Vadilo by vám, keby mal váš partner nižšie vzdelanie ako vy? Čo je horšie, nízke vzdelanie, alebo vzdelanie v "podradnom", "neuplatniteľnom" odbore? Pokojne sa rozpíšte dole
ak by mal ukončenú len základnú školu tak by mi to vadilo asi preto že to o niečom svedčí že nebol schopný ísť na strednú. samozrejme ak by na to mal nejaký fakt dobrý dôvod tak by mi to nevadilo. inak mi nevadí ak by mal hoci len 3 ročnú strednú
no ked nema vseobecny prehlad, tak by to mohlo obcas komplikovat nejake veci, ale tak ja verim v prirodzenu inteligenciu... ale asi prirodzene inteligentny clovek sa vzdelava aj sam... co sa tyka diplomov v skol, tak na to si nepotrpim, aj ked zas ked je niekto dobry v niecom (lekarka, hudobnicka..), tak to na mna vie spravit trochu dojem..
ak by pracoval, tak by mi to nevadilo, lebo by bolo vidno, že sa napriek tomu snaží, čo je stále lepšie ako vysokoškolák, ktorý je 10 rokov doma, lebo odmieta robiť hocičo mimo svojho odboru a pod 1000eur
Urcite nie, nakoniec, to chce vazne niekto definivat lasku cez vzdelanie?
V zivote su dolezitejsie napr moralne hodnoty v ktore clovek veri a v spravanie ktore sa preukazuje cez skutky...
Nie kazdy ma sancu vzdelavat sa, ano, urcite je to sice malo ojedinele ale su rodiny kde dieta nie je motivovane k vzdelaniu ale k povedzme nejakemu odboru aby mohlo zarabat cim skor...su deti z detskych domovov ktore to tiez nemaju jednoduche, a to ju mam teraz odmietnut alebo brat ako menejcennu lebo nema VS?
Čo ja viem, keď mi niekto napíše a vidím, že ma v profile uvedenu CSoŠ sv. Jozafata, odbor automechanik, tak ma dotyčný veľmi ehm.. nepriťahuje, akokoľvek krásny chlap by to bol. Páčia sa mi vzdelaní ľudia, alebo resp aspoň niekto, kto sa chce pohnúť ďalej, nie že bude celý život robiť čašníka, lebo ho to "baví".
@doyouhearme takže keď sa zoznámite, bude ťa priťahovať fyzicky, budete si rozumieť, stále si mať čo povedať, bude rozhľadený, pozorný, vtipný... a ty o týžden/mesiac zistíš že chodil na "CSoŠ sv. Jozafata, odbor automechanik", tak už s ním nebudeš, aj keby ti odhliadnuc od toho vo všetkom inom sedel na 100%?
Prirodzená inteligencia je základ normálneho prežívania s niekým pre mňa a vzdelanie, no poznám ľudí aj bez nejakého extra vzdelania a sú fajn, ale akonáhle prídeme k všeobecnému prehľadu a tam je nula bodov a už ak sa ani po nejakej odbornej stránke nemám s kým o čom baviť, tak proste smola, to nejde. Podľa mňa je to dôležité najmä pre ľudí, ktorí sa jednoducho potrebujú často rozprávať a nie iba o tom, ako sa má a čo si dá na obed. Pre mňa je vzdelanie dôležité, možno však skončím s niekým so základným vzdelaním a budem absolútne happy, keď už budem ale na smrteľnej posteli.
VŠ nieje patent na rozum A určite nestojí na nej žiadny vzťah.
Ak je niekto dobrý majster (stolár, klampiar) tak o robotu núdzu mať nebude a zarobí aj 3x viac ako VŠ ktorý má filozofiu alebo podobný nezmysel.
AK je niekto dobrý Čašník ktorý vie z pamäti namiešať 100 drinkov, pozná 3 svetové jazyky, tak sková aj 5 enviromentalákov s VŠ . Nejde o to akú školu máš ale ako sa vzdelávaš.
@veronikacs lenže s takými ľuďmi sa v bežnom živote nezoznamujem a áno, pre mňa je vzdelanie jedna z najvýznamnejších vecí, ktoré musí mať môj budúci. A je mi jedno, koľko bude zarábať, nemusí mať VŠ, ale nech robí niečo, do čoho zapája mozog. A súhlasím s @16 a @11. Ja chcem aby ma ten vzťah niekam posunul, nie aby som čakala spoteneho chlapa po 12-tke, ktory sa celý deň šprtal niekde v dielni
Ono je vážne fajn, keď človek má prehľad o tom, ako veci vo svete (v prírode, spoločnosti...) fungujú. K čomu práve vzdelanie môže dopomôcť, no nemusí ísť spravidla o vysokoškolský titul. Dôležitá je snaha spoznávať, prijímať nové informácie a kriticky ich spracovávať - človek sa môže a mal by učiť celý život, nie je to tak, že všetko stojí a padá na škole.
A ono je zároveň dosť nefajn, keď niekto zanedbával svoje vzdelanie, a potom si začne nahovárať, že školy sú aj tak nanič. "Ideálne" keď potom ešte začne vysoko preceňovať svoje rozumové zdatnosti a začne pofidérnymi vysvetleniami objasňovať fungovanie sveta tak, ako sa mu to práve hodí.
Moj frajo ma maturitu a na vs chodil dva tyzdne. A ja som Mgr. a robim si JUDr. Takze mam pici. A inak je inteligentnejsi jak vacsina ludi, co poznam, ktori maju vyssie vzdelanie ako on.
uplna pičovina cela škola na svk aj tie vase tituly s nimi.....ja nemam ani maturitu a strčím všeobecnym rozhladom a inteligenciou do vrecka 90% ludí ktorých som v živote spoznal....šak velkí vysokoškoláci nevedia ani len gramatiku poriadne ked si s nimi píšem
Nie, vôbec by mi to nevadilo. Na človeku ihneď spoznáš, či je sprostý a či nie - nezávisle od vzdelania. Čo by mi však zásadne vadilo - sú radikálne iné názory na spoločnosť. Ešte ak by to bola umiernená konzervatívne založená žena alebo pravičiarka tak ok. Čo by som nezniesol, tak jednoznačne fundamentálnu kresťanku alebo radikálnu pravičiarku, extrémistku - ktorá sympatizuje s naofažizmom, neznášanlivosťou atď. Ešte radikálnu ľavičiarku by som v pohode zniesol, ale nemala by byť až príliš alternatívna ako je to teraz v móde.
V poslednej dobe mozno menim nazor na VS, takze by som prezila, keby ju nemal/a, ale no a pokojne nech ma aj sv Alzbetu, len zas potom nech mi nedava rozumy o studovank
Ja som sa len rozpísal a pritom som neodpovedal na otázky sorry
Vadilo by vám, keby mal váš partner nižšie vzdelanie ako vy?
- Nie, však nižšie vzdelanie nevylučuje možnosť, že aj tak by niečím môj život obohatil / pomohol napredovať
Čo je horšie, nízke vzdelanie, alebo vzdelanie v "podradnom"
- Nie je síce ujasnené, čo tými podradnými odbormi presne myslíš, ale budem sa teda domnievať, že vravíš o nejakých tých s nižším uplatnením. Ja ani pri vzdelaní v takých odboroch nevidím nič zlé - ak to človek študovať so záujmom, reálne ho to obohatilo / posunulo vpred - také štúdium má vždy v mojich očiach zmysel. Zmysel nemá to štúdium, ktoré v človeku nič nezanechá.
to kto uz dnes riesi vzdelanie???????? je to uplne jedno ci ma niekto len strednu alebo milion titulov...na tom dnes nezalezi, dokonca ani zamestnavatelia to nesleduju, a nie to partner/partnerka...skor je dolezitejsia otazka, ze comu sa nasa polovicka venuje...( mam na mysli pracu, podnikanie, projekty atd. )...ale jedno by mi vadilo...keby som mal zensku ktora je len prisavka, nic v zivote nerobi...to by mi fakt vadilo, ale skor by som hladal riesenie, ako jej pomoct uplatnit sa v zivote...moj nazor
Ano vadilo. Nebudem chodiť s niekým, kto nemá rozum... Akože, ak by bol múdry, sčítaný, proste mal rozum tak mi to je jedno, že nemá titul ale ak je blbec tak dovi...
Môj chlap nemá titul a nepoznám múdrejšieho človeka ako je on, asi aj to bol dôvod, prečo nebol schopný/ochotný vychodiť školu. Vďaka bohu podniká sám, takže mu ho nie je treba a na schránke bude môj titul
Vysokoskolsky titul by mi bol ukradnuty.
Odmietanie samovzdelavania uz nie. Neziadam, aby vedel o vsetkom, co sa vo svete deje - ja sama neovladam vsetko. Co u mna rozhoduje je chut ucit sa a vzdelavat, byt pre nieco zapaleny, mat zaujmy a tak.
Môj má titul, aj robí to čo vyštudoval, a je aj naďalej ambiciózny, toto na ňom obdivujem.
V minulosti som mala vzťahy kde žiadu výšku partner nemal, ani ambície, ani "plán B", ani nič, je to najhoršie čo môže byť. Ja niesom typ čo by vedel podporiť a inšpirovať, mala som pocit akurát že zo mňa majú komplexy že žene sa darí a zarába a že on nič, beriem akú robotu mi ponúknu... :/
Nikdy viac taký vzťah. A to je to čím sa blbečkovia radi oháňajú - že žene ide len o peniaze a spoločenské postavenie. Takú piču materinu. Aj keby zarobené peniaze hádzal von oknom, radšej takého než neschopného babráka.
To nie, ale vadilo by mi, keby nebola obetava, keby nemala zmysel pre humor, keby nebola dobracka od kosti a keby ma nemala rada. Priepastny rozdiel IQ a EQ zas nie, ale kludne by tam nejaky rozdiel byt mohol aj nahor, aj nadol.
moja priateľka má vyššie vzdelanie ako ja... ale zase aj keby nemá výšku tak to neznamená že je blbá... inteligencia a vzdelanie sú dve rozdielne veci ... a navyše vzdelávať sa dá aj mimo školy ... no zase niekoho kto nedokončil ani základku by som tiež nechcela, lebo ako drvivá väčšina ľudí čo nedokončili základnú školu nie sú zrovna žiadny mudrci...
čo sa týka tých oborov čo spomínaš. nemyslím si že existuje neuplatniteľný alebo podradný obor. každý obor je do istej miery dôležitý a dá sa v ňom uplatniť. akurát že sa neuplatní každý a hlavne nie takí, čo ho študujú len aby mali titul, ale reálne ich následná práca nezaujíma.
vadilo by mi nedokončené stredné vzdelanie..dosť to ovplyvňuje budúci život človeka čiže minimálne tú maturitu myslím ...
na druhej strane je to bezpredmetné pretože záleží na tom aký je ten človek vo všeobecnosti, prečo si školu nedokončil... a až by mi partnerka vykazovala vysokú inteligenciu a všeobecné vzdelanie aj napriek tomu že by nemala ukončené školy a venovala by sa niečomu čím by dokázala živiť seba a teoreticky aj (časť do rodiny) tak potom prečo nie .. len je to skôr raritné pretože poznám zopár ľudí bez maturity, bez dokončenia základnej školy a viem zhruba aké sú to typy ľudí a ako rozmýšlajú a ako sa správajú, preto sa tak pomyselne zastavujem na tej maturite
Keby moja frajerka mala nižšie vzdelanie ako ja, nevadilo by mi to.
Keby mala vyššie ako ja, nemal by som z toho žiadne komplexy.
Hamba je, keď chlap má síce ukončené vzdelanie a keď si nevie nájsť robotu; keď jeho rovesník je "len" "obyčajný" murár, už niekoľko rokov statočne živí rodinu, a ten "múdry" magister chodí po pohovoroch ako nejaký (s prepáčením) manekýn a "maľuje si" svoj životopis. Bad luck.
okej, uz to tu bolo velakrat spomenute, nejde mi o to, aby mal VS, ide mi o to, aby mal svoju pracu rad a aby v nej bol dobry, aby ma mohol motivovat, inspirovat, nie aby som denne pocuvala aky je ten zivot hrozny lebo ma zlu pracu, malo zaraba, kolegovia su debili etc.
vseobecne ma pritahuju muzi, ktori su analyticke, logicke typy - aj preto som vacsinou chodila s ITckarmi. a nepritahuju ma robotnici, aj keby vedeli zarobit neviemkolko. vseobecne ma viac pritahuju ludia, ktori "pracuju hlavou"....s inymi typmi by som si asi nerozumela...a ak sa tu niekto nebodaj obuje do toho, ze idem po peniazoch (casto sa s tym stretavam v suvislosti s tymi ITckarmi) - tak nie, svoje peniaze si zarobim aj sama, ale chlapa zivit nebudem, takze holt...ako pracujes tak pracujes, ale musis vediet spokojne zit a nie hrdlacit.
Nebude mi vadiť, ak frajer nebude mať titul, ale vadilo by mi, keby bol hlúpy.. a to našťastie nie je, je jeden z najmúdrejších ľudí akých poznám, dokážeme sa rozprávať a diskutovať o rôznych témach a na tom mi záleží
takze takto
poznám ľudí bez VŠ titulu a sú inteligentní,ale naopak aj takých s titulom a veľmi inteligentní teda nie sú
ide o celkový prístup ku (samo) vzdelávaniu/vzdelaniu, o tom ako ludia uvazuju, o nazory a to všetko sa týmto procesom formuje
moj chlap sice ma inžiniera,ale napriklad keby bol quitol po bc ako to najprv plánoval,bolo by mi to jedno,lebo nie som s nim kvoli tomu a je inteligentný aj bez titulu, rozumieme si a sadneme si
@doyouhearme
A co ked by ho to bavilo? Aj tak by ta to odpudzovalo? Ludi moze bavit aj manualna praca v dielni.
A za mna,skola a tituly a prirodzena inteligencia su dve odlisne veci,skor by mi vadilo ak by nemal rozhlad a bol by blby a nedalo by sa s nim rozumne bavit,ako to ze nema Ing...
Akoze ak by hoci aj pracoval manualne nejak bez vysky nejakej a bavilo by ho to a rozumeli by sme si,bol by rozhladeny,tak nevadi.
Ale akoze som pysna ak sa frajerovi dari a ze chodi na vysku,ktora ho bavi,a ze je sikovny..aa proste nemyslim si,ze sa v zivote strati..ale neni to pre mna najdolezitejsia vec na svete.
Mal by mať strednú každý normálny človek. Ak nemá strednú tak to bude výnimočný prípad, alebo bude dutý ako poleno. A o také nemám záujem. Na žiadnych tituloch si nepotrpím. Stredná jak stredná, skôr pôjde o to či niekde bude mať robotu a či sa v nej bude dať vydržať a mať normalne platove podmienky z ktorých by sa dalo ďalej existovať aj trebars so spojením financii oboch.
@pijemzelenycaj pre mna je vzdelanie z velmi podstatna cast, ked si vsimam toho druheho. a proste menej sa mi paci chlap, ktory robi v dielni ako ten, co robi architekta. aj keby ten v dielni zarabal miliony.
a nechapem celkom, preco ste sa do mna takto pustili, mne sa hlavne paci ten dodatok, ze "moj frajer chodi na vysku", a pozri, nerobi v dielni, ako vies, ze ten v dielni bude mat rovnake vyjadrovanie, rovnake nazory, ako tvoj frajer, ktory chodi na vysku? a preco si si nevybrala niekoho z tej dielne, ale vybrala si si radsej niekoho, kto ide za vyssim vzdelanim?
@doyouhearme nijeeee,akoze to nemalo byt pustenie,len som chcela vediet ze ci proste by to vzdelanie bolo dolezite,aj kebu ho ta prava naplnala,neber to v zlom pls!
Ved nic zle som ti nenapisala,len som sa pytala,ved kazdy moze mat iny nazor,neberiem ti ho.
No s mojim frajerom som od 16 a ked sme sa dali dokopy mal 16 tiez a boli sme spoluziaci na osemrocnom gympli a nemal veru absolutne nejake hviezdne znamky,jedine z anglictiny mal same jednotky,to skor ja som bola ten cisty jednotkar a proste nehralo to pre mna dolezitu ulohu ze ako sa uci,to ze sme sa dali dokopy,tam zavazili ine faktory ako skola a to ze siel na vysoku, je mile a som hrda ze sa mu dari a tak,ale nemyslim ze ak by sa rozhodol ze na vysoku nepojde a pojde robit do dielne,by zmenilo moje city k nemu. Bodka.
@pijemzelenycaj neviem to tak posudit, ja som nikdy nemala takyto dlhy vztah, a asi by som to brala inak. a nejde mi o znamky, nejde mi o vysoku, len proste ja tak nejak automaticky nedam sancu chlapovi s nejakou ucnovkou, lebo ma to "odpudzuje". proste sorry, tak ako nedam sancu chlapovi, ktory ma za titulku rytmusa, ani chlapovi, ktory vkuse pluje.
@doyouhearme sak a to je ok,kazdy ma ine kriteria,ja som to fakt nemyslela nejak v zlom. Ja jedine ze s tym vzdelanim je to bohuzial take,ze na vysokej sa najde tiez debil,tak ako na ucnovke,ktora ma by akoze -nizsie- vzdelanie sa najde v pohode chalan. Ale ked uz sme pri tom ja by som si asi napr nezacala s niekym,kto ma rad rap a rytmusa tiez,proste nikdy ma nepritahovali taki chlapci,mna beru skor metalisti ..
@pijemzelenycaj ale vidis, toto som si inak aj ja stale myslela, a teraz mam Jakuba a on pocuva rap (ok no, rytmusa teda nie) dokonca ma taky siroky rozhlad v hudbe, ze mi ukazal par veci, ktore sa mi dokonca aj pacia
@doyouhearme vidis! sranda..ja som ale kedysi metal nemala rada ani sa mi metalisti nepacili,ale teraz uz ano a bum,som uz pat rokov aj daco s temnym metalistom a naucil ma pocuvat iron maiden,aj sa mi to paci,takze rozumiem ti. Niekedy fakt nikdy nehovor nikdy .
Tak mi poslite nejake dobre linky na pesnicky,ja si rada vypocujem!
Nie ked ma dobrý zadok a vie dobre variť, nemusí mat dokončenú ani základnú. O ostatne sa už postarám ja. A zas naopak ked nemá dobrý zadok a nevie dobre variť tak môže mat aj 10 titulov.
Ja by som chcela len frajera co ma vš. 90% chlapcov co chodi na nejaku strednu ucnovku su ludia ktorych si nepredstavujem ako buducich partnerov - vela alkoholu, fajciari, jedine radost dna je ked po šichte ci cez vikend idu do krcmy a ozeru sa jak kone, gramatika - tie gramaticke chyby v konverzacii hovoria za vsetko. Neviem si predstavit o com by som sa s nimi bavila, kto sa v akej krcme opil alebo je piatok tak treba ist pit..
tak
1. myslim ze s clovekom co to nedotiahol ku mature by som si rozhodne nemala co pvoedat.
2. co sa tyka vysokej skoly, nie je to u mna podmienkou, skor mi ide o to ci je ten clovek niekde na urovni mojho IQ, ked su to moc velke rozdiely tak je to asi nei uplne perspektivne. Ale je pravda ze s clovekom studujucim nieco pribuzne by som si mala vela co pvoedat.
velmi mi na tom zalezi...s ludmi bez VS, co sli hned po strednej na nejaku podradnu pracu sa nemam o com bavit, proste tie reci su tak plytke, ze umiram od nudy....urcite nech ma moja partnerka aspon mgr. alebo ing. ale v niecom normalnom, a nie v socialnej praci na svatej alzbete alebo ing. z vodneho inziniersstva zo zilinskej uni v detasovanom pracovisku v povazskej bystrici ci kde
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
V zivote su dolezitejsie napr moralne hodnoty v ktore clovek veri a v spravanie ktore sa preukazuje cez skutky...
Nie kazdy ma sancu vzdelavat sa, ano, urcite je to sice malo ojedinele ale su rodiny kde dieta nie je motivovane k vzdelaniu ale k povedzme nejakemu odboru aby mohlo zarabat cim skor...su deti z detskych domovov ktore to tiez nemaju jednoduche, a to ju mam teraz odmietnut alebo brat ako menejcennu lebo nema VS?
ked nie som hlupy stokar tak nebudem chodit s hlupym stokarom
(ale teraz nehovorim o vs tituloch a certifikatoch, sama vs titul nemam, mam 20 rokov, zivnost a moj plat sa smeje vysokoskolakom)
Ak je niekto dobrý majster (stolár, klampiar) tak o robotu núdzu mať nebude a zarobí aj 3x viac ako VŠ ktorý má filozofiu alebo podobný nezmysel.
AK je niekto dobrý Čašník ktorý vie z pamäti namiešať 100 drinkov, pozná 3 svetové jazyky, tak sková aj 5 enviromentalákov s VŠ . Nejde o to akú školu máš ale ako sa vzdelávaš.
A ono je zároveň dosť nefajn, keď niekto zanedbával svoje vzdelanie, a potom si začne nahovárať, že školy sú aj tak nanič. "Ideálne" keď potom ešte začne vysoko preceňovať svoje rozumové zdatnosti a začne pofidérnymi vysvetleniami objasňovať fungovanie sveta tak, ako sa mu to práve hodí.
2. Nič také nejestvuje.
Pokojne sa teda rozpíšem:
vadilo by mi možno, keby partner odmietal akékoľvek (aj samo-)vzdelanie.
V poslednej dobe mozno menim nazor na VS, takze by som prezila, keby ju nemal/a, ale no a pokojne nech ma aj sv Alzbetu, len zas potom nech mi nedava rozumy o studovank
Vadilo by vám, keby mal váš partner nižšie vzdelanie ako vy?
- Nie, však nižšie vzdelanie nevylučuje možnosť, že aj tak by niečím môj život obohatil / pomohol napredovať
Čo je horšie, nízke vzdelanie, alebo vzdelanie v "podradnom"
- Nie je síce ujasnené, čo tými podradnými odbormi presne myslíš, ale budem sa teda domnievať, že vravíš o nejakých tých s nižším uplatnením. Ja ani pri vzdelaní v takých odboroch nevidím nič zlé - ak to človek študovať so záujmom, reálne ho to obohatilo / posunulo vpred - také štúdium má vždy v mojich očiach zmysel. Zmysel nemá to štúdium, ktoré v človeku nič nezanechá.
Môj chlap nemá titul a nepoznám múdrejšieho človeka ako je on, asi aj to bol dôvod, prečo nebol schopný/ochotný vychodiť školu. Vďaka bohu podniká sám, takže mu ho nie je treba a na schránke bude môj titul
Odmietanie samovzdelavania uz nie. Neziadam, aby vedel o vsetkom, co sa vo svete deje - ja sama neovladam vsetko. Co u mna rozhoduje je chut ucit sa a vzdelavat, byt pre nieco zapaleny, mat zaujmy a tak.
V minulosti som mala vzťahy kde žiadu výšku partner nemal, ani ambície, ani "plán B", ani nič, je to najhoršie čo môže byť. Ja niesom typ čo by vedel podporiť a inšpirovať, mala som pocit akurát že zo mňa majú komplexy že žene sa darí a zarába a že on nič, beriem akú robotu mi ponúknu... :/
Nikdy viac taký vzťah. A to je to čím sa blbečkovia radi oháňajú - že žene ide len o peniaze a spoločenské postavenie. Takú piču materinu. Aj keby zarobené peniaze hádzal von oknom, radšej takého než neschopného babráka.
čo sa týka tých oborov čo spomínaš. nemyslím si že existuje neuplatniteľný alebo podradný obor. každý obor je do istej miery dôležitý a dá sa v ňom uplatniť. akurát že sa neuplatní každý a hlavne nie takí, čo ho študujú len aby mali titul, ale reálne ich následná práca nezaujíma.
na druhej strane je to bezpredmetné pretože záleží na tom aký je ten človek vo všeobecnosti, prečo si školu nedokončil... a až by mi partnerka vykazovala vysokú inteligenciu a všeobecné vzdelanie aj napriek tomu že by nemala ukončené školy a venovala by sa niečomu čím by dokázala živiť seba a teoreticky aj (časť do rodiny) tak potom prečo nie .. len je to skôr raritné pretože poznám zopár ľudí bez maturity, bez dokončenia základnej školy a viem zhruba aké sú to typy ľudí a ako rozmýšlajú a ako sa správajú, preto sa tak pomyselne zastavujem na tej maturite
Keby mala vyššie ako ja, nemal by som z toho žiadne komplexy.
Hamba je, keď chlap má síce ukončené vzdelanie a keď si nevie nájsť robotu; keď jeho rovesník je "len" "obyčajný" murár, už niekoľko rokov statočne živí rodinu, a ten "múdry" magister chodí po pohovoroch ako nejaký (s prepáčením) manekýn a "maľuje si" svoj životopis. Bad luck.
vseobecne ma pritahuju muzi, ktori su analyticke, logicke typy - aj preto som vacsinou chodila s ITckarmi. a nepritahuju ma robotnici, aj keby vedeli zarobit neviemkolko. vseobecne ma viac pritahuju ludia, ktori "pracuju hlavou"....s inymi typmi by som si asi nerozumela...a ak sa tu niekto nebodaj obuje do toho, ze idem po peniazoch (casto sa s tym stretavam v suvislosti s tymi ITckarmi) - tak nie, svoje peniaze si zarobim aj sama, ale chlapa zivit nebudem, takze holt...ako pracujes tak pracujes, ale musis vediet spokojne zit a nie hrdlacit.
som prieberciva a nehanbim sa za to
poznám ľudí bez VŠ titulu a sú inteligentní,ale naopak aj takých s titulom a veľmi inteligentní teda nie sú
ide o celkový prístup ku (samo) vzdelávaniu/vzdelaniu, o tom ako ludia uvazuju, o nazory a to všetko sa týmto procesom formuje
moj chlap sice ma inžiniera,ale napriklad keby bol quitol po bc ako to najprv plánoval,bolo by mi to jedno,lebo nie som s nim kvoli tomu a je inteligentný aj bez titulu, rozumieme si a sadneme si
A co ked by ho to bavilo? Aj tak by ta to odpudzovalo? Ludi moze bavit aj manualna praca v dielni.
A za mna,skola a tituly a prirodzena inteligencia su dve odlisne veci,skor by mi vadilo ak by nemal rozhlad a bol by blby a nedalo by sa s nim rozumne bavit,ako to ze nema Ing...
Akoze ak by hoci aj pracoval manualne nejak bez vysky nejakej a bavilo by ho to a rozumeli by sme si,bol by rozhladeny,tak nevadi.
Ale akoze som pysna ak sa frajerovi dari a ze chodi na vysku,ktora ho bavi,a ze je sikovny..aa proste nemyslim si,ze sa v zivote strati..ale neni to pre mna najdolezitejsia vec na svete.
a nechapem celkom, preco ste sa do mna takto pustili, mne sa hlavne paci ten dodatok, ze "moj frajer chodi na vysku", a pozri, nerobi v dielni, ako vies, ze ten v dielni bude mat rovnake vyjadrovanie, rovnake nazory, ako tvoj frajer, ktory chodi na vysku? a preco si si nevybrala niekoho z tej dielne, ale vybrala si si radsej niekoho, kto ide za vyssim vzdelanim?
Ved nic zle som ti nenapisala,len som sa pytala,ved kazdy moze mat iny nazor,neberiem ti ho.
No s mojim frajerom som od 16 a ked sme sa dali dokopy mal 16 tiez a boli sme spoluziaci na osemrocnom gympli a nemal veru absolutne nejake hviezdne znamky,jedine z anglictiny mal same jednotky,to skor ja som bola ten cisty jednotkar a proste nehralo to pre mna dolezitu ulohu ze ako sa uci,to ze sme sa dali dokopy,tam zavazili ine faktory ako skola a to ze siel na vysoku, je mile a som hrda ze sa mu dari a tak,ale nemyslim ze ak by sa rozhodol ze na vysoku nepojde a pojde robit do dielne,by zmenilo moje city k nemu. Bodka.
Tak mi poslite nejake dobre linky na pesnicky,ja si rada vypocujem!
1. myslim ze s clovekom co to nedotiahol ku mature by som si rozhodne nemala co pvoedat.
2. co sa tyka vysokej skoly, nie je to u mna podmienkou, skor mi ide o to ci je ten clovek niekde na urovni mojho IQ, ked su to moc velke rozdiely tak je to asi nei uplne perspektivne. Ale je pravda ze s clovekom studujucim nieco pribuzne by som si mala vela co pvoedat.
a nech to vyznie akokolvek povrchne