@eraser ... ale je rozdiel.. keď nejaké zviera zabijú a zjedia... však áno aj ja jem napr. kuracie mäso... ale uviazať malé šteniatko o auto a ísť najrýchlejšie "ako to dá"? ... to je podľa mňa.. choré..
@eraser presnejšie: ked niekto nemá čo do úst a jeho pes hladuje s ním, nieje podla mna týranie. Ak sa aj lepšie prizriete zbadáte že napr. pes bezdomovca je strašne šťastný. Je jediné čo vlastní a má ho strašne rád a to je na tom pekné. No ludia, ktorý zvieratám ubližujú fakt krutými spôsobmi len preto že nevedia čo zo sebou by si zaslúžili dostatočný trest za to čo robia.
Taký človek nemôže byť normálny, niečo v jeho psychike nie je v poriadku, možno by bolo fajn trošku viac sa venovať prevencii, napr. už na školách a v škôlkach - ako v prípade drog. Keby boli deti odmalička vedené k tomu, že zvieratko je živá bytosť, a budoval by sa v nich kladný vzťah k nim, nemuseli by sme takéto prípady riešiť.
@4@metius ježišmária, vedel som, že tu radšej nemám písať...
ukáž mi prosím ťa, kde som tvrdil, že hlad je dôvod týrať zvieratá ?
@5@sasi2680 tak to rozhodne je... ale pomôžu tomuto vyššie tresty ? len ťažko... už teraz je za niekoľko rokov basy a idioti si to veselo robia ďalej. problém je v tom ako im to dokázať... zviera nemá identitu a občiansky preukaz... je to celé smutné, ale žiaľ, ako jednotlivec s tým veľa nenarobíš - bude ťa to stáť kopu energie a výsledok bude mizivý... zloba na tomto svete bola, je a aj bude a vždy si nájde spôsob :/
@7@dany17 áno, len ak si prečítaš o odstavec vyššie - chcem tým povedať, že táto snaha je zbytočná. vždy sa nájdu chuji, čo to budú robiť, pokým sa nebude každé jedno zviera čipovať, značiť a kontrolovať ako ľudia (a už teraz si voči tomuto viem predstaviť tú vlnu odporu)... dovtedy to bude len zbytočná snaha a energia, ktorá sa mohla využiť na niečo úplne iné, osožné.
Rozhodne nie som proti. Je to primitivne a stupidne, vybijat si zlost na niecom, co sa poriadne branit nemoze a este hlupejsie, ak to niekto robi "len tak zo srandy".
@eraser Prepáč.Zle som to pochopila. Aj ked je malá šanca, ja osobne sa nemienim vzdať. Veľa ludí sa rozhodlo bojovať za tých, ktorí potrebujú pomoc, proti rôznym druhom diskriminácie a podobne. A niektorým sa často podarilo vybojovať to po čom túžili takže keby sme sa vzdali aj mi až vtedy by sme mohli povedať že je to stratené a zbytočné Hovorí ti niečo napr. SPCA?? Je to spoločnosť, ktorá sa snažila dosiahnuť to o čom sa tu bavíme a vyšlo im t Rozšírili svoje pôsobisko aj do iných štátov a možno keby sme aj mi šli za tým čo sme si zaumienili dosiahli by sme to isté Nie som človek čo si robí zbytočné nádaje no aj ked je to možno daleko nemali by sme to nechať tak. Jasné, že nezachránime všetky zvieratá, ktoré to potrebujú ale budeme môcť povedať že sme spravili všetko čo bolo v našich silách aby sa niečo zmenillo.Ak ťa to tu nabaví, nerob si zbytočné nervy.tvoj názor už poznám a to bolo cielom tejto ankety dakujem
nielen tresty. To nie je hlavné, hlavné je aby každý ktorí také svinstvo spraví dostal trest. Mnoho ludí z toho výjde úplne bez trestu. A pravdaže prevencia....len to je dosť ťažké.
Môj priateľ sa raz vyjadril a veľmi správne, že nech je Amerika akákoľvek v negatívnom zmysle, ale niečo má predsa len pozitívne, a to minimálne adekvátne postihy za týranie zvierat...
Som sa , pokial sa pod pojmom zvierata nemyslia len psikovia a macicky. Je mi zle z toho ludskeho pokrytectva !
Kolko skreckov, morskych prasiatok , mysiek , rybiciek v akvariach umrelo predcasne lebo majitelia sa o ne nevedeli starat. Naco si to niekto kupuje ak sa o to nevie starat ?
A postriekat pavuka (mimochodom moje najoblubenejsie zviera) raidom a sledovat, ako sa dusi a skruca a umiera
ano trebalo by zvýšit tresty ale aj @haluzar má pravdu že aj niektorý hmyz týrame ale zas taký hmyz ako sú komáre a iná otravná háveď tak neviem či by sme sa tým dali poštípat len preto aby sme netýrali zvieratá...ale s ostatným súhlasím
@hluzar samozrejme že aj toto sa ráta. Chodím na veterinárnu školu a práve tu sa s tým najčastejšie stretávam, čo je fakt na zaplakanie.Prídu nový žiaci a každý sa chce ukázať. Kúpi si potkana, nosí sa s ním ako pán a robí sa strašne dôležitý a nakoniec , ked už muje na nič zbaví sa ho. Najčastejšie však hromadia mnoho zvierat a chcú stále dalšie a dalšie. A o hadoch ani nehovorím je to nádherné zviera a niekto si ho kúpi len aby sa s ním mohol vychvalovať strčí ho do malého akvária na celý rok a ked sa nanho niekto spýta je z neho zrazu strasný chovaťel. Ked to vidím najradsej by som tie detiska do riti nakopala
@atep zase až takto to netreba preháňať komáre sem nespadajú tie tu boli dávno pred nami a bez našej pomoci určite prežijú : D čím viac sa ich snažíme zničiť tým su neprijemnejšie a hlavne nebezpečnejšie. Ide hlavne o to že ked si človek v minulosti zaumienil že si zdomestikuje vlka aby z neho mal psieho spoločníka nemal by meniť svoje rozhodnutie a starať sa o to čo vytvoril. A tak isto by to malo byť aj s ostatnými zvieratami. Ked ich raz vytrhli z prírody mali by robiť všetko preto aby im to nahradili. Ked sa raz niekto bojí hadov, pavúkov, hlodavcov alebo iného zvieraťa mal by sa držať dalej a nie ho trápiť len preto aby to prospelo jeho drobnému egu
okrem klasickych stipancov komare prenasaju aj rozne choroby prenasane krvou. Ochrana ludskeho zdravia je samozrejme prioritna.
Nie je pokrytecke sa pred zvieratami branit. Pokrytecke je im ublizovat len preto, ze sa nam nepacia, alebo, ako velmi mudro skonstatovala @dany17 , ublizovat im tak, ze si ich zadovazime bez realneho zaujmu chovat ich , len s cielom ukazat sa aki sme machri.
Ja by som dovolil chovanie zvierat az ludom od 18 rokov. Podla mojho nazoru je to dostatocne adekvatna zodpovednost na to , aby nemohla byt len tak ignorovana.
Ja by som pavukovi nikdy neublizil. 99 percetn pavukovcov nie je pre cloveka nebezpecnych.
Je rozdiel proste sa branit , je rozdiel zabijat koli potrave a je rozdiel tyrat.
Ja to beriem ako 3 rozdielne veci, ktore sa nedaju posudzovat rovnakym meritkom.
Ide len o to, ze sme ludia a mali by sme sa spravat rozumne a robit len to, co je nevyhnutne.
podla mna by sa urcite mali zvysit tresty...cely ten zakon ktory bere zviera ako vec je idiotsky pretoze aj zviera citi bolest dokaze prejavit radost smutok lasku nenavist ako clovek..je vernejsie ako clovek ...a niekedy az priliz doveruje....co by ste urobili takemu zakomplexovanemu idiotovy ktory uviaze psovi na krk kamen a hodi ho do rieky??..ja by som ho posadila do basy minimalne na 10rokov ku takym zlocincom pro ktorych by sa naucil ako zaobchadzat s cudzim zivotom!on tomu psovi zivot nedal tak nech mu ho nebere!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
nemajte ma za zlé, tiež považujem ich týranie za ohavnosť... ale netreba to s tým spolucítením preháňať
Treba liečiť príčinu, nie iba trestať.
je hrozné aké sa dajú zbadať rozdieli medzi Slovenskom a napr. s Českou republikou... a pri tom sú to tak podobné a susedné krajiny :/
ukáž mi prosím ťa, kde som tvrdil, že hlad je dôvod týrať zvieratá ?
@5 @sasi2680 tak to rozhodne je... ale pomôžu tomuto vyššie tresty ? len ťažko... už teraz je za niekoľko rokov basy a idioti si to veselo robia ďalej. problém je v tom ako im to dokázať... zviera nemá identitu a občiansky preukaz... je to celé smutné, ale žiaľ, ako jednotlivec s tým veľa nenarobíš - bude ťa to stáť kopu energie a výsledok bude mizivý... zloba na tomto svete bola, je a aj bude a vždy si nájde spôsob :/
@7 @dany17 áno, len ak si prečítaš o odstavec vyššie - chcem tým povedať, že táto snaha je zbytočná. vždy sa nájdu chuji, čo to budú robiť, pokým sa nebude každé jedno zviera čipovať, značiť a kontrolovať ako ľudia (a už teraz si voči tomuto viem predstaviť tú vlnu odporu)... dovtedy to bude len zbytočná snaha a energia, ktorá sa mohla využiť na niečo úplne iné, osožné.
tresty za týranie zvierat sú až smiešne nízke!
zrazis cloveka dostanes tak 3 roky.
a to sa mi zda vacsi problem ako pes
U nás o nich môžeme iba snívať...
Kolko skreckov, morskych prasiatok , mysiek , rybiciek v akvariach umrelo predcasne lebo majitelia sa o ne nevedeli starat. Naco si to niekto kupuje ak sa o to nevie starat ?
A postriekat pavuka (mimochodom moje najoblubenejsie zviera) raidom a sledovat, ako sa dusi a skruca a umiera
NIE JE TYRANIE ZVIERAT ?
Nie je pokrytecke sa pred zvieratami branit. Pokrytecke je im ublizovat len preto, ze sa nam nepacia, alebo, ako velmi mudro skonstatovala @dany17 , ublizovat im tak, ze si ich zadovazime bez realneho zaujmu chovat ich , len s cielom ukazat sa aki sme machri.
Ja by som dovolil chovanie zvierat az ludom od 18 rokov. Podla mojho nazoru je to dostatocne adekvatna zodpovednost na to , aby nemohla byt len tak ignorovana.
Ja by som pavukovi nikdy neublizil. 99 percetn pavukovcov nie je pre cloveka nebezpecnych.
Je rozdiel proste sa branit , je rozdiel zabijat koli potrave a je rozdiel tyrat.
Ja to beriem ako 3 rozdielne veci, ktore sa nedaju posudzovat rovnakym meritkom.
Ide len o to, ze sme ludia a mali by sme sa spravat rozumne a robit len to, co je nevyhnutne.