JJ... Mal som spankovu paralyzu a videl som pocas nej tienovu postavu pri mojej posteli. Neskor som nasiel aj na YouTube nejake videa ohladom toho a tam im ti youtuberi hovoria Shadow People. Mal som tu paralyzu viackrat a okrem nej som popri tom bol raz namesacny a parkrat aj vydaval zo sna divne zvuky pripominajuce stonanie o ktorych som ani nevedel. To sa mi dialo pocas obdobia ked som maval depresie a samovrazedne myslienky. Potom som zacal riesit vychodne filozofie, meditacie, mahamantru a preslo to. Moj nazor je taky, ze bol nalepeny na mne nejaky duch.
@darksider96@1 OMG ja som doslova dala toto fórum a čakala som, že niekto napíše že "pohla sa sama stolička v izbe" alebo že niečo zmizlo a znova sa objavilo, ale teraz si ma úplne zabil s tou spánkovou paralýzou pretože aj ja som to mávala keď som bola na strednej a dialo sa mi to pravidelne a je pravda aj to, že som mala mierne depresívne obdobie a ani po fyzickej stránke to nebolo ok, mala som slabú imunitu A tiež som raz videla postavu, chvalabohu naozaj len raz. Toto naozaj nikomu neprajem
iba raz.. na radiátore bola položená tamburina vodorovne,stabilne...v úplnom tichu a nečakane sa najskôr roztriasla sama.od seba a následne spadla dole na koberec.. nikdy som nebol zosratejši a to som bol vtedy u bývalej v izbe a obaja sme boli v pi*i že čo sa to práve stalo...bola noc a neskôr som išiel domov a celou cestou som mal zimomriavky a do dnes si to nevieme vysvetliť racionálne
Vela. Napr.
Praskla fotka babky v sklenenom ramiku (len tak z ničoho nic) na babkinom pohrebe. Po jej smrti sa toho dialo vela a všetko to boli velmi zvláštne veci.
Keď mi umrel starký, spávala som so starkou v posteli, aby jej nebolo smutno, no a spávala som na strane postele, kde predtym spával stárky.
Raz v noci som cítila, ako ma stále niekto prikrýva (ja som sa stále odkrývala, lebo mi bolo teplo). Na druhý deň ráno som sa spýtala starkej, že prečo ma stále odokrývala - povedala, že ona so mnou tú noc nespala a určite ma nezakrývala, keďže jej bolo ťažko a spala v obývačke na gauči.
Aj dnes sa mi stala velmi zvláštna vec: sedela som ráno v obývačke, priatel ešte spal, malovala som sa a pila kávu (nič špeciálne), zrazu sa rozoznela struna na gitare (ktorá bola oproti a ďaleko mňa) len tak z ničoho nič.
Takéto veci sa mi deju prakticky od malička, možno sa to aj dá racionálne vysvetliť - avšak ja si mnohé veci vysvetliť neviem.
o pol noci som videl ducha, ktorý prešiel okolo mňa vo vzdialenosti 3 m..., vošiel cez zatvorené dvere dnu a vošiel cez ďalšie do druhej miestnosti...
alebo raz som otvoril ráno dvere na aute a ovalila vôňa ruží, v kostole sa mi na retiazke na krku zablysol medajlónik sv. Benedikta, na veľkej križovatke pri Metre v Žiline som prešiel autom cez iné auto...teraz x razy sa mi mihnú svetelne postavy v mojej blízkosti...
Sesternica si prenajala v BA byt za velmi lacnu cenu. Az potom prisla nato preco ta cena bola taka, pretoze tam nechcel nikto byvat. Predchadzajuci najomca v tom byte spachal samovrazdu a odvtedy v tom byte strasilo a bola zla energia. Vzdy sa so svojim priatelom v tom byte hadala, a diali sa tam podivne veci. Najviac sesternicu mrzelo, ze majitelka bytu jej zatajila co sa v tom byte stalo.
2. pribeh je moja vlastna skusenost z roku 2004. Vzdy niekto chodil po byte a nikto tam nebol, potom bolo pocut šuchanie kvetinačom, na TV znicoho nic sam od seba sa stisoval zvuk a proti ovladac bol na stole a nikto sa ho nedotykal. Aj susedka od vedla mala kluc od nasho bytu a myslela si ze sme prisli domov pretoze buchli dvere a pocula kroky, preto nam zaklopala a nik neotvaral, preto vzala kluc a sla pozriet do bytu a nikto tam nebol, a ihned ako otvorila dvere kroky prestali. Ten duch bola jedna nasa rodinna znama ktora necakane zomrela, a mala v plane sa s nami stretnut ale uz sa toho nedozila, a preto nam takymto sposobom davala odkazy.
Mozog si často realitu upraví - vidí aj duchov a tak... čo potrebuje, si domyslí... skúste 3 dni nespať, zrazu tu tam nejaký paranormal jav sa deje Chemické reakcie v mozgu proste... Je to v hlave celé ...
U nas sa zase niekolko krat sam od seba z vnutra zamkol zachod. Je to miestnost tak 1,5mx1,5m a kluc je z vnutra, taky ten velky klasicky, a ked je vnutri, tak sa neda z druhej strany dat dalsi kluc. Takze sme par krat ostali vymknuty bez zachoda, lebo v nutri nikto ale z vnutra bol zamknuty a ja som musel kluc cez klucovu dierku pootocit tak, aby vypadol a mohol som odomknut z druhej strany. Raz som aj dokonca pocul ako sa to zamklo, lebo som bol zrovna vedla tych dveri... Chvilku som to pripisoval nasej babke, ktora svojich poslednych par rokov zila u nas a mala problemy aj sama dojst na zachod. Ale uz sa to dlho nestalo
No ja ako som už povedala, mala som obdobie kedy som mávala bežne spánkovú paralýzu a to by som zaradila medzi negatívne zážitky. Takisto ako už niekto spomenul, sama sa rozoznela struna na gitare, ktorá bola na stojane v izbe, kde nikto nebol. Sú aj neutrálne zážitky ako shadow people, niektorí môžu mať negativny zážitok ale pre mna sú to len pobehujúce tiene, nikdy mi to nič neurobilo. Pozitívny zážitok nevysvetliteľného javu mám, keď mi menej ako 20 hodín pred operáciou zahlásila doktorka, že to ruší a ide volať do nemocnice na chirurgiu aj anesteziológiu, pretože mi totiž z tela zmizol dôvod operácie a nedostala som úplne jasnú odpoveď na to, ako je to možné.
@darksider96@1@Tasara@2 áno spánková paralýza je, keď mozog sa zobudí a telo ešte nie. Vtedy aj ten strach aj iné vplyv spôsobí rôzne takéto príznaky. Proste...keď človek spí, tak sa telo "paralyzuje" lebo vtedy by si lietal všade po izbe, keby sa ti niečo sníva
tak aspoň ste sa z toho dostali, nech to spôsobovalo čokoľvek
videl som na to zaujímavý výskum, čo sa týka tých postáv. XY ľudí takto skúšali, mali jedno zariadenie, čo stimulovali určité časti v mozgu a vždy keď to robili, ľudia oddychovali v prázdnej miestnosti, kde bola tma. Všetci videli presne na tom istom mieste, alebo cítili na tom istom mieste "postavu" v tmavej miestnosti, kde nebolo nič, len posteľ, kde ležali, takže nemohli si všetci predstavovať nábytok a podobne. Ak toto dokážu aplikovať masívne, alebo aktivuje to u človeka určitá udalosť/radosť/depresia/spomienka/viera, v podstate lahko vznikne veľa mýtov-zázrakov
@mefistofel@22 To sú len pseudovedecké žvásty. Spánová paralýza je keď mozog sa zobudí a telo ešte nie, ľudská predstavivosť, vedľajší efekt zo stresu, a bla, bla bla... Dá sa to uplatniť na mnoho prípadov, ale určite nie na všetky. Neracionalizuj tu Nezažil si to.
@mefistofel@22 ja viem, ver tomu, že keď som tým bola terorizovaná každú noc niekoľko krát, že som si pogooglila určite viac ako ty a prečesala som všetky vedecké názory. Aj tak nechápem, prečo sa to vtedy dialo pravidelne, no predtým nikdy a ani teraz už dobrých pár rokov nikdy. Áno, páčila sa mi úvaha o REM fáze spánku, veď to dáva logiku. Až na to .... že vôbec nedáva logiku, že človek môže mať také obdobie a potom zase nič
@darksider96@23@tasara@24 ale áno, nie raz sa mi to stalo, na rozdiel od ako to má väčšina ľudí, ja som bol úplne z toho nadšený a fascinovaný, ale nebál som sa. Pokiaľ by som mal z toho strach, pravdepodobne tiež by som bol zhrozený a premietlo by sa mi to ako spomienka na volakú paranormálnu duchársku aktivitu a že tam niekto je. Proste všetko čo píšete, to som videl/cítil, ...len iný pocit som mal z toho. možno len to, že som sa nebál a nemal som strach to u mňa evokuje úplne niečo iné v konečnom dôsledku.
to prečo sa to deje, ľudia stále v podstate nevedia presne. Asi len to, že ako aj ste písali obaja, mali ste také v sebe vnútorne rozpolčenie, depresie a iné stavy, takže telo si pod tým stresom a všetkým..... ale to je už len moje osobné filozofovanie a tipovanie, neviem neviem. (sa mi zdá, aj ja som mal vtedy také obdobie, asi preto sa mi to pár krát stalo)
@mefistofel@25 presne, môžem len potvrdiť, ja som to tiež zažívala keď som mala horšie obdobie, a prešla som si fakt asi peklom a nebolo to len, že vedľa mňa stojí postava, ale oveľa horšie a niekoľko dní po tom som ani nechcela ísť spať ako veľmi som sa toho bála ale dosť som si pogooglila a pochopila som, že o mozgu toho veľa nevieme a ze nám je schopný ukázať v podstate čokoľvek, ľudia keď chcú, uveria úplne hocičomu... Čiže napriek tomu, že moje zážitky boli úplne hororové a ako keby z inej dimenzie, tak mi je jasne, ze to je bežný jav a v rozpoložení, v ktorom som sa tie dni nachádzala, to bolo úplne očakávateľné. Napriek tomu, že neverím, že je to niečo nadprirodzené, to proste už nikdy nechcem zažiť, lebo je to fakt veľmi nepríjemné a bojím sa toho
(preto som sa do tohto fóra ani nechcela zapojiť, lebo spankovu paralyzu nepovažujem za niečo nadprirodzené)
@mefistofel@25 Chlape, ale taketo veci sa nediali len mne tam kde som sa vtedy nachadzal. Dokonca som tu nenapisal ani celu storku o tom a naschval som sa tu snazil zostat racionalny na moje pomery ako som len vedel. Niektore veci si proste treba nechat pre seba pretoze ludia by mi nerozumeli. A tu na birdzi uz vokoncom nie medzi tymito toxickymi ludmi, ktori ma tu nemusia. To o com hovoris sa neda uplatnit na moj pripad.
@mefistofel@25 mimochodom, nie, nemala som depresie ked to začalo... ja som vôbec nemala depresie... mala som depresívne obdobie, také negatívne ale nie vtedy keď to začalo.... to sa nejak neskôr pridružilo
Ale netočme toto fórum len okolo spánkovej paralýzy, bolo tu spomenutých veľa vecí. Okrem toho, otázka nebola smerovaná len na paranormálne javy ale aj na jednoducho nevysvetliteľné veci (žiaľ otázka do fóra môže mať len niekoľko znakov)
Bola pol noc a mali sme rodinnú oslavu. V obývačke som sedel ja a švagor. Všetci ostatní už odišli spať a domov. Boli naliaté poháriky nejakého alkoholu na stole. Jeden pohárik sa začal sám pohybovať po sklenenom stole. Zastavil až pri švagrovi na opačnom konci. Nerozlialo sa nič a ostatné poháriky sa ani nepohli. Ja som vtedy nepil, tak to bola celkom creepy udalosť. Mimochodom, ho vypil.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Praskla fotka babky v sklenenom ramiku (len tak z ničoho nic) na babkinom pohrebe. Po jej smrti sa toho dialo vela a všetko to boli velmi zvláštne veci.
Keď mi umrel starký, spávala som so starkou v posteli, aby jej nebolo smutno, no a spávala som na strane postele, kde predtym spával stárky.
Raz v noci som cítila, ako ma stále niekto prikrýva (ja som sa stále odkrývala, lebo mi bolo teplo). Na druhý deň ráno som sa spýtala starkej, že prečo ma stále odokrývala - povedala, že ona so mnou tú noc nespala a určite ma nezakrývala, keďže jej bolo ťažko a spala v obývačke na gauči.
Aj dnes sa mi stala velmi zvláštna vec: sedela som ráno v obývačke, priatel ešte spal, malovala som sa a pila kávu (nič špeciálne), zrazu sa rozoznela struna na gitare (ktorá bola oproti a ďaleko mňa) len tak z ničoho nič.
Takéto veci sa mi deju prakticky od malička, možno sa to aj dá racionálne vysvetliť - avšak ja si mnohé veci vysvetliť neviem.
alebo raz som otvoril ráno dvere na aute a ovalila vôňa ruží, v kostole sa mi na retiazke na krku zablysol medajlónik sv. Benedikta, na veľkej križovatke pri Metre v Žiline som prešiel autom cez iné auto...teraz x razy sa mi mihnú svetelne postavy v mojej blízkosti...
2. pribeh je moja vlastna skusenost z roku 2004. Vzdy niekto chodil po byte a nikto tam nebol, potom bolo pocut šuchanie kvetinačom, na TV znicoho nic sam od seba sa stisoval zvuk a proti ovladac bol na stole a nikto sa ho nedotykal. Aj susedka od vedla mala kluc od nasho bytu a myslela si ze sme prisli domov pretoze buchli dvere a pocula kroky, preto nam zaklopala a nik neotvaral, preto vzala kluc a sla pozriet do bytu a nikto tam nebol, a ihned ako otvorila dvere kroky prestali. Ten duch bola jedna nasa rodinna znama ktora necakane zomrela, a mala v plane sa s nami stretnut ale uz sa toho nedozila, a preto nam takymto sposobom davala odkazy.
» www.vedeckeokienko.sk/vzorkovnik/...
tak aspoň ste sa z toho dostali, nech to spôsobovalo čokoľvek
videl som na to zaujímavý výskum, čo sa týka tých postáv. XY ľudí takto skúšali, mali jedno zariadenie, čo stimulovali určité časti v mozgu a vždy keď to robili, ľudia oddychovali v prázdnej miestnosti, kde bola tma. Všetci videli presne na tom istom mieste, alebo cítili na tom istom mieste "postavu" v tmavej miestnosti, kde nebolo nič, len posteľ, kde ležali, takže nemohli si všetci predstavovať nábytok a podobne. Ak toto dokážu aplikovať masívne, alebo aktivuje to u človeka určitá udalosť/radosť/depresia/spomienka/viera, v podstate lahko vznikne veľa mýtov-zázrakov
to prečo sa to deje, ľudia stále v podstate nevedia presne. Asi len to, že ako aj ste písali obaja, mali ste také v sebe vnútorne rozpolčenie, depresie a iné stavy, takže telo si pod tým stresom a všetkým..... ale to je už len moje osobné filozofovanie a tipovanie, neviem neviem. (sa mi zdá, aj ja som mal vtedy také obdobie, asi preto sa mi to pár krát stalo)
(preto som sa do tohto fóra ani nechcela zapojiť, lebo spankovu paralyzu nepovažujem za niečo nadprirodzené)