si myslím, že sú dva druhy žiarlivosti.
Prvý takýten zdravý a milý, ktorý nás utvrdzuje v tom, že sme si ňeňi ľahostajní, nechceme o seba prísť a tieto veci, no nijakým spôsobom sa neobmedzujeme ani nič.
No a ten druhý typ je asi bohužiaľ bežnejší, ktorí všetci poznáme minimálne zo svojho okolia, osobne tomu pripisujem napríklad aj určitý typ výchovy, niektoré životné udalosti, ako aj ty vravíš, nízke sebavedomie apodobne.
Prvý je pre mňa v pohode tolerovateľný, druhý nikdy!
ja si myslím, že taká tá zdravá žiarlivosť nie je na škodu.. tým nemyslím žiarlivostnú scénu na celý obchod, keď prejde okolo nejaká pekná žena..
napr. my s frajerom sa tak doťahujeme.. je to polo sranda - polo pravda a je to také milé celé a proste je to super, že si nie sme navzájom úplne ľahostajní v tomto, ale je to takou hravou formou, že je to také úsmevné.. neviem to vysvetliť proste , ale pre mňa trochu žiarlivosti do vzťahu patrí.. cítila by som sa čudne, keby frajerovi bolo úplne všetko jedno.. a nie je to o tom, že máme nízke sebavedomie alebo mega veľký strach o to, že hocijaká sukňa mi ho preberie, to vôbec nie.. no proste tí čo to tak majú, ma pochopia
@motyylia Myslela som presne ten 2. typ, inak 100% súhlas vo vetkom.
Mňa inak brutálne vytáča, keď napríklad počúvam ako sa nejaké baby alebo kamošky bavia o tom ako ich frajer kontroluje, vykrikuje im hocaké nadávky a pod.... Toto by som netolerovala ani sekundu, nechápem ako si to niektoré baby môžu nechať. :ehm:
takéto vzťahy bývajú medzi ľuďmi, ktorých sebaúcta a sebaistota nie sú v poriadku a také peklo by som neželala nikomu. a prečo? tipujem, že to zvykne vyvierať z komplexov, strachov, neistoty...
Moja draha niekedy trochu ziarli, ale nezazlievam jej to, ma na to svoje dovody (nie som pricinou). Aj ja som ziarlil ked som bol mladsi a nakoniec som zistil, ze opravnene ale pokial za tym nie je nejaka pricina, tak pokladam ziarlivost za absolutne iracionalnu.
Nooo v minulosti sme obaja boli strasni žiarlivci a robili sme si take scenky, teraz sa na tom akurat tak smejeme a ked uz zaziarlime, tak zo srandy....
A ak by mi uz dačo vadilo, co sa inych dievcat tyka, tak mu to poviem a riešim to rozhovorom a nie nejakými ziarlivistnymi vysupmi
asi ma vsetci dojebu za to ale podla mna ziarlivost strasne suvisi s inteligenciou
proste nepride mi ze inteligentny clovek by robil take tie veci ako kontrolovanie druheho, zakazovanie, sceny atd a ze iny inteligentny clovek by zotrvaval vo vztahu s niekym takym
ofc ta zdrava mila ziarlivost v minimalnej miere je ok, ale tie vyssie levely podla mna s tym strasne suvisia no
(ani som este nevidela par ktory by sa dal povazovat za inteligentny co robi tie chore veci)
@kcin bite manzelky su podla mna v 90% pripady kedy sa zenska spozna s chlapom, o 2 mesiace je tehotna, rychlo sa vezmu (toto vsetko bolo uplne normalne a bezne pred 20 rokmi), zrazu maju rodinu a pomaly zistuju koho vlastne maju doma, ale ked zistia ze maju despotickeho tyrana uz je neskoro lebo su od neho ekonomicky a inak zavisle, maju s nim tie deti atd.
ale hej dalo by sa to zhrnut aj tak ze vo vseobecnosti asi inteligentne nebudu
kazdopadne si myslim ze to s tymto forom moc nema spolocne
Ja žiarlim len vtedy, keď mám na to reálny dôvod. Aj keď vtedy sa to už malo riešiť rozchodom a nie žiarlením. Čo už, moja hlúposť.
A myslím si teda, že ľudia žiarlia preto, lebo sú si tým druhým neistý. A istota je podľa mňa niečo čo trvá kým sa vybuduje, nevznikne len tak čiže tú žiarlivosť (v určitej miere) dokážem chápať a príde mi prirodzená.
majetníckosť a ľudská potreba niekoho vlastniť a následné obávanie sa straty "majetku", rovnako aj nízke sebavedomie ako spomínaš, nedostatočná dôvera, komunikácia. Chabý vzťah založený na závislosti a nie nie zaľúbenosti/láske.
veľa dôvodov. Taká mierna závislosť ovšem dokáže byť príjemná
Tak urcita ziarlivost je trochu treba napriklad ak by moju priatelku niekto predomnou pleskol po zadku alebo by ju napadne balil, tak sa ho spytam ci chce poharom po hlave.
Ale ziarlivost stylom ze zakazovat chodit von, kontrolovat spravy a tak, to je aj podla mna prejav nizkeho sebavedomia. Ved ak by holka nechcela byt so mnou tak by so mnou nebola, nedrzim ju nasilim. A kedze so mnou je, tak so mnou chce byt a nemam jej teda dovod neverit.
Podla mna to suvisi s rozdielom v prijme partnerov. Proste ten kto ma viac chce stale viac a preto je nasraty ze ten druhy ma vobec nieco. A dava to najavo tym ze si narokuje na partnera divnymi sposobmi. Lebo povedat uprimne co je zac by bolo nanic kedze by sa akurat tak znemoznil v jej ociach aky ma hrozny charakter. Lenze nepomoze si, znemozni sa aj tak lebo nezakryje kto vlastne je.
Od partnerky čakám , že akonáhle príde na nejaké balenie , flirtovanie od iného chalana tak ho okamžite uzemní s tým , že je zadaná a dovidenia a tým pádom mi nedá na žiarlenie dôvod. @24
+ ale ja málokedy žiarlim. to bude asi tým mojím sebavedomím a egom v týchto veciach...občas mi síce napadlo,že raz padnem na hubu,že si tak verím,ale aj to by som potom pripisovala za chybu druhej strane,nie sebe
no a raz som tolerovala chorobnú žiarlivosť-chyba
ptm som tolerovala opačný extrém-chyba
jaj a nepáči sa mi prístup niektorých chlapov,čo chcú vyvolať žiarlivosť u partnerky naschvál to je aka picovina.
som chorobne ziarliva, bohuzial, niekedy aj ked nechcem. je to preto lebo mam sebavedomie v minuse a v mojich ociach su vsetky ostatne baby urcite lepsie, krajsie, zaujimavejsie, cize si myslim, ze by ma chalani radsej vymenili za ne. hih no je to inak utrpenie zit vm ojej hlave
nastastie moj frajer mi nedava ziadne dovody ziarlit a kazdy den ma utvrdzuje v tom, ze by ma nevymenil za nikoho, tak sa to trochu zlepsuje, ale keby mam nejakeho frajera s milion kamoskami a ppodobne tak neviem ako dopadnem
Ja mam najviac nizke sebavedomie ale prejavuje sa to u mna tak, ze potrebujem aby na mna frajko semtam troska poziarlil. Keby nepozrialil tak by som sa citila nechcena a tak
Ale obaja ziarlime tak milo ziadne zakazovanie niecoho, kontrolovanie sprav. A ani si nerobime nejake naprieky, ze aby som toho druheho vyprovokovala. Proste taka nevinna ziarlivost lubiacich sa ludi
keď som ešte začala chodiť s bývalým (mala som 16 a bola som ešte dosť nevyspelá), tak mi vadilo, keď nežiarlil ...nie, že by som mu dávala dôvod na to, aby žiarlil, ale začal ma vtedy dosť baliť jeden kamarát a bývalý sa správal, akoby mu to bolo úplne ukradnuté...vraj mi dôveroval a vedel, že by som si nič nezačala s iným...
neskôr sa na to nejak zabudlo, cca po roku a pol odišiel na intrák a ja som začala chodiť dosť von, keďže som ešte ani s ním nemohla byť, sama doma by som sa asi zbláznila... no a vtedy začal strašne žiarliť (koby sa zmenil o 360 stupňov) a mne to začalo dosť vadiť (to je dlhý príbeh, ale nebudem to tu všetko rozpisovať)... a nakoniec sa žiarlivosť a nedôvera stali dôvodom nášho rozchodu...takže asi toľko k žiarlivosti...nie sme spokojní ani keď niekto nežiarli, ani keď príliš žiarli čiže asi taká mierna žiarlivosť je potrebná, ale netreba to preháňať, lebo potom sa všetko z toho vzťahu vytratí a je to len o hádkach
ja som dosiel k zaveru, ze som uplne najneziarlivejsi partner na svete ako fakt, ja nvm ziarlit, asi to bude sebavedomim, abo vzajomnou dôverou, abo kombináciou obojeho, ale fakt si myslim, ze neexistuje sanca, aby moja frajerka mala niekoho v akomkolvek ohlade lepsieho ako ja z toho vyplyva, ze je pre mna neopredstavitelne, ze by ma podvadzala
@tangerina no tak to dik ...ako chápem, že je vlastne tam kde bol aj pred tým, ale ono to je nejak v tom zmysle, že zmenil sa ,,dvojnásobne" ... ale veď to je jedno
Frajírko na mňa nevyrába žiadne žiarlivostné scény čo je pre mňa znak že mi 100 % dôveruje a máme dobrý vzťah. Dá mi priestor aj na svoj život. A určite je to aj ako ty tvrdíš, je na tom partnerovi vidieť , že je so sebou vyrovnaný, spokojný a je si vedomý svojich kvalít. On ma proste pustí pomerne kdekoľvek, s kýmkoľvek...A vie, že sa mu vrátim pretože mi za to stojí.
ja žialim niekedy dosť.. niekedy tak decky každopadné, začalo to ked mi priatel povedal že ide von s kolegynou z roboty.. zahmlelo sa mi pred očami..mala som chuť mu isť najebať s prepáčením.. a neskor sa ukázalo že moj stav nebol len tak.. totižto sa mu páčila a preto s nou bol vonku a od tej doby, som aj pozerala raz telefon.. proste sa bojím o stratu a radčej to mám pod kontrolou.. trošku som to brala ako zradu .. trošku dosť..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Prvý takýten zdravý a milý, ktorý nás utvrdzuje v tom, že sme si ňeňi ľahostajní, nechceme o seba prísť a tieto veci, no nijakým spôsobom sa neobmedzujeme ani nič.
No a ten druhý typ je asi bohužiaľ bežnejší, ktorí všetci poznáme minimálne zo svojho okolia, osobne tomu pripisujem napríklad aj určitý typ výchovy, niektoré životné udalosti, ako aj ty vravíš, nízke sebavedomie apodobne.
Prvý je pre mňa v pohode tolerovateľný, druhý nikdy!
napr. my s frajerom sa tak doťahujeme.. je to polo sranda - polo pravda a je to také milé celé a proste je to super, že si nie sme navzájom úplne ľahostajní v tomto, ale je to takou hravou formou, že je to také úsmevné.. neviem to vysvetliť proste , ale pre mňa trochu žiarlivosti do vzťahu patrí.. cítila by som sa čudne, keby frajerovi bolo úplne všetko jedno.. a nie je to o tom, že máme nízke sebavedomie alebo mega veľký strach o to, že hocijaká sukňa mi ho preberie, to vôbec nie.. no proste tí čo to tak majú, ma pochopia
Mňa inak brutálne vytáča, keď napríklad počúvam ako sa nejaké baby alebo kamošky bavia o tom ako ich frajer kontroluje, vykrikuje im hocaké nadávky a pod.... Toto by som netolerovala ani sekundu, nechápem ako si to niektoré baby môžu nechať. :ehm:
takéto vzťahy bývajú medzi ľuďmi, ktorých sebaúcta a sebaistota nie sú v poriadku a také peklo by som neželala nikomu. a prečo? tipujem, že to zvykne vyvierať z komplexov, strachov, neistoty...
vobec mi nevadi, ze moja ziarlivost nie je racionalna
A ak by mi uz dačo vadilo, co sa inych dievcat tyka, tak mu to poviem a riešim to rozhovorom a nie nejakými ziarlivistnymi vysupmi
proste nepride mi ze inteligentny clovek by robil take tie veci ako kontrolovanie druheho, zakazovanie, sceny atd a ze iny inteligentny clovek by zotrvaval vo vztahu s niekym takym
ofc ta zdrava mila ziarlivost v minimalnej miere je ok, ale tie vyssie levely podla mna s tym strasne suvisia no
(ani som este nevidela par ktory by sa dal povazovat za inteligentny co robi tie chore veci)
lebo tie bite manzelky a partnerky su vzdy blbe ze ?tam ide o vela inych veci..place pri tebe..
@2 nie sme si
ale hej dalo by sa to zhrnut aj tak ze vo vseobecnosti asi inteligentne nebudu
kazdopadne si myslim ze to s tymto forom moc nema spolocne
A myslím si teda, že ľudia žiarlia preto, lebo sú si tým druhým neistý. A istota je podľa mňa niečo čo trvá kým sa vybuduje, nevznikne len tak čiže tú žiarlivosť (v určitej miere) dokážem chápať a príde mi prirodzená.
ak mi dôvod dá, tak mu už viac neverím a žiarlim hádam na všetko
veľa dôvodov. Taká mierna závislosť ovšem dokáže byť príjemná
Ale ziarlivost stylom ze zakazovat chodit von, kontrolovat spravy a tak, to je aj podla mna prejav nizkeho sebavedomia. Ved ak by holka nechcela byt so mnou tak by so mnou nebola, nedrzim ju nasilim. A kedze so mnou je, tak so mnou chce byt a nemam jej teda dovod neverit.
lebo ja so svojim ziarlenim ...
Clovek by aj o rozum vedel prist
@24
.
+ ale ja málokedy žiarlim. to bude asi tým mojím sebavedomím a egom v týchto veciach...občas mi síce napadlo,že raz padnem na hubu,že si tak verím,ale aj to by som potom pripisovala za chybu druhej strane,nie sebe
no a raz som tolerovala chorobnú žiarlivosť-chyba
ptm som tolerovala opačný extrém-chyba
jaj a nepáči sa mi prístup niektorých chlapov,čo chcú vyvolať žiarlivosť u partnerky naschvál to je aka picovina.
nastastie moj frajer mi nedava ziadne dovody ziarlit a kazdy den ma utvrdzuje v tom, ze by ma nevymenil za nikoho, tak sa to trochu zlepsuje, ale keby mam nejakeho frajera s milion kamoskami a ppodobne tak neviem ako dopadnem
Ale obaja ziarlime tak milo ziadne zakazovanie niecoho, kontrolovanie sprav. A ani si nerobime nejake naprieky, ze aby som toho druheho vyprovokovala. Proste taka nevinna ziarlivost lubiacich sa ludi
neskôr sa na to nejak zabudlo, cca po roku a pol odišiel na intrák a ja som začala chodiť dosť von, keďže som ešte ani s ním nemohla byť, sama doma by som sa asi zbláznila... no a vtedy začal strašne žiarliť (koby sa zmenil o 360 stupňov) a mne to začalo dosť vadiť (to je dlhý príbeh, ale nebudem to tu všetko rozpisovať)... a nakoniec sa žiarlivosť a nedôvera stali dôvodom nášho rozchodu...takže asi toľko k žiarlivosti...nie sme spokojní ani keď niekto nežiarli, ani keď príliš žiarli čiže asi taká mierna žiarlivosť je potrebná, ale netreba to preháňať, lebo potom sa všetko z toho vzťahu vytratí a je to len o hádkach
@method tak kazda moznost ma svoje nevyhody
@simka1311 ja som to počula iba v nejakej šou typu "farmár hladá ženu", a tam to povedal niekto veľmi retardovaný