je mozne, ze fotky od profesionala vyzeraju horsie ako obycajne amaterske "home-made"? mate s tym nejake skusenosti alebo si myslite opak? je to vobec mozne?
nevkus napríklad... alebo teraz keby ma aj neviem ak yfotograf odfotil s tými kruhmi pod očami tak by to vyznelo omnho horšie ako hociktorá momentka za normálu
@mcvpn ja sa to pytam preto, lebo som sa v ZUS fotila na tablo a myslela som, ze profesional spravi pekne fotky, obzvlast ked to bol starsi pan a zdalo sa mi, ze s tym ma bohate skusenosti. zial, ked vidim vysledok, chce sa mi plakat
@cicatrix Možno to je nejaký ZUŠ trend, ale v mojej bývalej ZUŠ sú tiež hrozné fotky na tablách. Zrejme kvôli tomu, že to bolo hromadné - žiaci k fotografovi postupne chodili a on len cvakal fotoaparátom. Rovnako je to aj v našom informačnom systéme univerzity, horšie je, že fotka odtiaľ ide na ISIC.
mne sa raz stalo že som sa dala fotiť u 'profesionála' a podľa mňa som tam pred foťákom vyzerala celkom normálne potom keď idem po fotky tak mi hovoria že nevedia či sa mi budú páčiť, ale že skúsili, a keď mi potom ukázali fotky tak som mala tvár vyretušovanú akoby biela stena a pery červené ako od snehulienky, hnedé vlasy dobre že nie čierne boli a celé v takom blbom zahmlenom efekte že mi ani kontúry tváre nebolo poriadne vidieť. nechápala som čo ich to tam napadlo. a všetci sa mi na tých fotkách smiali už nikdy viac som si povedala.. a to bol taký čo fotil študentov na tablo nie prvý raz...
@caleban podla mna tie fotky vyzerali normalne, ked boli v digitalnej povodnej podobe. po tej retusi sa mi chce vracat. niekedy je menej viac. podla mna je aj chyba v "sepiovom style".
Je to možné, keď profesionál je "profesionál". Mala by si vidieť tablo mojej triedy a video zo stužkovej, ja, analfabet v takýchto veciach, by som to urobila lepšie.
tak občas sa to stane, ja som napríklad nechala fotografku urobiť niekoľko fotiek a potom som jej polovičku nakázala zmazať, lebo som v tom uhle mala strašne tučnú tvár (a to by mal fotograf vedieť v akom uhle ma zobrať a keď už v zlom vezme mal by vidieť že to asi nie je ono) a nakoniec aj tak z 5 fotiek boli 2 zlé, ale už som bola radšej ticho
@wewo to su normalne papierove fotky, cize ich ukazat neviem, ale keby som vedela, tak by som to urcite neurobila ani mama ich nevidela este. ale asi by ma nespoznala ani
dnes si už každý komu kúpia rodičia zrkadlovku myslí, že je profesionálny fotograf. a fotí si šnúrky v topánkach.
ale je vidno rozdiel na fotke, keď fotí niekto dobrým foťákom a má na to talent, alebo keď má niekto len hypermega foťák a ten jediný zachraňuje fotku.
@cicatrix nás tiež na tablo fotila "profesionálka", a fakt som si myslela, že keď je to taká mladšia slečna, ktorá sa o to zaujíma, bude to fajn, pekné, súčasné, či možno až invenčné...no a...neboloo
S "profesionalmi" je to rovnake pri kazdom povolani a pri kazdej praci. Mat na nieco papier, neznamena byt "profesional", je to len pre zaciatok a len take male oficialne povolenie na pracu a dalsie vzdelavanie sa v danej oblasti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
@elenari a to som si myslela, ze som jedina
ale je vidno rozdiel na fotke, keď fotí niekto dobrým foťákom a má na to talent, alebo keď má niekto len hypermega foťák a ten jediný zachraňuje fotku.
profesionáli možno vedia pár trikov a teórie naviac....