išla by som, lebo som určite dokonalý darca, ale trošku sa bojím. no a hlavne viem, že by moju krv pri opätovných podrobých testoch aj tak označili za nevhodnú. viete ako.
@sveter@relieforsaddist nic take ako opatovne podrobne testy sa nerobi, odovzdas vzorku tesne pred tym ako ides darovat a tu vzorku len checknu na nejake pohlavne choroby malariu atd neviem co presne ale co ked ste vhodni
@sveter blbosť a ak narážaš na dáke thc, tak nato oni zvysoká serú... mne mohli v krvi okrem thc nájsť ešte aj iný bordel a volajú ma bežne jedine, že si v minulosti prekonala Bčko, či nejakú inú infekčnú chorobu...
@openmindedfreak@kevin to naozaj?
to sa mi ale nechce veľmi zdať, veď to by tam ktokoľvek nadrogovaný mohol darovať krv a ona by sa potom taká dostala do tela druhého človeka...
nuž ale ak to tak je, tak asi už niekedy pôjdem, možno to dajú niekomu, komu sa thc zíde
@sveter testy na thc sú dosť nákladné, predstav si pri tom čísle darcov, že by každého testovali na tetra-hydro... a naviac thc má takmer mizivé LD50, možno fakt pri extrémnych dávkach by niečo zistili, že by bolo povedzme dačo s krvným obrazom... tohto sa fakt obávať nemusíš...
@patrixo LD je lethal dose, alebo smrteľná dávka, LD50 je dávka, ktorá spôsobí smrť 50% zvierat do 24 hodím po podaní určitého množstva drogy, napr. čo ja viem... 50g/kg... viem veľmi dobre čo to je, narážal som na to, že slečna spomenula, že to potom môže ísť darovať krv nejaká fetka, hej, lenže LD amfetamínu a LD marihuany sa nedá porovnávať, keďže pri marihuane sa z medicínskeho hľadiska LD ani nedá určiť, proste tým človeka neotráviš...takže v ktorej časti sa mýlim? a jo, inak je to ešte album od Mudvayne
@patrixo no, takto, keby som písal len o LD, tak v podstate dáva zmysel to, čo si napísal...ale pri LD50 je to v podstate jedno, to mizivé som tam nemusel ani dať, keďže ide o percentuálne vyhodnotenie úmrtí po podaní dávky...aspoň mne to takto dáva logiku...
@openmindedfreak no ked je nieco velmi toxicke napr ld50 by bolo 0.001g/kg tak ld50 ma nizku hodnotu = napr kiloveho potkana by 1mg zabil s 50% pravdepodobnostou. Aked je nieco malo toxicke tak ld50 je vysoke napr 10g/kg co uz je riadna porcia a stale by to nezabilo celu populaciu. Cize velk ld50 = malo toxicke, male ld50 = vysoko toxicke
@patrixo ale na druhú stranu, keby nahradím LD50 slovom toxicita, tak som to napísal správne len tá zasraná priama úmera... čím vyššia toxicita, tým nižšie LD50
@nostroma hehe lebo vsetci len birdzuju a maju zly zivotny styl ale nie neviem
Ja som chcela raz vtedy som nemohla a furt sa k tomu nemozem dostat ale urcite to este skusim
Chodil by som darovat krv ale nemam uplne jasno ci moja krv neskonci predana v sanitke smerujucej do Rakuska ci Nemecka .
Som si isty že popustanie žilou pijavicami v stredoveku ma liečebny učinok a taktiež v japonskej tradicnej medicine ked uz nevedeli čo tak sa narezala žila a popustila krv.
Kedze mam chudokrvnost, menej ako 50kg a chyba mi vela latok v tele, tak nechodim.. a aj keby som mohla, tak asi nechodim...bojim sa krvi ihiel a vsetkeho... a po tom, co mi zoparkat brali krv tak, ze sa mi spravili velke modriny na rukach tak nie, dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
to sa mi ale nechce veľmi zdať, veď to by tam ktokoľvek nadrogovaný mohol darovať krv a ona by sa potom taká dostala do tela druhého človeka...
nuž ale ak to tak je, tak asi už niekedy pôjdem, možno to dajú niekomu, komu sa thc zíde
Inak by som chodievala pravidelne
Ja som chcela raz vtedy som nemohla a furt sa k tomu nemozem dostat ale urcite to este skusim
Som si isty že popustanie žilou pijavicami v stredoveku ma liečebny učinok a taktiež v japonskej tradicnej medicine ked uz nevedeli čo tak sa narezala žila a popustila krv.