@vojto336 Hej, videl som stáť osobu vedľa mojej postele a len tak kukala na mňa. Hoci som vedel, že sa musí jednať o halucináciu, bolo to veľmi nepríjemné.
@vojto336 Strach áno. Beznádej nie, ani zúfalstvo. Moja racionálna stránka ma asi od toho ubránila, keďže som vedel, že sa jedná pravdepodobne o spánkovú paralýzu
@vojto336 Potom, čo sa mi to už opakovalo viackrát, tak som si síce plne uvedomoval v tejto paralýze, že nejde o realitu...ale proste...nedokázal som odlíšiť medzi snom a skutočnosťou. Zdalo sa mi, akoby som sa strašne pomaly hýbal a vstával z postele...akoby ma nejaký magnet ťahal k zemi, akoby gravitácia mala 1000násobne vyššiu silu...proste celé telo som mal stuhnuté, spomalené, znefunkčnené... myslel som si, že to je realita, no v skutočnosti to bol len obraz spánkovej paralýzy...
Ťažko to popísať...
Pamätám sa ešte na jeden podivný zážitok, keď som bol na dovolenke v Chorvátsku. V noci som sa zobudil na hoteli a videl som moju izbu. Dokonca som videl aj obývačku (našu, doma) cez celú chodbu, hoci v realite tam žiadna chodba nebola, bola tam len stena. Ale to je asi z iného súdka, pretože pamätám si, že vtedy som sa mohol hýbať. Minimálne hlavou. Ale bolo to tiež zaujímavé, zvlášť keď som si bol vedomý, že som na hoteli v Chorvátsku. Pamätám sa ako som sa usmieval a uvažoval nad tým, aký je mozog neschopný
@vojto336 divné to teda je a vôbec, ale vôbec sa mi to nepáči pretože mám počas toho pocit nebezpečia. Je to ako keby vás paralyzovali a vy ste sa len mohli pozerať čo sa okolo vás deje. Je to ako byť mimo svojho tela a najhoršie je že ja občas počas toho vnímam zvuky okolia akurát môj mozog si tam niečo dotvára a vytvára si vlastný scenár, ktorý sa mi často krát nepozdáva .
Stáva sa mi to stále, ale nie pravidelne.
A je to..divné.. ako cez víkendy mi to nevadí, ale cez týždeň je to fakt naprd, lebo potom nie som dosť vyspaná.. Napríklad keď stále polemizujem v hlave o pičovinách a ráno sa "zobudím" s pocitom, že som ani nespala.
@4nonym mne sa raz stalo čosi podobné. Bola som v horách na jednej vysokej skale a zrazu som dostala pocit že som sa rozbehla a že skáčem dole z tej skaly a normálne som cítila ako okolo mňa sviští vzduch, ale potom som si uvedomila že som jednoducho stála na skale a dívala sa dolu. Fakt nechutný pocit. Môj mozog vtedy vnímal okolie, ale nedokázal spracovať realitu. Stalo sa mi to ešte párkrát a vždy to bolo spojené so smrťou,ale moje sny a polobdelé stavy sa takmer vždy týkajú smrti takže nič vínimočné
mne sa stáva to že ´v tej chvýli čo som kúsok od zaspania
tak si myslím že vidím cez zatvorené viečka, ale vskutočnosti ich mám otvorené(tak do polovice),
ÁNO DÁ SA SPAŤ S OTVORNÝMI OČAMI.
@biancadetolle to ako že cestou busom. a nebál, prečo? veď normálne sedím v buse a spím, telo spí, myseľ je napoly hore, čiže časť v podstate sníva, a časť je moja vedomá, a tá zároveň vníma zvuky z okolia. nikdy mi nenapadlo ani len že by mi malo napadnúť či by som sa náhodou nemal báť.
veď práve to. čo keby ťa niekto napadol a ty nie si schopný sa brániť?
lebo telo spí a mozgom vnímaš, to ako keď je človek v kóme
vrrr...nechcela by som to zažiť
@vojto336 , som happy, že tým netrpím
to mám radšej to moje:
keď mozog už spí a ruky ešte stále píše do fór a na druhý deň sa z komentárov dozviem aké pičoviny som v noci písala
Fuj to peklo okolo mojej postele už v živote netúžim zažiť, to bolo čisté zlo. Pokojne moje stavy prepožičiam niekomu, kto by si chcel spánkovú paralýzu vyskúšať
som dala ze pozitivne lebo som si myslela ze sa pytas na nieco ako LD, ze som vlastne pri vedomi aj ked som stale v sne.. ale ak to bolo myslene ako spankova paralyza, tak to je strasny des, velmi negativne skusenosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
bližšie o tom ti napíšem v TS-ke, ak chceš
Ťažko to popísať...
A je to..divné.. ako cez víkendy mi to nevadí, ale cez týždeň je to fakt naprd, lebo potom nie som dosť vyspaná.. Napríklad keď stále polemizujem v hlave o pičovinách a ráno sa "zobudím" s pocitom, že som ani nespala.
tak si myslím že vidím cez zatvorené viečka, ale vskutočnosti ich mám otvorené(tak do polovice),
ÁNO DÁ SA SPAŤ S OTVORNÝMI OČAMI.
mozog spí a telo funguje samovolne
@midnight ,
to ako že cez deň?
nebál si sa že sa niečo môže s tvojim telom stať a ty tomu nemôžeš zabrániť?
veď práve to. čo keby ťa niekto napadol a ty nie si schopný sa brániť?
lebo telo spí a mozgom vnímaš, to ako keď je človek v kóme
vrrr...nechcela by som to zažiť
a kiežby som to nikdy neprežívala...
to mám radšej to moje:
keď mozog už spí a ruky ešte stále píše do fór a na druhý deň sa z komentárov dozviem aké pičoviny som v noci písala