Mojou cestou ako šamana je pomáhať ľuďom, ukázať im, čo je to porozumenie, priateľstvo, viera, láska, mier...liečiť jak metafyzicky tak fyzicky...máte nejaký problém? Ocitli ste sa v ťažkej životnej situácii? Myslíte si, že vás prenasledujú duchovia, démo
@jezkobezkopichliacik nemusíš ma zachraňovať...a myslím si, že ani nemáš dôvod nadávať ...úlohou tejto diskusie má byť pomoc alebo rada odomňa...ak nič nepotrebuješ tak mi napíš TS-ak potrebuješ tak to môžeš rozoberať práve tu buď verejne alebo taktiež TS...je to len na tebe
Chcel by som poprosiť ľuďí čo nechcú konštruktívne prispievať aby buď nepísali alebo písali niečo čo je normálne a zaujímavé donútiť vás nemôžem ale poprosiť môžem...
@jezkobezkopichliacik áále mňa predsa nič netankuje...akurát sa pri PC smejem z toho aká je väčšina ľudí napríklad ako ty...skús pokecať normálne...alebo toho niesi schopný?
@yohasakura keby si nemal meno z anime pre 13-ročných (shamanking bol ale fakt super, ked som bol malý ) a netvrdil o sebe, že si šaman tak.... možno by som aj
@jezkobezkopichliacik áá? možno keby si rozmýšľal tak by si prišiel nato, že sa ma môžeš opýtať ako som sa stal šamanom...poviem to takto...môj dedo bol šaman a mňa od malička viedol ktomu aby som ním bol aj ja...rozprávku Shaman King som videl naposledy keď som mal 10 rokov...čiže pred deviatimi rokmi...Meno Yoh Asakura sa mi páči-to je jediný dôvod prečo mám taký nick...táákže...máš ešte niečo čo by tvoje vedomie potrebovalo pochopiť? alebo už končíš?...
@jezkobezkopichliacik jop ale ja a Shaman King nemáme nič spoločné...rozmýšľaj...kedže som bol od malička vedený ktomu aby som sa stal šamanom, nepripadá ti asi normálne že keď som bol malý tak ma rozprávka ako je Shaman King zaujala?...človek vždy sleduje to čo je blízko jeho záujmom...
@jezkobezkopichliacik opýtam sa ťa jednu vec...poznáš ma?...sledoval si ma počas môjho vyrastania?...si nejaký jasnovide alebo niečo také? alebo si myslíš že si pojedol múdrosť sveta?...uvidíš nick a hneď vieš o človeku všetko? možno si starší ako ja....fyzicky...žiaľ sa máš ešte veľa čo učiť aby si rozvinul aj svoju duchovnú stránku...ako napríklad v tomto prípade...porozumenie druhý ľuďom...možno že máš nejaký komplex, možno len závidíš, možno musíš robiť ľuďom nashvál zle a robiť si z nich srandu... ale mám pre teba smutnú správu kamarát ...veľmi sa pletieš
@jezkobezkopichliacik bež sa z toho vyspinkať maličký ...možno si pri spánku uvedomíš po našej "zaujímavej" konverzácii aký si ešte maličký a pochopíš konečne že by si so sebou mal niečo robiť ak neveríš never...nepotrebujem aby si mi veril...ale uvedom si že jediné čoho si tu dosiahol je ničenie tejto diskusie a odpudzovanie ľudí ktorý možno majú záujem normálne pokecať o svojich problémoch...ak ťa táto stránka nezaujíma tak tu nemáš čo hľadať...bež si robiť hlupáčika a malé dieťatko niekam inam ideálne by bolo pieskovisko nemyslíš? uvedom si že som ťa proste zotrel...už mi nemáš čo povedať pretože všetko čo tu napíšeš iba utvrdí môj názor na teba, že si proste nevyvinutý a úbohý a jediné čo chceš je iba ubohosť a nevyvinutosť dobrú nocku a sladké sníčky ti prajem ...dúfam že ti v priebehu nasledujúcich dní niečo ťažké spadne na hlavičku alebo ti dá niekto za tvoju debilitu poriadnu cez sánku...možno ťa to preberie a začneš byť normálny Sajounara
@jezkobezkopichliacik nié nejdeme sa bozkávať chlapček...niesi dievča...a niekomu ako si ty by som nedoporučoval sa ešte bozkávať...niesi dostatočne vyvinutý ešte raz dobrú noc a sbohom
@ericca cudziemu?...ja predsa niesom cudzí...ľudia majú byť pohromade...držať spolu...pomáhať si...v tejto konkrétnej situácii je to to isté akoby si mala ísť za psychologičkou alebo keď si chorá za doktorom...sú rovnako cudzí ako ja...ja som tu od toho aby som pomohol...nie aby som využival informácie ktoré mi ľudia povedia
@alsavestra šaman je prostredníkom medzi svetmi, cestovatel cez iné svety, liečiteľ, poradca, duchovný vodca...už si podľa toho určite môžeš predstaviť čo môžem praktikovať...
Nájde sa tu aj niekto seriózny?...alebo sú tu len taký čo akože svojou "srandou" ...mimochodom neskutočne vtipnou...iba ničia to čomu som venoval celý život? Ak tomu neveríte, tak načo sem chodíte?...Nikoho nenútim sem chodiť a vnucovať im svoje rady a názory...to čo tu vypisujete nieje sranda...ale znehodnocovanie človeka ktorý nieje ako Vy 100% tu sú aj fóra kde si môžete robiť takúto srandu...aj tu v tejto diskusii je miesto pre srandu...ale rozmýšľajte nad tím čo sa sem hodí a čo nie ...
@alsavestra no ale je veľa ľudí , ktorí o seba hovoria aj že sú čarodejova no a nič také nevedia robiť ....a kto ťa učil ?? alebo ako si sa k tomu dostal ??
@thrwtchr Zaujimava teoria fakt...ale ja si myslím, že sa o vedomosti treba podeliť s ľuďmi...vedomosťami šamana...a treba sa o nich podeliť aspoň s tými, ktorí o to majú záujem a zdieľajú názor, aby sa šamanské vedomosti nekonzervovali len pre šamanov ale pre všetkých, ktorý o tieto vedomosti stoja...každý má možnosť učiť sa o šamanizme, aby to poprípade dotyčného mohlo posunúť aspoň o nejakú úroveň vyššie napr. v chápaní sveta a všetkého v ňom samozrejme sú medzi šamanmi aj vedomosti, ktoré sú len pre šamana samého a nemal by ich predávať iným Skús hlbšie chápať zmysel a podstatu vecí...potom pochopíš jednu z vela vecí a tou je, že treba myslieť v prospech celej spoločnosti aby sa napr. naučili väčšej úcte, rešpektu a láske k prírode...samozrejme ako som vravel je toto iba nič oproti tomu čo môžeš vedieť ak takto hlbšie začať chápať drž sa
@alsavestra jop...jasné že som liečil... kedže som šaman tak sa tomu nevyhnem a ani nechcem...hmm ak chceš napíš TS tam sa dá viacej pokecať a lepšie...
To je škoda sa tu o tom rozpisovať. Ľudia budú aj tak písať priblblé komentáre, lebo keď počujú "šaman" predstavia si starého indiána ako máva s kosťou v ruke
@cmuka12311 to nevadí, že nechápeš ako môžem pomôcť...keď mi napíšeš svoj problém tak až potom sa dozvieš aká to je pomoc...neviem pomôcť každému vo všetkom...ale vo väčšine vecí pomôcť dokážem...buď svojimi schopnosťami šamana alebo radou, porozumením...je vela spôsobov ako pomôcť človeku...
@method naučiť?...to ťa nemôže nikto naučiť...šaman ťa môže iba viesť po ceste ale ty sám sa to musíš naučiť...čiže šaman ti môže ukázať smer, spôsoby a možnosti ako sa stať šamanom, môže ťa naučiť čo šaman môže dokázať...ale naučiť sa to dokázať musíš ty
@yohasakura mám na teba prosbu: neoznačuj sa ako šaman keď netušíš čo ten výraz znamená. ak aj máš nejaké "metafyzické" schopnosti, to z teba nerobí automaticky šamana. keď už tak ľudový liečiteľ.
@midnight skvelý prednes...ale myslím, že viem až velmi dobre čo ten výraz znamená kámo a myslím, že ani nemôžeš vedieť či to viem alebo nie pretože ma nepoznáš a z toho čo si si tu mohol prečítať o mne tak isto nemôžeš nič vedieť a vôbec nie o mojich schopnostiach...pretože som tu buď nenapísal všetko, velmi zle si to pochopilm prečítal si si to tu všetko pravdepodobne zle, alebo! je tu ešte tá možnosť že ty sám nevieš nič a si jeden z tích, ktorích už veľmi dobre poznám...a to sú ľudia tí, čo musia zo seba niečo robiť čo niesu, alebo sú niečim obmedzený...nemyslím to zle, myslím obmedzený v tom zmysle, že si obmedzený natom čo podľa teba ten šaman je a aké má schpnosti môžeš mať kľudne 22 rokov, môžeš mať kľudne aj 50 rokov a dokonca môžeš mať aj 200 rokov...na veku nezáleží, záleží na stupni vnímania a chápania vecí...samozrejme je toho ešte ovela ovela viac dokonca až nekonečno...jediné čo ti ešte tak môžem povedať mám ta teba prosbu: nepíš niečo o človeku ktorého nepoznáš pretože ani ty sám nepoznáš zďaleka rozsah svojich možností a nieto mojich alebo iných ľudí, nemysli si, že si ma spoznal pretože si si prečítal niečo čo je len z nekonečna možností ktoré môžem mať iba tolko...zapamätaj si to
@yohasakura okej, odpoveď na pôvodnú otázku fóra: zaoberám sa šamanizmom, mágiou, ezoterikou a podobne, síce skôr len teoreticky, ale aj tak. hovorí ti niečo meno Carlos Castaneda?
to čo si mi povedal že si mám zapamätať si nemusím pamätať lebo to viem.
to čo som napísal som napísal na základe tohto: "mojou cestou ako šamana je pomáhať ľuďom, ukázať im, čo je to porozumenie, priateľstvo, viera, láska, mier..."
keďže toto so šamanizmom nijak nesúvisí, nevylučuje sa to, ale vôbec nijako to s ním nesúvisí, to je tvoja cesta ako človeka, cestou šamana je vždy skúmať a spoznávať sily/časti sveta/vesmíru o ktorých väčšina ľudí ani netušia že existujú, to je definícia toho slova.
(slovo "šaman" pochádza z ruštiny, kam sa dostalo z tunguzštiny, kam sa dostalo z čínštiny (sha men, čo znamená "budhistický mních), kam sa dostalo z prakritu (samaya-), čo je neviem čo, ale doňho sa to dostalo zo sanskr(i)tu (sramana-s), čo znamená "budhistický askéta". a áno, toto som si samozrejme vygooglil, ale len to presnejšie potvrdzuje to čo som o význame tohto slova približne vedel.)
@midnight Poznám Carlosa Castanedu...Keď už ho spomínaš tak ti už poviem aj to, že podľa mňa jeho najlepšou knihou je Vnútorný oheň...fakt zaujímavé čítanie... jou...takže to ako si vysvetlil to čo znamená byť šaman je len všeobecne povedané...šaman, kedže sa stretáva s inými bytosťami a navštevuje iné svety len dokazuje to, že šaman robí veľké množstvo úloh...to, aká bude šamanova cesta záleží už na jeho ceste ako človeka ...na jeho názoroch a natom čo sa zatial naučil...to znamená, že máš pravdu aj ty s tím, že láska, priateľstvo, porozumenie atd nepatrí k šamanizmu ale aj tak je to súčasťou šamanizmu...keď si to tak vezmeš žiadny šaman nieje rovnaký čo sa týka povahy a názorov tak isto ako aj tí čo niesu šamani...ale prečo si myslíš že nikdo nieje rovnaký? pretože každý má na svete inú úlohu...žiaľ ale ľudia nevedia prísť nato aká úloha to je...sú toho schopný šamani alebo ľudia čo to vedia zistiť spôsobmi ako šamani alebo aj rôznymi inými spôsobmi...ja si myslím že ako napr. v mojom prípade je dosiahnuť cieľ svojej životnej úlohy s využitím svojich šamanských schopností...keď si to tak vezmeš tak každý šaman robí všetko pre blaho svojho ľudu a prírody...ja mám len väčší cieľ za ktorým by som mal ísť...blaho pre ľudí a prírodu ale v celosvetovom merítku...nie len v merítku nejakého klanu, skupine alebo štátu...môj cieľ je ešte veľmi ďaleko ale verím že ho dosiahnem, pretože všetko je možné... ale to som trocha vela obkecal kámo dôležité ako odpoveď na tvoj koment je iba toto: láska, porozumenie, priateľstvo a všetkých ciele u mňa ako človeka je súčasťou mojej cesty ako šamana... najlepšie by si to pochopil keby si ma dobre poznal a vedel by si ako pracujem
@midnight možno som ho nečítal dosť pozorne ale to si nemyslím...a možno že ty si ho pochopil inak ako ja...a možno ja nemám rovnaké názory ako Castaneda, pretože to že som od neho niečo čítal neznamená, že s ním musím súhlasiť vo všetkom...a áno šaman keď je v nejakom kmeni napr. Indiánskom tak robí všetko pre blaho svojich...lieči jak fyzicky tak psychicky, dáva ľuďom rady, ktoré získava počas svojich ciest v iných svetoch a veľa ďalších vecí ktoré sa už ale týkajú šamana samého...Castaneda učí svojimi knihami ľudí tak ako tie veci pozná on...je nekonečné množstvo spôsobov a možností a Castaneda využíva tak ako aj každý čo sa tím zaoberá len niečo z toho nekonečna...takže, to že on to učí ako to učí neznamená že je to jediný spôsob alebo jediná cesta...šaman môže robiť čokoľvek čo uzná za vhodné a správne v danej chvíli...neriadi sa žiadnymi pravidlami alebo zákonmi...ide po svojej ceste s dobrými a konštruktívnymi úmyslami tak, aby z tej múdrosti ktorú získava počas svojej cesty vedeli vyťažiť všetci aspoň niečo...to prispieva k vývoju človeka na vyššiu úroveň a tím pádom aj celkovo našej zeme...dám príklad: aby sa napríklad ľudia naučili že musia žiť v rovnováhe s prírodou, naučili sa trpezlivosti, pokore a rešpektu k prírode...to preto aby sa naučili tej prírode aj niečo dávať a nie len chcieť brať a brať kôli vlastnému prospechu a vymoženostiam, pretože ako sám určite vieš príroda už zďaleka nieja zdravotne taká silná ako niekedy dávno a to len kôli ľuďom... jop kámo poviem ti, že si zaujímavý a zo zaujímavosti vie vyrásť veľa poriadnych vecí...môžem ti to povedať, pretože ja som niekedy rozmýšľal tak ako ty...podobne...možno keď som mal tak 14 rokov...ale neber to zle pre mňa je vek nepodstatný...ide o to čo sa kedy naučíš...ja som takéto veci vedel velmi dávno, kedže bol môj dedo šamanom celý život tak chcel mať následníka alebo lepšie povedané len žiaka...a tak som od svojich 5tich rokov nerobil nič iné len sa s ním učil a trénoval až kým prišla doba jeho smrti...na svojej smrtelnej posteli mi s úsmevom na perách povedal: "Naučil som ťa takmer všetko čo som mohol, už je len na tebe ako budeš rásť, nájdi svoju cestu a splň svoju úlohu, verím v teba a v tvoje schopnosti, verím, že povedieš ľudí jednou zo správnych ciest"...ďalej už ti písať nemusím čo povedal.... no jo bol to fakt skvelý človek jop takže ak niečo ešte budeš chcieť kľudne napíš TS, je to lepšie ako si vypisovať komenty....zatim
Neviem, či má nejaký zmysel propagovať svoju činnosť na fóre takéhoto druhu. Ako sám vidíš, si tu iba napádaný, kritizovaný, zosmiešňovaný. Radšej na portál, kde ľudia dokážu byť nezaujatí a nekonfliktní. Tu to ale nie je
Myslíš, že dokážeš takto na diaľku pomôcť? Ja mám zo šamanizmom minimálne skúsenosti, tak neviem, či netrepem, ale ak Ťa niekto požiada o pomoc, ty mu vyhovieš, neodstrániš iba chorobu? Pričom príčina nezmizne a človeku sa to po čase vráti. Tvoj liečebný zásah potom nebude mať veľkú hodnotu. Trebalo by tam bližší kontakt, aby osoba mohla pochopiť, prečo sa jej choroba prihodila.
A ešte jedna vec. Ako dosahuješ šamanský stav vedomia?
@snivajuci takže...má to zmysel...ale ten nepochopíš kým sa nestotožníš dokonale s mojim zmýšľaním...ďalej...na dialku neliečim fyzické choroby, na to treba osobný kontakt...na dialku poskytujem rady atd. a ak sa dá v závislosti na konkrétnej situácii tak aj liečim na dialku ale na metafyzickej úrovni, nie na fyzickej...a šamanský stav vedomia dosahujem rôznymi spôsobmi...záleží na tom aký cieľ má moja cesta mimo fyzickú realitu...aj keby si bol úplný amatér čo sa týka šamanizmu tak by si mal vedieť akými spôsobmi sa dosahuje iný stav a taktiež by si mal vedieť, že je zbytočné pýtať sa nato iného šamana, pretože každý toho dosahuje podľa seba-čiže podľa toho čomu najviac vyhovuje, čo mu viacej sedí a zasa sa budem opakovať-podľa toho aký je cieľ jeho cesty v iných svetoch...ak ťa zaujíma niečo bližšie alebo ak chceš len tak somnou popísať tak kľudne napíš TS
@yohasakura Ja viem, ako sa dosahuje šamanský stav vedomia. Mňa zaujímalo to, že ako ho dosahuješ práve Ty. Niekto vyfajčí trávu, prenikne do šamanskej reality a už o sebe začne tvrdiť neviem čo Takým šamanom môže byť každý. Samozrejme tým nenarážam na Teba. Ešte ma zaujíma. Prečo závisi spôsob dosiahnutia zmeneného stavu vedomia od cieľa Tvojej cesty? Čo ja viem, bubnovanie Ti stačí na preniknutie do Dolného sveta, z ktorého sa už dostaneš všade.
@snivajuci No pretože ak použiješ bubon tak je cesta taká a keď použiješ iba drogu tak je cesta zasa iná...dosiahneš cieľ vždy ten istý len ho dosiahneš iným spôsobom...ako šaman by si mal perfektne vedieť ktorý spôsob je najlepší pre danú cestu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
103 komentov
môžeš TS,alebo tuto verejne................
Nová
yohasakura21:12 niesom na chlapov...mm máš aj niečo dôležité alebo si si len prišiel robiť srandu?
Nemal si žiadnych kamošov a tak si sedel celé detstvo doma a sledoval jetix (vtedajší fox network ) a hral si sa na šamana.
Ešte som sa nikdy nebozkával a mám z toho komplex.
Pomôž mi a pod sa bozkávať.
a ja ze preco jej tak utekaju oci do stratena
@husky ty prestan!! :/
@hildegarda9 sorráč, tento fakt som si vôbec neuvedomila ale aspoň tie náušnice ti zostali
heeeeeeeeeeeeeeeej?
@husky troška kruté,ale istá podoba tam je
Ale keby si sa stel bozkávať, napíš
(a tým tieto vlastné schopnosti negujú)
samozrejme, nemal, skúšam, pochopím, treba, samozrejme, budem
.
zajtra.
to čo si mi povedal že si mám zapamätať si nemusím pamätať lebo to viem.
to čo som napísal som napísal na základe tohto: "mojou cestou ako šamana je pomáhať ľuďom, ukázať im, čo je to porozumenie, priateľstvo, viera, láska, mier..."
keďže toto so šamanizmom nijak nesúvisí, nevylučuje sa to, ale vôbec nijako to s ním nesúvisí, to je tvoja cesta ako človeka, cestou šamana je vždy skúmať a spoznávať sily/časti sveta/vesmíru o ktorých väčšina ľudí ani netušia že existujú, to je definícia toho slova.
(slovo "šaman" pochádza z ruštiny, kam sa dostalo z tunguzštiny, kam sa dostalo z čínštiny (sha men, čo znamená "budhistický mních), kam sa dostalo z prakritu (samaya-), čo je neviem čo, ale doňho sa to dostalo zo sanskr(i)tu (sramana-s), čo znamená "budhistický askéta". a áno, toto som si samozrejme vygooglil, ale len to presnejšie potvrdzuje to čo som o význame tohto slova približne vedel.)
"keď si to tak vezmeš tak každý šaman robí všetko pre blaho svojho ľudu a prírody"
a vraj si čítal castanedu... asi si ho nečítal dosť pozorne
Myslíš, že dokážeš takto na diaľku pomôcť? Ja mám zo šamanizmom minimálne skúsenosti, tak neviem, či netrepem, ale ak Ťa niekto požiada o pomoc, ty mu vyhovieš, neodstrániš iba chorobu? Pričom príčina nezmizne a človeku sa to po čase vráti. Tvoj liečebný zásah potom nebude mať veľkú hodnotu. Trebalo by tam bližší kontakt, aby osoba mohla pochopiť, prečo sa jej choroba prihodila.
A ešte jedna vec. Ako dosahuješ šamanský stav vedomia?