Aktuálne je 2900 ľudí v nemocnici, ale kapacity sú len do 3500 ľudí. Počty nakazených ľudí neklesajú, a keby aj zajtra klesli na nulu, tak vzhľadom na inkubacnu dobu vírusu to nezabráni tomu, že maximálnu kapacitu 3500 dosiahneme za 1 alebo 2 týždne.
Písal som tu o tom že treba izolovať starých ľudí nad 65 rokov, ktorý tvoria 70% hospitalizovaných. V takom prípade by dnes nebolo 2900 ľudí v nemocnici, ale 1000, a to je už iné číslo. Vytvorili by sa donáškove služby, ktoré by dôchodcom donasali potraviny. Starí ľudia aj tak netvoria ekonomiku, keby boli doma, mohli byť otvorené prevádzky. Takto sa neodizolovali, a výsledok je taký že lockdown sa predĺžil do februára (veľké ekonomické straty) a počet chorých stále rastie a zachvilu nemocnice nebudú mať pacientov hospitalizovať a človek dostane len základnú formu ošetrenia.
Ale ešte stále je čas! Treba odizolovat starých ľudí nad 65 rokov, zabezpečiť donáškove služby a hlavne rozpustat protesty a zhlukovanie ľudí.
Štát má kopu štátnych budov, v ktorých môže spraviť "poľné nemocnice". Má aj dostatok zdravotníkov, za predpokladu že povola medikov do služby. Na tento rok by sa mali zrušiť vysokoškolské skúšky a štátnice medikov, a namiesto štúdia by boli povolaní do služby v poľných nemocniciach. To by mali namiesto štúdia. My teraz nepotrebujeme medikov aby boli pri knihách, ale aby pomáhali v poľných nemocniciach.
Ja ti poviem čo treba. Poslať náckov nech vybudujú nemocnice (so zákazom vytvárania pôdorysu v tvare hákového kríža ale poctivo ranokresťanského s ambitom okolo presbitéria a márnicou!) a potom nech sa obsluhovaním učia, že toto je boží trest za náš nekonečný materializmus a konzumný spôsob života! Apokalypsa prichádza a náckovia sú vlastne ok, pretože všetci sme náckovia!
Yeah bejbe! texaaas! Vypúšťam holubicu!
(hádam som nič nezabudla)
P.S. PREČO EŠTE NIE SI V POLITIKE ALEBO KONZÍLIU SPASITEĽ?!
pomaly ale iste sa turi... a zavisi to hlavne na slovakoch samotnych... lebo zatial, co sledujem, vyzera to tak, ze ma aspon 1/3 naroda v hlave nasrate,,,
Nechceš sa okrem okrem ekonómie, epidemiológie, energetiky a zdravotníctva venovať aj psychológii? Ak áno tak začni s » sk.wikipedia.org/wiki/Dunningov-...
@tomas55555 ešte nemáš prácu? čo keby si založil tú donášku pre starých ľudí? a roznášal tie potraviny a veci (určite by si si pár eur od cesty mohol zarobiť). je to super nápad! len do toho!
Áno a práve preto treba povoliť kostoly pre starých ľudí, cestovanie vlakom aj mhd zadarmo pre tieto skupiny, ale zakázať bežným aj zdravým ľuďom návštevu obchodu, kde je len on sám a predavač a buzerovať za nenosenie rúška v parku...samozrejme ironicky, ale presne toto je postup našich "epidemiologov" - cesta do hrobu
tvoria 70% ludi v nemocniciach a takmer 90% ludi ktori maju celu koronu v pici a robia si co chcu a placu az ked kostoly zatvaraju trebalo by ich fakt niekde izolovat a dobre podla mna, nemuseli by sme tieto sracky riesit uz rok
@tomas55555 rozhodne, nechapem preco sa musela zastavit cela ekonomika ked vlastne prakticky jedinym problemom su ludia 65+, ostatni sme uz davno mohli fungovat normalne
Presne tak! Už som tu o tom xy krát písal, ale zaujímavé že vsetci to zhejtili a to bez udania dôvodu. Ľudí nad 65 rokov je okolo 800 tisíc.
Títo ľudia by sa izolovali a teda museli by zostať iba doma až do vynajdenia vakcíny, alebo až do doby pokiaľ by sa situácia nezlepšila. Potom by mohli postupne chodiť von, no v prípade zhoršenia situácie by mali znova zákaz vychádzania.
Zaviedli by sa donáškove služby, vyšlo mi to že pre 800 tisíc ľudí by muselo existovať dačo okolo 14 tisíc donasatelov potravín. To by nemusel byt problém zohnať.... Veľa ľudí si hľadá prácu na úradoch......
Dnes je hospitalizovaných 2800 ľudí, a zomrelo 2200 ľudí. Keby su starí ľudia izolovaní, bolo by hospitalizovaných 800 ľudí, a zomrelo by 220 ľudí a to sú zcela iné čísla!!
Ešte by som ľuďom dával vitamín D, ten totiž významné zvyšuje imunitu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Písal som tu o tom že treba izolovať starých ľudí nad 65 rokov, ktorý tvoria 70% hospitalizovaných. V takom prípade by dnes nebolo 2900 ľudí v nemocnici, ale 1000, a to je už iné číslo. Vytvorili by sa donáškove služby, ktoré by dôchodcom donasali potraviny. Starí ľudia aj tak netvoria ekonomiku, keby boli doma, mohli byť otvorené prevádzky. Takto sa neodizolovali, a výsledok je taký že lockdown sa predĺžil do februára (veľké ekonomické straty) a počet chorých stále rastie a zachvilu nemocnice nebudú mať pacientov hospitalizovať a človek dostane len základnú formu ošetrenia.
Ale ešte stále je čas! Treba odizolovat starých ľudí nad 65 rokov, zabezpečiť donáškove služby a hlavne rozpustat protesty a zhlukovanie ľudí.
Štát má kopu štátnych budov, v ktorých môže spraviť "poľné nemocnice". Má aj dostatok zdravotníkov, za predpokladu že povola medikov do služby. Na tento rok by sa mali zrušiť vysokoškolské skúšky a štátnice medikov, a namiesto štúdia by boli povolaní do služby v poľných nemocniciach. To by mali namiesto štúdia. My teraz nepotrebujeme medikov aby boli pri knihách, ale aby pomáhali v poľných nemocniciach.
Yeah bejbe! texaaas! Vypúšťam holubicu!
(hádam som nič nezabudla)
P.S. PREČO EŠTE NIE SI V POLITIKE ALEBO KONZÍLIU SPASITEĽ?!
ten trpi i grafomaniou.
Takže suhlasis s mojim názorom ?
Presne tak! Už som tu o tom xy krát písal, ale zaujímavé že vsetci to zhejtili a to bez udania dôvodu. Ľudí nad 65 rokov je okolo 800 tisíc.
Títo ľudia by sa izolovali a teda museli by zostať iba doma až do vynajdenia vakcíny, alebo až do doby pokiaľ by sa situácia nezlepšila. Potom by mohli postupne chodiť von, no v prípade zhoršenia situácie by mali znova zákaz vychádzania.
Zaviedli by sa donáškove služby, vyšlo mi to že pre 800 tisíc ľudí by muselo existovať dačo okolo 14 tisíc donasatelov potravín. To by nemusel byt problém zohnať.... Veľa ľudí si hľadá prácu na úradoch......
Dnes je hospitalizovaných 2800 ľudí, a zomrelo 2200 ľudí. Keby su starí ľudia izolovaní, bolo by hospitalizovaných 800 ľudí, a zomrelo by 220 ľudí a to sú zcela iné čísla!!
Ešte by som ľuďom dával vitamín D, ten totiž významné zvyšuje imunitu.