Zavislost narkomana sa konci ked sa za nim zatvara truhla cize asi tolko k tomu..
Inac pomaha zmena mesta a prerusenie kontaktov.. a hlavne treba chciet a mat nejaku tu motivaciu..
Ked niekto prestat moze tak nechce a ked uz chce tak vtedy zvycajne nemoze ale da sa aj tak.. niekto musi poriadne padnut na hubu aby sa spamatal a uvedomil si o com to je..
Ja som bola liecena na cokolade. nvm strasne mi chutili a ked som sla do obchodu tak proste som nemohla llebo by som si ju kupila no a tak nechodim do obchodu
ale ne narkomana som poznala, fetoval, stratil vsetko co mal aj co nemal, rodinu , priatelov proste vsetko a nakoniec THE End no naco mu to bolo dobre kristove rany
Môj kamarat o dost starsi mi rozprawal ze slapal na Pedre dost dlho aj s partiou, popri tom Hacko, trip, ganja,.. este si aj neaku dobu hriby pestoval s pedrom sa mu to vymklo z pod kontroly a potom jak predal auto musel ist na liecenie, tam su rôzne sedenia so psychiatrami, musite si dennik pisat ze ako to prezivate a takeeto vecicky..ale zvladol to aj ked bol uz temer na dne a je cisty..zalezi najmä od povahy ci mas nato dostat sa ztoho a neutiect a vratit sa s5, obcas dame brko a filozofujeme
Nikto si neprizna, ze je zavisly lenze kazdy si to raz uvedomi a prizna si to.. pretoze pride chvila ked sa uz neda klamat sam seba..
Vsetci to maju pod kontrolou, kazdy moze prestat kedy chce ale nikto to neskusi.. a ked uz ci chtiac alebo nechtiac abstinuje si uvedomi ze ooo sakra ved ja v tom lietam a vtedy pridu problemy a clovek nevie co ma robit. Toto je dost kruta beznadej.. neprajem nikomu.. to je dalsia z veci ktora sa da pochopit len ak si to niekto prezije a nie precita alebo pocuje od kamratky ktora ma spoluziacku a ta spoluziacka sesternicu no a jej frajera kolaga ma dceru ktora si to prezila a samozrejme vie o com hovori ved mala tvrde 2 X !!
ďakujem za názory..ja sa to vlastne preto pýtam, lebo ja som to prežila a mesiac som sa liečila a minulý víkend som sa po takom dlho čase ocitla blízko k tomu aby som s tým začala, nemala som silnú vôlu a skúsila som to znovu, bolo mi hrozne a tak strašne som sa bála, všetkého, že sa to zopakuje..teraz som si zase povedala že už nikdy a chcem to dodržať, chcem..chcem..
PUSSYCAT33 držim palce .sajuri suhlasim s tebou presne to som urobila aj ja s mojimi synmi odstahovala som sa prerusili vsetky kontakty a zatial sa drzia a neda sa porovnat ich sparavanie teraz a pred tym ...uvidime co bude dalej ale som pripravena pomoct i znova a kedykolvek,oni boli v zaciatkoch cca..5 mesiacov jeden kazdy vikend druhy raz za dva tri vikendy,.
To, ze ste sa odstahovali bolo velmi dobre riesenie lenze si uvedom ze stale neisu za vodou.. ked budu xciet riesit tak budu je jedno v akom meste.. ono si ich to najde a ked neodolaju budu zas tam kde boli.. a potom co zas sa odstahujete?
EXTAZA ahoj,je pre mna moc dolezite to,ze chcu a ze nasli aj oni daku motivaciu,vratili sa do skoly su medzi seberovnymi samozrejme,ale si predstav su to 3 mesiace a zatial sa drzia -lebo chcu samozrejme chodime na kontroly kazdy tyzden a tak ako som napisala sami sa rozhodli s tym prestat ja som im len pomohla odist mali kamaratov co to davali kazdy den a sami zistili co to sclovekom robi najskor nechcel ani pocut o stahovani sa ,ale potom ma prosili a tak ako som napisala,kazy den sa k tomu mozu vratit,nedrzim ich pod zamkom to by bolo horsie,ale zatial sa mi domov vracaju pravidelne na cas a hlavne bez toho,ze by nieco brali.samozrejme musela by som ti popisat vsetko co bolo okolo toho a nemysli si ,ze nezaspavam kazdy vecer bez toho,ze sa bojim co bude zajtra,ale verim im...cas ukaze. a maju sancu ..ako kazdy.
asi..od cigariet, asi urcite..vsimla som si ako mi zrazu nechybal ten zvyk potiahnutia ale ta chut samotna.. a chvilu akoby som bola psychicky namotana na ecko.. chybal mi ten stav..ale ovladla som sa.. no nad zavislost nemam..
mamca je alkoholicka,.. povedala mi, ze to caka aj mna.. vraj to mam v genoch.. je mi z toho navracanie....
no ja nemam nic proti tym co droguju jeto ich vec ale radbyso vedel ze co im to dava ci vidial v tom zmysel zivota ved v dnesnej dobe sa da tato zavislost liecit len treba sito priznat a mat pevnu volu toje moj nazor mnesato asi lahko hovori ked nedrogujem nepijem jedinu zavislost co mam toje ze som fajciar ale uz to obmedzujem snazimsa prestat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Inac pomaha zmena mesta a prerusenie kontaktov.. a hlavne treba chciet a mat nejaku tu motivaciu..
Ked niekto prestat moze tak nechce a ked uz chce tak vtedy zvycajne nemoze ale da sa aj tak.. niekto musi poriadne padnut na hubu aby sa spamatal a uvedomil si o com to je..
ale ne narkomana som poznala, fetoval, stratil vsetko co mal aj co nemal, rodinu , priatelov proste vsetko a nakoniec THE End no naco mu to bolo dobre kristove rany
ja mozem byt zavisla,a nemusim o tom vediet...proste dokazem byt bez drog,ale s nimi mi je lepsie....asi tolko k tomu.
a moje zavislosti:cigarety,sladkosti....pikooo.......
Nikto si neprizna, ze je zavisly lenze kazdy si to raz uvedomi a prizna si to.. pretoze pride chvila ked sa uz neda klamat sam seba..
Vsetci to maju pod kontrolou, kazdy moze prestat kedy chce ale nikto to neskusi.. a ked uz ci chtiac alebo nechtiac abstinuje si uvedomi ze ooo sakra ved ja v tom lietam a vtedy pridu problemy a clovek nevie co ma robit. Toto je dost kruta beznadej.. neprajem nikomu.. to je dalsia z veci ktora sa da pochopit len ak si to niekto prezije a nie precita alebo pocuje od kamratky ktora ma spoluziacku a ta spoluziacka sesternicu no a jej frajera kolaga ma dceru ktora si to prezila a samozrejme vie o com hovori ved mala tvrde 2 X !!
To, ze ste sa odstahovali bolo velmi dobre riesenie lenze si uvedom ze stale neisu za vodou.. ked budu xciet riesit tak budu je jedno v akom meste.. ono si ich to najde a ked neodolaju budu zas tam kde boli.. a potom co zas sa odstahujete?
mamca je alkoholicka,.. povedala mi, ze to caka aj mna.. vraj to mam v genoch.. je mi z toho navracanie....
Nasa skolaska psychologicka povedala, ze ak je jeden z rodicov alkoholik tak je 70%na pravdepodobnost ze aj dieta nim bude..
No geney negeny je to v tvojich rukach.. mozes byt z tych 30% co sa nedali
Nooo ber to aj tak ze je to len statistika.. realitu si spravis sama
Liecit zavislost vobec nieje take jednoduche. Priznat si to a mat volu ani zdaleka nestaci..
Skor je problem liecit psychicke poruchy ako samotnu zavislost..
Napr. taka schizofrenia sa neda vyliecit uplne.. pshcy. choroby su horsie ako rakovina..
A ci to dava zmysel? Potom uz ani nie lenze uz je vacsinou neskoro ked si to niekto uvedomi..
Suhlasim.. nezbavi sa ho.. resp. nanho nikdy nezabudne.. lebo ten pocit je /bol/ prilis silny..