cvičím 2 dni po sebe potom mám jeden deň pauzu na regeneráciu.
Môj jedálniček je nasledovný:
- Cottage Cheese 180 g - (20 g bielkovin)
- 3 velke kuracie / morcacie rezne teda - pol kila kuracieho masa (94 g bielkovin)
- tvaroh 250 g (48 g bielkovin)
- p
@fsabnacke oprava 1,5 až dvojnásobok telesnej hmotnosti na gramy bielkovín tj ked vážiš podľa BMI 75 kg tak by si mala zjesť 150 g bielkovín ja dávam 190 to neni o moc viac.
@yoloforever a aj iné zdroje si si pozeral? lebo riadiť sa podľa jednej stránky to je také... odvážne blbé. ale však uvidíš sám, keď ti začnú štrajkovať obličky, čos je dosť dôležitý orgán, budeš vedieť, či to bolo dobre alebo nie
@yoloforever z praženia nie je zrovna najzdravší spôsob prijímania tukov...skôr by som to riešil tak, že keď chceš aj dostatočný príjem bielkovín a aj všetkého, tak ako príklad by som uviedol večeru č.1, že si dáš kuracie prsia so zeleninou, ktorú si napr poleješ troškou olivového oleja
Ďalšia vec, nie sú sacharidy ako sacharidy...kebab,pizza = rýchle sacharidy ...naštuduj si, čo je glykemický index
@onetouch o glikemickom indexe som už dačo čítal pri vysokom sa rapídne zvýši krvný cukor a potom poklesne čo môže spôsobiť hypoglikémiu (nedostatok energie)
@sabnacke tak to si sa troška sekla živočíšne proteíny majú vačšiú využiteľnosť pre ludský organizmus. rastliné bielkoviny sa považujú za menej kvalitné.
Vyjeb sa na cele pocitanie lebo ti jebne z toho...proste zer ako to citis a uvidis po case Ci ides do tuku abo Ci je to ok
..Ked tak to upravis.... Ale toto pocitanie je pre beznejo cloveka uplna Picovina,nechaj to tym Co sa chysyaju na sutaze
Bez sacharidov mozes prijat aj 300g bielkovin denne a na hovno ti budu.
Si nastuduj stranky a nepytaj sa nas tu. A kazdy ma ine travenie, postavu, cvicenie atd tak my ti neporadime co mas jest a co nie.
Aspon 1-2g bielkovin a 3-6g sacharidov na KG. A ak chces zit aj zdravo tak nielen vyprazat. Varit na vode, pare, opekat v olivovom alebo kokosovom oleji. Striedat mäsa kuracie, bravcove, morcacie, hydinu, divinu... Ryby, fazulu, struky, cestoviny, ovsene vlocky, ryzu, zemiaky, po chuj zeleniny, obcas nejake ovocie, mlieko, vseliake orechy atd.. Je toho plny web.
@sabnacke co na oblicky, ale pecen, nema sancu spotrebovat vsetky tie bielkoviny, pecen to musi v jednom kuse rozkladat, ty vole do tridsiatky je bude mat ako notoricky alkac. a tie oblicky odjebane na totalku, ofc.
Jak mozes hentak jest preboha? (Cisto z chutoveho hladiska, ked si predstavim, ze vstanem a dam si cottage cheese a mozem sa tesit na tri rezne vysmazene na masti, som z toho nestastna proste)
@yoloforever pozri, ty si sa pýtal, skús možno čítať aj iné zdroje ako bodybuilderské stránky, skús aj Bukovského a pod.... ako mne je to jedno, je to tvoje telo, no mám pocit, že vieš toho pramálo na to, aby si si (zrejme) sám zostavoval jedálniček. a tento je fakt brutus.
a @21 + @22 tak nejak.
ja ti budem držať palce, že by to tvoje orgány zvládli, lebo zdravie je No.1.
Kámo, máš to totálne napiču ...nejesť tuky a sacharidy je úplna debilina, ktorú sa dočítaš asi na weboch z ktorých čerpáš info .... ach broscience vládne svetu, prosím ťa, jedz normálne, veľký obed, veľká večera, maj tam všetko, na predtréningovky sa môžeš tiež vyjbeať a ostatné veci tiež len prosím jedz sachre a a tuky a nedojebávaj si zdravie ....
Viem o čom hovorím tak si tu potom enchytaj hlavu že aha kokot nevie čo tu dáva
@pisik tak nie všetko čo píše musí byť kravina, to bol len príklad. Zlatoš neviem kto je ale stále lepšie čerpať z väčšieho množstva zdrojov a prispôsobiť si postupne stravu, konieckoncov telo vie, čo potrebuje (či?) a človek vie, čo mu chutí.. a dá sa pekne a pestro jedálniček vyskladať, ale hento hore je predsa úplný hardcore...
@sabnacke na slovensku je tých zdrojov kvalitných na internete strašne málo ...hoplá, žiaden ... a nvm, počúvať bukovského, to ťa sfanatizuje rovnako ako zlatoš ...ale zlatoš aspoň zmení pohlad na jedenie, ale netreba si ísť všetko od neho ..... už chcem svoj web
@sabnacke nevravím že počúvaš, ja len tak že veľa ľudí áno, idú si jeden štýl a nechápu že je každý z nás iný a niekomu proste nemusi vyhovovať ketogenna dieta za 2000eur mesačne » www.bedifferent.sk/...
snad v septembri spustame, akurat dorabam grafiku a cez vikend chalani kódujú
@pisik šak to vravím, že každý musí prísť na to, čo mu vyhovuje... tak ako ty sa stravuješ 2x denne (neviem presne) a ješ veľké porcie, niekto je 6x denne a niekto vôbec (ako moja mamka )
@passarinho pecivo, susi alebo cestoviny si z casu na cas dam ale 3-6g sacharidov je dost? takze ked denne zjem pol kila masa tak mam nato zjest este raz tolko sacharidov?
@candy36 oblicky su OK viem ze vela bielkovin zatazuje ladviny ale toto su bezne davky u sportovcov.
@sabnacke nerozumiem, co je na tom konkretne brutus? lebo celkom mi to funguje . mam viac sily a aj objem sa mi zvacsujhe. jediny vedlajsi ucinok je ze mam viac testosteronu, ale to mozno aj z tych doplnkov.
@pisik jem sacharidy aj tuky, ale nie tolko co proteinov. ked budem jest vela sladkosti tak sa premenia na tuky a to bude napicu... do konca roka musia byt tehlicky a nechcem mat na bruchu ani jeden spek.
@yoloforever zabi sa prosím ťa, dúfam že si troll, ak nie, tak tvoj nick vystihuje všetko. Nenávidím keď je niekto tkaýto zadubenec, nadrb si rasťák do tela, potom nech ti svaly a orgány zatlačia srdce a dostaneš infarkt, GL
@pisik jezis vy ste tu niektori strasne posrati nic neskusite len ste mudri.
rastovy hormon je relativne bezpecny (v porovnani s bezne dostupnym testosteronom ktory si dava kazdy druhy) nema vedlajsie ucinky na akne, potenciu atd. hlavna nevyhoda hGH je v cene, (ale ja si za kvalitu rad priplatim) treba brat spolu s inzulinom aby sa cast meabolizovala na IGF-1 co taktiez podporuje rast svalovej hmoty. klasicke steroidy ti zvacsuju len svalove buky, ale rastovy hormon ti zvysuje aj ich pocet.
@yoloforever áno a chceš mi pvoedať že si zoženieš kvalitný, lekársky rasťák? ... a ja tu hovorím o raste orgánov ty puk... a len sme mudri? Pozri sa na svoj jedálniček
Jediný dôvod prečo používať steroidy je ten, že si dosiahol svojho naturálneho maxima a budeš sa živiť ako kulturista/powerlifter. Vtedy to akceptujem
Ale ak si nováčik (čo pravdepodobne si, prepáč ak sa mýlim, ale usudzujem z tvojích príspevkov) a chceš si uľahčovat cestu tak to nerob. Ver mi cvičenie nieje o tom ako budeš vyzerať, cvičenie je o tom kým sa staneš. Ľahšia cesta nieje vždy lepšia
Pytas sa nas co mas jest, mas uplne drbnuty jedalnicek a teraz nas ides poucovat o steroidoch. Vies co ty vies vsetko najlepsie tak preco sa nas pytas a nerobis si co chces?
Sam mam doma jedinca na steroidoch a vidim co to s nim robí. A este to aj predáva. Viac ako 50percent vsetkych namakancov z okolia to berú. A cvicia mozno rok maximalne. Ja sa tomu venujem 5 rokov a nic na mne nevidno ale teraz nebudem kôli tomu brat svinstvo.
@pisik rastovy hormon bezne beru vrcholovi sportovci, a predpisuje aj malym detom takze asi az take nebezpecne to nebude. ale zistim si o tom viac.
@skillet mas pravdu, cvicim uz dlhsie nepravidelne, ale az teraz som sa tomu zacal venovat naplno kupil som si pernamentku a chodim pravidelne a ked nahodou nejdem tak mi to chyba - je to ako droga. nechcem sypat hned od zaciatku do konca roka budem cvicit bez steroidov a potom skusim hGH s inzulinom na 6 mesiacov.
@passarinho to ze mam drbnuty jedalnicek si povedal ty. mozno mas pravdu, ved preto som sa pytal aby som zistil ze kde mam medzery. uz som doplnil sacharidy kupil som kilove balenie kornflexov a polkilove balenie musli. ale skusim si o tom zistit viac info z viacerych zdrojov.
co sa tyka sypaciek tak je velky rozdiel medzi testosteronom a rastovym hormonom. ja mam testosteronu az privela uz od prirody a odkedy cvicim mam ho este viac a nepotrebujem si ho este doplnat ale to co som si pozistoval o rastovom hormone vizera dost zaujimavo nema to tolko side effektov ako testosteron sice ho treba brat dlhsie, je drahsi ale vysledky su omnoho lepsie.
@yoloforever že máš naoiču jedálniček ti povedal @passarinho ,povedal som ti to ja a povie ti to ešte XY ľudí,.... btw, tiež tuto prievidza plná sypačov, len kvôli estetike a veľkosti a bdem sa znovu opakovať.. ale kde je funčnosť tela a svalov? Nikde, ale sypte všetci mne je to vlastne už jedno ... @passarinho veľké plus pre teba aký máš k tomu postoj
@yoloforever chýba ti pestrosť a tiež si tie rezne rozdeľ na aspoň 3 malé porcie, lebo telo nedokáže nárazovo využiť toľko bielkovín, pridaj aj nejaké ovocie a tiež vajcia atď. určite to nieje dobrý jedálniček
@deerhunter JA si mám naštudovať viac? Naozaj mi toto povieš?
Prosím ťa, uveď mi 1 jediný dôvod, prečo by ti telo nedokázalo využiť veľa bielkovín v jednom jedle? Ja jem bežne 80g bielkovín v jednom jedle, niekedy viac, pouč ma prosím.
V pohode chod do toho rastaku a inzulinu, este existuje taka vec, ze SARMS.
Odhadujem ti zivotnost tak 5 rokov. Dufam, ze davas aj pre workouty, aspon nejaky NO-xplode, alebo tak. A hlavne vela masa zer, poriadne kuracie prsia si tam najeb, k tomu nejaky kreatinik, nech si na zaciatok poriadne napumpeny aj tou vodou.
@pisik lebo náš tráviaci aparát nie je dizajnovaný na veľké množstvá bielkovín, napokon to ani nebolo treba, lebo z hľadiska evolúcie človek jedol viac rastlinnej potravy ako mäsitej, čiže ak do seba pcháš 10 rezňov tak telo si z tých bielkovín samozrejme zoberie to, čo potrebuje, ale zvyšok využije buď ako zdroj energie, alebo transformuje na tuk, koľko je maximálna dávka v jednom jedle ti nepoviem, lebo každého organizmus je iný a môže sa to dosť líšiť
@deerhunter Prosím ťa, takúto drblinu si niekde nehaj a vykladaj malým deťom, pokial ja mám svoj príjem bielkovín v 2 jedlá denne tak mi telo vcucne všetky bielkoviny, si myslíš že sa ti to rozloží do tela za hodinu? asi piču, ti to bude niekoľko hodín ležať v bruchu ale spotrebuje to ....a že to využije napr ako zdroj energie? to je už snáď od toho či to potrebuje, ak nepríjmam sacharidy ani tuky tak áno, ale ak opotrebúvavam vlastné telo tak to využije na regeneráciu ... deerhunter pls, ty nei si prispôsobený..a ako sa kedysi jedlo? celý deň chlapi robili a večer sa najedli ako páni mäsa a zemiakov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
nehovoriac o tom, koľko živočíšnych bielkovín v tom máš a že ich máš aj na raňajky.
podľa mňa toto vôbec nie je zdravé. ale
@onetouch tuky sú aj v tvarohu, alebo mliečnych výrobkoch a všetko pražim na masti takže tak.
@fsabnacke na BodyWorld.sk písali že 1,5 až dvojnásobok telesnej hmotnosti ja dávam o trochu viac.
Ďalšia vec, nie sú sacharidy ako sacharidy...kebab,pizza = rýchle sacharidy ...naštuduj si, čo je glykemický index
btw, uber bielkoviny...pomaly ďalej zájdeš
@sabnacke tak to si sa troška sekla živočíšne proteíny majú vačšiú využiteľnosť pre ludský organizmus. rastliné bielkoviny sa považujú za menej kvalitné.
Just saying.
..Ked tak to upravis.... Ale toto pocitanie je pre beznejo cloveka uplna Picovina,nechaj to tym Co sa chysyaju na sutaze
Pridaj ešte aspoň 20
Si nastuduj stranky a nepytaj sa nas tu. A kazdy ma ine travenie, postavu, cvicenie atd tak my ti neporadime co mas jest a co nie.
Aspon 1-2g bielkovin a 3-6g sacharidov na KG. A ak chces zit aj zdravo tak nielen vyprazat. Varit na vode, pare, opekat v olivovom alebo kokosovom oleji. Striedat mäsa kuracie, bravcove, morcacie, hydinu, divinu... Ryby, fazulu, struky, cestoviny, ovsene vlocky, ryzu, zemiaky, po chuj zeleniny, obcas nejake ovocie, mlieko, vseliake orechy atd.. Je toho plny web.
Asi ostatne skupiny zivin cerpas z tych doplnkov
a @21 + @22 tak nejak.
ja ti budem držať palce, že by to tvoje orgány zvládli, lebo zdravie je No.1.
Viem o čom hovorím tak si tu potom enchytaj hlavu že aha kokot nevie čo tu dáva
» www.bedifferent.sk/...
snad v septembri spustame, akurat dorabam grafiku a cez vikend chalani kódujú
ďakujem, budem sledovať 8)
@candy36 oblicky su OK viem ze vela bielkovin zatazuje ladviny ale toto su bezne davky u sportovcov.
@narazuvzdornaa jem aj ine veci, ale toto je zaklad.
@sabnacke nerozumiem, co je na tom konkretne brutus? lebo celkom mi to funguje . mam viac sily a aj objem sa mi zvacsujhe. jediny vedlajsi ucinok je ze mam viac testosteronu, ale to mozno aj z tych doplnkov.
@pisik jem sacharidy aj tuky, ale nie tolko co proteinov. ked budem jest vela sladkosti tak sa premenia na tuky a to bude napicu... do konca roka musia byt tehlicky a nechcem mat na bruchu ani jeden spek.
a áno, tie následky nie sú hneď, pár rokov a dojebeš sa
ale mozno to neni z proteinov, ale zo vsetkych tych doplnkov lebo napriklad arginin vraj zvysuje sexualne libido.
monzo sa dojebem no buduci rok mam v plane rastovy hormon (hGH)
rastovy hormon je relativne bezpecny (v porovnani s bezne dostupnym testosteronom ktory si dava kazdy druhy) nema vedlajsie ucinky na akne, potenciu atd. hlavna nevyhoda hGH je v cene, (ale ja si za kvalitu rad priplatim) treba brat spolu s inzulinom aby sa cast meabolizovala na IGF-1 co taktiez podporuje rast svalovej hmoty. klasicke steroidy ti zvacsuju len svalove buky, ale rastovy hormon ti zvysuje aj ich pocet.
Ale ak si nováčik (čo pravdepodobne si, prepáč ak sa mýlim, ale usudzujem z tvojích príspevkov) a chceš si uľahčovat cestu tak to nerob. Ver mi cvičenie nieje o tom ako budeš vyzerať, cvičenie je o tom kým sa staneš. Ľahšia cesta nieje vždy lepšia
Sam mam doma jedinca na steroidoch a vidim co to s nim robí. A este to aj predáva. Viac ako 50percent vsetkych namakancov z okolia to berú. A cvicia mozno rok maximalne. Ja sa tomu venujem 5 rokov a nic na mne nevidno ale teraz nebudem kôli tomu brat svinstvo.
@skillet mas pravdu, cvicim uz dlhsie nepravidelne, ale az teraz som sa tomu zacal venovat naplno kupil som si pernamentku a chodim pravidelne a ked nahodou nejdem tak mi to chyba - je to ako droga. nechcem sypat hned od zaciatku do konca roka budem cvicit bez steroidov a potom skusim hGH s inzulinom na 6 mesiacov.
@passarinho to ze mam drbnuty jedalnicek si povedal ty. mozno mas pravdu, ved preto som sa pytal aby som zistil ze kde mam medzery. uz som doplnil sacharidy kupil som kilove balenie kornflexov a polkilove balenie musli. ale skusim si o tom zistit viac info z viacerych zdrojov.
co sa tyka sypaciek tak je velky rozdiel medzi testosteronom a rastovym hormonom. ja mam testosteronu az privela uz od prirody a odkedy cvicim mam ho este viac a nepotrebujem si ho este doplnat ale to co som si pozistoval o rastovom hormone vizera dost zaujimavo nema to tolko side effektov ako testosteron sice ho treba brat dlhsie, je drahsi ale vysledky su omnoho lepsie.
@passarinho veľké plus pre teba aký máš k tomu postoj
Prosím ťa, uveď mi 1 jediný dôvod, prečo by ti telo nedokázalo využiť veľa bielkovín v jednom jedle? Ja jem bežne 80g bielkovín v jednom jedle, niekedy viac, pouč ma prosím.
Najprv si ty naštuduj a potom mi toto zajeb
Odhadujem ti zivotnost tak 5 rokov. Dufam, ze davas aj pre workouty, aspon nejaky NO-xplode, alebo tak. A hlavne vela masa zer, poriadne kuracie prsia si tam najeb, k tomu nejaky kreatinik, nech si na zaciatok poriadne napumpeny aj tou vodou.
Potom napis vysledky.