dokument, ktorý odkrýva súvislosti náboženstiev, 11. septembra, finančných korporácií a ľudí, disponujúcich určitým skrytým poznaním, nedostupným širokým masám verejnosti, ktorá žije v iluzórnom svete, honosne nazývanom "realita života".
Nemyslím si, že práve tento film bol nakrútený kvôli ziskuchtivým producentom, možno práve naopak.
Ak chce niekto na filme veľmi zarobiť, spraví akúsi komerčnú plytkosť, všade, kde sa len dá, vloží reklamu a promo článok a film sa bude premietať vo všetkých kinách sveta, aj v Somálsku.
Potom vzniknajú rôzni Batmani, Supermani, Titanici, Matrix, X-man,..
Mimochodom, nemáš v poslednej dobe pocit, že tie úbohé konšpiračné teórie sa menia z hypotéz na výroky s pravdivostnou hodnotou skoro 1?
Ten film nebol natoceny koli tomu aby na nom zarabali. Kebyze hej, tak by ho davali za nejaky poplatok. Ale to je jedno. Im ide skor o to, aby otvorili ludom oci. Ved sa staci pozriet len okolo nas.
Naozaj, tento film nebol nakrútený za účelom zisku. Dalo by sa vymyslieť asi tisíc iných tém a spôsobov, vďaka ktorým by bol filmový produkt omnoho ziskovejší než Zeitgeist, ktorý, ako už niekto spomínal, je aj kdekoľvek na webe.
Tých 7 euro ledva pokryje náklad na DVD nosič s poštovným.
Samotné DVD stojí 5 nie euro, ale dokonca dolárov. Predpokladám, že má aj potlač a obal a nosič a pod., odhadol by som, že čistý zisk z je maximálne 3,5 dolára.
Schválne, koľko by sa ich muselo predať, aby si mohol skutočne skonštatovať, že film bol spravený kvôli zisku?
Ty si myslíš, že to vypaľujú niekde doma v garáži na kolene? : )
Samozrejme, že to dali akejsi firme, ktorá musela vytvoriť maketu a hromadne vypaľovať, ešte si zabudol na obal, potlač a brožúrku, tieto elementy asi tiež nie sú beznákladné.
Aj tak sú tieto naše roztržky bezpredmetné, aj keby dostal autor celých 7 dolárov, ktoré si mu poslal, na to, aby si mohol tvrdiť, že film bol natočený kvôli zisku, muselo by sa DVDčiek omnoho viac než počet ľudí, ktorý ho zatiaľ videl.
@porygon pocuvaj...a nacom ten chlapik robil ten film?? na starej 286?? mozno si vzal pozicku na poriadny komp a poriadny strihaci soft a takto sa mu to vrati..
silne pochybujem ze mu ide o zarobenie..to neni sanca..hlavne ked to je aj volne stiahnutelne...ma minimalny zisk...
Kino si nemôžeš zdarma stiahnuť, v kine nemusíš platiť cez PayPal, kino Ti nemusí prísť po 2 týždňoch poštou domov, kino stojí menej než 8,5 dolára (asi), prevádzkovateľ kín nemusí každému klientovi rozposielať DVDčká...Snáď ti nemusím rozpisovať ďalšie rozdiely medzi "Ísť na film do kina" a "kúpiť si DVD".
@all o tomto filme sa tazko vedu pisomne debaty..to sa treba porozpravat...nieco o 911 som si uz zistil davnejsie (mozno aj 2-3 roky dozadu) ale tento film my to vsetko dal do jedneho celku a mohol som to pustit aj friendom co si mysleli ze dristam uplne hovadiny...
part jedna je uplne super, dozvedel som sa niekolko fakt cool veci..po precitani HBHG a davinci kode prijemne sprestrenie mojho ateistickeho zivota ...
part dva - teda dvojcky, podla mna dost zaujimave, o tom by som si chcel este precitat hodne...
part tri - tak to ma dostalo najviac (mal som chut plakat)...to bolo take ked som to pozeral (v posteli v ipode), ze:svet je napicu, nic nema zmysel, treba s tym nieco urobit...a najlepsie bolo ze v podstate tie veci sme riesili, cca ked som to videl, na dejepise (A VIDEL TO AJ NAS DEJEPISAR DOKONCA ..a dohodol som sa s nim ze raz to pustime v ramci dejepisu...
@31 Este v juli minuleho roku videlo Zeitgeist (a to len anglicku verziu bez titulkov) na internete asi 9 milionov ludi. Teraz ked ho mas k dispozicii v dalsich 15 jazykoch (vratane slovenskeho) to musi byt este omnoho viac.
Ak by si ho kupil len kazdy sty clovek co ho videl (a to Americania nakupuju velmi radi), tak ma Peter Joseph pekny balik.
@alpynus A vyhoda takehoto filmu je, ze na jeho natocenie nepotrebujes holywoodske studia, plno kamier, obrovsky filmovy stab a tak. Vies aj ja by som mozno vedel natocit holywoodsky film na ktory by chodilo kazdy rok do kin asi 100 milionov ludi, ale nemam na to prachy A clovek menom Peter Joseph ich rozhodne nema tiez.
Diskutovať o tom, či na tom autor zarobil alebo nezarobil, je aspoň pre mňa absolútne bezpredmetné. Ak by si sa chvíľku pohyboval v prostredí, kde žijú "inak zmýšľajúci" ľudia, ako napr. stvoriteľ tohto filmu, zistil by si, že pojem "zisk" je absolútne bezpredmetný.
Určite ním nezarobil žiadne milióny, možno na klasické živobytie, ktoré potrebuje každý.
Ak chceš, tak si kľudne mysli, že to, čo sa napr. teraz deje, je nejaká finančná kríza, ktorá nejakou náhodou prišla a o pol roka bude všetko tak ako pred tým, že najmocnejším človekom na svete je americký prezident, že všetko, čo sa píše v novinách je pravda a kopu iných kalerábov.
Avšak, ak si finančne zameraný a každého producenta obviňuješ zo ziskuchtivosti, ani sa nedivím, že hlavnú myšlienku filmu si akosi nenatrafil a že film Ti nedal nič iné, len pocit, že je to hlúposť pre vylízané hlavy a že niekto sa riadne na tej blbosti nabalil.
Mimochodom, ak by si si spočítal, že koľko by zarobil, ak by si ho kúpil napr. každý stý človek (reálne si myslím, že si to maximálne kúpi možno jeden z päťsto), dospel by si s obrovskou snahou a prekrúcaním k číslu nanajvýš okolo milióna dolárov (a to je poriadne prehnané číslo).
Ak si ten milión rozložíš časom, ktorý nakrúcaním strávil, zistíš, že zarobil trochu viac než slovenský prezident (a to je ten milión dolárov veľmi veľmi prehnaný odhad)
Porygon dobre si si nasral do huby....Ide im len o prachy? Hlavne, ze je to volne siritelny film bez vlastnickych prav... Sranda, ze? Zrejme si ho ani nevidel... A navyse vies zrejme aj hovno o tom co sa tu v skutocnosti deje...ale sak kludne buvaj dalej....mozno sa raz zobudis
Celému dokumentu ide o propagovanie hnutia new age, ktoré si zakladá na mýtoch a legendách... Ono to funguje tak, že človek si to vie akosi vyargumentovať, ale zanechá to v ňom zrnko pochybnosti. To zrnko sa len veľmi ťažko odstraňuje, pokiaľ človek nemá čas nato aby si tie argumenty vyhľadal na správnych miestach a aby ich aj naštudoval. Napríklad na » www.sekty.sk/c_temy_sar.stm...
A o to ide tomuto filmu a jemu podobným záležitostiam. Zasiať do človeka veľmi malé zrnko pochybnosti. Ľudia sú často v situáciách, že nemajú toľko času aby stále iba hľadali argumenty. Hektická doba na človeka tlačí aby iba pracoval, bol v neustálom vytržení a aby sa psychicky unavil. Potom človek hľadá relax. No a v tom mu kamoš pošle link na podobný dokument. Myslím si, že je tento dokument dosť nebezpečný, a dosť vymýva ľuďom mozgy. Tí čo sú proti kresťanstvu sú až plný nadšenia, keď tento dokument posúvajú ďalej, zo slovami: ,,Chceš vedieť čo je pravda? Pozri si toto!" Je to až trápne, ale už kvôli tomu nadšeniu v očiach dotyčného si to človek pozrie. A potom ak človek nemá dostatok argumentov v danej chvíli, ostáva mu už iba to najcennejšie čo má, teda VIERA. A ak má kresťan vieru slabšiu a nemá veľa času a zdrojov na hľadanie argumentov, tak zasiate zrnko klamstva začne klíčiť.
Filozofická úvaha k filmu „pravdy“ (nieje to žiadna recenzia, iba prvé myšlienky ktoré ma po zhliadnutí filmu napadli):
Všimol som si, že vo filme je veľa vecí, ktoré sú povytrhávané z kontextu sv. Písma. Zaujímavé je ako v jednej časti vytiahnú autori niečo zo zjavenia sv. Jána a všetko ostatné zo zjavenia označia ako báchorky. Akoby bola pravda iba to čo oni určia, že je v danom dokumente pravda. Manipulujú s písmom a povytrhávajú z neho veci tak, aby im to pasovalo do teórie zverokruhu. Ku zverokruhu len toľko » www.sekty.sk/search.stm?AA_S...
Skrátka pohania sa na úvod začnú vysmievať z Boha, že veď kto by už v neho veril keď je na svete toľko utrpenia a potom vezmú do ruky písmo, ktoré o Bohu svedčí a vytiahnú z neho niečo a povedia, že toto je pravda, ale to ostatné sú už len báchorky.
Film si zakladá na podlomení viery, že Pán Ježiš je ten pravý spasiteľ tím, že na základe neviem čoho (to pre istotu neuviedli na základe čoho, asi na základe skamenelín, ktoré si vyrobili doma zo sadry...) rozprávajú o množstve iných spasiteľov, ktorý pred Ježišom mali presne taký istý osud. No netreba zabúdať, že všetkým tým „spasiteľom“ čo boli pred Ježišom chýba jedno. Historická spojitosť. To znamená, že náš spasiteľ je Otec, Syn a Duch Svätý v jednej osobe. To znamená, že v dobe, keď sa narodili „spasiteľia“ pred Ježišom, ak vôbec, tak sa narodili v dobách, kedy už dávno fungovalo židovské náboženstvo. V ňom sa samozrejme vyznával Boh Otec, o čom máme historické dokumenty, ktoré tiež hovoria aj o očakávanom príchode nášho pravého spasiteľa. Kto vie, ako to bolo s Mojžišom, tiež vie aj to ako to náš Boh vtedy vytrel vtedajšiemu „bohovi“ Rá (veci ohľadom faraóna v Egypte), boh slnka o ktorom film „pravdy“ hovorí.... No a nesmieme zabúdať aj na spojitosť do dôb budúcich. Veď predsa Pán Ježiš nám zanechal Ducha Svätého a „spasitelia“ o ktorých vraví dokument „pravdy“ nám nezanechali nič, iba ak nejaké pochybné skameneliny zo sadry. Tak ja budem radšej veriť v toho nášho Boha, ktorý má jednoznačnú historickú spojitosť od stvorenia sveta až do dnes, teda v Ježiša Krista.
O čo ide new age? No podľa mňa tí čudáci očakávajú nejakého ďalšieho „spasiteľa“, myslím že to je aj záverom prvej časti filmu. No nezabúdajme, že o niečom podobnom sa píše aj v písme. A to priamo v tej časti zjavenia sv. Jána, ktorú autori filmu tak rázne zavrhli, asi aby si to jednoduchý človek nevšimol. Teda niečo v tom zmysle, že príde nejaký čudák antikrist čo zvedie do bludu veľa ľudí. Čo ak to je ten, ktorého new age tak očakáva, a „prorokuje“?
Ďalšia vec. Pokiaľ ide o Ducha svätého. Všímam si, že je snaha dať do rovnosti Duch Svätý a svetový duch=kolektívne vedomie, ako akési materialistické vysvetlenie Ducha Svätého. Typujem, že táto vec je tiež výmysel čudákov z hnutia new age, ako snaha umelo zabezpečiť akúsi historickú spojitosť, o ktorej som hovoril.
Záver:
Cieľom filmu a new age je samozrejme boj proti RKC. Boj spočíva v tom, že je snaha urobiť prienik všetkých náboženstiev aj kresťanstva. Povyberať to čo im pasuje. Povedať, že je to dôsledok sociálnej evolúcie a privítať nejakého čudáka antikrista, ktorého prorokujú. Ale ešte pred tým, urobiť jedno náboženstvo z toho prieniku náboženstiev a ustanoviť ho, ako legitímne. Potom vytvoriť tlak na kresťanov a najme na RKC, že ak chcete vstúpte do toho legitímneho náboženstva veď riadne vyznáva Ježiša a spolu s ním aj mnoho iných „spasiteľov“ a dokonca tými „spasiteľmi“ môžete byť aj vy sami.... Môžete si urobiť taký výklad písma aký vy chcete, prípadne si tam niečo doplniť alebo vynechať. A čo viac potom si môžete urobiť vlastné písmo a náboženstvo a môžete ho legálne predávať ako tovar pod licenciou „GPL“. Povec, načo ti je nejaká RKC, čo ti niečo diktuje. My ti dávame „viac“, mi ti dávame „slobodu“. Potom spojiť pôvodné kresťanstvo a hlavne RKC s terorizmom a všetkých čo nevstúpia do nového náboženstva hodiť do jedného kotla fanatizmu a terorizmu.
Inak film sa tvári vedecky a je smerovaný jednoduchým ľuďom aby ich oklamal, pokúšal a zviedol do smilstva modloslužby, kam new age smeruje.
alpynus a podobni popieraci su tazki primitivovia. neverim a nesuhlasim pochopitelne so vsetkym co v tychto filmoch je, ale treba si to rozhodne pozriet, sam si uvedomit, ze aj toto je mozne a logicky to z urcitych faktov vyplyva a treba si z toho urobit vlastny nazor. hlavne to neignorovat a nepopierat bez akychkolvek argumentov, alebo argumentov typu kolko drobnych na tom autor zaraba - ajtak je to volne siritelne, kupuju to len blbi americania, pre ktorych to je primarne urcene.
odporucam vam aj filmy od aarona russa - america: freedom to fascism; a od alexa jonesa: endgame, the obama deception a dalsie
@alpynus Videl si ten film? Je to zmes rozhovorov, obrazkov a TV zaberov - taky film nenakrucas len ho zostrihavas a pridavas k nemu vlastne komentare a zopar efektnych animacii. Rovnako vyzera aj jeho webstranka, jednoducha a lahko spravitelna.
Nejde o ziadnu vedu, taky film uz dnes spravi hocikto. Mozem s cistym svedomim povedat ze viac ako tyzden casu tomu nevenoval ani omylom. A ak na tom zarobil len tych 200 tisic dolarov tak na to ze bol dovtedy nulou a nikto ho nepoznal (narozdiel od nasho prezidenta) je to pekny uspech.
@alpynus Neverim ze kriza prisla len tak, ale rovnako neverim ze za nu mozu vylucne ludia (zidia) z Federal Reserve co si pravdepodobne myslis ty. Neviem kto je najmocnejsi clovek sveta, vlastne to ani vediet nemozem a rovnako to nemoze vediet nejaky pseudoodbornik, ktory sa z nicoho nic zjavil s umyslom "otvarania" oci.
A este si mi neodpovedal na moju uvodnu otazku, veris ze pad WTC bol zosnovany americkou vladou?
máš asi veľké šťastie, že práve Ty nie si primitív.
Mimochodom, môžeš mi prosím okopírovať aspoň jedno slovo, z ktorého je možné usúdiť, že to, čo je v tom filme, popieram?
Zrejme došlo v tvojej hlave k veľkému omylu, ak by si pozorne čítal, tak by si zistil, že celú dobu som sa tu zadubenému porygonovi snažil vysvetliť, že ten film určite nie je kvôli zisku producenta stvorený, samého by ma taká blbá myšlienka ani nenapadla.
Ak by si pozorne čítal, tak by si zistil, že som asi najväčší konšpiračný teoretik spomedzi všetkých prítomných.
@himynameismarek Ja ten film nepopieram len z toho dovodu, ze bol spraveny aj za ucelom slavy a zisku, ja si myslim ze aj obsah toho filmu su z 90% bludy.
@alpynus Tym ze to dal na internet zadarmo, ziskal nielen obrovsku popularitu ale aj ten plastik nezisku co jeho doveryhodnost podstatne zvysilo. Ak by to zacal predavat uz od zaciatku tak by o to (vzhladom na kvalitu) nikto nezakopol. Takto ma rozhodne vacsiu sancu, ze z tej masy ludi ktora za nim stoji si to aspon mala cast kupi ci uz len tak z dovodu podpory alebo kvoli tomu ze chcu mat doma originalne DVD s kvalitnym obrazom.
Aj hudba je dnes uz na internete vsade volne dostupna v podobe mp3 (aj ked nelegalne). Co proti tomu mozu robit intepreti? De facto nic. Ale predsa ti ozajstni fanusikovia pojdu do obchodu a kupia si CDcko so svojou oblubenou skupinou ci spevakom.
@alpynus Aky je odkaz filmu? Ze krestanstvo je vlastne totalny blud, ze Bush a jeho administrativa su zlocinci a klamari numero uno, ze Spojene staty vzdy vstupovali do vojen len za ucelom zisku a nakoniec tak trochu sci-fi ze onedlho pride doba totalnej svetovlady (a jej medzistupne ako Severoamericka unia) ked bude krok kazdeho cloveka na zemeguli sledovany istou skupinou ludi.
Moja životná skúsenosť, získaná najmä vďaka reálnym rozhovorom s reálnymi kňazmi a inými fanúšikmi boha mi napovedá, že sa nezíska nič iné, len lokálny konflikt.
Človek omámený vierou nevidí nič iné len vieru. A možno by chcel raz za čas aj Vieru : )
Nesúhlasiť môžeš, len napísal si to dosť uštipačne, akoby si chcel niečo viac.
Distribúcia by bola nákladnejšia, ale pri takom dopyte, aký predpokladáš, by to bolo beznádejne po 2 týždňoch predané, čiže by sa investícia do distribúcie už po pár týždňoch niekoľkonásobne vrátila.
@60 Nechcel som nic viac, neviem ako velmi ustipacne to vyznelo, ale nebol moj ciel napisat to tak.
No to je pravda, ale predsalen ked uz to zacne predavat v obchodoch zacne to zavanat prilis velkou komerciou a tym by si pokazil imidz, a dnes v dobe internetu uz ludom nerobi problem objednat si nieco ako DVD cez internet (a u Americanov to plati dvojnasobne).
@46 Kokos, normálne som si to prečítal celé a nepochopil som z toho ani slovo Jediné čo k tomu môžem povedať je to, že cirkev a všetko okolo toho je dobrý biznis
Je to velmi zaujimavy film a kazdy by si ho mal pozriet...je sice dlhy jak svina ale podla mna sa oplati pozerat taketo filmy...strata casu to podla mna neni...
a ak by bol robeny koli zisku, bolo by to trosku inac stymi pravami...
@49 pozri porygon, ak ide niekomu o to mat to doma v peknom plastovom obale s farebnym obrazkom nech sa paci...nech si to kupi. ale nemusi to financne podporovat. staci stiahnut. staci pozriet na youtube, videogoogle... a navyse ak chces nieco robit proti korporaciam, ktore nam do zivota vtlacili tie (v skutocnosti) bezcenne papieriky, tak tie papieriky musis mat.... a ak si myslis, ze vsetky tie spekulacie o tom kto riadi svet su uplne vyplody nejakych fanatickych sektarov tak to si na velkom omyle. politici su len babky...ludia co ich maju v rukach sa vsak neobjavuju v mediach...lebo ich vlastnia a popularitu nepotrebuju....a preto o nich vieme len malo. neznamena to vsak ze neexistuju
Vtom filme urobili jednu zavaznu chybu ze spochybnili krestanstvo preto asi 80% tych ktorym sa ten film nepaci su krestania hlavne katolici lebo oni su na to najviac chulostivy.ale horsie je ze sa do vlstnej viery skoro vobec nerozumeju okrem toho ze vedia kde je kostol ale to radsej nebudem rozoberat sem.Inak podstata toho filmu nieje zla aj ked urcite vsetko co sa tam rozprava tak urcite nie je na 100% pravda a to ani nikto netvrdi
a ešte musim napisat ehm ze asi najvecsi modlosluzobnici su krestania lebo niekde tu bolo spomenute ze nejaka sekta ale aj to moze byt,ked klaci niekto pred sochou panny marie alebo krizom a pred inymi sochami svatych to sa rovna tiez modlosluzobnictvu.akykolvek prdmet pred ktorym klacime a modlime je modla.Inak toto je napisane v katechizme pre katolikov 2114 Ľudský život sa stáva jednotným v klaňaní sa Jedinému. Prikázanie klaňať sa jedine Pánovi robí človeka jednoduchým a chráni ho pred bezhraničnou roztrieštenosťou. Modloslužba je prevrátenosť náboženského citu, ktorý je človekovi vrodený. Modloslužobníkmi sú tí, čo „pojem o Bohu, silne vtlačený do duše, vzťahujú na čokoľvek iné než na Boha“
Inak, na ľuďoch ako @porygon môžeme nádherne vidieť, ako "moc" peňazí zvráti myseľ zdravého človeka. Za každým ľudským činom nevidí už nič iné, len zisk.
@alpynus To sa velmi pleties, za kazdym rozhodne nie Ja ale vidim, ze moc antiamerikanizmu a senzacii zvratila tvoju mysel. To smutne nie je, pretoze zatial je vas privelmi malo aby ste nieco dokazali urobit - vzdy budete len exoti ktori chcu byt zaujimavi
@porygon Zaujimavi? Ti co sa buria proti amerikanizmu su nim sami zvrateni? Prosim....ja ta vazne prosim....uz drz radseh hubu Lebo sa budem este dlho smiat....aj ked to je na zaplakanie....
@alpynus Zvratene je to, ze dokazes uverit ludom o ktorych predtym skoro nikto nikdy nepocul (proste sa zjavili a hned su z nich su experti na vsetko) vsetky tie neuveritelne veci o ludoch za oponou, o neviditelnych skupinach tahajucich za nitky, o riadenej demolicii WTC, o vymyslenych teroristoch. Ja sa pytam, ako mozu toto vsetko vediet? Preco o tom 99% medii nevie? Alebo ak o tom media vedia, preco klamu? Su aj media riadene tymi panmi za oponou? Nie je to az prilis neuveritelne?
@zemek Esteraz si v klude precitaj co som napisal. Slovo "amerikanizmus" tam nepadlo.
A plakat mozes, ale nepomoze ti to. Pretoze deti v skolach sa nebudu ucit o zlych Americanoch ktori si vymysleli 11. september ako zamienku na vojny v Iraku a Afganistane, budu sa ucit o tych dobrych Americanoch ktori sa stali obetou Al-Kaidy a nastastie pre cely svet zacali vojnu proti terorizmu, ked zvrhli zverske rezimy Talibanu a Saddama Husajna. Ale ak chces mozes si vytvorit vlastne ucebnice a ponukat ich skolam, uvidime ci ich prijmu
Aby som doplnil - máš vlastnú ideopravdu, ktorú ti už zrejme nik na svete nemôže vyvrátiť. Ty by neuveril, ani keby sa k tomu všetkému priznajú, pretože by ti bolo príliš neuveriteľné, aby sa priznali.
Viem si ťa krásne predstaviť na pätolízačskom poste nejakého úradníka "vonkajšej strany na ministerstve pravdy".
no...vám čo nesúhlasíte s týmto filmom...ktorý múdry človek mi teda odpovie na otázku....prečo bol autor filmu zavraždený? hmm?...pred smrťou to však stihol dať na internet...toto ste myslím nevedeli však že.
No vidím že názory sú tu rôzne... ale rozhodne sa oplatí si tento "film" pozrieť.. nech si o tom spraví každý z Vás vlastný obraz ako len chce.. Ja sa venujem problematike tohto zvráteného sveta(či sú to vojny banky alebo cirkev) už dlhšie a v tom filme je spomenutých mnoho vecí ktoré sa zhodovali s tým čo som už dávno našiel a boli poukázané dôkazmi.. Hold, kto len čumí na telku a verí všetkým tým povrchným bludom je to jeho vec. Niekto možno považuje Zeitgeista za veľký omyl, ale kto sa aspoň trošku zamyslí nad touto dobou, kam to všetko smeruje tak mu to dojde aj samému a nepotrebuje k tomu žiaden film Všetko momentálne vedie k postupnému otupovaniu ľudí a to sa darí na jednotku Existuje jedno príslovie, že kto pravdu hľadá si ju aj nájde a komu sa nechce nech už verí hocičomu, aspon nech do toho nekecá.. veľa ľuďom tá pravda bohužiaľ nevyhovuje...
@martin182 jednoznačne s tebou súhlasím.. Ja som ho videla prednedávnom, takže som dosť pozadu, ale veľmi ma táto problematika zaujala. ..
a pre niektorých sú to len konšpiračné teórie, ale keby ste sa nad tým zamysleli, tak by vám tie teórie naozaj dávali zmysel... Veď jeden z členov, čo natáčal Zeitgeist, bol za záhadnych okolností usmrtený.. prečo asi??? prečo bohatí ľudia dávajú odstraňovať ľudí, ktorí im nevyhovujú? dialo sa to v minulosti a deje sa to aj teraz. a dokonca nebojím sa povedať, že sa to bude diať aj potom!!
to čo tam bolo spomenuté o Ježišovi, to som vedela, už aj pred tým, čo som pozerala Zeitgeist.. a ľudia by mali veriť hľavne na prírodu a nie na nejakú vymyslenú postavu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
88 komentov
Drahá nevylízaná hlava,
vedela by si rozumne zdôvodniť, prečo je to blbosť pre vylízané hlavy?
Nemyslím si, že práve tento film bol nakrútený kvôli ziskuchtivým producentom, možno práve naopak.
Ak chce niekto na filme veľmi zarobiť, spraví akúsi komerčnú plytkosť, všade, kde sa len dá, vloží reklamu a promo článok a film sa bude premietať vo všetkých kinách sveta, aj v Somálsku.
Potom vzniknajú rôzni Batmani, Supermani, Titanici, Matrix, X-man,..
Mimochodom, nemáš v poslednej dobe pocit, že tie úbohé konšpiračné teórie sa menia z hypotéz na výroky s pravdivostnou hodnotou skoro 1?
Len tu vzniká dosť veľký problém, kde na taký film zobrať tak 100M dolárov?
Zda sa ti ze sa "nosna" konspiracia Zeitgeistu o 11. septembri 2001 stihla zmenit na fakt?
Alebo este stale zostava len ubohou teoriou?
Naozaj, tento film nebol nakrútený za účelom zisku. Dalo by sa vymyslieť asi tisíc iných tém a spôsobov, vďaka ktorým by bol filmový produkt omnoho ziskovejší než Zeitgeist, ktorý, ako už niekto spomínal, je aj kdekoľvek na webe.
Tých 7 euro ledva pokryje náklad na DVD nosič s poštovným.
A vies kolko sa da na takej "symbolickej" cene zarobit?
Jeden velky 100 DVD balik stoji v Amerike asi 28 dolarov. Jedno DVD teda stoji 28 centov.
www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817507005
Dorucenie 1 DVD 1. triedou z Los Angeles (sidlo produkcie Zeitgeistu) na druhy koniec USA do New Yorku do troch dni stoji 83 centov.
Ako pocitam tak 1 DVDcko + postovne = zhruba 1 dolar.
Samotné DVD stojí 5 nie euro, ale dokonca dolárov. Predpokladám, že má aj potlač a obal a nosič a pod., odhadol by som, že čistý zisk z je maximálne 3,5 dolára.
Schválne, koľko by sa ich muselo predať, aby si mohol skutočne skonštatovať, že film bol spravený kvôli zisku?
Myslím, že minimálne 200 000.
Toľko ľudí snáď ten film ani nevidelo.
Ty si myslíš, že to vypaľujú niekde doma v garáži na kolene? : )
Samozrejme, že to dali akejsi firme, ktorá musela vytvoriť maketu a hromadne vypaľovať, ešte si zabudol na obal, potlač a brožúrku, tieto elementy asi tiež nie sú beznákladné.
Poštovné vrámci USA stojí 2 doláre, medzinárodne 3,5 dolára ( » www.zeitgeistmovie.com/dvdorder.htm,... to, čo si našiel Ty, je poštovné pre listy, toto je balík)
Aj tak sú tieto naše roztržky bezpredmetné, aj keby dostal autor celých 7 dolárov, ktoré si mu poslal, na to, aby si mohol tvrdiť, že film bol natočený kvôli zisku, muselo by sa DVDčiek omnoho viac než počet ľudí, ktorý ho zatiaľ videl.
Mas ty vobec predstavu kolko ludi videlo ten film?
Som zvedavý, ako by si narval DVD aj s obalom do poštovej obálky : )
Mimochodom, to, či je niečo list alebo balík sa nehodnotí ani podľa veľkosti, ale podľa váhy.
To s tým počtom ľudí som kvôli obraznosti prehnal, ale snáď Ti je jasné, že to DVD si nekúpi ani len percento z tých, čo to videli.
Jednoducho je úplne jasné, že na niečom, čo predávaš po 5 dolárov, nezarobíš milióny. Najmä ak si to každý môže zohnať zdarma.
A kiná potom fungujú ako?
silne pochybujem ze mu ide o zarobenie..to neni sanca..hlavne ked to je aj volne stiahnutelne...ma minimalny zisk...
Kino si nemôžeš zdarma stiahnuť, v kine nemusíš platiť cez PayPal, kino Ti nemusí prísť po 2 týždňoch poštou domov, kino stojí menej než 8,5 dolára (asi), prevádzkovateľ kín nemusí každému klientovi rozposielať DVDčká...Snáď ti nemusím rozpisovať ďalšie rozdiely medzi "Ísť na film do kina" a "kúpiť si DVD".
part jedna je uplne super, dozvedel som sa niekolko fakt cool veci..po precitani HBHG a davinci kode prijemne sprestrenie mojho ateistickeho zivota ...
part dva - teda dvojcky, podla mna dost zaujimave, o tom by som si chcel este precitat hodne...
part tri - tak to ma dostalo najviac (mal som chut plakat)...to bolo take ked som to pozeral (v posteli v ipode), ze:svet je napicu, nic nema zmysel, treba s tym nieco urobit...a najlepsie bolo ze v podstate tie veci sme riesili, cca ked som to videl, na dejepise (A VIDEL TO AJ NAS DEJEPISAR DOKONCA ..a dohodol som sa s nim ze raz to pustime v ramci dejepisu...
Ak by si ho kupil len kazdy sty clovek co ho videl (a to Americania nakupuju velmi radi), tak ma Peter Joseph pekny balik.
Ja som v komente @31 nevidel ani paypal ani nič iné ...
A film z kina si zadarmo stiahnuť môžeš ...
» video.google.com/videoplay?docid...
(alebo si ho môžte za osem aj pól dolára objednať : )
Diskutovať o tom, či na tom autor zarobil alebo nezarobil, je aspoň pre mňa absolútne bezpredmetné. Ak by si sa chvíľku pohyboval v prostredí, kde žijú "inak zmýšľajúci" ľudia, ako napr. stvoriteľ tohto filmu, zistil by si, že pojem "zisk" je absolútne bezpredmetný.
Určite ním nezarobil žiadne milióny, možno na klasické živobytie, ktoré potrebuje každý.
Ak chceš, tak si kľudne mysli, že to, čo sa napr. teraz deje, je nejaká finančná kríza, ktorá nejakou náhodou prišla a o pol roka bude všetko tak ako pred tým, že najmocnejším človekom na svete je americký prezident, že všetko, čo sa píše v novinách je pravda a kopu iných kalerábov.
Avšak, ak si finančne zameraný a každého producenta obviňuješ zo ziskuchtivosti, ani sa nedivím, že hlavnú myšlienku filmu si akosi nenatrafil a že film Ti nedal nič iné, len pocit, že je to hlúposť pre vylízané hlavy a že niekto sa riadne na tej blbosti nabalil.
Mimochodom, ak by si si spočítal, že koľko by zarobil, ak by si ho kúpil napr. každý stý človek (reálne si myslím, že si to maximálne kúpi možno jeden z päťsto), dospel by si s obrovskou snahou a prekrúcaním k číslu nanajvýš okolo milióna dolárov (a to je poriadne prehnané číslo).
Ak si ten milión rozložíš časom, ktorý nakrúcaním strávil, zistíš, že zarobil trochu viac než slovenský prezident (a to je ten milión dolárov veľmi veľmi prehnaný odhad)
Celému dokumentu ide o propagovanie hnutia new age, ktoré si zakladá na mýtoch a legendách... Ono to funguje tak, že človek si to vie akosi vyargumentovať, ale zanechá to v ňom zrnko pochybnosti. To zrnko sa len veľmi ťažko odstraňuje, pokiaľ človek nemá čas nato aby si tie argumenty vyhľadal na správnych miestach a aby ich aj naštudoval. Napríklad na » www.sekty.sk/c_temy_sar.stm...
A o to ide tomuto filmu a jemu podobným záležitostiam. Zasiať do človeka veľmi malé zrnko pochybnosti. Ľudia sú často v situáciách, že nemajú toľko času aby stále iba hľadali argumenty. Hektická doba na človeka tlačí aby iba pracoval, bol v neustálom vytržení a aby sa psychicky unavil. Potom človek hľadá relax. No a v tom mu kamoš pošle link na podobný dokument. Myslím si, že je tento dokument dosť nebezpečný, a dosť vymýva ľuďom mozgy. Tí čo sú proti kresťanstvu sú až plný nadšenia, keď tento dokument posúvajú ďalej, zo slovami: ,,Chceš vedieť čo je pravda? Pozri si toto!" Je to až trápne, ale už kvôli tomu nadšeniu v očiach dotyčného si to človek pozrie. A potom ak človek nemá dostatok argumentov v danej chvíli, ostáva mu už iba to najcennejšie čo má, teda VIERA. A ak má kresťan vieru slabšiu a nemá veľa času a zdrojov na hľadanie argumentov, tak zasiate zrnko klamstva začne klíčiť.
Filozofická úvaha k filmu „pravdy“ (nieje to žiadna recenzia, iba prvé myšlienky ktoré ma po zhliadnutí filmu napadli):
Všimol som si, že vo filme je veľa vecí, ktoré sú povytrhávané z kontextu sv. Písma. Zaujímavé je ako v jednej časti vytiahnú autori niečo zo zjavenia sv. Jána a všetko ostatné zo zjavenia označia ako báchorky. Akoby bola pravda iba to čo oni určia, že je v danom dokumente pravda. Manipulujú s písmom a povytrhávajú z neho veci tak, aby im to pasovalo do teórie zverokruhu. Ku zverokruhu len toľko » www.sekty.sk/search.stm?AA_S...
Skrátka pohania sa na úvod začnú vysmievať z Boha, že veď kto by už v neho veril keď je na svete toľko utrpenia a potom vezmú do ruky písmo, ktoré o Bohu svedčí a vytiahnú z neho niečo a povedia, že toto je pravda, ale to ostatné sú už len báchorky.
Film si zakladá na podlomení viery, že Pán Ježiš je ten pravý spasiteľ tím, že na základe neviem čoho (to pre istotu neuviedli na základe čoho, asi na základe skamenelín, ktoré si vyrobili doma zo sadry...) rozprávajú o množstve iných spasiteľov, ktorý pred Ježišom mali presne taký istý osud. No netreba zabúdať, že všetkým tým „spasiteľom“ čo boli pred Ježišom chýba jedno. Historická spojitosť. To znamená, že náš spasiteľ je Otec, Syn a Duch Svätý v jednej osobe. To znamená, že v dobe, keď sa narodili „spasiteľia“ pred Ježišom, ak vôbec, tak sa narodili v dobách, kedy už dávno fungovalo židovské náboženstvo. V ňom sa samozrejme vyznával Boh Otec, o čom máme historické dokumenty, ktoré tiež hovoria aj o očakávanom príchode nášho pravého spasiteľa. Kto vie, ako to bolo s Mojžišom, tiež vie aj to ako to náš Boh vtedy vytrel vtedajšiemu „bohovi“ Rá (veci ohľadom faraóna v Egypte), boh slnka o ktorom film „pravdy“ hovorí.... No a nesmieme zabúdať aj na spojitosť do dôb budúcich. Veď predsa Pán Ježiš nám zanechal Ducha Svätého a „spasitelia“ o ktorých vraví dokument „pravdy“ nám nezanechali nič, iba ak nejaké pochybné skameneliny zo sadry. Tak ja budem radšej veriť v toho nášho Boha, ktorý má jednoznačnú historickú spojitosť od stvorenia sveta až do dnes, teda v Ježiša Krista.
O čo ide new age? No podľa mňa tí čudáci očakávajú nejakého ďalšieho „spasiteľa“, myslím že to je aj záverom prvej časti filmu. No nezabúdajme, že o niečom podobnom sa píše aj v písme. A to priamo v tej časti zjavenia sv. Jána, ktorú autori filmu tak rázne zavrhli, asi aby si to jednoduchý človek nevšimol. Teda niečo v tom zmysle, že príde nejaký čudák antikrist čo zvedie do bludu veľa ľudí. Čo ak to je ten, ktorého new age tak očakáva, a „prorokuje“?
Ďalšia vec. Pokiaľ ide o Ducha svätého. Všímam si, že je snaha dať do rovnosti Duch Svätý a svetový duch=kolektívne vedomie, ako akési materialistické vysvetlenie Ducha Svätého. Typujem, že táto vec je tiež výmysel čudákov z hnutia new age, ako snaha umelo zabezpečiť akúsi historickú spojitosť, o ktorej som hovoril.
Záver:
Cieľom filmu a new age je samozrejme boj proti RKC. Boj spočíva v tom, že je snaha urobiť prienik všetkých náboženstiev aj kresťanstva. Povyberať to čo im pasuje. Povedať, že je to dôsledok sociálnej evolúcie a privítať nejakého čudáka antikrista, ktorého prorokujú. Ale ešte pred tým, urobiť jedno náboženstvo z toho prieniku náboženstiev a ustanoviť ho, ako legitímne. Potom vytvoriť tlak na kresťanov a najme na RKC, že ak chcete vstúpte do toho legitímneho náboženstva veď riadne vyznáva Ježiša a spolu s ním aj mnoho iných „spasiteľov“ a dokonca tými „spasiteľmi“ môžete byť aj vy sami.... Môžete si urobiť taký výklad písma aký vy chcete, prípadne si tam niečo doplniť alebo vynechať. A čo viac potom si môžete urobiť vlastné písmo a náboženstvo a môžete ho legálne predávať ako tovar pod licenciou „GPL“. Povec, načo ti je nejaká RKC, čo ti niečo diktuje. My ti dávame „viac“, mi ti dávame „slobodu“. Potom spojiť pôvodné kresťanstvo a hlavne RKC s terorizmom a všetkých čo nevstúpia do nového náboženstva hodiť do jedného kotla fanatizmu a terorizmu.
Inak film sa tvári vedecky a je smerovaný jednoduchým ľuďom aby ich oklamal, pokúšal a zviedol do smilstva modloslužby, kam new age smeruje.
odporucam vam aj filmy od aarona russa - america: freedom to fascism; a od alexa jonesa: endgame, the obama deception a dalsie
Nejde o ziadnu vedu, taky film uz dnes spravi hocikto. Mozem s cistym svedomim povedat ze viac ako tyzden casu tomu nevenoval ani omylom. A ak na tom zarobil len tych 200 tisic dolarov tak na to ze bol dovtedy nulou a nikto ho nepoznal (narozdiel od nasho prezidenta) je to pekny uspech.
A este si mi neodpovedal na moju uvodnu otazku, veris ze pad WTC bol zosnovany americkou vladou?
Drahý neprimitív,
máš asi veľké šťastie, že práve Ty nie si primitív.
Mimochodom, môžeš mi prosím okopírovať aspoň jedno slovo, z ktorého je možné usúdiť, že to, čo je v tom filme, popieram?
Zrejme došlo v tvojej hlave k veľkému omylu, ak by si pozorne čítal, tak by si zistil, že celú dobu som sa tu zadubenému porygonovi snažil vysvetliť, že ten film určite nie je kvôli zisku producenta stvorený, samého by ma taká blbá myšlienka ani nenapadla.
Ak by si pozorne čítal, tak by si zistil, že som asi najväčší konšpiračný teoretik spomedzi všetkých prítomných.
Z toho filmu som čosi videl, aj tak si myslím, že nebolo jednoduché to celé zosnovať a vymyslieť, trvalo to určite viac než 2 týždne.
Ak by autor na tom naozaj chcel zarobiť, už dávno by napísal napr. na google video mail, že nech ten film odstránia a oni by ho odtránili.
Ale asi je tak extrémne hlúpy, že si neuvedomuje, že jeho film sa dá pozerať aj na webe, že?
Pád dvojíčiek?
Nemám jasné stanovisko zatiaľ, ale omnoho viac mi súvislosti zapadajú, ak vychádzam z predpokladu, že to bola konšpirácia.
Nepredáva ho za 7 dolárov ale len za 5 dolárov, poštovné je 2 resp. 3,5 USD.
Len taký detail.
Tak či onak, diskusia o tom, či na tom niekto zarobil alebo nie je úplne bezpredmetná, dôležitejší, aspoň podľa mňa, je odkaz filmu.
Aj hudba je dnes uz na internete vsade volne dostupna v podobe mp3 (aj ked nelegalne). Co proti tomu mozu robit intepreti? De facto nic. Ale predsa ti ozajstni fanusikovia pojdu do obchodu a kupia si CDcko so svojou oblubenou skupinou ci spevakom.
Už som konečne videl súvisle prvých 30 minút filmu, večer dopozerám.
Mimochodom, je dosť možné, že taký odkaz toho filmu aj je, a čo je na tom zlé?
Snáď si nečakal niečo viac? A aký by mal byť záver, aby bol podľa tvojho gustu?
Ešte k @55 :
Nemyslíš si, že by bolo niekoľkonásobne výhodnejšie, ak by ten film distrubuoval do klasických obchodov?
Zijeme v slobodnom svete nevidim na tom odkaze nic zle, len s nim nesuhlasim - a to snad mozem nie? A pekny zaver by bol "VESELY 1. APRIL!"
Nememyslis si ze distribucia do tolkych obchodov v USA by bola o dost nakladnejsia?
Keby má zmysel odpovedať ti, tak ti odpoviem.
Moja životná skúsenosť, získaná najmä vďaka reálnym rozhovorom s reálnymi kňazmi a inými fanúšikmi boha mi napovedá, že sa nezíska nič iné, len lokálny konflikt.
Človek omámený vierou nevidí nič iné len vieru. A možno by chcel raz za čas aj Vieru : )
Nesúhlasiť môžeš, len napísal si to dosť uštipačne, akoby si chcel niečo viac.
Distribúcia by bola nákladnejšia, ale pri takom dopyte, aký predpokladáš, by to bolo beznádejne po 2 týždňoch predané, čiže by sa investícia do distribúcie už po pár týždňoch niekoľkonásobne vrátila.
No to je pravda, ale predsalen ked uz to zacne predavat v obchodoch zacne to zavanat prilis velkou komerciou a tym by si pokazil imidz, a dnes v dobe internetu uz ludom nerobi problem objednat si nieco ako DVD cez internet (a u Americanov to plati dvojnasobne).
Je to velmi zaujimavy film a kazdy by si ho mal pozriet...je sice dlhy jak svina ale podla mna sa oplati pozerat taketo filmy...strata casu to podla mna neni...
a ak by bol robeny koli zisku, bolo by to trosku inac stymi pravami...
Tvrdíš približne toto -> filmom chcel zarobiť strašne veľa tým, že sa bude tváriť, že na ňom nechce zarobiť.
Prevratná myšlienka (tvoja či jeho?).
Aj, ale nielen kvoli tomu. Ludia miluju senzacie a byt antiamerikanista je v dnesnej dobe in.
Ja vravim, ze ak by vedel ze na tom prerobi nesiel by do toho ani nahodou.
Smutné, ale pravdivé. Taký je tento svet.
2 čast.....moze byt
Čo je na mojej mysli zvrátené?
A tá posledná veta mi pripadá nejak rozporuplne. Nie si náhodou samozvaný hosť elitárskej triedy? : )
Pretože človek v mysliaci v normálnych vlnách by také čosi nenapísal.
A plakat mozes, ale nepomoze ti to. Pretoze deti v skolach sa nebudu ucit o zlych Americanoch ktori si vymysleli 11. september ako zamienku na vojny v Iraku a Afganistane, budu sa ucit o tych dobrych Americanoch ktori sa stali obetou Al-Kaidy a nastastie pre cely svet zacali vojnu proti terorizmu, ked zvrhli zverske rezimy Talibanu a Saddama Husajna. Ale ak chces mozes si vytvorit vlastne ucebnice a ponukat ich skolam, uvidime ci ich prijmu
Dobre, máš pravdu.
Aby som doplnil - máš vlastnú ideopravdu, ktorú ti už zrejme nik na svete nemôže vyvrátiť. Ty by neuveril, ani keby sa k tomu všetkému priznajú, pretože by ti bolo príliš neuveriteľné, aby sa priznali.
Viem si ťa krásne predstaviť na pätolízačskom poste nejakého úradníka "vonkajšej strany na ministerstve pravdy".
Tomu vravím parádna budúcnosť : )
Napriek veľkej miere mojej nemotornosti pri hľadaní sa mi zdá prinajmenšom divné, že o tom google nenašiel ani zmienku, neverím tomu ...
a pre niektorých sú to len konšpiračné teórie, ale keby ste sa nad tým zamysleli, tak by vám tie teórie naozaj dávali zmysel... Veď jeden z členov, čo natáčal Zeitgeist, bol za záhadnych okolností usmrtený.. prečo asi??? prečo bohatí ľudia dávajú odstraňovať ľudí, ktorí im nevyhovujú? dialo sa to v minulosti a deje sa to aj teraz. a dokonca nebojím sa povedať, že sa to bude diať aj potom!!
to čo tam bolo spomenuté o Ježišovi, to som vedela, už aj pred tým, čo som pozerala Zeitgeist.. a ľudia by mali veriť hľavne na prírodu a nie na nejakú vymyslenú postavu.
to čo