Ahoj.. neviem ako dať názov tomu čo sa chcem spýtať..hmm to čo potrebujem je pár odpovedí na moje otázky neviete o stránkach alebo fórach alebo diskusiách alebo o niečom na internete kde píšu o jednoducho ..kokos vôbec ma nenapadne ako sa to volá. Chcem n
@nathalicatko počkaj počkaj teda.. ak ona čiže ja dovŕšila 16rokov a on má viac ako 18 nemôže to byť znásilnenie? alebo ak mám 16 on viac ako tých 18 a vyspia sa spolu, môže proti tomu mama niečo spraviť, ak to bolo dobrovolné, s mojím súhlasom..?
@drejka pýtal sa ťa niekto nato s kým mám spať? ja si myslím že nie bola by som rada keby si držala hubu a pratala sa nemám chuť počúvať tvoje za hovno rady díki
@fruitkiss ak sa Ty (vek 16 alebo 17) vyspíš s 18 ročným, tak nikto by nič nemal nič. Vec druhá, odkiaľ by sa orgány (ne)činné v trestnom konaní dozvedeli o Tvojom kojtuse?
@nathalicatko hmm nejde presne o to čo píšem nespala som s nikým aby bolo jasné tuto mladej ... ide o niečo podobné skrátka čo môže mama proti tomu proti takýmto veciam ale o sex nejde to nie! neviem kde to mám hladať ťažko opísať. aj ja si myslím ale zákon ja neviem ako to je a kde to presne to čo hľadám nájsť už vôbec neviem.
@mathulo aké orgány, nejde o tie, ja hovorím o matke nejdem tu riešiť nejaký zákon čo môžu mne ale čo môže ona tomu, mama...tak by ti nikto nemal nič to neznie presvedčivo... je to jednoduché ale hovorím o tejto situácií ale ide o niečo podobne ale niečo o tom na internete byť musí stále neviem kde to presne nájsť.
@hajzelodkosti ty hlava deravá že to neviem nájsť to môže byť tisíc príčin, hovorím že to nie je ľahké nájsť z daleka o tom nič nevieš tak to nechaj tak..
@fruitkiss ja viem iba o jednej a to, ze tvoja hlava je asi derava moja to vie najst ak potrebuje uz som hladal zakonov az az a vzdy som nasiel milujem taketo ufrflane standy
@hajzelodkosti ale ja mám 16-násť a hladám to lebo ma to zaujíma a nikdy ma to nazaujímalo chcem len vedieť jednu konkrétnu vec a nemam ponatie ako to a pod čim hladať presne úplne,,lebo nič nato nesedí
@hajzelodkosti drejku? a čo ju jak životu potrebujem? to čo potrebujem nie sú jej rady ani tie vaše prečitaj si to znova hm?! fórum stránku diskusiu zameranú na to...iba na to lepšie stránku ako to mám vigooglit ked tomu neviem dat ani názov preto som tu nie? sa zamysli...keby si nieco uzitocne povedal..
@fruitkiss ty to citas po sebe? mas daky problem s ktorym ti mohla rychlo pomoct (podla mna ani ziadne fora by si nepotrebovala) a teraz? Teraz mozes ist akorat tak do pecka alebo cakat kto iny ti poradi no skor si tu z teba spravia srandu ale good luck ty stranka
@fruitkiss za znásilnenie hrozí trest odnatia slobody na dobu 5-10 rokov (pri tom najmenej závažnom znásilnení). Ale veľa záleží na okolnostich. Ak by to bolo ako píšeš, tak by chalan mohol skončiť povedzme s jedným rokom. Avšak o znásilnenie by sa jedalo len v prípade že by to dievča malo menej ako 15 rokov (ked to bolo dobrovolné), ihned ako je nad touto hranicou a je styk dobrovolný tak sa o znásilnenie nejedná a tvoja matka s tým nemá čo urobiť.
btw. a na tieto témy máš fora ako porada.sk kde ti skôr poradia ako na fóre pre mladých. Dokonca tam chodia aj ludia vyštudovaní v právnickom obore, čiže vedia viac
@hajzelodkosti nečítam po sebe. ale asi viem čo som písala vo fóre. a hovorila som že vaše rady nechcem chcem počuť znenie zákona o tom presne čo chcem. čakaj tam, ale môžeš tam ísť sám alebo rovno s nou... tak srandu nech si robia nerobím si z toho ťažkú hlavu :- D ked nechápu že to neviem nájsť a že to tvoje dievča nájsť vie ved kto by sa nekurvil už na základnej škole čo?:- ) ..
@synlasky dakujem celkom si ma k tomu priblížil. to o znásilnení viem že väzenie a ták je mi jasné že určite pod tých 15 rokov. ale ja to mám trošku zamotané a nejedná sa o znásilnenie ako si tunak zvyšok myslí sam od seba.
@fruitkiss Ty mas nejaky problem s dyslekciou, alebo si zo cudziny?
Kazdopadne chces nieco poradit, ani nam to priblizit nevies a nikto nechape, co vlastne myslis, lebo sa nevies ani poriadne vyjadrit. Na jednej strane tu zebres o pomoc a rady a na druhej nas posielas do puce, vid Drejka, ktora by ti aj poradila. Tak co vlastne chces?
@darkkizz inteligentný xD asi tým ako mi dáva aj on svoje "rady" že si to neviem nájsť a podobné pripomienky, tomu hovoríš inteligencia? nechci ma rozplakať :- ) neviem či si aj ty taká sprostá ako on ale ked snáď niekto niečo nevie asi na to to tu má nie? a či mám 17 alebo 25 áno neviem to nemám to prečo vedieť nemám to z kade vedieť nezaujímalo ma to neviem či to vieš :- ) ..
@stenatko teta pozrite to čo som chcela bolo čo som písala v úvode a v závere nie vaše rady tjst názory ako napríklad či si to neviem vigoogliť ............a neviem si to nájsť...neviem pod čím tak presnejšie viem o čo ide to sa nedá povedať čo vlastne presne hladám lebo znásilnenie to nie je nejdem vás tu staviať medzi to aby ste tu typovali. ale aby ste mi nejaké stránky na to poradili na preštudovanie.
@mirkova Hej, jednoducho chce vedieť, čo môže spraviť jej matka o dosť staršiemu chlapovi, s ktorým šukala, ak nie je plnoletá.... a v prípade, že to bolo dobrovoľné...
čo ste všetci nechápavý? pre boha mám 16 on je plnoletý a chcem vedieť čo matka môže proti nášmu vzťahu a nejde o sex! kokos akoby som to nepísala hore. a že co chcem? aké tažké že?..
ako príklad som uviedla ten pohlavný styk lebo samo o sebe by to bolo obyčajné a na to by som si odpovedala aj sama pre to som napísala tento prípad aby som vedela čo s tým moja mama môže. viem aj sama že nič. ale keby sme spolu spali čo by to zmenilo.
@fruitkiss Moze ti jebat do zivota a picovat. To je vsetko. Z domu ta vyhodit nemoze, lebo sa musi o teba starat (tusim do 25 rokov) a na sud ta za to, ze chodis so starsim, nema preco dat. Nerobis nic nezakonne, preto ti je zakon, co hladas, zbytocny. Maximalne co sa moze stat, je to, ze si pokazis vztah s matkou, ktora ta po 25-ke vyhodi z domu a vydedi ta.
ako nic v zlom, ale dufam, ze tvoja manka vlastni nejaky velky valcek na cesto -.-
asi po precitani 30tich komentov som bol konecne SCHOPNY identifikovat co vlastne chces a horsie, je, ze tomu nerozumiem este viac ako na zaciatku, kde bolo aspon kusok nadeje, ze sa pytas na Fourierove rady alebo Laplaceovu transformaciu.
Takto ale, v zakone nie je nic co by hovorilo o sexe nad 15 rokov, ak neslo o znasilnenie, tak ste nekonali nezakonne, tudiz ta nikto nebude "nahanat". Okrem manky samozrejme, pretoze ako vsetci vieme, maminy vedia ovela jednoduchsie prinutit svoje dieta k tomu, aby robilo co chceme.
no a teraz som sa dostal ku komentu @51 a to uz som asi fakt kokot, lebo tomu nechapem ale absolutne :
napisala si tento pripad, lebo si nanho vies aj sama odpovedat, ale aby si vedela, co s tym tvoja mama moze spravit. a vies aj sama, ze nic. ale co by sa zmenilo, keby ste spolu spali.
@stenatko Mama mi povedala že podá trestné oznámenie naňho čo ja do dnes nechápem prečo. Neviem či vedela že to bolo z mojej strany dobrovolné a sama od seba. Preto to stále nechápem inak sama za seba si myslím že nemôže nič ale ked mi toto povedala chcem o tom vedieť tak ako to naozaj je to je vše
nie som si istá pochybujem ked mi to matka povedala. nechcem aby spravila niečo čo ohrozí jeho atd..
myslím, že hľadáš § 215 T. z. Ak by si bola mladšia ako 15 rokov, tak by išlo o sexuálne zneužívanie, podľa toho, čo si tu písala... Ak si bola staršia ako 15 a bol to klasický konsenzuálny sex, tak chalan nemôže m,ať problém...
K rodičom podľa zákona o rodine, ti rodičia môžu dávať určité príkazy ako dcére bla bla a vymáhať ich primeraným spôsobom, ty sa máš podieľať na kultúrnej, hmotnej bla bla bla úrovni rodiny, ak máš na to možnosti... pričom tej kultúrnej úrovni, vzhľadom na tvoj písomný prejav asi veľa nedáš ... Ale povedz mi, čo ti spravia? Dajú ti zaracha? Jedine. Takže sa nemusíš báť...
A ak by aj na to prišla reč, radšej im spomeň svoje problémy s čítaným/písaným textom, lebo to je tvoj problém a nie sex...
k tým stránkam o práve, to si asi chcela povedať: v ČR jiné právo, v sr otvorené právo, teorie práva, v USA Balkinov a Volokhov blog atď. Toto si asi nechcela počuť To sú stránky pre veľkých chlapcov a dievčatá
Ak chceš radu v takýchto veciach, tak skús ombudsmana a tam je myslím kolonka detský ombudsman a tam mu pekne napíš (také veci ako znásilnenie a pod. tam už sú rozobrané určite, tak pozri)
@n0win0u toto? Písala som to akoby išlo o sex lebo keby som napísala že to nie je sex ale len čisté stretávanie povedal by si mi tak isto ty to čo už dávno viem. Napísala som preto že čo by zmohla keby išlo o túto záležitosť. U mňa nejde o ňu, ide len o čisté stretávanie mňa s ním. A neviem čo matka môže proti tomu no tuším ale nemôžem si byť istá ked mi povedala že podá trestné oznámenie. vtedy som pochybovala a nechápala som prečo pochybovala som jednoducho ale nie dlho nerozmýšľala som nad tým až teraz. do budúcnosti ...nechcem aby robila niečo ak tým nič nevyrieši a či by pomohlo keby to spraví a ja by som povedala že som sa stretávala dobrovoľne nevedela som vôbec ani či by som k tomu dostala šancu vyjadriť. a len tak mi ho drbli do basy. istota je istota.
ako príklad som uviedla ten pohlavný styk lebo samo o sebe by to bolo obyčajné a na to by som si odpovedala aj sama pre to som napísala tento prípad aby som vedela čo s tým moja mama môže. viem aj sama že nič. ale keby sme spolu spali čo by to zmenilo.
@tomas71 hľa génius fáájn ..ten druhý odsek asi nebude pre mňa myslím.. nemám problémy s písaním ani s čítaním ..nemám žiadny problém, máš pravdu, !!! môj problém ani z ďaleka nie je sex neviem z kade máš túto ďalšiu hmm... ..nemám problém len som zaváhala ked mi to mama povedala. a teraz chcem o tom vedieť viac neviem či znova tak ťažké pochopiť :- )
Ten odsek bol myslený na Teba, aj keď samozrejme len ironicky... Nemyslím, že máš problémy s čítaním alebo písaním, ale vzhľadom na to, že sa asi ponáhľaš a nepoužívaš čiarky a bodky sa nedá z tvojho textu vydedukovať, čo vlastne chceš povedať. A preto sa tu dohaduješ s ľuďmi, ktorí nepochopili, čo myslíš. Ak by si si premyslela úvodný koment a napísala ho s väčšou rozvahou, nemusela by si zabíjať dve hodiny v tomto flame... Niekto by ti sem hodil prvý trápny, niekedy príde aj vtipný koment, potom by niekto zamoralizoval a potom by ti niekto vecne odpovedal A celá téma, by možno bola uzavretá v troch komentoch... Ak budete mať s rodičmi naďalej konflikty, napíš do tej ombudsmanovej poradne... A potom im ukáž, čo ti tam odpísali, ak ti odpíšu To by malo zabrať aj na rodičov... To s tým sexom som nepochopil práve vďaka tej nezrozumiteľnosti tvojho textu...
Ak tvoj priateľ nie je závislý na drogách, resp. sa nespráva iným spôsobom, ktorý by mohol negatívne ovplyvniť tvoju výchovu, tak tvoji rodičia by do toho jednoznačne nemali zasahovať Veď koniec koncov už nemáš 10
@tomas71 sex už nerieš o ten nejde to nemáš čo chápať.
a môj pravopis :- ) nemyslím si že je zlý, nikdy som s ním nemala problem tak nechápem, teda gramatika. A bodky čiarky vieš tu nemôžem čakať nič normálne a už vôbec, ked stručne napíšem čo chcem a je z toho totálna diskusia pochybujem že to vôbec niekto čital celé ... bodky čiarky viem, majú veľký význam...Ale na tie dôraz nekladiem to je ešte dobré čo ja vynechávam :- DD .. tak to bolo v pravopisu..
Povedala som to stokrát teda napísala tak vydedukovať by nemal byť problem, viem asi nikto nechápal čo som chcela to je môj problem asi tak... že vraj mi povedali štylizácia viet no asi hej ..neponáhľam sa nikam presne ako hovoríš ved zabíjať tu 2 hodinu nie som na birdzi krátko a tak som si už zvykla na všeličo trápne smiešne ironické a pod..pripomienky no čo už to ma nejak neberie.
stále neviem čo chceš odo mňa s tou poradnou, dalsia tvoja irónia? oo niee.. len to nie ..Nie nie je závislý xD och už len to je v pohode .. ..no tak tá štylizácia to bude problém asi preto tu vidím len samé no ako si hovoril dohadovanie sa. Ale ako hovorím zažiješ tu všeličo, a ani sa nečudujem týmto vymletým mozgom že ta len poriadne pourážajú potom nemôžem ani ja inak lutujem :- )
@darkkizz za inteligentneho sa povazujem - mam nato vela predpokaldov napr. pracu, kde neinteligentov neprijmaju, bokovky, ktore neinteligentni robit nemozu a atd. a ja sa s nou nehadam, len si z nej robim srandu ako jej podobnym, len vies, raz som poznal jedno take ufnukane, zadepkovane a rozmaznane decko, ktore sa rado hralo na dospelu, pritom od dospleosti ma na mile daleko. Napr. ked jej matka plakala nad hrncami v kuchyni a jej dcera sa maluje, usmieva (nepomoze ani vyniest smeti), radsej fajci na balkone a ide von do krcmy sa opit - lebo ona je rockenrolova princezna , to bolo uctihodne a intelegentne az, az a teraz place znova, ked zistila, ze spava s polohluchym ujom a to radsej ani nepokracujem chod jej prikladom a rozdavaj rozumy, ked ho sama nemas. Tha end.
Nie, tá poradňa je jediná časť druhého odseku, ktorú som myslel vážne. Je to myslím niečo, ako internetové fórum, kde ti odpovedia na otázky... Ak by sa ti vyhrážali niečím rodičia, tak ich môžeš uzemniť tým, že sa zaštítiš autoritou právnika, ktorý ti odpovei na tom fóre Nie je to nič na štýl výchovného opaternia ako posedenie o psychologičky a pod.
priznám sa, ja som to nečítal
Nemyslel som gramatiku a pravopis, to je mi to jedno... nemienim tu niekoho šikanovať len kvôli tomu, že používa čechizmy, resp. nepíše gramaticky správne - s čím koniec koncov asi nemáš väčšie problémy, ale tá štylistika je fakt dosť podstatná a bez nej sa niekedy dorozumieť nedá...
Napr.to, že bol ten sex len príklad, asi nepochopil spočiatku nikto Ale šak je to jedno, odpoveď na svoj hypotetický príklad máš
v trestnom zákone nájdeš všetky sankcie za všetko + kombinácia s trestným poriadkom (čo je procesné..súd a podobné drísty) ale ak máš nad 15 rokov a 1 deň nič ti nehrozí a nikto ťa za sex nemôže udať
si hlupa, ale poradim ti: od 15 je pohlavny styk tvoja vec aj keby si spala s nejakym dedom a nikto za to nemoze byt nijako stihany ani sa ti do toho miesat
@antifunebracka to samozrejme nie je úplne pravda Špeciálnu ochranu požívajú aj osoby mladšie ako 18 rokov, asi ti je jasné v čom - ak sleduješ futbal, tak udalosti okolo Karima Benzemu ti napovedia Samozrejme podstatný rozdiel je v tom, že od 15 rokov môže dať súhlas so sexom, do 15 rokov je to ipso iure nekonsenzuálny sex, bez ohľadu na názor osoby mladšej ako 15 rokov...
ak vysvetlis a odovodnis ze neslo o znasilnenie ale o dobrovolny akt z lasky, povedzme, tak to mas z krku, skratka ak si s tym suhlasila tak im to koze byt jedno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
» www.zbierka.sk/Default.aspx?As...
@hajzelodkosti ty hlava deravá že to neviem nájsť to môže byť tisíc príčin, hovorím že to nie je ľahké nájsť z daleka o tom nič nevieš tak to nechaj tak..
(ale nie v zlom )
Kazdopadne chces nieco poradit, ani nam to priblizit nevies a nikto nechape, co vlastne myslis, lebo sa nevies ani poriadne vyjadrit. Na jednej strane tu zebres o pomoc a rady a na druhej nas posielas do puce, vid Drejka, ktora by ti aj poradila. Tak co vlastne chces?
To je vse, co dokazem poradit.
asi po precitani 30tich komentov som bol konecne SCHOPNY identifikovat co vlastne chces a horsie, je, ze tomu nerozumiem este viac ako na zaciatku, kde bolo aspon kusok nadeje, ze sa pytas na Fourierove rady alebo Laplaceovu transformaciu.
Takto ale, v zakone nie je nic co by hovorilo o sexe nad 15 rokov, ak neslo o znasilnenie, tak ste nekonali nezakonne, tudiz ta nikto nebude "nahanat". Okrem manky samozrejme, pretoze ako vsetci vieme, maminy vedia ovela jednoduchsie prinutit svoje dieta k tomu, aby robilo co chceme.
no a teraz som sa dostal ku komentu @51 a to uz som asi fakt kokot, lebo tomu nechapem ale absolutne :
napisala si tento pripad, lebo si nanho vies aj sama odpovedat, ale aby si vedela, co s tym tvoja mama moze spravit. a vies aj sama, ze nic. ale co by sa zmenilo, keby ste spolu spali.
uhm
nie som si istá pochybujem ked mi to matka povedala. nechcem aby spravila niečo čo ohrozí jeho atd..
K rodičom podľa zákona o rodine, ti rodičia môžu dávať určité príkazy ako dcére bla bla a vymáhať ich primeraným spôsobom, ty sa máš podieľať na kultúrnej, hmotnej bla bla bla úrovni rodiny, ak máš na to možnosti... pričom tej kultúrnej úrovni, vzhľadom na tvoj písomný prejav asi veľa nedáš ... Ale povedz mi, čo ti spravia? Dajú ti zaracha? Jedine. Takže sa nemusíš báť...
A ak by aj na to prišla reč, radšej im spomeň svoje problémy s čítaným/písaným textom, lebo to je tvoj problém a nie sex...
k tým stránkam o práve, to si asi chcela povedať: v ČR jiné právo, v sr otvorené právo, teorie práva, v USA Balkinov a Volokhov blog atď. Toto si asi nechcela počuť To sú stránky pre veľkých chlapcov a dievčatá
Ak chceš radu v takýchto veciach, tak skús ombudsmana a tam je myslím kolonka detský ombudsman a tam mu pekne napíš (také veci ako znásilnenie a pod. tam už sú rozobrané určite, tak pozri)
Ten odsek bol myslený na Teba, aj keď samozrejme len ironicky... Nemyslím, že máš problémy s čítaním alebo písaním, ale vzhľadom na to, že sa asi ponáhľaš a nepoužívaš čiarky a bodky sa nedá z tvojho textu vydedukovať, čo vlastne chceš povedať. A preto sa tu dohaduješ s ľuďmi, ktorí nepochopili, čo myslíš. Ak by si si premyslela úvodný koment a napísala ho s väčšou rozvahou, nemusela by si zabíjať dve hodiny v tomto flame... Niekto by ti sem hodil prvý trápny, niekedy príde aj vtipný koment, potom by niekto zamoralizoval a potom by ti niekto vecne odpovedal A celá téma, by možno bola uzavretá v troch komentoch... Ak budete mať s rodičmi naďalej konflikty, napíš do tej ombudsmanovej poradne... A potom im ukáž, čo ti tam odpísali, ak ti odpíšu To by malo zabrať aj na rodičov... To s tým sexom som nepochopil práve vďaka tej nezrozumiteľnosti tvojho textu...
Ak tvoj priateľ nie je závislý na drogách, resp. sa nespráva iným spôsobom, ktorý by mohol negatívne ovplyvniť tvoju výchovu, tak tvoji rodičia by do toho jednoznačne nemali zasahovať Veď koniec koncov už nemáš 10
a môj pravopis :- ) nemyslím si že je zlý, nikdy som s ním nemala problem tak nechápem, teda gramatika. A bodky čiarky vieš tu nemôžem čakať nič normálne a už vôbec, ked stručne napíšem čo chcem a je z toho totálna diskusia pochybujem že to vôbec niekto čital celé ... bodky čiarky viem, majú veľký význam...Ale na tie dôraz nekladiem to je ešte dobré čo ja vynechávam :- DD .. tak to bolo v pravopisu..
Povedala som to stokrát teda napísala tak vydedukovať by nemal byť problem, viem asi nikto nechápal čo som chcela to je môj problem asi tak... že vraj mi povedali štylizácia viet no asi hej ..neponáhľam sa nikam presne ako hovoríš ved zabíjať tu 2 hodinu nie som na birdzi krátko a tak som si už zvykla na všeličo trápne smiešne ironické a pod..pripomienky no čo už to ma nejak neberie.
stále neviem čo chceš odo mňa s tou poradnou, dalsia tvoja irónia? oo niee.. len to nie ..Nie nie je závislý xD och už len to je v pohode .. ..no tak tá štylizácia to bude problém asi preto tu vidím len samé no ako si hovoril dohadovanie sa. Ale ako hovorím zažiješ tu všeličo, a ani sa nečudujem týmto vymletým mozgom že ta len poriadne pourážajú potom nemôžem ani ja inak lutujem :- )
priznám sa, ja som to nečítal
Nemyslel som gramatiku a pravopis, to je mi to jedno... nemienim tu niekoho šikanovať len kvôli tomu, že používa čechizmy, resp. nepíše gramaticky správne - s čím koniec koncov asi nemáš väčšie problémy, ale tá štylistika je fakt dosť podstatná a bez nej sa niekedy dorozumieť nedá...
Napr.to, že bol ten sex len príklad, asi nepochopil spočiatku nikto Ale šak je to jedno, odpoveď na svoj hypotetický príklad máš
» www.vyvlastnenie.sk/predpisy/trestn...