1.Zmenil sa váš život po 18tke? 2.Čím sa váš život najviac zmenil?
Tak ako som fungoval na základnej, strednej, tak fungujem aj na vysokej.
Čiže alkohol, cigarety sú mi dostupné ale vôbec to tak necítim. Možno aj preto, že ich nechcem. Stále sa necítim byť zodpovedný za seba ako dospelý. Nie komplexne.
Po 18 som ostal ešte ďalšie 4 roky na rovnakom mieste, takže sa takmer nič nezmenilo. Alkoholu som neholdoval a nikdy som nefajčil. Detstvo je krásne a ktokoľvek dopustí, aby jeho ja dospelo sa ochudobňuje o mnohé veľmi užitočné skutočnosti
Spravila som si vodičák a kúpila autom. Stala som sa samostatnejšou a bol to super krok pretože to čo sa v mojom živote udialo by bolo bez auta a vodičáku oveľa oveľa ťažšie
18kou rozhodne nie. Len som si už mohla alkohol a cigerety kupovat kdekolvek (a zrovna vtedy som zacala mat 3 brigady a museli sme sa s mamou vyhrabat z dlhov tak uz som ani nemala kedy)
Všetko sa zmenilov 19tke ale po maturite, nie vdaka nej, ale keď som odišla z domu, odišla z rodného mesta a konečne mala priestor pre seba samu, byt zodpovedna len za seba samu a za len svoje emocie a vsetko
Môž život sa zmenil všetkým, hlavne kontinuálne, môže za to niekolko hlavných elementov celkovo keby ma teraz vidi moje 15 ročné ja tak neverí ofc ze nie som zo sebou spokojna a stale sa zeniem dalej, ale to 14 rocne ja by proste bolo uplne v piči že proste ako?
Treba sa začať akceptovať fully, naučiť sa byť sam so sebou a plne to embracnut, pocestovať, dokazat si ze dokazes byt plne nezavisli (finanncne, emocne etc.), prekracovat svoje hrannice a konmfortnu zonu
ale nestalo by sa ani jedno keby ostanem doma. Keby som doma tak pravdepodobe robim v kauflande
To hodnotis ako najvacsiu zmenu svojho zivota, ze mas dostupny chlast a cigy ? ....za seba si myslim, ze sa zmenil celkom dost od 18. Prestahoval som sa studovat do ineho, daleko vacsieho mesta, co ma vyrazne nazorovo posunulo dopredu (ostat v nasej zadubenej diere, tak nechcem radsej vediet ako by som na tom bol), uplne som sa osamostatnil a zacal sam seba zivit. V hlave som si aspon ciastocne ujasnil, co by som od zivota chcel a aj ked mam stale casto pochybnosti, tak mam aspon nieco vytycene, atd.
Osobne som to moc nepocítil... najväčší zlomový bod bol asi vek 23 rokov, kedy som si kúpil vlastný byt a začal sa pohybovať v tých ,,dospeláckych" veciach ohľadom platieb, hypotéky atď... to bol asi najväčší zlom... a ďalší zlom bol vzťahový, človek tie vzťahy už berie inak a chce žiť v nejakom zázemí... 18 rokov je nič... pokiaľ študuješ alebo žiješ u rodičov... nič sa nezmení a o samostatnosti sa tým pádom nedá hovoriť
V 18tke nejaká extra zmena nenastala.Život sa rapídne zmenil(zlepšil) asi pred 4rokmi keď som začala mať stabilnú prácu, životnú pohodu atď. Pohodové kupovanie alkoholu či cigariet mi určite život nezmenilo Najväčšiu zmenu očakávam v priebehu budúceho roka resp najbližších dvoch rokoch. Oficialne otvorím podnikanie, konečne mam vlastné sídlo kde som ochotna žiť aspoň pár rokov, skončí posratá škola... Takže dospelosť, zodpovednosť a a všetko okolo toho prichádza postupne, určite sa to nezjaví v den 18tych narodenín.
Ja mám pocit, že v každom roku môjho života od 14 až doteraz sa dialo niečo prelomové v 18tke to bolo asi hlavne to, že som sa rozhodla neštudovať na VŠ, ale vložiť všetku energiu do svojej práce a vyplatilo sa
Tá zodpovednosť príde hneď ako sa odsťahuješ od rodičov moje najkrajšie obdobie - sloboda, účty, výplaty, zábavky, party, návštevy. Teraz je to skôr o rodine, vyšších cieľoch, naháňaní sa, kompromisoch a utekaní času.
Zmenil. Odisla som z domu a uz som sa nevratila. Naucila som sa byt samostatna a aj byt sama so sebou. Oslobodila som sa od neustalych vycitiek rodicov, ze nie som na nieco dost dobra a zistila som, ze je to nezmysel. Napriek tomu, ze som v tom case dostala na skole poriadnu lekciu, pretoze som prvykrat nieco napriek maximalnemu usiliu naozaj nezvladala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Všetko sa zmenilov 19tke ale po maturite, nie vdaka nej, ale keď som odišla z domu, odišla z rodného mesta a konečne mala priestor pre seba samu, byt zodpovedna len za seba samu a za len svoje emocie a vsetko
Môž život sa zmenil všetkým, hlavne kontinuálne, môže za to niekolko hlavných elementov celkovo keby ma teraz vidi moje 15 ročné ja tak neverí ofc ze nie som zo sebou spokojna a stale sa zeniem dalej, ale to 14 rocne ja by proste bolo uplne v piči že proste ako?
Treba sa začať akceptovať fully, naučiť sa byť sam so sebou a plne to embracnut, pocestovať, dokazat si ze dokazes byt plne nezavisli (finanncne, emocne etc.), prekracovat svoje hrannice a konmfortnu zonu
ale nestalo by sa ani jedno keby ostanem doma. Keby som doma tak pravdepodobe robim v kauflande
nelutostne vyvrhnuty do sveta..čaká to každého
a stále sa učím čo a ako robiť, to je na dlho vedieť žiť dospelý život