Zakomplexovanosť alebo len prehnana starostlivost???
Ahojte vsetci...urcite kazdy kto tu je ma alebo mal problemy s rodicmi...tak mi vysvetlite preco maju doslova maniu co sa tyka vecierky abo zakazov????no ja proste nechapem niektore ich ciny...tak co spravili vasi rodicia vam v poslednej dobe??to co mne m
tak urcite je mat lepsie trocha prisnejsich rodicov ako takych co ta nechaju do hocikedy. Lebo je lepsie vediet ze sa o teba boja ako ze sa o teba nestaraju
Je to samozrejmosť že rodičia sa boja o svoje deti. Boja sa aby sa im niečo nestalo aby ich neznásilnil nejaký debil Proste aby sa im nič nestalo. Takže musíš pochopiť že to robia len pre teba.
Ale v každej situácii sa podľa mňa nájdu kompromisi.
Keď sa s nimi rozumne porozprávaš tak potom to bude určite lepšie.
Ja by som osobne určite nepovolil aby sa po nociach túlalo niekde vonku a prišlo domomv ožraté ako prasa!!
moju kamosku rodicia npustia von dlhsie ako do deviatej vecer ani cez vikend aj napriek tomu ze dost poznaju ludi s ktorymi je vonku a vedia ze oni sa onu zaujimaju a daju na nu pozor,proste niekedy jej mama da z nicoho nic zaracha,podla toho aku ma naladu,je mi jej obcas luto,a ju to dost stve aj mna by ved jej mama tych ludi fakt pozna
jasne jasne...3 akoze mas super ze ta neobmedzovali..mna moja matka strazi ako male decko..a moja sestra namiesto toho aby sa ma zastala ma uplne podkopne...ja viem ze sa boji...a je to pochopitelne..ale plne suhlasim s 10..nech laskavo netvrdia aki boli oni slusny a spolahlivu...to su keci krore ma dokazu nastavt do nepricetnosti..
Mne nijako nebrania chodiť na žúry. Samozrejme treba poznať hranicu, kedy je toho až moc....ja sa vyberem na nejaku akciu tak raz do mesiaca - som lenivý domased
soninka mam presne ten isty problem...matka ma nechcela pustit na dom k mojmu kamosovi..mali tam sit len ludia ktorych pozna..ludia ktori su spolahlivi..a mal tam ist aj moj chalan ktory za tyzden na dlho odchadza...bola to jedna z poslednych sanci byt s nim s trosku sa zabavit...a ona ze nie...pritom este pred tyzdnom mi to dovolila bo ze mam dobre vysledky v skole a sekam dobrotu..mala som tam totiz oslavovat svoje narodky a su tam moji najlepsi priatelia..najprv vravela ze oslvavovat ma pusti...zrazu zmenila nazor..a ja v piatok vecer sedim doma a nebavim sa ani s nou ani s mojou sestrou bo ta namietso toho aby ma podporila povedala ze pustat ma nema...
13..ja nechodim nikde...prave preto aby ma potom pustila niekde na nejaku akciu..mame totiz taku dohodu ze raz za cas ma pusti...ale jej zrazu proste preplo a koniec...bolo to vsetko uz dost slho dohodnute a vsetci tam sli bezomna...akoze mam take nervy ze koniec...:- - disappointed:
pawlo...ja som sa este neopila ...iba trosku ale oan o tom netusi...sekam fakt dobrotku ako sa len da...a kompromis v ociach mojej matky znamena asi tolkoto: ,,kym zijes pod mojou strechou budes ma pocuvat a nebudes sa flakat.."tym to hasne...a ja by som sa predsa neflakala ozrata po vonku ale bola by som s mojimi priatelmi ktorych pozna..boli by sme doma u jedneho z nich a spravili by sme si pohodovy vecer...
nj proste asi niet co dodat vsetko je zodpovedane na otazku...a moj nazor skus snou prehovorit vo vhodnom case ked ju nikdo nemoze ovplivnit(sestra)a skus si dohodnut pravidla snou?mozno pomoze?
17..ved prave ze sme to mali dohodnute uz istu dobu..bola o tom informovana vedela co sa ide robit..aj to kto presne tam bude..pravidla boli...urobila som tazku skusku z franiny tento tyzden a dohodli sme sa ze ak ju dam budem mat na to narok..ist sa trosku zabavit..lenze nejako zmenila nazor..a keby som fakt bola daka flakacka tak nepoviem..ale vzivote som domov neprisla spita ani som nemala ziadny problem,,,
ked som mala 16 vykrikovala som, ze ked budem mat 18 tak si budem robit co chcem. Nasi ma schladili hned jak som oslavila narodeniny...stale vecierka a mam pocit ze aj viac zakazov...oni sa v tom asi fantasticky vyzivaju alebo to jednoducho nazyvak kriza stredneho veku...aj rodicov si treba vychovat. a uz s tym aj zacinam
Moji rodicia mali ist minule vikend prec a ja som mal zostat doma sam. Som chcel ze obvolam kamosov a neco vymyslime. Ale v den ked mali rodicia odist sa matka pohadala z otcom a ostala doma. Z toho ma skoro *eblo!!! A tak som cely vikend bol s mamickou doma, aky krasny vikend.
19 ved prave o to ide...vychovavanie rodicov je ale fakt tazke...a o to viac ze zijem len s matkou takze sa mi snazi nahradit otca ktory na mna zvysoka slusne napisane kasle...mne islo len o jeden vecer s mojimi priatelmi..mam pocit ze som si ho zasluzila...ale jej to je asi na fest jedno ze ja tiez obcas potrebujem vypnut..vcera sme sa straaaaasne pohadali a momentalne mame tichu domacnost..ale apson mam pokoj bo keby zacala s tymi svojimi rodicovskymi recami...asi by som sla rovno hodit tyku...bleeeeeee...
ved sa o teba boji.. aj ked, vytoci to, ked oni teba tak velmi chrania apritom vedia ako to nenavideli ked boli mladi.. ale ty to tiez budes robit svojim deckam
Neviem , u nas je to nasledovne , podam hlasenie kde a kam a s kym idem , kedy sa vratim ked to ocovi vyhovuje este mi da aj prachy, ak nie idem s nulovym kešom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ale v každej situácii sa podľa mňa nájdu kompromisi.
Keď sa s nimi rozumne porozprávaš tak potom to bude určite lepšie.
Ja by som osobne určite nepovolil aby sa po nociach túlalo niekde vonku a prišlo domomv ožraté ako prasa!!
neviem..ale fakt vies aky musia mat strach?
ja by som sa bala tiez...
..u nas to funguje na baze kompromisov