe a vzhľadom na to, že to má všetko potom dopad aj na iných ľudí aj drzé.
@tmmy
No v zásade by ťa mohla ku viere doviesť tak ako aj mnohých ných tá spústa zázrakov a proroctiev ktoré s tým súvisia. Pozor netvrdím, že zázraky sa inde nedejú, ale treba si uvedomiť, že aj diabol môže konať zázraky a prorokovať viď niektorý novodobý šamani s kontaktmi so sveta duchov. Je to veľmi zložité a ide hlavne o osobný kontakt so živým Ježišom Kristom v duchu jeho vlastných slov: ,,Hľadajte a nájdete, proste a dostaneťe, klopte a otvoria vám,,
A nemysli si, že sa ti potom rozsvieti hlava a budeš svetý. Ani mne nesvieti.
@26 iste, aby sme sa bali...prosim ta, sak on je ten dobry, co nas vsetkych miluje spolu s bohom! mozno je to skor myslene ako vzor, taka dokonalost...chapes, obetoval svoj zivot, kto z nas tu by toho bol schopny? (ja teda rozhodne nie )
sak ked ho vymysleli, alebo proste napisali bibliu, mozno este mali ciste umysly a cele sa to zvrhlo az neskor kvoli katolickej cirkvi, to az vtedy sa ludia zacali bat...
@tmmy
Záleží na to, čo vieš o šamanoch. Ja som tento termín použil skôr na ilustráciu.
Neviem, či ti niečo hovorí meno Maria Sabina, to len aby si ma neupodozrieval,že som nejaký inkvizítor, lebo presne to by som čakal.
Ježiš? Silno pochybujem, že niekedy žil.
Keď áno tak fičal na nejakej fakt silnej tráve, alebo iných halucinogénoch. Chodiť po vode, meniť vodu na víno, poviem vám, to musela byť fakt nejaká silná izraelská odroda.
@camo vidím, že ten BRAINWASH z vatikánu ti nerobí dobre
Ja si myslim ze je urcite nieco vyssie nad nami co tu bolo a bude...myslim Boh...ale mam pochybnosti ze existoval Jezis ze zrodil co ja vjem o 0 n.l...a predtym bolo co kto to pocital...predtym bol Boh a je stale...ale Jezis no neviem
Takže – za koho sa vyhlasoval Ježiš? Čo o Ňom hovorí Biblia? Najprv sa pozrime na Ježišove slová, “Ja a môj Otec sme jedno. Židia mu na to povedali: "Ty, človek, robíš sa Bohom?”. Židia pochopili Ježišov výrok ako nárok, že je Bohom. Ježiš vyhlasuje, “Veru veru vám hovorím: Prv, ako bol Abrahám, ja som!” Znovu, reakcia Židov je, že dvíhajú kamene, aby Ho ukameňovali. Ježiš definuje svoju totožnosť ako “Ja som”, čo je priamou narážkou na Božie starozmluvné meno. Prečo by Židia znovu chceli ukameňovať Ježiša, keby nehovoril niečo, o čom oni boli presvedčení, že je bohorúhanie, teda keby nevyhlasoval o sebe, že je Boh?
Ján hovorí “to slovo bol Boh.” Ján hovorí, že “to Slovo sa stalo telom.” Z tohto jasne vyplýva, že Ježiš je vtelením Boha. Tomáš, Ježišov učeník, hovorí svojmu majstrovi, “Môj Pán a môj Boh”. Ježiš ho neopravuje. Apoštol Pavol Ho opisuje ako: “…nášho veľkého Boha a Spasiteľa, Ježiša Krista”. Apoštol Peter hovorí rovnako: “…náš Boh a Spasiteľ Ježiš Kristus”. Boh Otec je tiež svedkom Ježišovej pravej identity: “Ale o Synovi hovorí: "Tvoj trón, ó Bože, bude stáť naveky vekov a spravodlivosť bude žezlom tvojho kráľovstva.” Stará zmluva prorokuje o Kristovi a oznamuje jeho božstvo, “Lebo dieťa sa nám narodilo, syn nám je daný a kráľovstvo bude na jeho pleciach. A nazvú jeho meno Predivný Radca, Silný Boh, Otec Večnosti a Knieža Pokoja.”
Ježiš jasne a nepopierateľne vyhlasoval, že je Boh. Ak nie je Bohom, potom je klamárom, a teda nemôže byť ani prorokom, dobrým učiteľom, čo zbožným mužom. Pri pokusoch zľahčiť Ježišove slová moderní “učenci” hovoria, že “skutočný historický Ježiš” nevyslovil množstvo výrokov, ktoré mu Biblia pripisuje. Kto sme my, že protirečíme Božiemu Slovu ohľadom toho, čo Ježiš povedal alebo nepovedal? Ako môže nejaký “učenec” dvetisíc rokov po Ježišovi lepšie vedieť čo Ježiš povedal alebo nepovedal ako tí, čo s Ježišom žili, slúžili Mu a nechali si Ním vyučovať.
Prečo je otázka skutočnej Ježišovej totožnosti taka dôležitá? Prečo záleží na tom, či Ježiš je alebo nie je Boh? Najdôležitejším dôvodom je, že Ježiš musí byť Boh, lebo ak by Ním nebol, Jeho smrť by nebola postačujúca na splatenie trestu za naše hriechy a za hriechy celého sveta. Jedine Boh mohol zaplatiť taký nekonečný dlh. Ježiš musel byť Bohom, aby mohol zaplatiť náš dlh. Ježiš musel byť človekom, aby mohol za nás zomrieť. Spasenie je dostupné jedine skrze vieru v Ježiša Krista! Ježišovo božstvo je dôvodom, prečo On je tou jedinou cestou k spaseniu. Ježišovo božstvo je dôvodom prečo povedal: “Ja som tá cesta, pravda aj život. Nikto neprichádza k Otcovi, jedine skrze mňa”.
@pyrrhos
Ani diabol nie. Otázkou je či bol teda Ježiš pridrzlý klamár, ktorý mal chuť provokovať šéfou chrámu s rizikom skorej smrti. Veď prečo by to robil? Pri jeho schopnostiach si mohol radšej otvoriť lekársku prax, čo by mu iste slušne vynášalo. Vyzerá to tak, že to tak nebude, že?
A pre tých ktorým sa zdá byť jeho existencia nanajvýš pochybná odporúčam začať sa zaoberať napr. životopismi svätých z 20.storočia. Ignorantov považujem za zlých ľudí, ktorí si za to, ale iste odnesú svoju odmenu.
@40 na to nemusi byt farar:p toto je klasika, prve logicke otazky, odpovede a zdovodenenia @33 uz zas brainwash?:p uz zas vatikan?:p tu ludia zabudaju, ze katolici nie su jedinymi krestanmi:p preco by mal mat kazdy veriaci (ok, ked chcete tak aj kazdy katolik) vymyty mozog? Preco nepripustate fakt, ze medzi veriacimi je plno vedcov, ucitelom matiky a informatiky, ludi, ktori maju radi na vsetko dokazy a myslia racionalne, ludi, ktori su uznavanymi kapacitami...aj ti maju vymyty mozog? Ako ho mozu mat vymyty len takto velmi parcialne a v ostatnom byt super truper? Takto to nefunguje.
a co sa tyka samotnej temy, som krestan, moja odpoved je jasna
Som veriaca a neviem ani slovami opísať ako veľmi prispel do našich dejín okrem toho, že je Mesiáš. Pre mňa je to vážne NIEKTO, zakladám svoj život na ňom ... Je Boží Syn, umrel za nás, miluje nás a spasí nás ...
Nás veriacich však často zhadzujú lebo sme VERIACI ... určite sa tu nájde ešte aspoň jeden, ktorý si myslí, že sme iba priblbými fanatikmi( a patrične nám to tu napíše) ... budiš, ale viera nie je len chodenie do kostola, to je životný štýl ... a my tým chceme žiť ...aspoň ja osobne ...prečo nás tak nenávidíte ? Lebo vám pripomíname, že nežijete správne ? Vy si odopierate šťastie, joj ...
Čiže Ježiš je pre mňa niečo SKVELÉ ...
obycajny zakladatel sekty, ktorych je aj v dnesnej dobe mnoho, len v tedy bola lepsia doba na oblbovanie ludi a prevracanie z povodnej pohanskej viery na zidokrestanstvo.
49. ja nie som krestan a som napriektomu stastny. bezny krestania su mi nasmiech a cirkev nenavidim pre ich zneuzivanie moci a parazitovanie na danovych poplatnikoch.
49) Hej, máš v istom pravdu ... ale myslím, že kresťanstvo je niečo ako návod na život, aby si bol šťastný ... a aby to medzi ľuďmi fungovalo ...
No druhá strana mince ... niektorí si náuku vyložia kus inak a už sa niektorí správajú fajne blbo na kresťanov, šak to poznáte ... ale tá samotná podstata ... viery v Boha,Ježiša Krista a jeho náuka je správna a pravdivá
@50
A j to tu ! Demagógia a nenávisť.
Ako si ti myslel s tými daňovými poplatníkmi?
Ja mám koho nenávidieť, keď sa za moje peniaze stavajú futbalové štadióny(pre ožratých násilníkov) a pod., čo?
53. ak sa ten stadion postavi z zo statnych penazi, tak aj cast zaroboku pojde do statnej kasy, cirkev peniaze iba zerie, tak nech si ju platia iba krestania.
54. nenavidim iba prislusnikov nabozenskych sekt a stupencov niektorych politickych hnuti, inac nie som nenavistny clovek
Jezis Kristus. Bol synom Bozim, tak ako kazdy z nas. Narodil sa ako clovek na tuto Zem. Ale cez tuto pozemsku bytost nam chcel cosi zdelit. Niekto to pochopi a niekto nie. Jezis s krizom - je symbolom krestanov, ktori su vsade po svete.
Cez neho Najvyssi ukazal ludom, ze je mozne sa trebarz narodit s vlastnostami diabla a zomriet ako anjel.
Aj tak sa to da vysvetlit.
Zamysleli ste sa vobec, ze CO je to nabozenstvo??? A ako je to mozne, ze aj v tom najvacsom zapadakove na zemeguli mali bez vynimky vsetky kmene a narody nejake nabozenstvo (nejakych bohov)???
Ako je mozne, ze ciste vedecka Darwinova evolucna teoria priniesla so sebou aj vyvin nabozenstva??? Ak sa nad tymto zamyslite, budete omnoho blizsie k spravnej odpovedi na horeuvedenu otazku.
(a reakcie typu: mna take nezajiiimaaa, mne je to fuk a pod. su tie najhorsie!!!)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
A chcem sa spýtať ako si dokázal odignorovať všetko, čo povedal a robil, zredukovať ho na revolucionára alebo filozofa.
Sandy nebuď drzá(asi takým ako ty začnem v reale strielať facky, však ono sa to dostane až ku tebe) Pá
(zisti si pravý význam slova "buddha", aby si pochopil )
a kto chce verit aj v to, ze kostol je vynimocne miesto, no pre mna za mna, nech si veri...a nech veri aj v to, ze jezis bol...takze sa vlastne priklanam k predposlednej moznosti.
len tak ze co ine nabozenstva ... myslis ze oni klamu alebo ?
revolucionar urcite nebol,ti vacsinu nevyzyvaju ludi,aby milovali svojich nepriatelov
No v zásade by ťa mohla ku viere doviesť tak ako aj mnohých ných tá spústa zázrakov a proroctiev ktoré s tým súvisia. Pozor netvrdím, že zázraky sa inde nedejú, ale treba si uvedomiť, že aj diabol môže konať zázraky a prorokovať viď niektorý novodobý šamani s kontaktmi so sveta duchov. Je to veľmi zložité a ide hlavne o osobný kontakt so živým Ježišom Kristom v duchu jeho vlastných slov: ,,Hľadajte a nájdete, proste a dostaneťe, klopte a otvoria vám,,
A nemysli si, že sa ti potom rozsvieti hlava a budeš svetý. Ani mne nesvieti.
sak ked ho vymysleli, alebo proste napisali bibliu, mozno este mali ciste umysly a cele sa to zvrhlo az neskor kvoli katolickej cirkvi, to az vtedy sa ludia zacali bat...
Záleží na to, čo vieš o šamanoch. Ja som tento termín použil skôr na ilustráciu.
Neviem, či ti niečo hovorí meno Maria Sabina, to len aby si ma neupodozrieval,že som nejaký inkvizítor, lebo presne to by som čakal.
Keď áno tak fičal na nejakej fakt silnej tráve, alebo iných halucinogénoch. Chodiť po vode, meniť vodu na víno, poviem vám, to musela byť fakt nejaká silná izraelská odroda.
@camo vidím, že ten BRAINWASH z vatikánu ti nerobí dobre
Nechcel by som byť na mieste tej panny, to musel byť šok
Takže – za koho sa vyhlasoval Ježiš? Čo o Ňom hovorí Biblia? Najprv sa pozrime na Ježišove slová, “Ja a môj Otec sme jedno. Židia mu na to povedali: "Ty, človek, robíš sa Bohom?”. Židia pochopili Ježišov výrok ako nárok, že je Bohom. Ježiš vyhlasuje, “Veru veru vám hovorím: Prv, ako bol Abrahám, ja som!” Znovu, reakcia Židov je, že dvíhajú kamene, aby Ho ukameňovali. Ježiš definuje svoju totožnosť ako “Ja som”, čo je priamou narážkou na Božie starozmluvné meno. Prečo by Židia znovu chceli ukameňovať Ježiša, keby nehovoril niečo, o čom oni boli presvedčení, že je bohorúhanie, teda keby nevyhlasoval o sebe, že je Boh?
Ján hovorí “to slovo bol Boh.” Ján hovorí, že “to Slovo sa stalo telom.” Z tohto jasne vyplýva, že Ježiš je vtelením Boha. Tomáš, Ježišov učeník, hovorí svojmu majstrovi, “Môj Pán a môj Boh”. Ježiš ho neopravuje. Apoštol Pavol Ho opisuje ako: “…nášho veľkého Boha a Spasiteľa, Ježiša Krista”. Apoštol Peter hovorí rovnako: “…náš Boh a Spasiteľ Ježiš Kristus”. Boh Otec je tiež svedkom Ježišovej pravej identity: “Ale o Synovi hovorí: "Tvoj trón, ó Bože, bude stáť naveky vekov a spravodlivosť bude žezlom tvojho kráľovstva.” Stará zmluva prorokuje o Kristovi a oznamuje jeho božstvo, “Lebo dieťa sa nám narodilo, syn nám je daný a kráľovstvo bude na jeho pleciach. A nazvú jeho meno Predivný Radca, Silný Boh, Otec Večnosti a Knieža Pokoja.”
Ježiš jasne a nepopierateľne vyhlasoval, že je Boh. Ak nie je Bohom, potom je klamárom, a teda nemôže byť ani prorokom, dobrým učiteľom, čo zbožným mužom. Pri pokusoch zľahčiť Ježišove slová moderní “učenci” hovoria, že “skutočný historický Ježiš” nevyslovil množstvo výrokov, ktoré mu Biblia pripisuje. Kto sme my, že protirečíme Božiemu Slovu ohľadom toho, čo Ježiš povedal alebo nepovedal? Ako môže nejaký “učenec” dvetisíc rokov po Ježišovi lepšie vedieť čo Ježiš povedal alebo nepovedal ako tí, čo s Ježišom žili, slúžili Mu a nechali si Ním vyučovať.
Prečo je otázka skutočnej Ježišovej totožnosti taka dôležitá? Prečo záleží na tom, či Ježiš je alebo nie je Boh? Najdôležitejším dôvodom je, že Ježiš musí byť Boh, lebo ak by Ním nebol, Jeho smrť by nebola postačujúca na splatenie trestu za naše hriechy a za hriechy celého sveta. Jedine Boh mohol zaplatiť taký nekonečný dlh. Ježiš musel byť Bohom, aby mohol zaplatiť náš dlh. Ježiš musel byť človekom, aby mohol za nás zomrieť. Spasenie je dostupné jedine skrze vieru v Ježiša Krista! Ježišovo božstvo je dôvodom, prečo On je tou jedinou cestou k spaseniu. Ježišovo božstvo je dôvodom prečo povedal: “Ja som tá cesta, pravda aj život. Nikto neprichádza k Otcovi, jedine skrze mňa”.
Ani diabol nie. Otázkou je či bol teda Ježiš pridrzlý klamár, ktorý mal chuť provokovať šéfou chrámu s rizikom skorej smrti. Veď prečo by to robil? Pri jeho schopnostiach si mohol radšej otvoriť lekársku prax, čo by mu iste slušne vynášalo. Vyzerá to tak, že to tak nebude, že?
A pre tých ktorým sa zdá byť jeho existencia nanajvýš pochybná odporúčam začať sa zaoberať napr. životopismi svätých z 20.storočia. Ignorantov považujem za zlých ľudí, ktorí si za to, ale iste odnesú svoju odmenu.
@33 uz zas brainwash?:p uz zas vatikan?:p tu ludia zabudaju, ze katolici nie su jedinymi krestanmi:p preco by mal mat kazdy veriaci (ok, ked chcete tak aj kazdy katolik) vymyty mozog? Preco nepripustate fakt, ze medzi veriacimi je plno vedcov, ucitelom matiky a informatiky, ludi, ktori maju radi na vsetko dokazy a myslia racionalne, ludi, ktori su uznavanymi kapacitami...aj ti maju vymyty mozog? Ako ho mozu mat vymyty len takto velmi parcialne a v ostatnom byt super truper? Takto to nefunguje.
a co sa tyka samotnej temy, som krestan, moja odpoved je jasna
Nás veriacich však často zhadzujú lebo sme VERIACI ... určite sa tu nájde ešte aspoň jeden, ktorý si myslí, že sme iba priblbými fanatikmi( a patrične nám to tu napíše) ... budiš, ale viera nie je len chodenie do kostola, to je životný štýl ... a my tým chceme žiť ...aspoň ja osobne ...prečo nás tak nenávidíte ? Lebo vám pripomíname, že nežijete správne ? Vy si odopierate šťastie, joj ...
Čiže Ježiš je pre mňa niečo SKVELÉ ...
No druhá strana mince ... niektorí si náuku vyložia kus inak a už sa niektorí správajú fajne blbo na kresťanov, šak to poznáte ... ale tá samotná podstata ... viery v Boha,Ježiša Krista a jeho náuka je správna a pravdivá
A j to tu ! Demagógia a nenávisť.
Ako si ti myslel s tými daňovými poplatníkmi?
Ja mám koho nenávidieť, keď sa za moje peniaze stavajú futbalové štadióny(pre ožratých násilníkov) a pod., čo?
54. nenavidim iba prislusnikov nabozenskych sekt a stupencov niektorych politickych hnuti, inac nie som nenavistny clovek
Cez neho Najvyssi ukazal ludom, ze je mozne sa trebarz narodit s vlastnostami diabla a zomriet ako anjel.
Aj tak sa to da vysvetlit.
Ako je mozne, ze ciste vedecka Darwinova evolucna teoria priniesla so sebou aj vyvin nabozenstva??? Ak sa nad tymto zamyslite, budete omnoho blizsie k spravnej odpovedi na horeuvedenu otazku.
(a reakcie typu: mna take nezajiiimaaa, mne je to fuk a pod. su tie najhorsie!!!)