pls poradte mam asi 3 tyzdne akvarko dost velke z filtrom ,ohrievacom ,.... mam 7 ryb davam im jest rano a vecer vyzeraju normalne a dnes som nasla 4 mrtve
aj kamoske zomierali rybicky ked mala nove akvarko a vtedy sa o nich dobre starala... potom sa na nich vykaslala, prestala ich krmit a akvarko necistila.. a tie ryby prestali zomierat a zili tak vyse pol roka
teplomer je im skoro na nic si myslim teplota ma vodu tak akurad. ja ked som mal akvarko tak som teplomer ani nepozial.
O ake rybky ide? Ako vymienas vodu? Mam pocit ze na vodu je aj specialna emulzia ktora odburava z vody chlor.
Vodu ktoru vymienas z akvarka by mala byt priblizne rovnaka ako v akvarku. takze nie rovno len studenu. ja som do vody ktoru som menil. mal som 15 ltirovi kybel a dal som do neho lyzici soli. Ano sol. (nie kilo ano? fakt len trsku ale zasa nie tak len spipku To pre priad, zeby ryby mali daka plesne to im pomoze preto som im to daval castejsie.
Nie je nudtne rybky krmit casto. Ja co som mal africke cychlidi tak som ich krmil ako som si na ne spomenul a dakedy sa zozrali a dakedy zautocili na mna ked som menil filter.
Krmico mohlo byt tiez nevhodne pre rybky alebo sa mohli zadusit. Sme mali raz taku odordu ryby ktora doslova hltala a tak sme pozerali ako sa zadusi a zadusili sa.
Inak neiem co moze byt. Ak by mali chorobu tak to by si na nich vydela.
8. na odbúravanie chlóru netreba nič, stačí, keď si vodu nechá pár hodín odstáť... tata mení každé dva týždne, vždy večer predtým nechá odstáť vodu, a všetko je v porádečku najlepšom
len nám záhadne zmizol prísavník - nikto nevie, kam sa podela najväčšia ryba z celého akvarka asi sa vyparil
11.) ano to som potom robil aj ja ked tom tu vodu nemal. ale obsahovala aj ine doelzite vody napr. Obnova flori. Lebo ked mensi vodu tak nicis rybkym floru mam pocit a toto obsahovalo aj floru, takze nieco v tom a ine sekrementy
Prisavnika sme mali aj my. A meral asi 20-22 cm A vyzd ked nebol na skle tak pod pnikom a chutilo mu aj slvoenske drevo nemsuelo byt len to z predajne .
14. 20cm?? čo? tak to my máme len také miniatúrne rybišky a pokial tým rybám nemeníš vodu každý deň, nemyslím si, že potrebuješ hentú kravinu... prostredie sa ti v akvarku obnoví dosť rýchlo, a rybám tá chvíľková zmena nejak zvlášť neuškodí. to je len taký reklamný ťah, vieš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
nie je im zima? teplo? alebo nebude to krmivom?
nie som akvarista, tak ti moc nepomozem, ale skus pohladat na gugli nejake fora o akvaristike
O ake rybky ide? Ako vymienas vodu? Mam pocit ze na vodu je aj specialna emulzia ktora odburava z vody chlor.
Vodu ktoru vymienas z akvarka by mala byt priblizne rovnaka ako v akvarku. takze nie rovno len studenu. ja som do vody ktoru som menil. mal som 15 ltirovi kybel a dal som do neho lyzici soli. Ano sol. (nie kilo ano? fakt len trsku ale zasa nie tak len spipku To pre priad, zeby ryby mali daka plesne to im pomoze preto som im to daval castejsie.
Nie je nudtne rybky krmit casto. Ja co som mal africke cychlidi tak som ich krmil ako som si na ne spomenul a dakedy sa zozrali a dakedy zautocili na mna ked som menil filter.
Krmico mohlo byt tiez nevhodne pre rybky alebo sa mohli zadusit. Sme mali raz taku odordu ryby ktora doslova hltala a tak sme pozerali ako sa zadusi a zadusili sa.
Inak neiem co moze byt. Ak by mali chorobu tak to by si na nich vydela.
A možno sa aj navzájom požierajú,ja som našla len takú rybaciu kostričku a kúsok hlavy ..
len nám záhadne zmizol prísavník - nikto nevie, kam sa podela najväčšia ryba z celého akvarka asi sa vyparil
Prisavnika sme mali aj my. A meral asi 20-22 cm A vyzd ked nebol na skle tak pod pnikom a chutilo mu aj slvoenske drevo nemsuelo byt len to z predajne .
14. 20cm?? čo? tak to my máme len také miniatúrne rybišky a pokial tým rybám nemeníš vodu každý deň, nemyslím si, že potrebuješ hentú kravinu... prostredie sa ti v akvarku obnoví dosť rýchlo, a rybám tá chvíľková zmena nejak zvlášť neuškodí. to je len taký reklamný ťah, vieš