Cavte, viem ze na nete je toho o vodičských more ale akosi sa vobec nezhoduju informacie ako to býva na slovenskom internete zvykom...
Takze moje otázky su, mam vodicak na auto klasicky B-ckovi (v ktorom je zahrnute aj AM na 50-tku). Podla noveho teraz mo
Tak ja ak dobre viem tak malo by byt po 2 rokoch len s automatickou prevodovkou. Ked chces nieco silnejsie tak normalne.
Cize od 15r- AM
16r- A1
18r- A2 cize motorky do 35kw
A po novom velke A je az od 24rokov. Alebo je výnimka ze ak si jazdil 2 roky na A2 tak ti vedia dat velke A.
Ale potom to je tak, ze bud si zaplatis cely kurz na A a spravis.. Alebo si zaplatis len policajne preskusanie a ked spravis tak ti zapisu velke A. Len teraz niesom si istý ako je to s tou autoskolou. Ci staci kurz, alebo ci treba robit aj test. A tak isto ani neviem ako u policie ci aj test aj skuska ci len jedno.
super, citas si info na internete ale nedokazes si priamo pozriet zakon/vyhlasku.... Vodic skupiny B moze po 2 rokoch ziskat A1 pre motocykle 125cm3 LEN s automatickou prevodovkou.
vyhlasku si necitam, nie som s nou moc kamarat...
no bohuzial spytat sa skolitela nemozem kedze som od neho 2000 km, ok zhrniem to: na klasicky vodicak mozem po dvoch rokoch jazdit na 125 tkach s automatickou cize skutroch. Ak si chcem poziadat o A1-tku tak pravdepodobne musim robit cely kurz...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Cize od 15r- AM
16r- A1
18r- A2 cize motorky do 35kw
A po novom velke A je az od 24rokov. Alebo je výnimka ze ak si jazdil 2 roky na A2 tak ti vedia dat velke A.
Ale potom to je tak, ze bud si zaplatis cely kurz na A a spravis.. Alebo si zaplatis len policajne preskusanie a ked spravis tak ti zapisu velke A. Len teraz niesom si istý ako je to s tou autoskolou. Ci staci kurz, alebo ci treba robit aj test. A tak isto ani neviem ako u policie ci aj test aj skuska ci len jedno.
no bohuzial spytat sa skolitela nemozem kedze som od neho 2000 km, ok zhrniem to: na klasicky vodicak mozem po dvoch rokoch jazdit na 125 tkach s automatickou cize skutroch. Ak si chcem poziadat o A1-tku tak pravdepodobne musim robit cely kurz...