Posledné dva roky sa môj život dosť zmenil...
a konečne som zistila, že na vine je facebook ! Každý deň strávim prezeraním facebookovských noviniek, sledujem kto čo pridá, kolko má lajkov, keď sa objaví nejaká zaujímavá osoba, tak stale sledujem jej profi
najdi si zaujimavejsiu cinnost. aj ja som si myslela, ze FB ovlada moj zivot, ale potom som sla na chatu a cely tyzden som ani nezapla net.. nemala som na to ani chut ani cas, lebo som mala plno zaujimavejsich veci na praci.
Snaz sa ho obmedzit, vymedz si cas denne na FB, napriklad pol hodiny. To je dost na to aby si si presla zhruba narychlo novinky a odpisala na spravy.
A kd potrebujes riesit nejake dolezite veci cez FB, tak pouzivaj len Messenger ak mas net v mobile, je to dobra vec.
Ak FB vobec nepotrebujes, tak ho kludne aj zrus.
@james144 ono dakedy bolo tak že zrušiš FB neprídeš 14 dni a on sa zruší úplne.. ale teraz to už je tak že zrušiš FB a je to len jak keby si sa odhlasil.. síce ostatný tvoj profil nemôžu vidieť ale ak sa prihlásiš kľudne na druhý deň alebo o pol hodiny neskôr dokonca tak to je uplne iba akoby si sa odhlasil..
@23 presne tak, keby nemusím kvôli škole tak tam vôbec nie som
a nechápem ako môže byť niekto na tom závislý, dáva ti to niečo? možno tak depky.. fakt skús si nájsť niečo normálne, šport alebo nejakú inú aktivitu, hocičo a proste tam nechoď a bodka.
Heh,podľa mňa si sa stala závislá od fb..skús si dať niečo ako test -budeš sa snažiť nechodiť na fb,jednoducho začni že napr nepojdeš jeden dva dni na fb.Alebo ak je to moc ťažké uberaj hodiny sleduj si čas a uberaj hodiny a namiesto fb nájdi inú činnosť.Alebo zruš Fb druhá možnosť.(viem ľahko sa píše ťažšie urobí..ja som to tak mala ako ty a funguje mi to)
ja nechapem co ti ludia zavisli na fb mozu na nom tolko robit ako ok mam to zapnute stale, ale pozrem tam raz za cas ked mam upozornenie alebo co, inak vobec nechapem co sa tam akoze da..
Ked tam clovek sedi na zadku a hra hry, tak ok, chapem. Ale mimo to netusim, co sa tam da robit. Aj ked tam mam polajkovane nejake stranky, tak poprezeram/precitam, nech sa neposeriem, tak tu polhodinku posedim a koniec. Na com tam clovek moze byt zavisly.
@h8u no normálne stačí si kliknút na niekoho, kto je zaujimavy, citat si vsetko co pridal na nástenku, jeho fotky a tak to ide dalej, niečo ako ja robím s tebou na birdzi že ťa sledujem
stačí, že len si kukám niekoho fotky, nejakej holky, ktorá sa pekne oblieka a zrazu hodina v piči prsote...
bol som na FB varený pečený, aj keď nie až tak ako ty,lebo ty si patologický prípad, uznaj sama...
FB som zrušil, dal si pauzu a prednedávnom som sa zas na FB objavil... mám 31 priateľov, skutočných priateľov a chodím tam... dnes napríklad, aby som si overil počet priateľov a predtým naposledy... hmmm predvčerom na 3 minúty?
závislosť na činnostiach ktoré nás vlastne už nudia , lebo pri nich trávime príliš času, pramení z toho že nerobíme nič produktívne a nevenujeme sa ničomu hodnotnému
ja napríklad ako mám robotu tak tam trávim 20minut denne maximalne
Závislosť sa rieši inou závislosťou ja som ešte take dva roky dozadu bola tiež závislá na facebooku(ale zas nie tak ako ty) no a potom som objavila novú závislosť-pozeranie anime som schopná to pozerať odkedy prídem zo školy až do polnoci ale som sa aspoň trochu naučila po japonsky takže radím ti nájdi si nejakú ďalšiu zábavku
nechapem co tam cely ten cas robite, ja tam idem len ked potrebujem stiahnut dokumenty do skoly abo niekomu napisat :/ si ho zrus, vypni net, zahod pc.... to su take sproste otazky co robit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
zablokuj si tú stránku.
a máš pokoj.
alebo len skratka pockaj kym z toho "vyrasties".
zrušiť!
A kd potrebujes riesit nejake dolezite veci cez FB, tak pouzivaj len Messenger ak mas net v mobile, je to dobra vec.
Ak FB vobec nepotrebujes, tak ho kludne aj zrus.
a nechápem ako môže byť niekto na tom závislý, dáva ti to niečo? možno tak depky.. fakt skús si nájsť niečo normálne, šport alebo nejakú inú aktivitu, hocičo a proste tam nechoď a bodka.
@marek15693
Ked tam clovek sedi na zadku a hra hry, tak ok, chapem. Ale mimo to netusim, co sa tam da robit. Aj ked tam mam polajkovane nejake stranky, tak poprezeram/precitam, nech sa neposeriem, tak tu polhodinku posedim a koniec. Na com tam clovek moze byt zavisly.
stačí, že len si kukám niekoho fotky, nejakej holky, ktorá sa pekne oblieka a zrazu hodina v piči prsote...
FB som zrušil, dal si pauzu a prednedávnom som sa zas na FB objavil... mám 31 priateľov, skutočných priateľov a chodím tam... dnes napríklad, aby som si overil počet priateľov a predtým naposledy... hmmm predvčerom na 3 minúty?
ja napríklad ako mám robotu tak tam trávim 20minut denne maximalne
a sem chodim len na okuky
Velá pracovných kontaktov a podobne ...
A strávim nanom all day all night ...