Dnes som zase prechádzala cez vrátnicu na koleji okolo 00:30 a pozdravila som sa automaticky "dobrý deň" a "dobrý deň" mi aj odzdravila vrátnička. A toto zo mňa vyhŕkne bežne, proste považujem to za univerzálny pozdrav. Ale poznám pár ľudí, ktorí to vôbec nechápu a považujú to za extrémne divné... Tak by ma len zaujímalo, ako to máte vy, resp. či som naozaj jediná
Mne sa už aj stalo, že som povedala dobrú noc. Okolo obeda. Ale inak mi to príde bežné, ale užívam si hovoriť dobré ráno. Dobrý večer snáď ani nepoužívam. Ale tak jak Nuumik. Myslím, že tak to má väčšina.
ja som práve zistila, že naozaj sa môže použiť aj "pozdraviť sa niekomu" nie len "pozdraviť niekoho" a dávno som nebola takto sklamaná zo slovenčiny, lebo osobne strašne neznášam túto formuláciu :/
@rebarboe ja som mala hrozny mindfuck z toho ked som zistila, ze v niektorych lesoch sa ludia bezne zdravia alebo kedysi aj z toho, ze sa zdravia bezci, turisti... akoze, je to mile, len som z toho bola v soku.
Skor nvm, ked pisem spravu v elektronickej komunikacii profesorovi vecer, ci mam pozdravit "dobry den" alebo "dobry vecer". Preto radsej pouzijem "vazeny pan/i"
@staphylococcus mňa k tomu zdraveniu na turistike práveže rodičia viedli odmala. A vždy som sa musela tiež pozdraviť okoloiducim turistom. Lenže ja som sa tak strasne hanbila, že som mala úplnú traumu z toho zakaždým, keď sme niekoho stretli
Pamätám si, že keď som sa presťahoval prvý raz z dediny do mesta, tak som bol z tohto celkom dodžubaný. Zdravil som hlavne skoro ráno všetkých na zastávke MHD.. tí na mňa samozrejme pozerali jak na dilina..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@mielikki same, znie to strasne debilne.
Inak ja sa asi snazim pouzit tu "spravnu" moznost pre dany cas ale zalezi napriklad aj na pritomnosti umeleho osvetlenia a tak.