Dnes som si uvedomil, že ma niektoré veci hnevajú a niečo by som rád zmenil. Mám rád nové veci a nerád by som bol o rok na tom istom mieste, ako som teraz. Preto som sa rozhodol trochu pogúgliť nejaké postupy, ako si stanoviť life goals. Našiel som dobrý článok na Lifehacku.

Dlhodobé aj krátkodobé ciele som už kedysi mal stanovené, takže vám tu teraz nejdem písať žiadne neoverené bullshity. Je pravda, že niektoré z tých plánov boli mierne uletené. Hlavne tie, čo sa týkali výšky môjho konta niekedy v 30 rokoch. I keď človek nikdy nevie, to je na tom pekné...

Podstatné je, že 2 z 3 mojich vtedajších hlavných cieľov sa splnili a ani ten tretí ešte nie je nemožné dosiahnuť, práve na ňom idem o rok pracovať. Poďme ale na to trochu konkrétnejšie.

Kedysi som si dal 3 ciele:
– dostať sa na matfyz a udržať sa tam,
– získať prácu v banke,
– získať prácu vo veľkej IT spoločnosti.

Dostať sa na matfyz nebol až taký problém, udržanie sa jeuž trošku namáhavejšie, ale zatiaľ sa darí. Či sa to podarilo vám poviem po štátniciach v lete

V 2. ročníku sa mi vďaka upozorneniu od kamaráta na prebiehajúce výberové konanie podarilo dostať do banky a bol som veru poriadne nadšený. Priznám sa, že som tomu vtedy veľkú šancu nedával, lebo študent v nízkom ročníku nie je veľmi perspektívny pre takú inštitúciu.

Ako sa na to teraz pozerám, tak úspešnosť 2/3 nie je vôbec zlá. Pritom ešte existuje šanca splniť 3. bod, ktorý sa mierne pozmenený posunul aj do môjho aktuálneho plánu pre budúci rok. Toľko k tomu, prečo si vytvoriť zoznam. Preto, lebo reálne ciele sa dajú splniť, keď ste si vedomý, že ich máte. A niekedy pomôže aj náhoda.

Ako si stanoviť ciele
Väčšinu vám poradí článok z Lifehacku spomínaný vyššie. Rád by som zdôraznil, že je dôležité dávať si reálne ciele. Samozrejme, nebojte sa trochu preháňať.

Nemenej podstatné je časové ohraničenie plánov. Ak neexistuje deadline, neexistuje motivácia alebo je veľmi slabá. Termíny vám pomôžu spätne zhodnotiť, ako sa vám podarilo naplniť (päťročnicu vaše plány.

Držím palce pri vytváraní vašej budúcnosti. Mne to dnešné plánovanie vylepšilo náladu, nakoľko mám teraz cieľ, za ktorým môžem pachtiť

 Návod
Komentuj
 fotka
bizbilio  31. 10. 2013 12:35
a ty pracujes v banke!
 fotka
bluepanter  31. 10. 2013 12:46
@bizbilio no už vyše roka, nevieš?
 fotka
bizbilio  31. 10. 2013 12:57
neviem.
 fotka
bluepanter  31. 10. 2013 13:01
@bizbilio však až tak podstatné to ani nie je
Napíš svoj komentár