Myslím či ste reálne vnímali ako umierate, nie že napr. do vás ktosi strelí a prebudíte sa (myslím že tvrdenie o okamžitom prebudení sa z Inception nie vždy platí
A hlavne, aké ste mali vtedy pocity? Vo chvíli keď ste umierali a vnímali to?
-> 1.co
No a uz niekolko rokov dozadu som na nete nahodou natrafila na tento uryvok z textu Mad World: "The dreams in which I'm dying are the best I've ever had."
A odvtedy mi to vrta hlavou, totizto aj ja som tu snovu smrt vzdy (tusim 3 ci 4 take sny v zivote si pamatam) prezivala ako velmi silny euforicky stav, myslim ze fakt by sa dalo povedat ze som nikdy nemala prijemnejsi pocit zo sna ako prave z tychto. na sposobe smrti nezalezalo, bol to hlavne pocitovy zazitok a ta euforia sa mi potom vracala aj behom dna ked mi sen scasu-nacas prebleskol hlavou.
No a ked som natrafila na ten text, tak som zacala dumat nad tym ci to takto isto moze posobit na mnohych ludi? Podla mnozstva roznych verzii toho uryvku na tumblr a tak by sa zdalo ze sa v tom dost ludi naslo, ale par znamych som sa na to spytala a z nich nikto nepotvrdil podobne zazitky. Tak sa pytam vas, stalo sa vam nieco podobne? Cim myslite ze by to mohlo byt sposobene, ze spolocnostou tak negativne vnimany jav ako umieranie, vyvolava v snoch silnu euforiu? Nemoze to mat nase podvedomie zafixovane ako nejaky pocit podobny tomu pred narodenim? Ci nejaky stav absolutneho blaha? Myslite ze by to mohlo byt podobne pocitom, ake clovek zaziva aj pocas realnej smrti, alebo je to skor nieco vychadzajuce cisto len z podvedomia? Ak ste to niekto vydrzali docitat a nie ste este unudeni k smrti, napiste volajake nazory, skusenosti, picoviny, kokotiny, kekse.. A pod.
Raz iba a bolo to strasne zvlastne.. si to zivo pamatam... bola som medzi nejakou skupinou ludi a cakali sme na smrt, tj. na injekciu po ktorej umrieme... pamatam si tu nervozitu jak sa blizil rad na mna... to jak do mna dakto pichol ihlu bolo uplne ze slow motion... a potom bolest a nasledne som sa cudovala ako som otvorila oci, ze som stale tam kde som
Snivalovsa mi ako som sa utopil, ako ma demon zabidol dykou do srdca a pomaly som umrel... Tiez ma aj zastrelili, ale nedavno v sne do mna strielali zbytocne, bol som nesmrtelny...
@myschka coze, toto je az neuveritelne podobne tomu mojmu snu (jedinemu ktory si z nich pamatam konkretnejsie) tam nas tiez mali pre cosi zabit tusim injekciou (toto si nie som 100% ista ci to bola injekcia alebo sa mi to doplietlo uz) a tiez som cakala kedy pridem na rad a vyzeralo to tam ako priestory v takom starsom velkom laboratoriu, pamatam si nejake chladiace boxy a neonove svetla, aj ked ma mali uz zabit tak som si musela lahnut do takej tmavej velkej -chladnicky? neviem z akeho dovodu uz, a tiez som z toho bola najskor strasne vystresovana ze ma idu zabit, ale akonahle som uz zacala citit ten jed a vnimat ze umieram tak to zrazu ostalo velmi fajn
Takze tie prijemne pocity pri tom nikto iny z vas nezazil? vdakabohu aspon za toho Garyho Julesa, ze nie som jedina s takymito divnymi snovymi asociaciami
@paulieevans joj, a ja som tak dufala ze sa tu najdu ludia zdielajuci moj blazeny stav, a tu same zufalstvo Aj ked pri pochovavani zaziva to je dost pochopitelne, to musi byt extremne desny pocit.
Aspon zo sucitu ste mi niekto mohli napisat ze ste sa citili superko popici najvaac, nech to nevyzera ze to len mne sibe
mna vo sne zabijaju pravidelne , sme tam tu bolest unesiem a postavim sa jak sef vo sne (dostrielany dobodany), ale mal som taky sen ze sa vesmir zmrstuje az nakoniec zanikol a ten pocit prazdnoty bol zvlastny ani pohnut ani zobudit proste nic ,mozno som bol len viac paralizovany v reale .ale este nikdy som sa nedvazil mat otvorene oci ked padam ,pripada mi to tak realne ,padnut sice stihnem ale ten hnusy pocit narazu tam je (raz sa odvazim skocit z velkej budovy ak bude lucidne snivanie a spomeniem si na toto). proste sa mi snivaju haluze
@lukaso121 to vies "zatvorit oci" pocas sna? A potom mas v sne normalne len tmu kym ich neotvoris? ani mi nenapadlo ze by to v sne vobec slo nejak vedome
Ja som skocila akurat z okna mojej izby na prvom poschodi, a bol to jeden z takych v poslednych rokoch pravidelnych hnusnych snov v ktorych sa citim maximalne zufalo a beznadejne. a uz ani neviem co ma zrovna k tomu skoku viedlo, v jednu chvilu som daco vycitala mame a zrazu sa rozbehla a hupsla oknom iba v takej starej bielej spodnicke a ten pad ma nezabil hned, este som vnimala ze sa tam za mnou zbehli, ale zase to preslo do toho totalneho kludu a prestala som vnimat dianie. Keby sa dalo tak umieram kazdu noc takto prijemne
ale najlepsi sen bol, ked sa mi snivalo, ze som posadnuty diablom, vsetci ludia boli bez tvare a tak hnusne kricali, nolo to strasne.
nakoniec som sa rozhodol spachat samovrazdu, vyskocil som z okna a zrazu bolo chvilu vsetko zase normalne a hned som sa zobudil
Ano, kamarát ma strelil priamo do hlavy a cítila som ako ma postupne opúšťajú všetky sily a zmysly až som nakoniec upadla do tmy, bolo to veľmi zaujímavé "prežiť" tú smrť ako obeť! a trvalo to dosť dlho pokým som už nič nevnímala
najviac bolo pádov a zoskokov, padanie bolo v pohode - pocit strachu stresu atd ale najhorší bol dopad, človek si vtedy povie že to bolo realne a že ralne citil všetku tu bolesť keď dopadol na celom tele, samozrejme po dopade sa zobudim velmi rychlo a až tak celý poskočím v posteli a strašne rýchlo mi bije srdce .. ale po niekolkých sekundach už je to ok ..
mal osm ešte smrť zatnutím sekery do chrbta alebo hlavy neznámym útočníkom, tiež nič príjemné, proste tupá bolesť hlavy, všetko čierne a až potom zobudenie sa ... alebo podrezanie či zapichnutie nožíka do brucha, tak isto určite neviem aké to je v skutočnosti ale ten pocit vo sne je velmi živý, cítil osm tie bolesti v miestach kde sa stali a boli veľmi intenzívne ..
ďalej udusenie to je klasika ... ale nespomínam si na upálenie a snáď sa mi čosi také nikdy ani snívať nebude
kedysi keď som si bol istý že je to sen skákal osm z okna aby som sa zobudil po dopade .. vačšinou sa mi stávalo ale že som sa zacyklil a znovu po dopade prebral v miestnosti s oknom ... ale neskôr som vždy keď už vyskočil tak som letel ... alebo dopadol ale tak zľahka akoby som nemohol zomrieť, možno to bolo tým že kedže som si sen uvedomoval, vedel som že zomrieť nemôžem..
ale volný pád ako smrť, to asi nič neprekoná, to je zmes strachu a hroznej bolesti
Tak ako píšeš, ak to práve nebola smrť, ktorej predchádzala veľká hrôza a strach,
tak to bol temer vždy euforický stav. Inak sa nazdávam, že každý zo snov (tak ako aj sen nášho života, kt. práve žijeme) prichádza s nejakým posolstvom, niekedy sa do toho vkladajú aj entity, kt. sa Vás snažia niečo naučiť alebo naopak odučiť skrz rozličné úlohy zadané vám v snovom svete. Je vždy dôležité dať im najavo, že nemáte záujem sa týmito úlohami (kt. často ostanú ukryté v podvedomí, odkiaľ naďalej programujú) ďalej zaoberať, ak teda nemáte.
Mne to často prišlo také, akoby ma tie úlohy a ukážky brzdili a nútili bazírovať na tradičnom výklade snov (t.j. toto to znamená a týmto sa riaď, je to symbol), čiže som záujem nemal,
Ale niektoré posolstvá boli veľmi zaujímavé a fascinujúce a odhaľovali mi také aspekty snívania a aj bdenia a aj procesu prebúdzania, o akých som ani nesníval
A sny môžu byť aj retrospektíva na iné životy umožňujúca nahliadať z inej perspektívy, pripúšťam tú možnosť.
Ešte k tej smrti: pri sne, v kt. som vraj umrel pri samovražednom atentáte (bombovom), bolo ohromujúce sledovať, ako sa mi zrýchľuje dych (stav ako pri holotropnom dýchaní) a tep; obzerám sa za seba, tam je chlapík, kt. rozpráva o tom, že nie je stúpenec toho môjho náboženstva, ale nejakého iného, dych a tep sa mi prudko zrýchľujú, chlapík si rozopína bundu a odhaľuje výbušniny, dych a tep sa zrýchľujú až na vrchooool, výbuch a oslnivé biele svetlo, prebúdzam sa.
Tieto sny treba brať ako posolstvá, ale zároveň s veľkým nadhľadom; nenechať sa nimi destabilizovať a hlavne si nenechať podvedome nasugerovať zášť voči nejakému etniku alebo náboženstvu alebo filozofii (čo sa mi už tiež stalo! ).
nepamätám si moc svoje sny niekolko dní ,týždnov či mesiacov dozadu čiže neviem povedať či sa mi už niečo také prisnilo
dokonca ani ludí ktorých som vo sne chcela zabiť som nevedela ....mala som kedysi vellmi brutálne sny že som niekoho sekala z nožom ale nechcel umrieť _D v mojich snoch nikto neumiera
Sa mi snívalo, že som bola v škole a utekala som pred takým cudzím chlapom, ma chcel zabiť. Ale som bola zranená už a mi bolo veľme zle. Bežala som ku schodom, ale začala sa mi krútiť hlava a odpadla som.
A keď som sa zobudila, bolo mi ešte horšie, lebo som si nejako zle ľahla na ruku krkom, a bola som úplne pridusená. 10 minút som to zhlboka rozdýchavala, kým som znova normálne vnímala (keď som sa zobudila, v ušiach mi hučalo a takmer nič som nevidela).
Tak myslím, že keby som sa nezobudila, fakt by som sa možno aj zadusiť mohla
Mne sa hrozne casto snivaju take sny, ze sedim v lietadle a to spadne, ze ma niekto nahana a nakoniec ma chyti a potom nasleduje tma...snivalo sa mi, ze uz ma aj niekto skrtil...
Hmm asi... Nie, neviem o tom ale citala som jednu knizku akoze pribeh z buducnosti kde pomimo pribeh sa ludia sjizdeli na smrti fungovalo to tak ze ak niekto komu bola pocas zivota namontova nejaka mechanicka cast tela zomrel tak par minut po jeho smrti sa dal s tade dostat cip ktory mal zaznamenany v sebe tu stopu smrti a potom si to ludia cez nejaky specialny walkman prehravali a citili sa fucked up jo takze mozno sa aj autor k tomu napadu dopracoval cez smrt v sne formou euforie hlavne to tam bolo opisovane ako v @17 posledne momenty pohyby, hlasy. Posledny rozhovor gradujuce pocity atmosfera az poew preniknutiie svetla realita
Asi tak 2x ma vo sne zastrelili. Jeden si pamätám konkrétnejšie. Naháňal ma nejaký zločinec, ja som bola už úplne vyčerpaná, schovala som sa pod auto (neviem ako som sa tam zmestila) a on prišiel z opačnej strany, priložil mi zbraň k hlave a vystrelil. Zacítila som taký nepríjemný pocit niečoho studeného v hlave. Pribehla ku mne mama, chytila som jej ruku a chcela som jej povedať že ju ľúbim, ale nevládala som, tak som si priložila jej ruku k mojím ustam... Potom som sa už nedokázala ani pohnúť a mala som pocit, že nič necítim.
len raz sa mi podarilo vo sne precitnúť i tú smrť, ale bolo to divné, prišla som si ako zakliata v tme a tichu ale doteraz si úplne živo pamätám celý ten sen, no eufória prišla až po tom, ako som sa prebudila a nebola zakliata!
spísala som na to i blog, pre teba zaujímavý by mohol byť teda najmä ten posledný odsek: » birdz.sk/corhellka/blog/...
mala som sa raz vo sne utopiť, ale dýchala som -.- každopádne, je to úplne popiči pocit.. taká úplne tá najväčšia radosť, ale neviem z čoho. Akože nám vtedy vytopilo dom, (bývam v byte, bol to taký rozpadnutý dom zo Saw 2 . A keďže v mojej hlave fyzika neplatí, bol vytopení po strechu, ale vonku nebola ani kvapka, napriek otvoreným oknám. Bola som s maminou a jej kamarátkou, ale, ako inak, zobudila som sa. Totálne dezorientovaná že prečo žijem
Raz sa mi snívalo, že sa nahýňam nad veľkým útesom a keď som išla skoro spadnúť prebudila som sa na to, ako skoro padám z gauča a v poslednej chvíľke som sa navážila nas5, ale žiadna eufória, len adrenalín
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
A odvtedy mi to vrta hlavou, totizto aj ja som tu snovu smrt vzdy (tusim 3 ci 4 take sny v zivote si pamatam) prezivala ako velmi silny euforicky stav, myslim ze fakt by sa dalo povedat ze som nikdy nemala prijemnejsi pocit zo sna ako prave z tychto. na sposobe smrti nezalezalo, bol to hlavne pocitovy zazitok a ta euforia sa mi potom vracala aj behom dna ked mi sen scasu-nacas prebleskol hlavou.
No a ked som natrafila na ten text, tak som zacala dumat nad tym ci to takto isto moze posobit na mnohych ludi? Podla mnozstva roznych verzii toho uryvku na tumblr a tak by sa zdalo ze sa v tom dost ludi naslo, ale par znamych som sa na to spytala a z nich nikto nepotvrdil podobne zazitky. Tak sa pytam vas, stalo sa vam nieco podobne? Cim myslite ze by to mohlo byt sposobene, ze spolocnostou tak negativne vnimany jav ako umieranie, vyvolava v snoch silnu euforiu? Nemoze to mat nase podvedomie zafixovane ako nejaky pocit podobny tomu pred narodenim? Ci nejaky stav absolutneho blaha? Myslite ze by to mohlo byt podobne pocitom, ake clovek zaziva aj pocas realnej smrti, alebo je to skor nieco vychadzajuce cisto len z podvedomia? Ak ste to niekto vydrzali docitat a nie ste este unudeni k smrti, napiste volajake nazory, skusenosti, picoviny, kokotiny, kekse.. A pod.
Aspon zo sucitu ste mi niekto mohli napisat ze ste sa citili superko popici najvaac, nech to nevyzera ze to len mne sibe
Ja som skocila akurat z okna mojej izby na prvom poschodi, a bol to jeden z takych v poslednych rokoch pravidelnych hnusnych snov v ktorych sa citim maximalne zufalo a beznadejne. a uz ani neviem co ma zrovna k tomu skoku viedlo, v jednu chvilu som daco vycitala mame a zrazu sa rozbehla a hupsla oknom iba v takej starej bielej spodnicke a ten pad ma nezabil hned, este som vnimala ze sa tam za mnou zbehli, ale zase to preslo do toho totalneho kludu a prestala som vnimat dianie. Keby sa dalo tak umieram kazdu noc takto prijemne
ale najlepsi sen bol, ked sa mi snivalo, ze som posadnuty diablom, vsetci ludia boli bez tvare a tak hnusne kricali, nolo to strasne.
nakoniec som sa rozhodol spachat samovrazdu, vyskocil som z okna a zrazu bolo chvilu vsetko zase normalne a hned som sa zobudil
najviac bolo pádov a zoskokov, padanie bolo v pohode - pocit strachu stresu atd ale najhorší bol dopad, človek si vtedy povie že to bolo realne a že ralne citil všetku tu bolesť keď dopadol na celom tele, samozrejme po dopade sa zobudim velmi rychlo a až tak celý poskočím v posteli a strašne rýchlo mi bije srdce .. ale po niekolkých sekundach už je to ok ..
mal osm ešte smrť zatnutím sekery do chrbta alebo hlavy neznámym útočníkom, tiež nič príjemné, proste tupá bolesť hlavy, všetko čierne a až potom zobudenie sa ... alebo podrezanie či zapichnutie nožíka do brucha, tak isto určite neviem aké to je v skutočnosti ale ten pocit vo sne je velmi živý, cítil osm tie bolesti v miestach kde sa stali a boli veľmi intenzívne ..
ďalej udusenie to je klasika ... ale nespomínam si na upálenie a snáď sa mi čosi také nikdy ani snívať nebude
kedysi keď som si bol istý že je to sen skákal osm z okna aby som sa zobudil po dopade .. vačšinou sa mi stávalo ale že som sa zacyklil a znovu po dopade prebral v miestnosti s oknom ... ale neskôr som vždy keď už vyskočil tak som letel ... alebo dopadol ale tak zľahka akoby som nemohol zomrieť, možno to bolo tým že kedže som si sen uvedomoval, vedel som že zomrieť nemôžem..
ale volný pád ako smrť, to asi nič neprekoná, to je zmes strachu a hroznej bolesti
tak to bol temer vždy euforický stav. Inak sa nazdávam, že každý zo snov (tak ako aj sen nášho života, kt. práve žijeme) prichádza s nejakým posolstvom, niekedy sa do toho vkladajú aj entity, kt. sa Vás snažia niečo naučiť alebo naopak odučiť skrz rozličné úlohy zadané vám v snovom svete. Je vždy dôležité dať im najavo, že nemáte záujem sa týmito úlohami (kt. často ostanú ukryté v podvedomí, odkiaľ naďalej programujú) ďalej zaoberať, ak teda nemáte.
Mne to často prišlo také, akoby ma tie úlohy a ukážky brzdili a nútili bazírovať na tradičnom výklade snov (t.j. toto to znamená a týmto sa riaď, je to symbol), čiže som záujem nemal,
Ale niektoré posolstvá boli veľmi zaujímavé a fascinujúce a odhaľovali mi také aspekty snívania a aj bdenia a aj procesu prebúdzania, o akých som ani nesníval
A sny môžu byť aj retrospektíva na iné životy umožňujúca nahliadať z inej perspektívy, pripúšťam tú možnosť.
Ešte k tej smrti: pri sne, v kt. som vraj umrel pri samovražednom atentáte (bombovom), bolo ohromujúce sledovať, ako sa mi zrýchľuje dych (stav ako pri holotropnom dýchaní) a tep; obzerám sa za seba, tam je chlapík, kt. rozpráva o tom, že nie je stúpenec toho môjho náboženstva, ale nejakého iného, dych a tep sa mi prudko zrýchľujú, chlapík si rozopína bundu a odhaľuje výbušniny, dych a tep sa zrýchľujú až na vrchooool, výbuch a oslnivé biele svetlo, prebúdzam sa.
Tieto sny treba brať ako posolstvá, ale zároveň s veľkým nadhľadom; nenechať sa nimi destabilizovať a hlavne si nenechať podvedome nasugerovať zášť voči nejakému etniku alebo náboženstvu alebo filozofii (čo sa mi už tiež stalo! ).
dokonca ani ludí ktorých som vo sne chcela zabiť som nevedela ....mala som kedysi vellmi brutálne sny že som niekoho sekala z nožom ale nechcel umrieť _D v mojich snoch nikto neumiera
ano
A keď som sa zobudila, bolo mi ešte horšie, lebo som si nejako zle ľahla na ruku krkom, a bola som úplne pridusená. 10 minút som to zhlboka rozdýchavala, kým som znova normálne vnímala (keď som sa zobudila, v ušiach mi hučalo a takmer nič som nevidela).
Tak myslím, že keby som sa nezobudila, fakt by som sa možno aj zadusiť mohla
spísala som na to i blog, pre teba zaujímavý by mohol byť teda najmä ten posledný odsek: » birdz.sk/corhellka/blog/...