Zákon o povinnom hrani slovenskej hudby v SK rádiach
Najprv si povedzte čo si o tom myslite, a potom keď prejdeme až do stavu že s tým začneme súhlasiť či nenávidieť to..tak otázka znie myslite si že všetky tým rádiam, a celkovo dramaturgom by to otvorilo priestor pre vyberanie skutočných zaujímavých kvalit
to je zákon, že by mala v slovenských rádiách hrať len slovenská hudba?
V tom prípade myslím, že by rádiám celkovo odpadlo veľa poslucháčov, tým pádom by sa všemožne snažili nejakých si získať...buď by sa snažili ísť po starších generáciách a prispôsobovali by hudbu im, alebo by chceli nejako zaujať, aby ich rádio ostalo počúvané, tak možno by došlo aj k tomu, že by vyberali starostlivejšie...ale človek nikdy nevie...
že by vyberali "viacero dobrých slovenských kapiel ktoré počuvame na koncertoch"?..ale prosím ťa...keby majú hrať viac slovenskej hudby alebo je na to rovno zákon tak by si v rádiu počula len Baktériu a Rakbyho, Rytmusa, Tinu, Mirgovú a tie kadeaké neznáme dievčatá že Lea,Ema, Barča, Sisa čo povedia 1 slovo v pesnička Majka Spirita a sú to stráášne celebrity a speváčky... jednoducho povedané, z rádií by sa stala diskotéka rok 2013
ja som za, ale nie za všetko. Pekné, pomalé slaďáky alebo tuc-tuc hudba je v podstate rovnaká, ide len o to kto a v akom jazyku to spieva. Taká istá pesnička na štýl JLO a Pitbulla- On the floor je aj Mária Čírová- Strácam. Len to je asi o tom, že na videá tých slávnych bohatších hviezd sa dá aj pozerať a vedia aj spievať naživo, čo sa občas o našich odchovancoch milujúcich playback povedať nedá, viď Slávik, MIss a iné podujatia, kde sa ich dá vidieť. Burian začal robiť Guettovskú hudbu, ale stačí si pozrieť Billboard Music Awards, kde sa spieva naživo, alebo MTV... tam sa dá poznať rozdiel.
Iné Kafe, Horkýže Slíže, a keď tak teraz nad tým rozmýšľam, ani mi nik iný nenapadne, koho by som chcela počuť. Prečo? Pretože o nikom nie je vedieť, len o Rytmausovi, Majkovi Špiritusovi, kerý sa ide posrať z popularity a akosi zabudol, kde je sever.
Som proti takemu zakonu, lebo by bol obmedzujuci... nech si najde niektore radio medzeru na trhu, a nech pusta len slovenske veci, urcite sa najde dost posluchacov... ale vsetky? Niee, co sme v socializme?
Dobrým hnacím motorom showbiznisu je konkurencia. Showbiz a hudobný priemysel teda tiež ako jedna zo málo odvetví je skutočne dosť veľkým, medzinárodne prepojeným trhom, kde sa môže naplno ukázať zmysel konkurencie. Stanovením príkazu na hranie slovenskej hudby v rádiách iba vlastne povieme: "je jedno čo produkujete, aj tak Vás budeme hrať". Naopak, ak poviete: "budeme hrať iba to čo je kvalitné", tak sa bude Slovenská hudba musieť snažiť, aby urobila dobré veci, ktoré ľudia budú chcieť počuť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
V tom prípade myslím, že by rádiám celkovo odpadlo veľa poslucháčov, tým pádom by sa všemožne snažili nejakých si získať...buď by sa snažili ísť po starších generáciách a prispôsobovali by hudbu im, alebo by chceli nejako zaujať, aby ich rádio ostalo počúvané, tak možno by došlo aj k tomu, že by vyberali starostlivejšie...ale človek nikdy nevie...
ale inak radio_fm ponuka dost priestoru na kvalitnu slovensku hudbu..
fakt ozajstna hudba..
Iné Kafe, Horkýže Slíže, a keď tak teraz nad tým rozmýšľam, ani mi nik iný nenapadne, koho by som chcela počuť. Prečo? Pretože o nikom nie je vedieť, len o Rytmausovi, Majkovi Špiritusovi, kerý sa ide posrať z popularity a akosi zabudol, kde je sever.
Som proti takemu zakonu, lebo by bol obmedzujuci... nech si najde niektore radio medzeru na trhu, a nech pusta len slovenske veci, urcite sa najde dost posluchacov... ale vsetky? Niee, co sme v socializme?
Som principialne proti akemukolvek zakonu vytvorenemu politickou luzou, ale s tymto mam specificke problemy.