Zažili ste už, že ste mali pocit, akoby ste sa zobudili, boli hore, ale nemohli sa ani pohnúť, ani pozrieť, ani zakričať ani urobiť nič, boli ste akoby celkom ochrnutí?
a pár krát sa mi stalo, že som sa v noci/nadránom zobudila a keď som zaspávala tak som mala taký pocit ako keby mi "duša vychádzala z tela". .teda neviem to inak povedať, takto to znie trocha blbo, ale strašne nepríjemné to bolo.. bála som sa zaspať ale bola som hrozne unavená tak som v kuse zaspávala a zobúdzala sa na to :/
myslis zobudit sa zo spanku na vlastny krik, zobudit sa na to ze s tebou niekto trasie lebo kricis, zobudit sa na to ze places, zobudit sa na to ze sa dusis, zobudit sa na to vsetko dokopy?
stalo sa mi to a nie raz a najhorsie ze to bolo v dectve ked som mala nejak 6-7rokov tak som to preživala horsie ako by som to preživala napriklad teraz.
no ja mám iný problém, neuvedomujem si, že sa škrabem proste chcem to zastaviť ale nejde to.. tak som si parádne roškrabla štipanec ale to je furt tak, proste neviem to zastaviť niekedy ani neviem či som si to zase rozškrabala alebo sa mi to len snívalo
tak, teraz budeme mať všetci lucidné sny a spánkové paralýzy... ach, pred 10 rokmi o tom skoro žiaden Slovák nepočul a čuduj sa svete, takmer nikto tým netrpel.
Btw mojej mame sa často stávalo, že mala spánkovú paralýzu a chodila psychológovi na hypnózu a už to nemáva - možno placebo efekt, nejak sa o to nezaujímam. Ale zväčša sa jej to stávalo, keď mala veľa stresu. tak neviem
@tomias No ja tomu neuverím. Prosím ťa, čo je toto za pičovinu? Človeka chodí 15 rokov niečo strašiť a neskúsi si o tom ani nič nájsť na gúgli už dávno? Ako Internet je na slovensku dostupný pre každého cez pojebanú dekádu, tak aká nedostupnosť informácii? Zajebem do gúglu "nedá sa mi pohnúť v postely." a hneď prvý odkaz je z 16.jan. 2009, na druhej strane je dokonca článok z 16 dec. 2007. To ťa ani raz za 15 rokov nenapadlo toto napísať do vyhladávača?
Ono nevravím, že niečo také neexistuje, ale väčšina ľudí si "spomenula" že ňou trpievali a trpia, až potom keď sa o nej dozvedeli...
A inak ja som zažil aj horšie. Zažil som aj to, že som mal popri tom sluchové halucinácie, zdalo sa mi, že niečo počujem a hrozne som sa toho bál a skoro som sa rozplakal. A bolo to hrozné.
Až potom som sa zobudil a zistil, že to bol len sen.
Je to totiž štádium, keď človek napoly spí a napoly je hore a vtedy sa možno ten spánok nejako mieša so skutočnosťou.
Alebo proste človek len pomaly prichádza k sebe, myslí si, že je už hore, ale ešte spí a než sa zobudí, tak to istý čas trvá a vtedy môže mať takéto pocity.
Človek máva zvyčajne hrôzostrašné sny vtedy, keď máva spánok slabý, nie hlboký. A ja som mal takéto problémy práve vtedy, keď som mal zdravotné ťažkosti.
Takže asi tak. Ďakujem všetkým, ktorí vyjadrili k tomu svoj názor a podelili sa o skúenosti. Aspoň vidím, že je to známy problém a stáva sa dosť často. Ďakujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
a pár krát sa mi stalo, že som sa v noci/nadránom zobudila a keď som zaspávala tak som mala taký pocit ako keby mi "duša vychádzala z tela". .teda neviem to inak povedať, takto to znie trocha blbo, ale strašne nepríjemné to bolo.. bála som sa zaspať ale bola som hrozne unavená tak som v kuse zaspávala a zobúdzala sa na to :/
Ja som napríklad toto, o čom píšem, zažil dneska a radšej som hneď vstal, aby som to nezažil znova.
@flysser Hľadal som podobnú tému a našiel som ju asi dva mesiace starú.
21.10.
» www.birdz.sk/forum/spankova-...
ale hej, stava sa
To isté bolo s lucídnymi snamy, keď zrazu aj tí najlabilnejší jedinci začnú rozprávať, ako ovládli svoje podvedomie...
Cítim sa ako v škôlke pri týchto témach.
Btw mojej mame sa často stávalo, že mala spánkovú paralýzu a chodila psychológovi na hypnózu a už to nemáva - možno placebo efekt, nejak sa o to nezaujímam. Ale zväčša sa jej to stávalo, keď mala veľa stresu. tak neviem
a nevedelo sa o tom preto lebo dostupnost takychto informacii bolo na slovensku malo..
este aj teraz su veci,ktore pre slovaka nie su zname a inde vo vyspelom medicinskom svete to beru ako beznu diagnozu.. takze tak..
mne sa matka smiala ked som jej prvykrat o tom rozpraval,ze ma chodi nieco v noci strasit.. a neuveris,ale o SP som sa dozvedel asi len pred 2 rokmi..
Ono nevravím, že niečo také neexistuje, ale väčšina ľudí si "spomenula" že ňou trpievali a trpia, až potom keď sa o nej dozvedeli...
neexistuje, ale väčšina ľudí si
"spomenula" že ňou trpievali a
trpia, až potom keď sa o nej
dozvedeli... presne si to napisal ,moja odpoved by bola taka..
a sorry,ze mi to nenapadlo si to poriesit..vies,pre mna to nie je nejaka vazna vec,je to pre mna take,ze sa to deje..
Ospravedlňujem sa, pojem "spánklová paralýza" som počul prvýkrát až potom, ako som založil túto diskusiu.
Netušil som, že sa o tom toľko rozpráva.
Ako ale všetci vidíme, ešte stále je dosť ľudí, ktorý majú potrebu k tomu niečo povedať, takže hádam tá diskusia nie je až taká zbytočná.
Až potom som sa zobudil a zistil, že to bol len sen.
Je to totiž štádium, keď človek napoly spí a napoly je hore a vtedy sa možno ten spánok nejako mieša so skutočnosťou.
Alebo proste človek len pomaly prichádza k sebe, myslí si, že je už hore, ale ešte spí a než sa zobudí, tak to istý čas trvá a vtedy môže mať takéto pocity.
Človek máva zvyčajne hrôzostrašné sny vtedy, keď máva spánok slabý, nie hlboký. A ja som mal takéto problémy práve vtedy, keď som mal zdravotné ťažkosti.
Takže asi tak. Ďakujem všetkým, ktorí vyjadrili k tomu svoj názor a podelili sa o skúenosti. Aspoň vidím, že je to známy problém a stáva sa dosť často. Ďakujem.