čaute možem ist do klasickeho zamestnania na 1 mesiac s tym ze poviem že tam chcem robit stale a potom po mesiaci dam vypoved a pojdem na VŠ? či im musim povedat že idem na VŠ? dikec za odpoved
Nemusíš im hovoriť vôbec nič. Po nástupe do zamestnania máš trojmesačnú skúšobnú lehotu kedy môžeš ty aj zamestnávateľ dať výpoveď bez udania dôvodu. Poznám viacero ľudí, ktorí sa po strednej zamestnali na plný úväzok a na konci augusta dali výpoveď.
Zbytocne budes platit odvody ty aj zamestnavatel. A presne ako pise @2 bude fer ak to nebudes tajit. Ten prvy mesiac ta budu zaucat a len na tebe prerobia.Na druhu stranu mozno by ta vzali potom aj na ciastocny uvazok. Ja som tiez najprv mal 3mesiace normalnu pracovnu zmluvu a potom na ciastocny.
@andreas11 HLAVNE IM TO NEHOVORO !!! ... boh vie ci by t zobrali ... a ze nevies klamat ? ... ta sa to nauc, bo budes mat tazky zivot ... v tejto krajine sa len malokedy stane, ze dajaky zamestnavatel je k zamestnancovi ferovi, nechapem, preco by si mal byt ty k nemu .... viem jak zacinal kamos po strednej robit ... u jedneho zamestnavatela, taka prax, onaka, skusobna doba, neviem co, kym chlapec dostal tpp ta presli mozno aj 2 roky
nehovorim ze ta nezamestna ked mu to povies ze ides na vs ... ale asi skor bude rozmyslat ci sa mu to oplati na 2 mesiace a potom zase noveho .. ako keby o tom nevedel ze sa chystas na vysku ... urob ako chces, ale ja suhlasim s tvojim bratom
@andreas11 Neviem ako je so statusom študenta po skončení strednej, ale v tom by problém byť nemal. Ak je to robota, ktorú by si nemohol robiť popri škole a potrebuješ si zarobiť tak tam choď a nič im nehovor. Je to síce trochu nečestné voči nim, ale na druhej strane ak si chceš zarobiť prachy a nemáš vo výhľade žiadnu rozumnú brigádu tak tým nič nestratíš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
nehovorim ze ta nezamestna ked mu to povies ze ides na vs ... ale asi skor bude rozmyslat ci sa mu to oplati na 2 mesiace a potom zase noveho .. ako keby o tom nevedel ze sa chystas na vysku ... urob ako chces, ale ja suhlasim s tvojim bratom