zdravím napadol mi taký spásonostný nápad ktorý by birdzu mohol podla mojho názoru dost pomocť a chcem vediet jak je s vašim názorom. tolko na úvod Na birdzi je strašna spústa nádejných blogerov a blogeriek ludí s dobrými fotkami a zaujímavími myslienkami a vecsinu z nich si nikto nikdy nevsimne. príklad. talnetovaná blogerka XX po hodine písania zverejní svoj blog, blog talentovanej slečny XX je v stlpčeku nových blogov všimne si ho bloger XY podvihne obočie a povie si že ta XX je ale super bloger a vrhne sa na cítanie dalsích blogov alebo to zavrie a ide cítať dalsí nový blog ktory pribudol od blogera XY, po pol hodine najviac hodine je talentovana blogerka XY na predposlednom mieste nových blogov kde si ju ludia este mozu vsimnuť a potom jej miesto naharadí niekto iný. Teraz k návrhnu: birdz má sice system hodnotenia blogov ktorý tie lepšie-vysoko hodnotené stavia do popredia pri vyhladávaní ale ten v praxi nefunguje môj návrh na lepsie spropagovanie nádejnej blogerky XX je teda taký, že by pod hodnotením hviezdickami bola aj možnosť odporučiť priatelovi/lke. Bloger XY ktorý si práve prečítal blog od XX by len podvihol obocie a povedal si že no toto je super! to by sa urcite pácilo aj XY2 a XX5 a zakrízikoval by komu kazdemu daný článok odporuča, XY2 a XX5 by prišla správa ze XY ti odporúčil blog od talentovanej blogerky XX s odkazom na blog, ten by to mohol odporučiť dalej a XX ktorá ma nepochybne talent by sa dostávala viac do povedomia (samozrejme by musela byť aj možnosť odmietnutia odporúčania, od jednotlivcou alebo celkovo, aby sa zabránilo nechcenému spammu v TS-kách) tak otázka do ankety je.... prepis čo mala byt otázka ankety
ale tak v skratke, aby sa pod blogy obrázky, fora a všetko zaujímave davala požnosť odporúčiť to priatelovi
@7 to číslo je reálne ovela vyššie jak si myslíš, ale ide o to aby dobre blogy čítalo viac ludí ktorý radi čítaju dobre blogy (napr ktoré im niekto odporučí)
s tym odporucenim sa mi to moc nezda, vsak v mojom birdzi vidim kto co cital,komentoval..alebo si sama najdem co chcem citat..viete,kazdemu sa paci nieco ine.. ale zrealnit hodnotenie blogov s tymi hviezdickami a mozno nejake rebricky top blogerov by bolo fajn
podla mna by to bolo celkom ok kolko krat ste niekomu hovorili ze ste citali supa blog o tom a tom ale nevedeli ste povedat ako sa volal ??? podla mna by to nebola az taka zbytocnost ako vyzera ja som za
@tomas presne tak, že pod blogom by bolo hodnotenie (hviezdicky) jak je doteraz a pod tým by bolo
napr "páči sa ti tento článok? odporúčam ho: (a zoznam priatelou kde môžem zaškrtávať komu každemu príde odporúčanie) a im potom príde
Uzivatel Tomáš si precítal článok "jana nemala zuby a jedla slaninu"(hyperlink na blog)od jany a myslí si že by sa ti mohol páčiť tak ti ho odporúčil.
alebo niečo podobné, tie frázy to je uz v podstate jedno, len aby to skor navádzalo na odporúčanie
@black_soul ale rataj s tym, ze ludia su konzumenti obsahu (nie na BIRDZ, ale NA KAZDOM SERVERI, clanok ma napriklad 1000 precitani a 8 komentov, alebo moze mat 200 precitani a 20 komentov, alebo moze mat 1850 precitani a 1 koment... nie len na BIRDZ, tak to funguje vsade... Napriklad ja si casto precitam zaujimavy clanok, ale nemusim pocitovat potrebu daco komentovat, to je ako v telke - pozrem si zaujimavy film, ale nebudem pisat list do JOJ-ky ze ten film sa mi pacil (i ked par ludi to urobi a napise list)
ved hej, niekedy článok tak vystihol tvoj názor ze nemáš potrebu reagovať a písať že to bolo fajn po 10krát ti príde sprosté...
ale zase na sme.sk ked vidím reakcie bandy analfabetou tak mi nedá nereagovať.. a na mna zase reaguje další(analfabet ) čo tvorí diskusiu a príspevky sa množia geometrickým radom..
@fhobos poznam... SME som prestal preistotu navstevovat, zacal som chodit na pravda.sk a tam to iste.... diskusia sa neda citat, lebo clovek sa len rozculi (tam mam vyhodu, nie som tam regnuty a nechcem sa regnut, cize aspon mozem citat spravy bez diskutovania (kedze na sme som bol regnuty a proste sa nedalo nenapisat koment , tak jedine riesenie bolo citat ine spravy kde som neni regnuty
heh to si na to siel prezieravo ale tak mna to občas i baví teda nie to rozčulenie sa ale tá diskusia, tu diskusia k blogom prakticky neexistuje, je to skor odkazoč autorovi (čo vzhladom k tomu ze na pravda.sk/sme je autor neznámi a tu nie celkom logické) ale kazdého blogera by urcite potesilo keby sa ludia rozprávali o tom čo napísal, zažil a pod a moholi to spolu preberať a rípať sa v tom
a ked dostanej odporučanie od priatela tak skôr napíšeš niečo ku komentu lebo vieš že si to budú čítať i další ktorým to odporúčiš ty...
môj návrh má mnohé skryté úskalia
och, mna teraz napadlo
ze by bolo fajn, keby sa dali bookmarkovat clanky
napr odkliknem si, ze sa mi pacil
a potom mam niekde zoznam clankov, ktore sa mi pacili
alebo aj ostatni ludia by mohli vidiet, co sa mi pacilo a podla toho si precitat nejakeho blogera
mne by asi viac vyhovovalo ak by som článok nemusela odporucit niekomu konkretnemu ale aby sa to zobrazilo vsetkym mojim priatelom medzi aktivitami.
A este by sa niekde mohli zobrazovať najodporucanejsi neznamy bloggery alebo čosi také...
uplne nesuhlasim s tym odporucanim, lebo ak si predstavim ze mam 40 priatelov a to uz ani nemyslim na tych co maju dvojnasobne viac a tak, ze mi denne pride cca 20 az 30 tsiek /dufam, ze sa mi tym nebude spamovat mail schranka// tak po case to dost ludi zacne otravovat.
teda je pekne, ze si na mna niekto spomenie, ale z ludi, ktorych mam i medzi znamymi nie je mnoho takych co by vedeli co presne mam rad a sa mi paci.. a hlavne ked tam mam povedzme ludi, ktori denne precitaju 10 ci viac blogov.. mate takych 3, ci 4 a ked pridem po tyzdni tak budem mat odkazy na desiatky blogov a stovky neprecitanych sprav..
@mayo v napad s bookmark sa mi celkom pacil, ze kebyze objavim nieciu webku, tak si ho pozriem a sposobom ako ho spoznat, je pozriet sa i co ma rad, co sa mu paci, a zistit si podla blogov ktore cita, co je to za cloveka..
@mezomus sam teraz vidis, ze zovseobecnovat sa nevyplati.. to ze ty necitas blogy neznaci ze ich necita nikto.. ba naopak, ja si myslim, ze je tu strasne vela ludi, ktori citaju hlavne blogy.. i ked je zas pravda, ze @tomas to //tym, ze nefunguje klasik, a v novom birdzi sa zlozitejsie a hlavne nie tak viditelne zobrazuju blogy// trochu stazil
ked budu tie notifikacie, nech sa tie odporucania strcia tam; XY precital clanok ABC a mysli si, ze sa ti bude pacit. Klikni na otvorenie blogu...
Nejako takto by to mohlo byt
@37 no s tým som počítal, preto ak si to čítal celé na konci je poznámka že by tam musela byť aj možnosť -v profile- si zakázať prijímať odporúčania od jednotlivcov alebo rovno od všetkých
mayov nápad z bookmarksovaním blogov je tiez super, ale ono sa to vzájomne nevylučuje nech si spraví vlastnú anketu a možno mu zaškrtnem ze je to dobrý nápad a ze má talent
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
možnosti 1/2/6 vypadaju lukratívne
dobry napad, to s odporucenim priatelovi, to sa mi paci
ale tak v skratke, aby sa pod blogy obrázky, fora a všetko zaujímave davala požnosť odporúčiť to priatelovi
@7 to číslo je reálne ovela vyššie jak si myslíš, ale ide o to aby dobre blogy čítalo viac ludí ktorý radi čítaju dobre blogy (napr ktoré im niekto odporučí)
"Paci sa ti tento clanok? Odporuc ho .......... (dopis nick, nicky, alebo vyber zo zoznamu kamaratov)???" a im pride tip?
napr "páči sa ti tento článok? odporúčam ho: (a zoznam priatelou kde môžem zaškrtávať komu každemu príde odporúčanie) a im potom príde
Uzivatel Tomáš si precítal článok "jana nemala zuby a jedla slaninu"(hyperlink na blog)od jany a myslí si že by sa ti mohol páčiť tak ti ho odporúčil.
alebo niečo podobné, tie frázy to je uz v podstate jedno, len aby to skor navádzalo na odporúčanie
ale zase na sme.sk ked vidím reakcie bandy analfabetou tak mi nedá nereagovať.. a na mna zase reaguje další(analfabet ) čo tvorí diskusiu a príspevky sa množia geometrickým radom..
a ked dostanej odporučanie od priatela tak skôr napíšeš niečo ku komentu lebo vieš že si to budú čítať i další ktorým to odporúčiš ty...
môj návrh má mnohé skryté úskalia
ze by bolo fajn, keby sa dali bookmarkovat clanky
napr odkliknem si, ze sa mi pacil
a potom mam niekde zoznam clankov, ktore sa mi pacili
alebo aj ostatni ludia by mohli vidiet, co sa mi pacilo a podla toho si precitat nejakeho blogera
A este by sa niekde mohli zobrazovať najodporucanejsi neznamy bloggery alebo čosi také...
pretože pri odporúčaní zostanú články stále len v istej "subkomunite"
a pri mayovom riešení by sa k dobrým veciam dostali viacerí ľudia, aj keď stále to zostane "ohraničené", ale už menej
ak chce človek odporučiť dobrý článok, stačí poslať TS s linkom
teda je pekne, ze si na mna niekto spomenie, ale z ludi, ktorych mam i medzi znamymi nie je mnoho takych co by vedeli co presne mam rad a sa mi paci.. a hlavne ked tam mam povedzme ludi, ktori denne precitaju 10 ci viac blogov.. mate takych 3, ci 4 a ked pridem po tyzdni tak budem mat odkazy na desiatky blogov a stovky neprecitanych sprav..
@mayo v napad s bookmark sa mi celkom pacil, ze kebyze objavim nieciu webku, tak si ho pozriem a sposobom ako ho spoznat, je pozriet sa i co ma rad, co sa mu paci, a zistit si podla blogov ktore cita, co je to za cloveka..
@mezomus sam teraz vidis, ze zovseobecnovat sa nevyplati.. to ze ty necitas blogy neznaci ze ich necita nikto.. ba naopak, ja si myslim, ze je tu strasne vela ludi, ktori citaju hlavne blogy.. i ked je zas pravda, ze @tomas to //tym, ze nefunguje klasik, a v novom birdzi sa zlozitejsie a hlavne nie tak viditelne zobrazuju blogy// trochu stazil
Nejako takto by to mohlo byt
mayov nápad z bookmarksovaním blogov je tiez super, ale ono sa to vzájomne nevylučuje nech si spraví vlastnú anketu a možno mu zaškrtnem ze je to dobrý nápad a ze má talent