Ahojte, biológovia, botanici, herbaristi a samozrejme aj iní, kt. mi vedia poradiť. No chcela by som spraviť živý herbár rastlín, kvetov, prípadne aj múch a hmyzu. Existuje niečo do čoho by som to mohla nejako dať neviem nejaký roztok alebo niečo pod.?
@n0win0u tak ako ja to chcem spraviť takým spôsobom, že nebudem predsa tú muchu lisovať tak aby bola v takej normálnej podobe. Vieš tak napr., že cez sklíčko ju bude vidno.
dentakry (ale ten nieje číry ako sklo) alebo sa opýtaj uja googla, nejakú priemyselnú živicu ( vytvrdne a je pevná ale môžu byť v nej bubliny (vedel by som ako na to) alebo môže opáliť rastlinu (neviem či isto) ale stálo by to vyskúšať). možno formaldehyd či jak sa to volá alebo alkohol) tu som našiel niečo u uja googla » www.opitec.sk/nove-vyrobky-20...
nechaj to vysušiť a to stači... na niekolko rokov to vydrži. pokial to chces nadlhsie tak potom idealne niekde do nádoby, co sa nebude otvárať. Ked sa jedna o listy tak potom uzatvaratelný obal.
Ako investovat do tvorby nejakych odliatkov, ked to mozes urobit aj lacnejsie? Chrobaky napichuj na polystyren a rastliny prilep na papier ako klasicky herbar. To co chces ty ta bude stat majland a neviem si predstavit ako by si so zivicou zalievala rastliny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
tak to by som ti asi odporucil sklenik
Chrobáky mávajú v takých sklených nádobách, ale ono sa to nejako preparuje, veď gúgli