Niektoré totalitné štáty obyvateľstvu zrušili internet. Súhlasili by ste so zrušením internetu nastálo ?
A kebyže by vám za to zaplatili, žeby ste dostávali 50 euro mesačne navyše každý mesiac do konca svojho života, za to žeby ste boli bez internetu navždy, súhlasili by ste ?
Alebo inak povedané, koľko peňazí by ste museli dostať aby ste sa boli ochotní zriecť internetu nastálo ?
Mňa len zaujíma či by boli ľudia ochotní sa vzdať internetu, a či by boli ochotní vzdať sa internetu aj za nejakú veľkú finančnú odmenu. Je pravda že ľudia sú na internete závislí, ale zaujíma ma či existujú ľudia ktorí by sa za peniaze zriekli internetu.
a uvedomuješ si, že internety nie sú len birc, ale elektronicky funguje veľké množstvo služieb, existujú online slovníky a vzdelávacie materiály a cestovné poriadky a znova nemať prístup k tomuto všetkému by zbytočne skomplikovalo životy?
@tomas55555 fakt mas pocit, ze vsetko sa toci okolo penazi? Mas dojem, ze vsetko sa da vyjadrit financiami, alebo len tvoja kreativita nevidi ziadne dalsie moznosti?
Akoze usetril by som nemale peniaze za pripojenie a mozno by som nebol take lenive hovno (alebo este vacsie ), takze nvm, mne by ho mohli zrusit aj zadarmo
Udivuje ma jak tu všetci na autora seriózne reagujú a ešte im nedošlo, že je to len trápny a do neba volajúci troll, podobne jak Christiano a spol.
Nevylúčil by som tiež, že je to jedna a tá istá osoba..
No aj napriek tomu sa nájdu jedinci, ktorí sa s nim snažia viesť serióznu konverzáciu...ach jaj..
Nie, nie a nie.
Okrem toho neviem, z čoho by sme žili, keďže naša práca je závislá od internetu.
A teda mnohé totalitné štáty ako je napríklad Čína zistili, že totálnym zákazom internetu sa brutálne ochudobňujú a že internet sa dá efektívne využiť na zmanipulovanie obyvateľstva. Preto internet nezakazujú, ale iba obmedzujú.
Však ja nehovorím že to je dobrý nápad, ale vieš ono, v niektorých krajinách ľudia za peniaze sa dokážu zrieknúť hocičoho, tak ma teda zaujímalo či toto platí aj na slovenský národ
No tak si skús predstaviť žeby sa pracovný trh pretransformoval. A nemyslím si žeby práca väčšiny slovákov, alebo väčšej časti Slovákov bola závislá na internete. Akú závislosť na internete má napríklad časník, holič, lekár, policajt, hasič, atd, atd ? Po pravde, ani ma v súčastnosti nenapadá nejaká práca, ktorá by sa NEDALA vykonávať bez internetu, jedine nejaký online poradca
To bude asi tým, že ja na každú normálnu reakciu aj odpovedám, a to trollovia nerobia (oni nereagujú(. A nikdy neuvádzam argumenty ad hominiem, ale na každé protiargumenty uvádzam racionálne protiargumenty, a to zrejme niektorí trollovia ako @Firestorm nevedia stráviť, pretože trollovia nemajú radi ľudí, ktorí sa snažia normálne diskutovať, bez výkrikov do tmy.
Moja práca nepotrebuje internet ani trochu, ani môj bežný život nepotrebuje internet, vedel by som bez neho prežiť. Ale 50€ je veeeeeľmi málo. Uľahčuje to život a 50€ mi život neuľahčí.
@likju preto som napísal - "Alebo inak povedané, koľko peňazí by ste museli dostať aby ste sa boli ochotní zriecť internetu nastálo ?" Takže možeš napísať, za akú veľkú sumu by si sa zriekla internetu.
Sú to normálne témy, fakt neviem čo je na nich nenormálne. A mimochodom čo sa s tebou stalo ? Už je to asi 2 príspevok od teba, a zatiaľ si mi ani raz nenapísala "nikoho to nezaujíma". Vieš už som si na ten tvoj koment nejak zvykol
Ale rad by som vedel bez neho zit no sak viac ako polovicu doterajsieho zivota som internet nemal a nechybal mi ked este nebol ale ked prisiel tak ma pohltil
@tomas55555 ajsne vacsina prac sa da vykonavat bez internetu ale internet to zjednodusuje strasne.
Myslim si ze si neuvedomujes ze internet uz patri medzi infrastrukturu a pytas sa ekvivalent toho ci by niekto dokazal prezit bez kanalizacie/telpej vody/elektriny
Strasne vela systemov pouziva na pozadi internet, napr online kamery mestske co pouzivaju policajti (a rozne ich databazy a riesit ich synchronizaciu bez internetov by nas vratilo tak o 30-40 rokov s5 prinajlepsom, prinajhorsom by bolo vsetko len na papieroch v zakladacoch), argument s databazov plati aj u napr lekarov - aj ked neviem nakolko na svk su centralizovane lekarske spravy, bankove systemy ( aj platby kartou v obchode/ bankomaty ) - dufam ze by si bol pripraveny pre kazdu prkotinu ist do banky kde by boli cakacky ako na uradoch, kedze kazdy by tam musel chodit pre kazdu prkotinu, Nevraviac vdaka eshopom sa ceny stlacili nizsie a tovar ma lepsiu cenu nez ako by mal keby boli len kamenne predajne a celkovo zrusit internet by si ziadalo strasne velku investiciu na to aby sa implementovali systemy miesto internetu, ktore by robili prinajlepsom rovnaku vec ale musela by sa vymyslat alternativa (na co?) prinajhorsom kopa malych uzavretych systemov v ktorych by bol bordel
@veryhappyhippo Však jasne, ja nehovorím že by bol svet bez internetu lepší alebo ľahší, iba hovorím že svet by aj bez internetu prežil, a táto téma bola hlavne o tom, či by boli ľudia schopní zriecť sa internetu za peniaze.
prezil lebo existoval aj pred internetom ale je to rovnaak otazka ako pytat sa ci by niekto za 50 eur mesacne zil bez elektriny, lebo sak svet by aj bez elektriny prezil
@veryhappyhippo Ja neviem čo máte všetci s tými 50 eurami ? Jasne som totiž v príspevku napísal, že to nemusí byť len 50 eur, ale položil som rečnícku otázku, za aký veľký obnos penazí by ste boli ochotní zriecť sa internetu ? Zdá sa mi že jediná, ktorá tomu pochopila je @Lenuska175
A porovnávať elektrinu s internetom je scestné, a nie, bez elektriny by ludstvo neprežilo, alebo takmer neprežilo.
No moment, téma o morských panna nebola vôbec nenormálna. Existencia morských panien nepodporuje fyzikálnym ani biologickým zákonom, a pokiaľ viem tak vy veríte že človek sa vyvinul z ryby, a preto by mohol existovať tvor ktory by bol niečo ako poloryba a poloclovek.
A o existencii morských panien sú aj svedectvá, a nemyslím nejaké svedectvo 14 rocnej pubertiacky ktorá sa kúpala s morskou pannou vo svojom bazéne, ale svedectvá moreplavcov a historické spisy.
@tomas55555
Ale zase
"Niektoré totalitné štáty obyvateľstvu zrušili internet. Súhlasili by ste so zrušením internetu nastálo ?"
sa za trollovanie považovať dá.
Akože budem teraz aj ja za blbú tu možno ale áno..aj keď upravím to..nenazvala by som to "súhlasila" skôr by som to brala tak ako to je..nenasralo by ma to nejako.. vlastne prišlo by mi to fajn
A nepotrebujem za to peniaze tie si nechajte
Ale filozofické debaty sa mi tu viesť nechce takže takto by som moju odpoveď uzavrela
ak ma niekto pracu kde vyuziva internet a zaraba 2500 a ty mu zrusis internet a teda aj pracu a das mu 50 eur miesto toho do konca zivota..... hmmmmmmmmmmmmmmm
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
A kebyže by vám za to zaplatili, žeby ste dostávali 50 euro mesačne navyše každý mesiac do konca svojho života, za to žeby ste boli bez internetu navždy, súhlasili by ste ?
Alebo inak povedané, koľko peňazí by ste museli dostať aby ste sa boli ochotní zriecť internetu nastálo ?
2. nie
3. ziadne
to čo zas za nápady...
@Lenuska175
Mňa len zaujíma či by boli ľudia ochotní sa vzdať internetu, a či by boli ochotní vzdať sa internetu aj za nejakú veľkú finančnú odmenu. Je pravda že ľudia sú na internete závislí, ale zaujíma ma či existujú ľudia ktorí by sa za peniaze zriekli internetu.
Pretože pochybujem žeby sa našiel človek co by sa zriekol internetu bez finančnej odmeny nastálo.
Nejak ti naozaj neverím že robotický vysávač je primárny dovod prečo by si sa nezriekla internetu
@Mayo911
Ked pozrieš moje blogy, som tu na birdzi už od roku 2017, takže nie som žiaden Christiano
@Drazoal tak ked myslíš že ti to pomože byť bez internetu, tak si ho zruš.
Nevylúčil by som tiež, že je to jedna a tá istá osoba..
No aj napriek tomu sa nájdu jedinci, ktorí sa s nim snažia viesť serióznu konverzáciu...ach jaj..
Okrem toho neviem, z čoho by sme žili, keďže naša práca je závislá od internetu.
A teda mnohé totalitné štáty ako je napríklad Čína zistili, že totálnym zákazom internetu sa brutálne ochudobňujú a že internet sa dá efektívne využiť na zmanipulovanie obyvateľstva. Preto internet nezakazujú, ale iba obmedzujú.
Však ja nehovorím že to je dobrý nápad, ale vieš ono, v niektorých krajinách ľudia za peniaze sa dokážu zrieknúť hocičoho, tak ma teda zaujímalo či toto platí aj na slovenský národ
@Tralalibang
No tak si skús predstaviť žeby sa pracovný trh pretransformoval. A nemyslím si žeby práca väčšiny slovákov, alebo väčšej časti Slovákov bola závislá na internete. Akú závislosť na internete má napríklad časník, holič, lekár, policajt, hasič, atd, atd ? Po pravde, ani ma v súčastnosti nenapadá nejaká práca, ktorá by sa NEDALA vykonávať bez internetu, jedine nejaký online poradca
@Firestorm
To bude asi tým, že ja na každú normálnu reakciu aj odpovedám, a to trollovia nerobia (oni nereagujú(. A nikdy neuvádzam argumenty ad hominiem, ale na každé protiargumenty uvádzam racionálne protiargumenty, a to zrejme niektorí trollovia ako @Firestorm nevedia stráviť, pretože trollovia nemajú radi ľudí, ktorí sa snažia normálne diskutovať, bez výkrikov do tmy.
Sú to normálne témy, fakt neviem čo je na nich nenormálne. A mimochodom čo sa s tebou stalo ? Už je to asi 2 príspevok od teba, a zatiaľ si mi ani raz nenapísala "nikoho to nezaujíma". Vieš už som si na ten tvoj koment nejak zvykol
Myslim si ze si neuvedomujes ze internet uz patri medzi infrastrukturu a pytas sa ekvivalent toho ci by niekto dokazal prezit bez kanalizacie/telpej vody/elektriny
Strasne vela systemov pouziva na pozadi internet, napr online kamery mestske co pouzivaju policajti (a rozne ich databazy a riesit ich synchronizaciu bez internetov by nas vratilo tak o 30-40 rokov s5 prinajlepsom, prinajhorsom by bolo vsetko len na papieroch v zakladacoch), argument s databazov plati aj u napr lekarov - aj ked neviem nakolko na svk su centralizovane lekarske spravy, bankove systemy ( aj platby kartou v obchode/ bankomaty ) - dufam ze by si bol pripraveny pre kazdu prkotinu ist do banky kde by boli cakacky ako na uradoch, kedze kazdy by tam musel chodit pre kazdu prkotinu, Nevraviac vdaka eshopom sa ceny stlacili nizsie a tovar ma lepsiu cenu nez ako by mal keby boli len kamenne predajne a celkovo zrusit internet by si ziadalo strasne velku investiciu na to aby sa implementovali systemy miesto internetu, ktore by robili prinajlepsom rovnaku vec ale musela by sa vymyslat alternativa (na co?) prinajhorsom kopa malych uzavretych systemov v ktorych by bol bordel
Internet nie su len socialne siete, google atp.
proste je to chujovina sa pytat
.. soc. siete to je už reč iná
A porovnávať elektrinu s internetom je scestné, a nie, bez elektriny by ludstvo neprežilo, alebo takmer neprežilo.
» www.birdz.sk/forum/zakladate...
pre mňa nezabudnuteľná:
» www.birdz.sk/forum/existuju-...
Ach, nepochopil si, nehovorim aby sa zrušil internet, iba som sa pýtal či by boli ľudia za finančné odskodne ochotní zriecť sa internetu.
@Sasi2680
No moment, téma o morských panna nebola vôbec nenormálna. Existencia morských panien nepodporuje fyzikálnym ani biologickým zákonom, a pokiaľ viem tak vy veríte že človek sa vyvinul z ryby, a preto by mohol existovať tvor ktory by bol niečo ako poloryba a poloclovek.
A o existencii morských panien sú aj svedectvá, a nemyslím nejaké svedectvo 14 rocnej pubertiacky ktorá sa kúpala s morskou pannou vo svojom bazéne, ale svedectvá moreplavcov a historické spisy.
...alebo troll???
Skôr to bude tým že si nepochopila pointu témy, ktorú pochopila výlučne @Lenuska175
Nechápeš, inak by si nemohla považovať otázku, "či by boli ľudia schopní zrieknúť sa internetu ak by dostali hocijakú veľkú odmenu" za trollovanie.
Ale zase
"Niektoré totalitné štáty obyvateľstvu zrušili internet. Súhlasili by ste so zrušením internetu nastálo ?"
sa za trollovanie považovať dá.
A nepotrebujem za to peniaze tie si nechajte
Ale filozofické debaty sa mi tu viesť nechce takže takto by som moju odpoveď uzavrela
@Palec223 Predstav si že by sa im zmenila práca.