možno sa niektorí nad mojou otázkou pousmejete, ale mňa to naozaj zaujíma
keď rušňovodič zatiahne brzdy páčkou vo svojej kabínke, zastaví vlak rýchlejšie, ako keby napríklad cez rozhlas zahlásil, nech každý v svojom kupéčku rýchlo z
je to to isté... pozdĺž vlaku by malo byť natlakované potrubie a keď stlačíš ručnú brzdu, tak sa odtlakuje a vlak brzdí ... neovplyvníš tu rýchlosť... funguje to tak preto, aby brzdili aj vagóny, ktoré sa nejakou nešťastnou náhodou odtrhli pri nákladných vlakoch atď
raz keď som šiel vlakom tak chalanisko nechtiac stratil rovnováhu a zachytil ručnú brzdu... dostal pokutu (tuším 50€) aj keď neporušil plombu!
ďakujem vám krásne za odpovede ľudkovia aspoň vidím, že nad tým nerozmýšľam sama a to s tou pokutou viem, raz sa o tom psrievodcovia rozprávali, že kvoli tomu sme mali nejaké meškanie
Myslim ze rusnovodic ubrzdi rychlejsie ako cestujuci so zachrannou brzdou. Ta je od toho aby mohol byt vlak zastaveny ak by rusnovodic nemohol.
Bol som uz raz pri zneuziti brzdy a vlak zastavoval ale osobne podla mna nebolo to az take prudke ako niekedy vie brzdit rusnovodic ak je to velmi nutne.
Stale je to len o poklese tlaku v brzdovom potrubi a zatiahnutim sa otvori to potrubie a unika vzduch. Pekne to pocut ak si prave v tom vozni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
raz keď som šiel vlakom tak chalanisko nechtiac stratil rovnováhu a zachytil ručnú brzdu... dostal pokutu (tuším 50€) aj keď neporušil plombu!
Bol som uz raz pri zneuziti brzdy a vlak zastavoval ale osobne podla mna nebolo to az take prudke ako niekedy vie brzdit rusnovodic ak je to velmi nutne.
Stale je to len o poklese tlaku v brzdovom potrubi a zatiahnutim sa otvori to potrubie a unika vzduch. Pekne to pocut ak si prave v tom vozni