U väčšiny dievčat, ktoré prídu do veku od 15 do 18 rokov sa zvýši pozorovanosť samej seba. Každá z nás sa pozre do zrkadla minimálne 5 krát denne. Je viac než pravdeposobné, že nie sme so sebou spokojné, máme výčitky a iné deprsívne situácie súvisiace s nadváhou.Niektoré začneme s dietami, či s úplným odmietaním akého koľvek príjmu potravy.
Mala som 15 rokov keď v mojom živote nastala takáto chvíľa.Najpr to boli diety a amatérske cvičenie, ktoré rýchlo vypršalo.Neskôr som začala mať výčitky, že som prestala a tak som na to musela ísť nejakým iným spôsobom, spôsobom, ktorý by bol pre mňa zábavný,nie príliž obmedzujúci a hlavne účinný.Spojila som sa s pár ľudmi veľa som sa pýta a zisťovala a wuala... Cvičím síce len 4 mesiace, schudla som 5kg, čiže žiadne rapídne rýchle chudnutie, ktorého výsledkom je jojo efekt. Mám upravenú stravu pozor nie DIETU, diety podľa môjho názoru určite nie su správnym riešením. Dôvodom je to, že dieta vám nevydrží väčne a skončíte možno ešte s viac kilami alebo ako anorektička.
Takže ako začať. Prvým krokom je určite strava.Mali by si vedieť zadeliť kedy a čo jesť a pozor cukry (čokoláda,kryštálový cukor) sa nerovnajú sacharidom (jablko,ryža). Takže sacharidy do 16. hodiny a potom sa snažte prijímať bielkoviny resp. zeleninu.Je dôležité jedávať pravidelne. Sú dve varianty 1. každé dve hodiny v menších dávkach alebopo 2.každé tri hodiny o kúsok väčších. Posledným krokom je zapojiť do zdravej stravy cvičenie stačí 3 krát do týždňa a striedat cinky a kardio poprípade fitness cviky s vlastnou váhou.
Tento životný štýl sa stále drží a cítim sa lepšie, veľa priateľov skôr ženského pohlavia ma prosí o rady...takže rada pomôžem každému, pretože ani ja by som toto všetko sama určite nedokázala

 Návod
Komentuj
 fotka
acvd43xa7w  6. 10. 2014 12:25
aky je rozdiel medzi dietou a upravenou stravou?
 fotka
teetworkoutdiary  7. 10. 2014 15:31
Záleží of pohľadu na danú vec, ja osobne si myslim, že medzi tým je rozdiel a nie len jeden.Naprílad dieta je vec určiteho časového intervalu čiže netrvá dlho a s upravenou stravou sa dá aj normálne stravovať niekolko rokov ba aj celý život dieta je prijímanie vyhradenej stravy podla plánu alebo až úplné odmietanie sladkého a podobných vecí pričom upravená strava spočíva na tom že jest môžeme čo chceme len si dávame pozor kedy a v akom množstve. Dieta spočíva v tom, že si vypočítame BMI index a podla toko kolko kalorii ma nase telo prijat postupne znižujeme dávky. Pričom v zdravej strave zo zaciatkoch vase telo zareaguje na vonkajsi podnej nejakymi kilami dole ale neskor si už len udržujete váhu.
Napíš svoj komentár