podľa mňa je hanba, ak si človek nevie navariť.. ako nehovorím pol dňa stráviť v kuchyni a vypekať a vyvárať (čoho som ja schopná .. ale aspoň nejaký ten základ
@roborossen Variť by mal vedieť každý, je to jedno či žena alebo muž. Ak aj doteraz nemusel, tak existujú kuchárske knihy a ak napríklad človek nevie podľa receptu urobiť jednoduchši recept, tak vidím problém v jeho inteligencii, lebo je to jednoduchá činnosť.
Ale nechápem, prečo by mali variť len ženy, prečo nie aj muži.Nie každú ženu varenie baví a preto nechápem, prečo by sa pri varení nemohli striedať.
ja napr neviem varit ale ani nemam zajem sa to naucit ..ja by som chcela aby moj muz vedel varit ..aspon tak obstojne..lebo to je take sexi ked vie muz varit
po "keby" nejde prítomný čas, ale minulý. takže "keby žena nevedela variť"... to len tak mimochodom, strašne mi to vždy trhá oči a uši.
inak akože úprimne, divím sa každému, čo variť nevie. ale je fakt, že u ženskej to je hanba, nie som akože nejaká tradičná, že delenie prác a podobne, ale preboha, tak od detstva sa obšmietam v kuchyni, hádam čo to pochytím, nie?
nehovorím, že každý musí vedieť robiť nejaké eňo ňuňo jedlá (to, že to viem ja haha neznamená, že to musí vedieť každý), ale tak preboha, šošovicu, fazuľu, upiecť kura, zemiaky a tak... to nevedieť, to je na mňa fakt moc
ja viem variť (celkom ma to aj baví, ale hlavne milujem pečenie mňam) a chcem aby aj môj chlap vedel variť! príde mi to prirodzené. tiež nehovorím o nejakých špecialitách z Indie, ale nejaké tie základné jedlá by mal podľa mňa vedieť každý... veď už len z praktického hľadiska - keby môj manžel išiel na nejakú služobnú cestu a ja by som si nevedela navariť? a samozrejme naopak? a keď budeme mať deti a jeden z nás proste nebude môcť, bude preč (napr. v nemocnici) a ten druhý sa nebude vedieť postarať o domácnosť a deti kŕmiť polotovarmi a jogurtami? lebo bohužiaľ, kedysi ženy bývali doma, ale dnes je iná doba a je dobré, keď si vie človek (či žena, či muž) aspoň pár jedál uvariť, aby neumrel hladom a nežil na chlebe...
je to blbost ze zeny musia vediet varit vo vacsine resteuracii su kuchari a sefkuchari chlapi ... tym nechcem urazit zeny... je dobre ked chlap v rodine vari aj preto ze si treba pomahat ved o tom je vzajomny vztah.... ja varit viem som sefkuchar
@roborossen@7 A keď ani variť nevie ani v módnych časopisoch a líčení sa nevyzná?
@d170@9 Ono problém je, že keď k tomu človek absolútne nemá vzťah a ešte dostane do ruky recept kde sú údaje typu "pečieme do zlatohneda" prípadne "pridáme korenie" - neviem čo presne si autor receptu predstavuje pod zlatohnedou farbou a netuším koľko toho korenia tam mám dať keď je tam napísané len "pridáme korenie"...
Ja osobne variť neviem, nemám k tomu vzťah, nebaví ma to, deptá ma keď sa raz za čas donútim urobiť jednoduchý koláč a aj na ňom sa mi podarí niečo pokaziť... Ale zase netvrdím že by som neprežila keby som sa o seba musela postarať, nejaké tie základné veci už ako - tak viem robiť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Ale nechápem, prečo by mali variť len ženy, prečo nie aj muži.Nie každú ženu varenie baví a preto nechápem, prečo by sa pri varení nemohli striedať.
inak akože úprimne, divím sa každému, čo variť nevie. ale je fakt, že u ženskej to je hanba, nie som akože nejaká tradičná, že delenie prác a podobne, ale preboha, tak od detstva sa obšmietam v kuchyni, hádam čo to pochytím, nie?
nehovorím, že každý musí vedieť robiť nejaké eňo ňuňo jedlá (to, že to viem ja haha neznamená, že to musí vedieť každý), ale tak preboha, šošovicu, fazuľu, upiecť kura, zemiaky a tak... to nevedieť, to je na mňa fakt moc
neviem, so ženou aj tak nebudem žiť
kazdy by mal byt schopny postarat sa o seba......aj prat treba vediet.......pracka nekuse
@d170 @9 Ono problém je, že keď k tomu človek absolútne nemá vzťah a ešte dostane do ruky recept kde sú údaje typu "pečieme do zlatohneda" prípadne "pridáme korenie" - neviem čo presne si autor receptu predstavuje pod zlatohnedou farbou a netuším koľko toho korenia tam mám dať keď je tam napísané len "pridáme korenie"...
Ja osobne variť neviem, nemám k tomu vzťah, nebaví ma to, deptá ma keď sa raz za čas donútim urobiť jednoduchý koláč a aj na ňom sa mi podarí niečo pokaziť... Ale zase netvrdím že by som neprežila keby som sa o seba musela postarať, nejaké tie základné veci už ako - tak viem robiť...
A navyše - muži sú vraj lepší kuchári než ženy