Povedzte mi, prečo sa oplatí žiť? Stratila som už zmysel života a už nemám prečo žiť, všetci ma sklamali, každý deň mám depky a myšlienky na samovraždu... Jediný dôvod, prečo som sa ešte nezabila je ten, že nechcem skončiť vo večnom zatratení, keby existo
máš 18 rokov, spamätaj sa, o rok dva môžeš mať úplne iný život, skvelých spolužiakov na vš alebo kolegov v práci a vážnu známosť, ty máš život ešte len pred sebou a neprežila si ešte vôbec nič a ak si vezmeš teraz život ani nezistíš, čo by ťa ešte mohlo čakať
v prvom rade sa nepýtaj prečo sa oplatí žiť, dôvodov je naozaj veľa, lenže musíš si otvoriť oči a poriadne sa poobzerať.. začni myslieť pozitívne, uvidíš že všetko v tvojom okolí sa zmení, aj prístup ľudí k tebe.. začni sa mať trochu rada a preboha, neber si život! vieš koľko ľudí je v oveľa horšej situácií než ty hneď by sa s tebou vymenili? buď aspoň rada že si zdravá alebo ja neviem, určite sa tam niečo nájde.. a baví ťa spievať? tak spievaj!
prečo by nešlo spojiť príjemné s užitočným? môžeš ísť na výšku a mať školu a aj spievať popri tom môžeš. Rodičia to asi nemyslia zle. Naozaj si zarobiť spevom je dosť ťažké. Chod na výšku, zarobíš prachy, môžeš spievať.. alebo ako tuto vyšie radili.. zbaľ a začni nový život.. len na to treba tiež prachy.. fakt si myslím že 3 roky na výške sa dajú zvládnuť. Študuješ, zarobíš, môžeš aj spievať.
A tak či onak by nebolo zlé zájsť aspoň za psychológom. Máš 18 a rodičia o tom ani vedieť nemusia..
A tú maturu si určite sprav.. už ked nič tak to spievanie tých pár mesiacov počká nie?
Ako vraví @6 . Čo sa týka psychiatrie, môžeš tam ísť aj sama ak máš 18. Ale neodporúčam. Cvokári z teba spravia trosku. A nezabudni že žiť v mizérií je lepšie ako v nej skapať. Good luck
tak kašli na fotrovcov a choď na tú psychiatriu.. máš osemnásť, je to tvoj život a hlavne si nič neurob, pretože ako povedala @sandy114 , keď si vezmeš život, tak nezistíš, čo pekné ťa čaká
vyjeb sa na rodičov a ži si svoje!!! nebudú tu večne a je to tvoj život. svoj život máš prežiť tak ako chceš ty a nie ako chcú rodičia.... rodičia ťa maj vychovávať a usmerňovať a nie ti riadiť život.
zacni psychologom .. vasi nemusia vediet, ze si k nemu zasla .. bud cez skolsku poradnu, alebo urcite mate v meste krizove centra ... pomoc je anonymna. Skus si dohodnut stretnutia castejsie .. spievat , ak chces spievat , je ti jedno kde a ako, vyber sa hoc do cirkevneho zboru (nebudeme trpiet predsudkami, sama som v jednom tri roky spievala) ... prides na ine myslienky a budes robit co mas rada, budes prekvapena, ale aj zit a ucit sa ti bude chciet viac ... a casom uvidis, ujasnis si co vlastne od zivota chces .. mozno pojdes na konzervatorium , ak mas talent .. odist do ineho mesta na novu skolu tiez zamestna mysel .. a ponuka nove perspektivy .. cize, asi je cas skratka NIECO urobit .. cokolvek a nemysliet na lahke konce .. utek je zbabely .. a ty si este ani neskusila bojovat vela stastia
@greyness nie že vyjeb sa na rodičov a ži si svoje, lebo keď jej rodičia chcú aby šla na školu majú pravdu... je dosť ľudí čo vedia spievať a nikdy to nebudú môcť robiť na profesionálnej úrovni... spev je čosi čomu sa dá venovať aj popri škole a popri práci... ale keď bude tvrdohlavo stáť za svojím, tak bude možno tak spievajúca upratovačka
depresia je choroba rovnako ako napr.cukrovka a da sa liecit,chod normalne k psychologovi a on ta mozno posle k psychiatrovi neni to hanba,chodi tam priblizne kazdy desiaty obcan tohto skurveneho statu
Spoznaj nových ľudí. U mňa to pomohlo. Tiež som bola na tom hrozne zle. Teraz sa smejem na tom, ako som asi pred rokom plakávala, rozmýšľala ako to rýchlo a bezbolestne ukončiť a podobne. Hlavné je, aby si neostávala zavretá doma. A hlavne nie sama. Lebo ťa požerú vlastné myšlienky. Choď von. Niekam kde si ešte nebola. Napríklad do nejakej čajovne, kaviarne. Tam bývajú milí ľudia. Skús sa premôcť a niekomu sa prihovoriť, niekoho sa niečo spýtať a oni s tebou začnú komunikovať. A potom to nechaj plynúť. Kecaj. Len na nich hneď nevyval svoje problémy. Prídi druhýkrát, tretíkrát, zavŕtaj sa medzi nových ľudí, nechaj sa nimi opantať a bude to fajn. Kamaráti vedia byť skvelým zmyslom života. Nikdy to nie je stereotyp. Vždy vymyslia niečo nové. Zabavia ťa.
Alebo skús niekomu pomôcť. Niekomu, kto je na tom ešte horšie než ty. Malému dieťaťu alebo nejakému teenagerovi s vážnym problémom. Pomáhanie druhým napĺňa človeka. Budeš mať z toho skvelý pocit. Môžeš nejaké malé dieťa učiť. Čítať, písať, cudzí jazyk. A budeš sa tešiť každým jeho pokrokom. A tvoj život nestratí zmysel, pretože sa vždy budeš tešiť na každý jeho nový pokrok.
Alebo spi. Aj to občas pomáha
Hlavne sa nepokúšaj zabiť sa. Každý je tu na svete kvôli niečomu. Každý má svoje poslanie. A ty si ho ešte asi nesplnila, podľa toho čo píšeš. Keď ho splníš, budeš šťastná. Prečítaj si Alchymistu od P. Coelha a večer sa nechaj unášať hudbou.
@sandy114 nevieme aký má to dievča potenciál. podľa mňa je zbytočné sa siliť do niečoho čo sama nechcem. je mnoho ľudí, ktorí šli na výšku len preto lebo chceli rodičia a načo je to dobré. nikdy nebudú v tom obore dosť dobrí, kedže ich to nebaví. budú sa zbytočne potĺkať životom s titulom lebo mama to tak chcela.
koľko ľudí nemá maturu a VŠ a sú šťastní lebo robia to čo ich napĺňa.
@greyness len sa pozri na takú superstar, koľko ľudí tam ide so snom, že sa budú hudbou živiť a teraz nehovorím o tých čo sa tam šli strápniť ale o tých, čo postúpili ďaleko... a kde sú dnes? nemali azda talent? nemali potenciál? preraziť v hudobnom showbiznise je mimoriadne ťažké... veď nech ide študovať čosi čo ju baví a popravde... mala sa tou hudbou zaoberať skôr, na prihláške na konzervatórium by lepšie stálo "3 roky v tom a tom zbore" ako "v 18tich som sa rozhodla, že jediné čo chcem je hudba"... a na tých vš sa študujú už vážne všetko, nech mi nevraví, že by si tam nenašla svoje...
vieš koľko ľudí nešlo na VŠ lebo si povedali, že ich to nebude baviť? a vieš koľko z nich robia to, čo nenávidia a nie to čo ich napĺňa? a čo ak nemá ten potenciál? nebude si vedieť nájsť prácu lebo v 18tich si myslela, že jej talent je veľký ako ten čo majú súčasné hviezdy... kopec ľudí sa venuje hudbe a majú pri tom normálnu prácu alebo školu, pretože aj keď to majú radi vedia aká je realita
@sandy114 očividne sa na tomto nezhodneme. každá máme na to odlišný názor...A aj tak si myslím, že dievčina sa našimi názormi nebude riadiť. A keby sa chcela skutočne zabiť tak to spraví. samovrahovia sa zabíjajú a nepíšu na birdzi... peace out
ja keď to tak čítam už pomaly tretí krát a zamýšľam sa stále v tom vidím že to nieje pravda ... možnože sa mýlim možno že nie ... ale ak bude náhodou v správach/novinách/médiách ( kdekoľvek ) že sa niekto zastrelil tak sa vopred ospravedlňujem a beriem to na seba jednoducho v tom vidím jeden veľký oje.
... to, že sama chceš ísť na psychiatriu značí, že to s tebou nie je také zlé! no tak dievča, hlavu hore, zatni päste, zajtra slnko vyjde!!! užívaj si život... každý dostane pár rán pod pás, každý má raz pocit, že ho všetci sklamali, ale príde okamih, keď opäť sa budeš usmievať a celý svet sa ti bude zdať krásny!!! a s tým spevom... pokiaľ máš z neho radosť spievaj... nemáš peniaze? a? skús nejakú talentovú súťaž predsa ! tak už sa neľutuj a head up... Žijeme!
preco zit? to neviem.. ale mam cely zivot aby som na to prisla.
poloz si otazku preco zomriet? to mozes urobit aj neskor.
ked sa clovek rozhodne zomriet uz to nezmeni, zivot moze skoncit aj inokedy. tak preco teraz? v zivote mozes urobit co len chces, tak nedepkarc a bez zit
pozri si film Niečo ako komédia (It´s kind of a funny story). možno ti to hodí trošku iný pohlad na svet... ja som sa v tom našla..
a s tým spevom....prečo si myslíš že sa nedá naraz venovat aj spevu aj škole? škola je podla mna v živote veľmi dôležitá, lebo ak by ti to náhodou so spevom nevyšlo, tak máš možnost iného uplatnenia..len si musíš zvolit takú vysokú, ktorá bude tak akurát aby sa dala zvládnut popri speve a aby ta to hlavne bavilo!! skús nad tým porozmýšlat...
Chod za psychlogogom alebo psychiatrom a odicom o tom nepovedz,ved mas 18,nemsua o tebe uz vediet vsetko..ty vies,ze mas problem,ale napriek tomu,ze mas depresvne stavy, e v tebe stale vola zit...a to je super,drz sa toho a kedze chces byt stastna a riesit sovje ries ich,da sa to.najlespie ti ozno pomoze dobry odobornik..si uz dospela a vies sa so seba postrat,tak za nim prosimchod,ved to nieje nic hrozne...tiez som to zazila...a co sa spevu tyka,nenechaj sa odradit...venuj sa mu...raz uricte dostanes sancu sa mu vneovat aj nielen sama pre seba,len musis narzait na spravnych ludi..co tak cskusis s ikemy zlaozit kapelu,hm?Na to money mat nemusis..len si musis najst podobne zamerenych ludkov...len treba dobre hladat..a mozes tak ziskat aj super kamosov...a co sa tyka matury,tak tu si radcsej sprav,lebo bez matury je dnes velmi tazko.lodkila budes muedat potom penaize?Bez matury ta asi tazko natrvalo zamestanju...v totmto ti rodica iste nechu zle,ani s tou vyskou,aj ked to teraz nechapes...a mozno prave na vyske-dakej ktora ti nieje uplne proti srsti(rodicia ti ju preds nemozu vybrat,si dopslea), stretnes zaujiamvych ludi ..najdes si kamosov..budes tam mat vacsie moznosti,vacsiu samsotatnost...a mozno ani nevies ako aj tam prides k hudbe...ide to ,ze musis byt torsku samostatna a zodpovedna a mysliet realne na svoju budicnost,ved rodica ta nemozu navzdy chovat...ved to,co vystudujes mozno ani nebudes robit,malo kto robi to,co vystuduje..a hudbu-tej sa miozes venovat,naprikald ako vedlajsiemu zamestaniu,hm?
Nbeoj,mas zivot pred sebou a nic nieje stratene,tak si ver a bojoju,dievca! Drzim palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Kedze si uvedomis ze ludia co ta sklamali su sice nanic ale ludia prichadzaju a odchadzaju , spevu sa mozes venovat aj potom , alebo aj popri skole.
Si mlada , asi aj pekna (slovenka , rodicia na teba nesru ked chcu aby si isla na vysku , len ta nechapu.
A tak či onak by nebolo zlé zájsť aspoň za psychológom. Máš 18 a rodičia o tom ani vedieť nemusia..
A tú maturu si určite sprav.. už ked nič tak to spievanie tých pár mesiacov počká nie?
Nestrácaj hlavu!!! Držím palce
musím nájsť niečo čo ťa obohatí ...
Doma máš asi blbé podmienky, ale keď sa chce, tak sa dá všetko zariadiť tak, aby si mala život rada. Lenže Ty asi nechceš.
Alebo skús niekomu pomôcť. Niekomu, kto je na tom ešte horšie než ty. Malému dieťaťu alebo nejakému teenagerovi s vážnym problémom. Pomáhanie druhým napĺňa človeka. Budeš mať z toho skvelý pocit. Môžeš nejaké malé dieťa učiť. Čítať, písať, cudzí jazyk. A budeš sa tešiť každým jeho pokrokom. A tvoj život nestratí zmysel, pretože sa vždy budeš tešiť na každý jeho nový pokrok.
Alebo spi. Aj to občas pomáha
Hlavne sa nepokúšaj zabiť sa. Každý je tu na svete kvôli niečomu. Každý má svoje poslanie. A ty si ho ešte asi nesplnila, podľa toho čo píšeš. Keď ho splníš, budeš šťastná. Prečítaj si Alchymistu od P. Coelha a večer sa nechaj unášať hudbou.
Sorry za ten sloh. Veľa šťastia
koľko ľudí nemá maturu a VŠ a sú šťastní lebo robia to čo ich napĺňa.
vieš koľko ľudí nešlo na VŠ lebo si povedali, že ich to nebude baviť? a vieš koľko z nich robia to, čo nenávidia a nie to čo ich napĺňa? a čo ak nemá ten potenciál? nebude si vedieť nájsť prácu lebo v 18tich si myslela, že jej talent je veľký ako ten čo majú súčasné hviezdy... kopec ľudí sa venuje hudbe a majú pri tom normálnu prácu alebo školu, pretože aj keď to majú radi vedia aká je realita
Čo ak je naozaj psychicky zle na tom a ty si jej teraz dal podklad čo má robiť?!
Zamysli sa!
ja keď to tak čítam už pomaly tretí krát a zamýšľam sa stále v tom vidím že to nieje pravda ... možnože sa mýlim možno že nie ... ale ak bude náhodou v správach/novinách/médiách ( kdekoľvek ) že sa niekto zastrelil tak sa vopred ospravedlňujem a beriem to na seba jednoducho v tom vidím jeden veľký oje.
Aj keby to bol nejaký trápny fake, ide o princíp. Nikomu takto nedodávaj odvahu. Nevieš kto si to môže zobrať k srdcu.
priznávam že niektorým by som to aj doprial
Ži pre to, že Ti niekto dal život, niekto Ťa tu chcel, niekto má s Tebou plán... A ten niekto, je Boh. Ver, že Ťa čaká niečo krásne, modli sa za to.
Ani mňa nebaví žiť, tiež mám na to svoje dôvody, má to príčinu, no modlím sa, pretože verím v Neho a verím v silu modlitby.
p.s. : život je tak krásny...
poloz si otazku preco zomriet? to mozes urobit aj neskor.
ked sa clovek rozhodne zomriet uz to nezmeni, zivot moze skoncit aj inokedy. tak preco teraz? v zivote mozes urobit co len chces, tak nedepkarc a bez zit
a s tým spevom....prečo si myslíš že sa nedá naraz venovat aj spevu aj škole? škola je podla mna v živote veľmi dôležitá, lebo ak by ti to náhodou so spevom nevyšlo, tak máš možnost iného uplatnenia..len si musíš zvolit takú vysokú, ktorá bude tak akurát aby sa dala zvládnut popri speve a aby ta to hlavne bavilo!! skús nad tým porozmýšlat...
Nbeoj,mas zivot pred sebou a nic nieje stratene,tak si ver a bojoju,dievca! Drzim palce