Aktuálne je okolo 2500 zdravotníkov v karanténe ktorý boli pozitívny na Covid. Pokial sa zdravotník necíti dobre, je samozrejmé že by mal zostať doma, ale pokial sa cíti normálne, prečo by nemohol ísť pracovať do nemocnice ? Ved predsa v nemocnici bude mať na sebe ochranný skafander takže nemá ako nakaziť ostatných ?
No tak za prvé, až do 2 novembra tomu tak nebolo, a za druhé povoluje sa to len v prípade "ak by ich absencia na pracovisku mohla vážne ohroziť poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Zdravotníci s príznakmi pracovať nemôžu.
tí zdravotníci sa musia aj nejako dostať do práce (autobusy, vlaky,...), prezliekajú sa zvyčajne spolu na šatniach v rámci určitého oddelenia (nie každý má svoju kanceláriu ako ja , chodia na spoločné obedy ... to sú situácie kedy na sebe nemajú ochranný mundúr a mohli by nakaziť iných ... a vlastne, prečo by mali chodiť do práce aj počas choroby a riskovať zhoršenie stavu a možné následky, keď sa všetci ostatní liečia doma
Ja by som len chcel povedat, ze co pocujem od svojich spoluziakov, ktori brigaduju v nemocnici ako sanitari, sestricky a osetrovatelia beru nielen Covid, ale aj ine nebezpecne infekcie (MRSA, klostridie) uplne na lahku vahu a vobec nedodrziavaju hygienicko-epidemiologicky rezim oddeleni. To len na margo toho, preco sa tolko oddeleni zatvara a preco v tolkych dochadza k masivnemu sireniu infekcie.
@tomas55555 pracujem v nemocnici a viem, ako to je reálne... Našťastie sa nestalo, že by pozitívni zdravotníci museli pracovať, ale hovorili nám, že pokiaľ bude málo personálu, tak sa máme pripraviť na to, že pokiaľ budeme bezpriznakoví, tak pracovať budeme
"tí zdravotníci sa musia aj nejako dostať do práce (autobusy, vlaky,...),"
Veľa z nich má auto, a predsa ked si dá človek na seba rúško na tvár, tak aj ked má koronavírus tak ho nešíri predsa dalej.
"prezliekajú sa zvyčajne spolu na šatniach v rámci určitého oddelenia (nie každý má svoju kanceláriu ako ja , chodia na spoločné obedy"
Kebyže sa prezliekaju a maju pri sebe rúško tak predsa nenakazia ostatných. Na obedy by spoločné nechodili, nosili by si jedlo v miske a zjedli ho niekde v súkromí.
"... to sú situácie kedy na sebe nemajú ochranný mundúr a mohli by nakaziť iných ... a vlastne, prečo by mali chodiť do práce aj počas choroby a riskovať zhoršenie stavu a možné následky, keď sa všetci ostatní liečia doma"
No tak toto neviem, existuju nejaké vedecké štúdie ktoré hovoria o tom, že človek ktorý má koronavírus bezpríznakovy, tak je vyššia šanca že mu začne príznakový koronavírus po tom čo začne pracovať ?
Ale v tom článku ktorý som sem dal, sa predsa píše niečo iné a totiž že až od novembra to začalo platiť že zdravotníci ktorý maju bezpriznakovy koronavírus možu prísť do práce.......... a aj to len v prípade nevyhnutnosti.
V nemocnici kde robím nás na to už dávno pripravovali - ako som hovorila, už pri prvej vlne. Hovorili nám, že pokiaľ nebude personál, ktorý by sa staral o pacientov, tak do práce budeme chodiť, aj keď budeme pozitívni, bez príznakov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
No tak za prvé, až do 2 novembra tomu tak nebolo, a za druhé povoluje sa to len v prípade "ak by ich absencia na pracovisku mohla vážne ohroziť poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Zdravotníci s príznakmi pracovať nemôžu.
» www.trend.sk/spravy/pozitivn...
"tí zdravotníci sa musia aj nejako dostať do práce (autobusy, vlaky,...),"
Veľa z nich má auto, a predsa ked si dá človek na seba rúško na tvár, tak aj ked má koronavírus tak ho nešíri predsa dalej.
"prezliekajú sa zvyčajne spolu na šatniach v rámci určitého oddelenia (nie každý má svoju kanceláriu ako ja , chodia na spoločné obedy"
Kebyže sa prezliekaju a maju pri sebe rúško tak predsa nenakazia ostatných. Na obedy by spoločné nechodili, nosili by si jedlo v miske a zjedli ho niekde v súkromí.
"... to sú situácie kedy na sebe nemajú ochranný mundúr a mohli by nakaziť iných ... a vlastne, prečo by mali chodiť do práce aj počas choroby a riskovať zhoršenie stavu a možné následky, keď sa všetci ostatní liečia doma"
No tak toto neviem, existuju nejaké vedecké štúdie ktoré hovoria o tom, že človek ktorý má koronavírus bezpríznakovy, tak je vyššia šanca že mu začne príznakový koronavírus po tom čo začne pracovať ?
@Erixa
Ale v tom článku ktorý som sem dal, sa predsa píše niečo iné a totiž že až od novembra to začalo platiť že zdravotníci ktorý maju bezpriznakovy koronavírus možu prísť do práce.......... a aj to len v prípade nevyhnutnosti.