pytala som si zvysenie hodinovej mzdy ked som brigadovala v jendom startupe a vyhoveli mi
v mojich TPP pracach som si nepytala, v prvej som mala prvy rok fixny plat a v sucasnej si vypytam zvysenie o sumu socialky, ktoru budem musiet zacat platit, ale taky deal bol od zaciatku
no ja som sa len pytala ze ako to teraz pocas covidu vyzera a ze nezvysuju sa platy,aj bonusy su zrusene,tak si asi nebudem pytat,kym sa to nevrati do normalu ako tak
ja som si tiez pytala zvysenie hodinovej mzdy v jednom startupe este kedysi davno, bola som tam uz vyse roka tak som cakala, ze sa sami ponuknu. Neponukli sa, poprosila som a povedali ze nie su so mnou spokojni na tolko aby mi tu mzdu zvysili. Tym padom som nevidela zmysel tam uz viac byt, kedze som aj vedela ze su to vyhovorky, o mesiac na to som dala vypoved a bola to najlepsia vec aku som mohla urobit...
A teraz nam mali vsetkym automaticky zvysovat plat v oktobri, ale kvoli covidu sa to posunulo na 1.1. a teda je to uz ohlasene, tak sa tesim.. uz len dufat ze ma nevyhodia
ze az behom Q1, ked budem oficialne na novej pozicii, pici toto je prvykrat co som nedostal, doteraz som si vedel uspesne vypytat 2x rocne, tak som smutny. ale aj tak budem otravovat znova, aspon o symbolicke dve stovky uz od zaciatku roka. s tym sa nezmierim, ze by som nedostal pridane na novy rok.
pýtala som v minulom zamestnaní, tam mi povedali, že až po novom roku, lebo som si pýtala pred decembrom, tak že teraz budú vianočné večierky a tak, ale dovtedy som dala aj výpoveď a to mi už aj sami ponúkli zvýšenie platu, lebo si ma chceli udržať v tomto zamestnaní som si zvýšený plat nepýtala, lebo aj tak sa mi zdá, že mám veľa na to, že mám veľmi málo roboty
Bud mi bol zvyseny bez toho, aby som sa pytala, alebo som vyjednala pri nastupe podstatne lepsi plat ako bol uvedeny v inzerate
V maji budem mat rocne prehodnotenie mzdy, ale myslim, tak si planujem este vypytat +150 a podmienit to vypovedou, lebo.. idk, bavi ma to vyjednavanie celkom
A moj pro tip k tejto teme: uvedomte si, ze vacsinou sa o stovku handrkujete s clovekom, ktory berie 4 k, a nespoliehajte sa na variabilne zlozky, lebo je vzdy dobry dovod ich nevyplacat (plus za svoj plat povazuje clovek tolko, co dostane 10x v roku, a nie tie dva platy s bonusmi)
v súčasnej práci som si zvýšenie platu ešte vyslovene nepýtala, aj keď to bolo sľúbené ešte pri pohovore zo strany šéfa, keď som mu hovorila o svojej predstave.. cca po pol roku mi ho ozaj zdvihol na sumu, ktorá zodpovedá mojej kvalifikácii..
Zatial som si nikdy nepytala, ale kontinualne sa mi nejakym zahadnym mechanizmom plat na moje pomery celkom slusne zvysuje, takze teraz mam cca 3,5x tolko ako ked som pred 4,5 rokmi nastupila.
Nepytam si, pretoze nemam pocit, ze by som bola pre zamestnavatela cennejsia alebo unikatnejsia nez kolegovia, takze si nemozem az tak dovolit vyskakovat. Ale ked budem mat atestaciu, prekonam ostych a budem si urcite pytat viac, pretoze si to budem moct dovolit ovela viac nez teraz. Teraz za dobru pracu viac uvitam ine "benefity" ako napr. dostat sa na staze, moct sa vela naucit tym, ze mozem viac operovat...
ešte v starej práci som si pýtala a poslali ma dokelu, že nikdy nikomu nezvyšujú, tak som dala výpoveď a zrazu našli spôsob ako mi zvýšiť ale povedala som im, že už nechcem
no a v novej som si nepýtala a už mi trikrát zvýšili, z toho raz pre to, že ma povýšili :S
ked tak pocitam, tak za skoro 5r to bolo 4x a vzdy mi bolo vyhovene, aj ked som sa bala, ze nebude castokrat je to o tom, ze sa ludia vobec boja zapytat si
Za necele 2 roky par krat, raz som pytal aj to sa ma pytal veduci ci som spokojny, najblizsie asi popytam kvoli odvodom nech mi to vychadza. Pride mi to viac v pohode ako niekto kto sa hra na velkeho podnikatela, na zamestnanca pobera 100% platu zo statu a ide mu odpadnut ruka, ked ma vyplatit stravne listky, podla mna ubohost, nech kasle na podnikanie taky clovek. Najlepsie ale aj tak vypytat peniaze pri nastupe, clovek sa vie rozumne ohodnotit .. a ked bude nejaky signal, ze su to zidaci tak ist hned prec. Hlavne sa nedat zlakat na benefity, z tych sa hypoteka alebo ine veci nezaplatia.
Nepytala a neviem ci by som sa na to niekedy odhodlala... ale v praci mi zvysili plat po prvych 2 tyzdnoch od nastupu cize mi zvysili plat, ktory som este ani nedostala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
v mojich TPP pracach som si nepytala, v prvej som mala prvy rok fixny plat a v sucasnej si vypytam zvysenie o sumu socialky, ktoru budem musiet zacat platit, ale taky deal bol od zaciatku
A teraz nam mali vsetkym automaticky zvysovat plat v oktobri, ale kvoli covidu sa to posunulo na 1.1. a teda je to uz ohlasene, tak sa tesim.. uz len dufat ze ma nevyhodia
V maji budem mat rocne prehodnotenie mzdy, ale myslim, tak si planujem este vypytat +150 a podmienit to vypovedou, lebo.. idk, bavi ma to vyjednavanie celkom
A moj pro tip k tejto teme: uvedomte si, ze vacsinou sa o stovku handrkujete s clovekom, ktory berie 4 k, a nespoliehajte sa na variabilne zlozky, lebo je vzdy dobry dovod ich nevyplacat (plus za svoj plat povazuje clovek tolko, co dostane 10x v roku, a nie tie dva platy s bonusmi)
Nepytam si, pretoze nemam pocit, ze by som bola pre zamestnavatela cennejsia alebo unikatnejsia nez kolegovia, takze si nemozem az tak dovolit vyskakovat. Ale ked budem mat atestaciu, prekonam ostych a budem si urcite pytat viac, pretoze si to budem moct dovolit ovela viac nez teraz. Teraz za dobru pracu viac uvitam ine "benefity" ako napr. dostat sa na staze, moct sa vela naucit tym, ze mozem viac operovat...
no a v novej som si nepýtala a už mi trikrát zvýšili, z toho raz pre to, že ma povýšili :S