Nedávno som pridala na blog článok. Nečakala som naň práve na BIRDZ-i taký ohlas, preto som sa rozhodla vytvoriť skupinu o ezoterike. Nájdete tu všetko, čo by vás mohlo zaujímať - zdravie, výživa, energia, meditácia, cesta k šťastnejšiemu životu, spoznáva
A srdečne neznášam tých štyridsať scientologických/New Age/ plain-WTF hnutí, čo sa vynorili v KE za posledné roky a ponúkajú na ulici ľuďom niečo nevinné, čo sa o dve vety neskôr zvrhne na totálny brainwash.
(Oňahdy bola taká akcia, kde zdarma merali krvný tlak, cukor, pulz, telesný tuk atď, celé to absolvovať trvalo asi hodinu a na záver ste išli k chlapíkovi, ktorý vám mal vyhodnotiť vaše výsledky.. a ten sa váš opýta, či veríte v Boha a či prídete popoludní na nejakú vyhúlenú prednášku.)
@realillusion aaa tak priznám sa bol som na zopár takých akciách, ale držím si odstup nezožeriem im všetko najviac ma aj tak vždy zaujme láma radosť ho počúvať, ako jeho fenku pototo kocúr a podobne liknem
napríklad ten výklad snov by som tam nezaradila, tam ide skôr o psychológiu vedecky podloženú a skúmanú v spánkových laboratóriach, čo dokáže mozog vyprodukovať, čo skrýva podvedomie a pod. ako o nejaký okultizmus
a viera v duchov...to sa naozaj aj stáva, ked nás prídu navštíviť mŕtvi (mne sa to ešte nestalo, ale v okolí poznám)...tam by som tiež nič ezoterické tomu nepripisovala
ja som videl ducha na vlastné oči a nebolo to nič príjemné a spozoroval som aj niektoré javy, ktoré sú pre mňa nepochopiteľné....
v takychto prípadoch treba rozlišovať či ide o dobro alebo zlo...
(kto ma dar od Ducha svätého take niečo dokáže)
napr. vo Fatyme, Medžurori, Garabandale sa zjavovala a zjavuje Panna Mária, napr. veda tieto zjavenia odmieta, pritom vo Fatyme videlo zázrak 70 tisíc ľudí a vedci uviedli, že išlo o davovu psychózu...
napokon neuviedol som, že na duchov neverím...
dnešna veda robí všetko pre to aby existenciu Boha popreli .......filip
@pannikto malo by to ísť cez tento link, prípadne v blogu ešte jeden je
Je mi ľúto BIRDZ-u, čo sa týka slobodného prejavu ľudí bez pravdepodobne rodného listu alebo tých, ktorí sú nesvojprávni z istých dôvodov ...ale dúfam, že som si prečítala všetky dôležité komentáre a ďakujem za vašu priazeň
@mariquittka ono veda aj viera hovoria to iste ale nevedia sa dohodnut na terminologii a niektorych detailoch pricom jedna skupina sa v niecom myli v com ma ta druha pravdu a naopak preto sa viera a veda nikdy nemozu dohodnut
Ano zauimam sa o ezoteriku lebo z nejakeho dovodu sa ona zauima o mna odkedy sa pamatam... vidim ciastocne aury, citim energie a obcas mam jasnovidecke predtuchy mam to vrodene...
áno, Boh stvoril prírodu, tak prečo byť proti vede...celé je to blbosť
o mna sa zas zaujíma telepatia....niečo si spievam, zapnem rádio a tá pesnička tam práve hrá alebo niečo čítam a narazím na nejaké slovo a presne to slovo práve vyslovia v telke, ked o niekom rozprávam, potom ho stretnem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Ale napr o živote Aleistera Crowleyho alebo knihy s motívmi moderného čarodejníctva som čítala.
Plus nejaké východné sračky sa na mňa zvyknú nalepiť.
(Oňahdy bola taká akcia, kde zdarma merali krvný tlak, cukor, pulz, telesný tuk atď, celé to absolvovať trvalo asi hodinu a na záver ste išli k chlapíkovi, ktorý vám mal vyhodnotiť vaše výsledky.. a ten sa váš opýta, či veríte v Boha a či prídete popoludní na nejakú vyhúlenú prednášku.)
v kazdom pripade @7 @8
krishna ni !
ale inak recht východné filozofie určite niesú ezoterizmus si treba trošku pojmy upratať a poznať tie vecičky
Táto kategória má nasledovných 5 podkategórií z 5 celkom.
A
Astrológia
K
Kabala
M
Mysticizmus
N
Novopohanstvo
O
Okultizmus
Stránky v kategórii „Ezoterika“
V tejto kategórii sa nachádza 20 stránok z 20 celkom.
Ezoterizmus
C
Cesta pravej a ľavej ruky
E
Energetické telo
H
Hermes Trismegistos
K
Kybalion
M
Mediumizmus
N
Neognóza
N pokrač.
New Age
P
Predpovedanie
Predvídanie
Proroctvo
R
Reinkarnácia
S
Slobodomurárstvo
Smaragdová doska
T
Tarot
U
Umenie vykladať sny
Uroboros
V
Viera v duchov
Herbert Vollmann
Vtelenie
takže nič pre kresťana katolíka, všetko sú falošné vedy pochádzajúce od Zlého.........filip
napríklad ten výklad snov by som tam nezaradila, tam ide skôr o psychológiu vedecky podloženú a skúmanú v spánkových laboratóriach, čo dokáže mozog vyprodukovať, čo skrýva podvedomie a pod. ako o nejaký okultizmus
a viera v duchov...to sa naozaj aj stáva, ked nás prídu navštíviť mŕtvi (mne sa to ešte nestalo, ale v okolí poznám)...tam by som tiež nič ezoterické tomu nepripisovala
ja som videl ducha na vlastné oči a nebolo to nič príjemné a spozoroval som aj niektoré javy, ktoré sú pre mňa nepochopiteľné....
v takychto prípadoch treba rozlišovať či ide o dobro alebo zlo...
(kto ma dar od Ducha svätého take niečo dokáže)
napr. vo Fatyme, Medžurori, Garabandale sa zjavovala a zjavuje Panna Mária, napr. veda tieto zjavenia odmieta, pritom vo Fatyme videlo zázrak 70 tisíc ľudí a vedci uviedli, že išlo o davovu psychózu...
napokon neuviedol som, že na duchov neverím...
dnešna veda robí všetko pre to aby existenciu Boha popreli .......filip
@pannikto malo by to ísť cez tento link, prípadne v blogu ešte jeden je
Je mi ľúto BIRDZ-u, čo sa týka slobodného prejavu ľudí bez pravdepodobne rodného listu alebo tých, ktorí sú nesvojprávni z istých dôvodov ...ale dúfam, že som si prečítala všetky dôležité komentáre a ďakujem za vašu priazeň
Ano zauimam sa o ezoteriku lebo z nejakeho dovodu sa ona zauima o mna odkedy sa pamatam... vidim ciastocne aury, citim energie a obcas mam jasnovidecke predtuchy mam to vrodene...
áno, Boh stvoril prírodu, tak prečo byť proti vede...celé je to blbosť
o mna sa zas zaujíma telepatia....niečo si spievam, zapnem rádio a tá pesnička tam práve hrá alebo niečo čítam a narazím na nejaké slovo a presne to slovo práve vyslovia v telke, ked o niekom rozprávam, potom ho stretnem
nie je to nič nové, stači dať do google Fatima a je tam všetko.....filip
"v takychto prípadoch treba rozlišovať či ide o dobro alebo zlo..."
...a človeku ktorý o tom absolútne nič nevie a nevie si vysvetliť ani základné nadprirodzené javy (čiže v tomto prípade tebe) sa to určite podarí