Minule som sa vás pýtala na názor na objemnejšie slečinky v XS minisukniach a vy ste sa až útočne oháňali, že im je teplo (ale to aj tak nič nemení na tom, že niektoré mnohé aj bez ohľadu na váhu nemajú súdnosť a vkus, ale teraz nie o tom), tak ter
u nás terajšie čo budu 6 ked ich vidím namachlene tak mi je až zle.Ja som sa začala trochu maľovať na začiatku 7 a oni začínaju hned v 5 a ked vidím niekedy to čo maju na sebe ....A mimochodom ked niaka zasrata 5 povie *nemôžem tancovať,spotim sa rozmaže sa mi make-up* no akoze konec
@malapohroma Ale dá, v prvom rade by nemali nechať vyslovene DIKTOVAŤ (s tým, že nič iné ani nezoženieš) módu nejakým úchylákom, ako bol náš bývalý ktovieako orientovaný (Keď sa niekto správa normálne, tak proti tomu nič nemám, ale toto bolo hrozné. Ešte horšie ak je hetero.) profák, ktorý neuznával nič iné než módu (A to nás mal učiť fotografiu, všetci sme na to pindali, prečo by sme mali fotiť len fifleny, zvlášť keď tam jednu raz dotiahol a to bol teda naozaj riadny kus... omietky. Radšej by som bola škaredá než hento.) alebo nejakým pedofilom a podobným cvokom. Toto teda nie je žiadna demokracia.
@nataly005 Mám 18, nemachlím sa, nikdy som to ani neskúsila a ani to neplánujem a moje okolie mi tiež vraví, že to ani nepotrebujem. A aj tak je to blbosť, kopa žien je krajších keď sa vôbec nemachlia a kopa zmachelných vyzerá práveže horšie.
to ekbyze si videla istu objemnu "damu" ktoru som dnes videl v autobuse ktora bez problemov zapratala celu dvojsedacku tak nvm nvm co yb si povedala na jej oblecenie ale ej sloboda ... kazdy nech si oblieka co chce nikomu to enskodi takze ....
@4 Iba som chcela to, že minule sa tu niektorí oháňali tým, vraj je im teplo a dnes bolo NAOZAJ poriadne teplo a videla som rôzne zjavy, ktoré sa tiež tvária, že im je teplo a preto si dajú čižmy. A tiež mi akurát mama vravela o tých jej šiestačkach, že to nie je normálne, aby im toto dovolili. Ak si decká dajú niečo kratšie či voľnejšie, lebo je im teplo, tak to je jasné, ale ony si nedávajú niečo kratšie preto, že by im bolo teplo, ale preto, že ich reklamy, telka, časopisy a všetko podobné naučili na štetenie. A naozaj, skús si prečítať nejaké aspoň online časáky pre ženské alebo tínedžerov (ktoré inak čítajú 10-12-ročné decká a redaktori sa tvária, že to je pre 15-20, mimochodom mnohé veci tam nie sú ani pre tých 15), čo im tam kydajú do hláv.
K šiestačkám; 6.-8. ročník ZŠ považujem za obdobie prvej vlny pičizmu, ktorá mňa osobne tiež neminula (prejavovala sa inak, po prázdninách som druháčka a aj tak nemám nič do výstrihu, nieto vtedy), nech si robia, čo chcú, v rámci usmernenia rodičov a školského poriadku.
Tiež sa zamyslím nad životom keď vidím nejakú slečnu ktorej vysí riť spod šortiek, ale na druhej strane je pekné vidieť že majú tie slečny vysoké sebavedomie a majú odvahu dať si naseba hocičo, a na tretej strane keď sú horúčavy nebudú sa predsa pariť v džínsoch až po zem a svetríkmy až po krk...
@drejka Lenže na verejnosti platia aj nejaké pravidlá, aspoň tie pravidlá slušnosti, navyše keď si to potom oblečú ešte aj v zime.
A dnešné decká si robia čo chcú bez ohľadu na rodičov, ich vychovávajú reklamy a „trend“ (nehovoriac o tom, koľko anorektičiek a podobne vďaka tomu vzniká) a v tomto by sa mali zaviesť aj nejaké pravidlá, aspoň kvôli tej mládeži, mimochodom v školských poriadkoch toto aj JE.
(Inak neviem. )
Inak potom klesnú ceny prostitútok, keď budú mať tak veľkú konkurenciu, dokonca mnohé aj zadarmo. A potom keď to odrastie, tak sa zvýši aj počet psychológov, už budeme ako v Amícku, keď všetky takéto dnešné fifleny budú staršie, ak si náhodou uvedomia čo robili.
@11 Ja viem, ale všimla som si to až keď som to odoslala a ja som tak nejak ukecaná, keď sa rozkecám.
Neviem nech si kazdy nosi co chce ked to nevadi fotrovcom co nosia ich dievcatka preco by to malo trapit mna a este dodamze su stare kozy nad 45 a nosia pupok vonku a handry co si ich dcery nedaju bo je to extrem tak to ja povazujem za nemoralne inak ja tiez nosim obcas len siroke opasky
@mrnesmely Tiež prečítaj @14 , len som tu tvoj príspevok ešte nevidela, kým som to písala.
@pimkiee Tie, čo majú vysoké sebavedomie sa práveže nepotrebujú odhaľovať. Je to paradox, ale je to tak.
A k tým horúčavám, veď to som práve vravela, že odhalia celú riť a kozy a k tomu si dajú kľudne aj ČIŽMY a riflové vesty. Ja sa škvarím už v obyčajnom tričku a sukni (inak do tepla je dlhá a voľná lepšia, keď už).
s tým sa proste nedá nič robiť....spoločnosti, vyrábajúce oblečenie, sa budú snažiť atakovať aj nižšiu vekovú skupinu, aby zarobili, najprv im nakecajú, že to potrebujú a potom im to dodajú...
niekto by mohol povedať, že je to chyba rodičov, ale moja mama, učiteľka, mi raz povedala príbeh o tom, ako jedna žiačka odchádzala z bytu vždy slušne oblečená, zbehla dole do pivnice a tam sa prezliekla do niečoho vyzývavého. jej mama sa to dozvedela tak, že ju kontaktovali učitelia, či si nemyslí, že to jej dcéra preháňa.
@16 chceš povedať že rodičia nemajú žiadny vplyv na obliekanie svojich detí? samozrejme že nemajú, ale MALI BY MAŤ, ale je im to fuk, preto je to tak ako to je. dnes predsa deti rozkazujú doma svojim rodičom a nie opačne. mať takú dcéru tak jej takú prilepím, že jej stena dá ďalšie štyri.
@drejka Každý normálny človek, čo ma naučili rodičia, to považuje za neslušné, keď niekto ide po meste a trčí jej polka riti, dokonca až PYSKY. Inak to je vyslovene obnažovanie sa na verejnosti.
Pretože ja sa obliekam slušne, do toho ich naozaj nič.
@krutafunebracka Niečo na tom bude, ale vec že keby neexistovali takéto holokozie extrémy nemali by sme sa načom zabávať, alebo ešte milujem keď sa nejaká štyridsiatnička hrá na 15 ročnú a oblečie si šaty ktoré zakrívajú menej než plavky, no...kam ten svet speje
@anzu To sa povie vždy, že sa to nedá, ale malo by sa to začať riešiť. Už len to, keď v obchode ani nič iné nezoženieš. Dokonca keď medzi gaťkami majú LEN tangáče alebo potom tie také spoďáre, čo rovno nosia bez ničoho iného s odhalenými pyskami a prdelou.
@mrnesmely Mnohí veru nie a mnohí sa snažia, ale poznám dnešných faganov a rôzne čupky, to majú potom ťažko. Ale treba s tým niečo robiť. Ja neviem ako, veď mám len 18, ale aspoň si to uvedomujem (a aspoň taká nie som).
@mrnesmely Dalo by sa, keby aj niekto začal propagovať inú značku ako módu, takú ktorá by nebola taká úchylná, ale tak aby sa na to ľudia chytili. Veď aj tak tam ide len o to, ako zaujmú s tými reklamami, obzvlášť pri niekom, kto sa snaží silou-mocou držať nadiktovaných trendov.
@28 jediné čo môže zmeniť tento posraný svet je III. svetová vojna, potom ludia začnú preferovať iné hodnoty ako takéto povrchnosti. je to smutné, ale na ludí iné ako utrpenie neplatí!!!
@krutafunebracka nechapem ale jednej veci, ako je to možné že babám rastú dnes kozy už v 12 tich ??? všimol som si že vkuse mladšie a mladšie majú čoraz plnšie a plnšie košíky.
@krutafunebracka áno, stalo sa raz chlapčekovi jednému malému že mu normálne kozy narástli musel ísť na operáciu, ale ktovie či to má dačo spoločné s tými babami...
Celú túto "diskusiu" som nepochopila. Súhlasím iba s pár ľuďmi, ktorí vyjadrili názor typu "nech si každý nosí čo chce, je to jeho osobná vec". Nevravím, niekedy sa človek na ulici až zhrozí, vybuchne smiechom či začuduje, ale do riti milujem ľudí, ktorí sa večne starajú do druhých a nemajú iné problémy, ako riešiť kto má čo oblečené, aký má kto make up a podobne, a pritom každý deň ľudia umierajú, niektoré druhy zvierat sú "vďaka" nám na pokraji vyhynutia, ropa stále uniká atď atď. A niekto tu rieši nejaké siedmačky, ktoré si obliekajú, čo sa im páči! Keby sa každý staral o seba a bol by viac tolerantnejší, svet by bol hneď krajší...
sú to chuderi a keď ich v parku znásilnia idu sa všetci posrať, aké to bolo dobré dievča a toto sa jej stalo,, jebať do nej..nabudúce nech codi v roztrhaných bikinách po parku a nech ju pretiahnu všetkí psiska zo sídliska...filip
depropex Máš pravdu, ale začiatok nie, skôr koniec psychického dospievania.
Ale to je tiež o tom, že teraz mladí ľudia dlho študujú,takže si môžu užívať dlhšie mladosť, nemajú žiadne "dospelácke" starosti.
Kedysi už ľudia končili školu v 17-tke, najneskôr okolo 19-tky-20-tky sa brali, mali ihned rodinu, takže boli nutený dospieť, lebo bolo potrebné postarať sa o deti, aby mala rodina čo jesť, aby zarobili dosť peňazí, mali kde bývať.
A k téme. V prvom rade je to o ich rodičoch, tie handry si kupujú z ich peňazí a asi im neprekáža, že sa tak obliekajú. Prípadne sú tak zahlbený do seba, že si to ani nevšimnú.
Lebo je celkom normálne, že pod vplyvom časopisov, reklamy, okolia sa nejaká nedozretá, ľahko ovplyvniteľná 10 alebo 12 ročná osoba tak chce obliekať.
@tatiana1 To som písala k jednej predošlej téme a ich nezmyselným argumentom.
A čo mňa po tom, že niekto umiera? Môžu mi vylízať podrážku. Čo ja asi tak urobím s nejakou ropou. A keby sa riešila ropa, tak by sa zas vravelo, že nikto sa nestará o to, že malé decká ku*via.
na margo toho, čo tu bolo písané o tom, že deckám rastú prsia. nie je na tom nič extra že má decko v 12-13 jednotky či dvojky. ja som tiež mala skoro prsia a nemala som potrebu sa odhaľovať a kopec ľudí dobách dávnych malo v 12 prsia a nikomu to nevadilo, skor sa za to decká hanbili a nemalo potrebu ukazovať sa-skor skývať. proste je to dobou, tlačia nám na hlavy reklamy v telke, v časákoch, v obchodoch- ako spomínala @krutafunebracka , tričká velkosti XS s vystrihom XL.
ale zas na strane druhej, každý sa nejak vyvíja, prechádza obdobiami a "hlada sa" tak ked tie decka nosia to co nosia a hold je to AZ MOC a ani rodicia a ani pedagogovia s tym nic nerobia tak to je smutne. ale samozrejme zase zakázané ovocie chutí. možno by im niekto mohl povedať, že tým lákajú straších pánov, ktorí to nemajú v hlave poriadku a trošku detom načrtnut, že proste v 12 je to skoro... je to hold o komunikacii, vychove a pristupu k deckám
Niekedy sa mi nad tým pozastavuje rozum, čo si tie mladé ,,dámy"" dokážu na seba uviazať, ale je úplne zbytočné to tu rozoberať. Rozoberá sa to tu stále a nikto k ničomu nedospel ...
Mimochodom ja sa tiež nemachlím a ani sa machliť neplánujem... a keby som matka jednej zo spomínaných dám, tak ju dobijem jak hada, až by sa uvedomila....
tie nevyzreté čupky skoda riešiť .....aspoň sa je na čom zasmiať.... viac než tie krátke sukne a výstrihy po členok (čo je už dosť otrepané, tým pádom nezaujímavé) .....ma fascinujú tie latexové legíny z new yorkeru, hlavne ak si to oblečie nejaká 15ročná špata v ultra luxusnom 3eurovom tielku z výpredaja v najbližšom obchodom dome od jej dediny, narve si do toho svoju tlstú celulitídovú riť, obuje extra super moderné botasky z číňaku (v horšom prípade štekle v ktorých samozrejme nevie chodiť) , naj*be na seba tri kilá make-upu a s jej podobne pripečenými kamarátkami sa promenádujú po meste... keď toto vidím dvíha sa mi tlak.... takže po tomto mi už fakt príde sukňa ako niečo nanajvýš prijateľné....
a tie chlapské pivné bruchá... človek aspoň vie že je na slovensku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
u nás terajšie čo budu 6 ked ich vidím namachlene tak mi je až zle.Ja som sa začala trochu maľovať na začiatku 7 a oni začínaju hned v 5 a ked vidím niekedy to čo maju na sebe ....A mimochodom ked niaka zasrata 5 povie *nemôžem tancovať,spotim sa rozmaže sa mi make-up* no akoze konec
K šiestačkám; 6.-8. ročník ZŠ považujem za obdobie prvej vlny pičizmu, ktorá mňa osobne tiež neminula (prejavovala sa inak, po prázdninách som druháčka a aj tak nemám nič do výstrihu, nieto vtedy), nech si robia, čo chcú, v rámci usmernenia rodičov a školského poriadku.
A dnešné decká si robia čo chcú bez ohľadu na rodičov, ich vychovávajú reklamy a „trend“ (nehovoriac o tom, koľko anorektičiek a podobne vďaka tomu vzniká) a v tomto by sa mali zaviesť aj nejaké pravidlá, aspoň kvôli tej mládeži, mimochodom v školských poriadkoch toto aj JE.
(Inak neviem. )
Inak potom klesnú ceny prostitútok, keď budú mať tak veľkú konkurenciu, dokonca mnohé aj zadarmo. A potom keď to odrastie, tak sa zvýši aj počet psychológov, už budeme ako v Amícku, keď všetky takéto dnešné fifleny budú staršie, ak si náhodou uvedomia čo robili.
@11 Ja viem, ale všimla som si to až keď som to odoslala a ja som tak nejak ukecaná, keď sa rozkecám.
@pimkiee Tie, čo majú vysoké sebavedomie sa práveže nepotrebujú odhaľovať. Je to paradox, ale je to tak.
A k tým horúčavám, veď to som práve vravela, že odhalia celú riť a kozy a k tomu si dajú kľudne aj ČIŽMY a riflové vesty. Ja sa škvarím už v obyčajnom tričku a sukni (inak do tepla je dlhá a voľná lepšia, keď už).
niekto by mohol povedať, že je to chyba rodičov, ale moja mama, učiteľka, mi raz povedala príbeh o tom, ako jedna žiačka odchádzala z bytu vždy slušne oblečená, zbehla dole do pivnice a tam sa prezliekla do niečoho vyzývavého. jej mama sa to dozvedela tak, že ju kontaktovali učitelia, či si nemyslí, že to jej dcéra preháňa.
Pretože ja sa obliekam slušne, do toho ich naozaj nič.
@mrnesmely Mnohí veru nie a mnohí sa snažia, ale poznám dnešných faganov a rôzne čupky, to majú potom ťažko. Ale treba s tým niečo robiť. Ja neviem ako, veď mám len 18, ale aspoň si to uvedomujem (a aspoň taká nie som).
A či to považujú za škaredé, to je úplne iná vec, ale nie je to nemorálne.
akoze piatačky,šiestačky,siedmačky
Nechápem, čo je to nejaký černobyl editon ???
Teda bývalka mi tvrdila že tangáče sú pohodlné, tak to je možno vec vkusu, ale pokiaľ ich nevidno...
Je mi zle keď vidím tie blonďaté pičky čo si dajú mejkap ala cigánska tvár a krk biely, vyzerá to potom ako by im niečo šplechlo do tváre
Ženy sú všetky najkrajšie také aké sú. myslím že aj tie riasenky sú často zbytočnosť
no vypchávky to niesu... teda väčšinou nie...
Ale ide len o fyzické dospievanie, psychické dospievanie sa až tak výrazne neposúva.
sú to chuderi a keď ich v parku znásilnia idu sa všetci posrať, aké to bolo dobré dievča a toto sa jej stalo,, jebať do nej..nabudúce nech codi v roztrhaných bikinách po parku a nech ju pretiahnu všetkí psiska zo sídliska...filip
Ale to je tiež o tom, že teraz mladí ľudia dlho študujú,takže si môžu užívať dlhšie mladosť, nemajú žiadne "dospelácke" starosti.
Kedysi už ľudia končili školu v 17-tke, najneskôr okolo 19-tky-20-tky sa brali, mali ihned rodinu, takže boli nutený dospieť, lebo bolo potrebné postarať sa o deti, aby mala rodina čo jesť, aby zarobili dosť peňazí, mali kde bývať.
Lebo je celkom normálne, že pod vplyvom časopisov, reklamy, okolia sa nejaká nedozretá, ľahko ovplyvniteľná 10 alebo 12 ročná osoba tak chce obliekať.
Tu by mali mať rozum skôr ich rodičia.
A čo mňa po tom, že niekto umiera? Môžu mi vylízať podrážku. Čo ja asi tak urobím s nejakou ropou. A keby sa riešila ropa, tak by sa zas vravelo, že nikto sa nestará o to, že malé decká ku*via.
@depropex @49 To je na tom najhoršie.
Nevedia čo zo sebou kravy malé sprosté
ale zas na strane druhej, každý sa nejak vyvíja, prechádza obdobiami a "hlada sa" tak ked tie decka nosia to co nosia a hold je to AZ MOC a ani rodicia a ani pedagogovia s tym nic nerobia tak to je smutne. ale samozrejme zase zakázané ovocie chutí. možno by im niekto mohl povedať, že tým lákajú straších pánov, ktorí to nemajú v hlave poriadku a trošku detom načrtnut, že proste v 12 je to skoro... je to hold o komunikacii, vychove a pristupu k deckám
Mimochodom ja sa tiež nemachlím a ani sa machliť neplánujem... a keby som matka jednej zo spomínaných dám, tak ju dobijem jak hada, až by sa uvedomila....
No a tie čo mama spomínala, tak u nich mnohé nie len obliekanie, ale aj praktizujú účel toho obliekania, alebo ako to mám nazvať.
paači sa mi ako ju sfungá!
a tie chlapské pivné bruchá... človek aspoň vie že je na slovensku