no najprv to bola velka euforia ale potom zacali dost dominovat cesi ktory odmietali uznat slovensky narod ako rovnocenny ceskemu,vsade sa hovorilo len o narode ceskoslovenskom ale inak myslim ze pozitiva vysoko prevazovali nad negativami
a mnichov?bola to zrada ale neskor sa im to vypomstilo aj ked v historii sa nema pouzivat slovo keby tak keby bol vtedy britsky premier Churchill a ne Chamberlain tak uz vtedy by dostal ten fuzaty maliar z rakuska po prstoch
@hetfield , tiez suhlasim....Po smrti T.G. Masaryka sa Cesko zameriavalo na budovanie hlavne Ceskej strany a na Slovensko kaslalo....ktohovie ako by to dopadlo keby nebol Stefanik havaroval....
neviem ci slovo zrada ja spravne...nam to ucitelka vysvetlila tak "o nas bez nas" vlastne zrada to nie je...mislim tu mnichovsku konferenciu...skor by som to nazvala chybou
@hetfield no ale vies aj nemecko malo so zssr podpisanu zmluva na 10 rokov neutocenia a vznikla 2. svetova vojna...a ak to mam tak povedat zapadnym krajinam bolo jendo co sa deje u nas v strednej europe
pakt nemecko-zssr bol len naoko,kazdy kto si dal tu namahu a precital si vtedy mein kampf vedel ze skor alebo neskor nemecko na zssr zautoci to len stalin bol taky naivny ze tomu neveril
@hetfield ten pakt ZSSR a nemecko je velmi diskutabilny, boli domnenky ze ZSSR chce zautocit na Nemecko. Takze je tam mnoho moznosti, co a jako, jednoznacne Stalin urobil chybu ze neveril v ten utok Nemecka...
@lojla Tak kazdy system ma svoje chyby, no, v tejto casti to bolo dost ovplyvnovane cechmi a slovensko bolo tak v uzadi. Ja ale zijem v tej peknej dileme prvej republiky, oproti tejto ceskej a slovenskej republike to boli zlate casy, aj ludia boli inaksi, aj sa inak spravali a celkovy system vyzeral inak. Vsetko bolo do detailu spravene a zabezpecene. Ci uz doprava, alebo verejny poriadok. Celkova architektura budov bola uplne super oproti terajsej a co sa tyka hudby, bola vtedy plna melodii a rytmu, zvlastnosti oproti niektorym dnesnym...
Myslim si, ze ENG a FRA podpisali Mnichov len preto, aby uchranili seba samych....ved Francuzi boli este neskutocne vyklepani z 1. svetovej...Je to z casti pochopitelne, no bola to velka chyba...Hitlerovi dali plnu moc a oslabili Europu...SVK sa stalo spojencom nacistov a Cesko okupovane...keby s nami drzali, mohlo sa to vyvijat uplne inak...boli by sme silnejsi a hlavne menej roztriesteni....no co uz...obetovali slabsieho, zradili zmluvu s nami, no (bohuzial) kruto na to doplatili...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@fox100 aky je tvoj nazor?
@lojla Tak kazdy system ma svoje chyby, no, v tejto casti to bolo dost ovplyvnovane cechmi a slovensko bolo tak v uzadi. Ja ale zijem v tej peknej dileme prvej republiky, oproti tejto ceskej a slovenskej republike to boli zlate casy, aj ludia boli inaksi, aj sa inak spravali a celkovy system vyzeral inak. Vsetko bolo do detailu spravene a zabezpecene. Ci uz doprava, alebo verejny poriadok. Celkova architektura budov bola uplne super oproti terajsej a co sa tyka hudby, bola vtedy plna melodii a rytmu, zvlastnosti oproti niektorym dnesnym...