presne pred týždňom mi zomrela moja prababka, ktorú som nemala moc v láske a ani ona mňa. Všetko bolo v pohode, dalo sa to zvládnuť. Až do zajtrajšieho večera. Keď som si večer lahľa do postele, pustila som si Mp4 . Keď som po chvíli
existuje niekoľko možností, prečo nechce odísť. buď nemôže odísť, kvôli tomu, že s niekým nie je zmierená, napríklad s tebou alebo jej tiež môže v ceste stáť akýkoľvek kus nábytku. druhá možnosť by sa konala v prípade, že ste nábytok po jej smrti (resp. v nedávnej dobe) presúvali a tým jej tak zmenili známe okolie. ale predpokladám, že nebývala s vami, takže asi jej ide o zmierenie. Ak môžeš, skús jej to nejak povedať, že sa na ňu nehneváš a že aj tebe je ľúto, že ste si nerozumeli atď. skús to napríklad napísať a nechať niekde, kde vieš, že chodí. Ak nepomôže, tak je to skrátka duch nie veľmi prívetivý a toho sa asi len tak nezbavíš. Zabrániť jej vo vstupe do tvojho priestoru by mohol kruh zo soli (nemusí jej tam byť kilo, stačí symbolicky).
Inac mam taku zaujimavu ne-knizku .. ozvi sa mi ja ti ju poslem.... Ono nni v nrjnic o zmiereni ale skor o tom ako sa jej zbavis .. aj v pripade ze nebude chciet ..
PS: Na magiu zatial nazor nemam, ale asi mam otvorenu mysel
uvedom si ze uz ti nema ako ublizit. z pohladu hierarchie ty ako zijuca bytost mas na viac. ak jej prikazes aby odisla /nehovor odid ale prikazujem ti aby si odisla/ tak by to malo zabrat. hovor s nou mozno sa nieco dozvies. a asi ta to momentalne velmi neutesi ale casom by to malo prestat tyzden je este pomerne kratka doba
Tiez som zazil jednu hororovu noc v byte, kde byvame. Bolo to divne....
Najprv mi niekto klopal na dvere izby. Myslel som si, ze mama sa vratila z prace a skusa , ci nespim, tak som zakrical dalej.
Potom to klopanie na dvere silnelo a zrychlovalo sa, dostal som nervy, otvoril dvere a opytal sa co je ?!
Ale bolo zhasnute a stale som bol doma sam.
A potom som zacul nejaku melodiu , a ked som hladal odkial to ide, tak som nasiel v maminej skrini taku tu skatulku, ktoru ked otvorite, tak hra melodiu.
A ja si aj tak budem myslieť, že všetky efekty poltergeista robia nevedomky ľudia.
A samozrejme ostatní sa budú smiať @norry - jediný vhodny príspevok.
@camilla (fajn nick) Skús to najprv sama sebe vysvetliť racionálne. Možno ste mali v kuchyni len moc teplo a rozťahoval sa nábytok alebo čo A keď nie, ber kyvadlo do ruky a čisti
@camilla títo debili si robia srandu lebo to nezažili, mne sa niečo obdobne stalo, videl som čierneho ducha, nebolo to však do tváre ale z boku, bol som zamrznutý možno 5 minút. ta postava odišla. na druhy deň som sa pýtal jednej staršej pani čo to môže znamenať, povedala mi že tam asi blúdi duch a niečo hladá alebo nevie prejsť na druhu stranu teda na večnosť...kazala mi zapaliť v noci sviečku do okna a sa pomodliť, odvtedy sa to už nestalo............filip
Ale vzdávam ti hold, že si to ešte vydržala. Ja by som dostala 4 infarkty + by som sa sprepáčením dosrala.
Ber to tak však, že je to duch (zrejme) tvojej prababky, nič zlé ti spraviť nechce. Ak by to neprestávalo ani po tvojích snahách.. tak ma napadá jedine si to dať vysvätiť alebo čo to robí ten farár..
Ak si myslíš že tam máš ducha tak sa neboj a popros ho nech odíde že chceš kľudne spať a že ju máš rada. Počul som o pár takých prípadoch ale to chce väčšinou kľud. Pochybujem žeby ti babka chcela ublížiť. Ďalšou možnosťou je že sa ti to skutočne len zdá. Fantázia dokáže divy a to doslova nieje také nezvyčajné si niečo tak predstaviť až to začneš vnímať zmyslami. Ja som sa tak raz zobudil a vyľakal sa zo stoličky osvetlenej mesačným svitom cez ktorú bol prevesený ručník. Bol som ale veľmi unavený tak som zaliezol pod paplon prevrátil sa na druhu stranu a spal ďalej a ráno som pozeral že tam je stolička.
ani ja som svoju babku nemala rada a ona bola sprosta lebo po mne vrieskala a tahala ma za vlasy. ale ked tam bol moj otec tak: tu tu tu a co moje vtacatko a podobne veci. ked som bola mala povedala som ze uz by mohla skapat a aj skapala. niekedy zelanie uplne staci. no a nechodi ma strasit. a ani moj milovany dedko nedosiel strasit! :´( aj jeho ked som videla povedala som on umrie a hrozne plakala. a umrel.
mne sa stala raz tiez haluzna vec. bol som s kamaratkou vencili sme jej psa prechadzali sme po chodniku popri cintorinu na druhej strane bola benzinka bol vecer pomerne klud ked zrazu sme spoza krikov videli ze nieco hori pes na ohen vobec nereagoval poculi sme aj praskanie ohna tak sme sa rozhodli ze to zahasime kustik sa dalo prejist na cintorin. Prebehli sme ale ziaden ohen tam nebol absolutne nic keby som tam bol sam tak si myslim ze sa mi to zdalo ale boli sme tam dvaja a obaja sme to videli. Neskor som si uvedomil ze som necitil ziaden dym ani nic podobne dokonca ani cez den ked sme sa tam isli pozriet sme nic nenasli. Nechapem tomu ani si to nijakym sposobom neviem vysvetlit. Ked si noto spomeniem trochu ma zamrazi zaujimalo by ma co to bolo. Ale nijakym sposobom ma to neohrozovalo ani nic podobne.
Keď sa zjavila tebe, predpokladám že ju držíš tu ty... Skús jej odpustiť. Normálne jej povedz, že jej odpúšťaš a môže v pokoji odísť. Inak @camilla rada by som vedela, ako to pokračuje =D
mojej mamine sa stalo nieco podobne, v noci ked starka z ocinovej strany zomrela mamina sa presne o pol noci zobudila zostalo jej strasne zima a citila ze je niekto s nou v miestnosti a neskor uvidela siluetu nejakej postavy medzi dverami ... ale jej to prislo tak ze sa prisla starka rozlucit... ja inak neviem co by som robila na tvojom mieste.. bala by som sa.. skus sa s babkou zmierit a uvidis
No tie vaše odvážne komentáre ma trochu povzbudili.. Všade som pozasvecovala, hajzlové dvere som zavrela.. Asi do jednej v noci som kukala telku s ružencom v ruke.. Potom som ju vypla a modlila som sa otčenáš.. a zrazu zacali blikat svetla, rozbuchalo sa mi srdce ze som myslela ze skapem.. za mojimi presklennymi dverami som videla stat zase tu postavu a na chvilu sa mi zatmelo pred ocami.. Po par sekundach som nabrala odvahu a povedala : VYPDANI ! CO CHCES? Postava tam stale stala a ja som zavolala mame, ale nebol signal.. V tej chvili som sa chcela zabit.. Ryhlo som sa skryla pod paplon a citila som, ako si na mna niekto laha.. Ten tlak a ten chlad, najhorsi pocit v mojom zivote.. Po chvili to povolilo, bolo uz 6 hodn rano, o osmej matka prichadza z prace tak som nabrala odvahu a nakukla som spoza paplona.. uprostred mojej izby bola obrovska kaaluz vody.. skrikla som a niekto mi zaklopal na dvere.. bola to suseda a stazovala sa, preco mam tak nahlas pustenu hudbu.. Bolo to brutalne, ludia..
Asi zavolam demonologa, za chvilu skoncim na psychine, ak to bude pokracovat..
Sa vam povie, porozpravajte sa s nou.. Keby ste to zazili vy, skapete.. Ja sa s nou proste nezmierim, pretoze to bol zly clovek a druhym robi zle aj po smrti, co je fakt ubohe...
sťahovať sa nemienim, tak čo robiť?? dnes mama nemá nočnú, tak dúfam že sa už nič nestane... a mimochodom, zdá sa mi, že cítim chlad.. !!!! > open_mouth:
@44 no povedala si to mame a uverila ti?ak nie,ja by som zapla nahrávanie na mobile alebo čo...poprípade ak ma mama nočnú,tak si niekoho prizvi na noc alebo choď von a dospávaj cez deň...
ja by som už asi nežila,takže sa drž a chce to hlavne pevné nervy
@hluzar lebo to proste nejde dokopy... podľa mňa sa dosť inšpirovala seriálom "stratené duše" pretože to čo ona opísala sa z 95% podobalo na nedeľňajšiu časť
NO @52 Čudné veci sa stávajú to Ti fakt nemôžem poprieť,ale väčšinov si to človek vybuduje sám s vlastnej fantázie,ale tie Tvoje "príbehy" Hm.. Fakt,že prípad na zamyslenie. Sa drž, Na Tvojom mieste /Ak je to pravda samozrejme/ .. Fakt,že "Skapem"
@camilla mne sa nestalo až také niečo hrozné.. ale v byte mojej sestry (strážila som ho) , tak pes stále pozeral asi hodinu na jedno miesto. a tiež som mala hnusný pocit, že v miestnosti okrem mňa a psa ešte niekto je. aj chlad bol veľký (bolo leto).. a keď som volala na psa, ani len nevnímal, stále na to miesto pozeral. strašne som sa bála. som plakala od strachu. .bola som sama doma.. ale ak ti niekto zomrel z rodiny blízky a bol to dobrý človek, skús toho ducha poprosiť o pomoc.. nech ti pomôže. mne to pomáha, keď som sama doma a stávajú sa divné veci ...
veľa filmov si pozerala a teraz si to domýšľaš...aj mne sa take stalo že keď som otvoril oči niečo mi stalo pri posteli tak som sa zľakol že som sa otočil na druhú stranu a paplon na halvu...no a 15 min. som sa tak triasol pod perinou že konec ale potom som zasvietil a čakal do rána alebo raz nám zvonil zvoneček sám od seba o pol 12...
ja na take veci verim a som z toho vystrasena na sracky aj ked toten pribeh tvoj je trsok usami zda prikrašleny ze potom pred psotelou z nicoho nic ale ok mne sa uz tiez stalo ze v noci sa niekedy zobudim a pocujem jakeby niekto chodil po byte alebo o stvrtej rano niekto furt sa jakeby hodinu vyvzal vo vytaha stale hore dole hore dole alebo skripanie an dvere mozno len moja fantazia ale je to hnus a ja este blba kukam horrory s duchmi dpc tha enspim minimalne tyzden :d
no na túto tému som niečo čítal - skús zapáliť sviečky - očisťuje to miestnosť od zlých duchov a pokial bola tá tvoja babka dobrý duch, tak sa sňou skús pozhovárať napr. pomocou kyvadla - nechce sa mi tu opisovať postup, tak pogoogli...z pravidla by nehmotné bytosti nemali byť viditeľné.... (bytosti= nepatria sem len duchova, ale aj démoni anieli, škriatkovia...)
Ale ja tiež verím na takéto veci... Normálne mi až zimomriavky naskočili. Ja síce podobné skúsenosti nemám ale pár známych mali tiež s týmito vecami dočinenia... Napríklad sesterka. Nebudem vypisovať čo konkrétne sa dialo jej, to sa mi nechce... Oni (ona s celou rodinou) boli aj za farárom a ten jej povedal že asi beria drogy. To je nad môj pochop že také dačo povedal ale neriešim... No oni sa ptm zavreli všetci do jej izby kde sa to väčšinou dialo a zapálili tam tú hromničnú sviečku alebo ako sa to volá... čo sa v kostole zapaľuje. Potom to našťastie prestalo... Inak poradiť bohužiaľ neviem. Drž sa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
ja neviem poradit.. mne sa to este nikdy nestalo *klop klop*
tiez poznam nieco podobne...
PS: Na magiu zatial nazor nemam, ale asi mam otvorenu mysel
Najprv mi niekto klopal na dvere izby. Myslel som si, ze mama sa vratila z prace a skusa , ci nespim, tak som zakrical dalej.
Potom to klopanie na dvere silnelo a zrychlovalo sa, dostal som nervy, otvoril dvere a opytal sa co je ?!
Ale bolo zhasnute a stale som bol doma sam.
A potom som zacul nejaku melodiu , a ked som hladal odkial to ide, tak som nasiel v maminej skrini taku tu skatulku, ktoru ked otvorite, tak hra melodiu.
A bola otvorena.....
A inak pred 80 rokmi tu bol zavrazdeny clovek.
poradili jej aby ho vyhnala, uplne nadavkami.. a on odisiel.
A samozrejme ostatní sa budú smiať @norry - jediný vhodny príspevok.
@camilla (fajn nick) Skús to najprv sama sebe vysvetliť racionálne. Možno ste mali v kuchyni len moc teplo a rozťahoval sa nábytok alebo čo A keď nie, ber kyvadlo do ruky a čisti
Ale vzdávam ti hold, že si to ešte vydržala. Ja by som dostala 4 infarkty + by som sa sprepáčením dosrala.
Ber to tak však, že je to duch (zrejme) tvojej prababky, nič zlé ti spraviť nechce. Ak by to neprestávalo ani po tvojích snahách.. tak ma napadá jedine si to dať vysvätiť alebo čo to robí ten farár..
Nemenil by som za nic
@hluzar no to si ju určite upokojil
@2 v kontekste to sedi ,ale znie to vtipne ,,ved ju nechaj,ma za sebou tazku zajtrajsju noc....
@6 njn...
@1 2 si jej pomohol!
@1 6 omg ty si hnusny XD
@2 0 nj ,a le skusal si to? ak nie tak do toho nevrav...,aj ked mam podobny nazor
@2 1 hej,nek si poriadne zahresi,ono to prejde...
@2 2 DDD ja nemozem
@2 3 ,,,myslis placebo? lebo ak ano,,tak by musela mat faaakt obrovsku vieru a fantaziu...
@2 4 smial som sa az ked som si to pustil a predstavili si ju DDDD
@2 6
@2 7 ved je uplne jasne ze si z nej budu robit srandu,,,odpoved hlada na tom najnespravnejsom mieste...
@2 8 alebo ku nej len stale chodi zlodej a chodi na hajzel ,sak?...vysvatcuje knaz (co nieje zly napad...)
@31 fantazia to vie,ale zeby az takto?? sam sa jej splachol hajzel omg,,,
...
chuda, tu moc nepochodis,kazdy si tu musi robyt srandu z kazdej diskusie,,,,,ale tak no,uvedom si- ako ti mame pomoct?
....
a vjes co? skus pozeravat stratene duse,,alebo tu babu rovno ku sebe zavolaj...a dohodnete sa nejako...
....ehm (ach)
Asi zavolam demonologa, za chvilu skoncim na psychine, ak to bude pokracovat..
Sa vam povie, porozpravajte sa s nou.. Keby ste to zazili vy, skapete.. Ja sa s nou proste nezmierim, pretoze to bol zly clovek a druhym robi zle aj po smrti, co je fakt ubohe...
ja by som už asi nežila,takže sa drž a chce to hlavne pevné nervy
Skapete !
Ale co je neuveritelne na tom, ze 18 rocne dievca neurobi z bytu bordel len preto, ze rodicia nie su doma
asi vela čítam
Ale ja tiež verím na takéto veci... Normálne mi až zimomriavky naskočili. Ja síce podobné skúsenosti nemám ale pár známych mali tiež s týmito vecami dočinenia... Napríklad sesterka. Nebudem vypisovať čo konkrétne sa dialo jej, to sa mi nechce... Oni (ona s celou rodinou) boli aj za farárom a ten jej povedal že asi beria drogy. To je nad môj pochop že také dačo povedal ale neriešim... No oni sa ptm zavreli všetci do jej izby kde sa to väčšinou dialo a zapálili tam tú hromničnú sviečku alebo ako sa to volá... čo sa v kostole zapaľuje. Potom to našťastie prestalo... Inak poradiť bohužiaľ neviem. Drž sa.